CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rhyno

BENANG KHAS SEPARUH AKHIR MUZIK-MUZIK 36

  [Copy link]
Post time 8-12-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
lama tak dgr radio sbb masa drive nk dgr rasa semakk. gdluck la utk sapa yg menang nanti. selamat nyanyi nyanyi la
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kertunyer iols.. Suku lagu ajer iols tau, yang lain ibarat tak wujud dalam ingatan iols nieyh. Haruslah iols bercikcur dengan bebudak gen z untuk mendalami ilmu moden.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
So Hael da sign kontrak seumur hidup dengan kek lumut ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:29 AM | Show all posts
lagu Bujang yang bodoh tu pun lepas ke semifinal... apooooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols malas nak teka sebb tekaan meols selalu x kena .So lantakla spe yg menang AJl kli ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
chekacheku replied at 8-12-2021 12:00 AM
Seronok layan ajl..walhal pemenang sudah dipilih..penyanyi berhabis duit buat persiapan..

Penyanyi bukan dibayar jugak ke kat AJL tu?Ke dorg x dpt pape bayaran kecuali yg menang la dpt hadiah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 8-12-2021 09:29 AM
lagu Bujang yang bodoh tu pun lepas ke semifinal... apooooo

Sekali jadi juara…
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 12:23 PM | Show all posts
miss_strangers replied at 7-12-2021 08:34 AM
Acik Ani ada masuk mesti meriah pentas

bak kata komen porumer sebelum nih "satu kampung angkut naik pentas"
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Mawar91 replied at 8-12-2021 09:24 AM
So Hael da sign kontrak seumur hidup dengan kek lumut ke?

knp dgn kek lumut ???
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 7-12-2021 09:45 AM
31 Disember 2021 dan 1 Januari 2022.

2 malam je ke semi? Biasa kan 3 malam? 1 malam 15 lagu? Smpai pkl 1 pagi la jawabnya
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:55 PM | Show all posts
Bila mlm semi nih...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmakmal10 replied at 8-12-2021 01:03 PM
knp dgn kek lumut ???

chuols baru keluar gua ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 08:22 PM | Show all posts
Edited by lucero at 27-12-2021 09:58 AM
pencintaABC replied at 8-12-2021 07:05 PM
2 malam je ke semi? Biasa kan 3 malam? 1 malam 15 lagu? Smpai pkl 1 pagi la jawabnya

Malam 1st (31/12) 20 lagu, 9 mlm-12.05 tgh malam (sambil countdown tahun baru)

Malam 2nd (1/1) 10 lagu, 9 mlm - 11.30 mlm.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lucero replied at 8-12-2021 08:22 PM
Malam 1st (31/12) 20 lagu, 9 mlm-12.05 tgh malam (sambil countdown tahun baru)

Malam 2nd (1/1) 10 ...

Pandai TV3 tak yah buat concert new year nak bayar retis mahal2...since ni kan pertandingan rasanya token dorg bagi retis tak setinggi utk concert biasa. 20 lagu tu rasa smpai 1 pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:19 PM | Show all posts
Ala, Pulang (KClique) tak ada ke? Aku suka lagu tu. Very relatable dengan rakyat marhaen yang berhempas pulas cari rezeki especially di kala pandemik ini.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
pencintaABC replied at 8-12-2021 08:40 PM
Pandai TV3 tak yah buat concert new year nak bayar retis mahal2...since ni kan pertandingan rasany ...

Yang jd calon ke 20 malam tu boleh la tido dulu kt hotel dekat alam sentral lps mgrb. Bangkit pkl 10 mekap 30 minit pakai baju show then buat show. Tibahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 07:36 PM | Show all posts
Setelah bertapa di Ponorogo, Jawa Timur selama setengah purnama, iols mencemar duli bersama data dan statistik lagu manakah yang sepatutnya mendapat tempat di AJL36 yakni lagu pujaan netizen daripada pemilihan yang tak masuk dek pembelian pukal kek lumut

Pertama sekali, lagu Ara Jo tu nampak sangat yah kuat unsur lumut nya, lagu paling sendu dalam senarai tapi lagu hit 2021 iaitu  Pulang - Kclique tak dapat tempat dalam SFMM36? Adakah fans Ara sejenis diam-diam ubi berisi atau peminat beliau penyokong tegar sindiket kek lumut?

Apapun, ini data-data dan info trivia SFMM36

  • Daripada 30 lagu yang tersenarai, 22 daripada lagu tersebut adalah lagu balada, adakah ini suatu penanda positif ataupun tidak buat industri muzik negara. Di manakah lagu semi-hit Kucu Kuca? Adakah lagu sendu Ara Jo dan Usop lebih popular dari Kucu Kuca??


  • 12/30 lagu tercalon adalah lagu kolaborasi(3some,duet,featuring)


  • Juara AJL siri lepas, yakni Kaka Azraff & Noki kedua-keduanya kembali bersama pasangan duet masing-masing


Ratio Youtube Views(3rd Cell) & Spotify Streams(4th Cell)
Lara
Balada
5,725,622
3,168,987
Mimpi
Balada
22,276,011
5,518,210
Adlina Marie
Balada
5,464,011
2,393,529
Sepi
Balada
2,162,473
1,254,882
Boneka
Balada
5,234,254
2,088,842
Salahku
Balada
15,567,957
5,949,977
Penat
Balada
7,995,343
4,241,210
Purnama
Balada
9,925,526
6,287,173
Bujang
Pop
943,589
254,805
Lenyap
Balada
837,963
618,980
Coretan Pilu
Balada
4,194,205
442,441
Tanpa Rela
Balada
4,194,205
1,556,841
Cinta Jangan Pergi
Balada
2,604,795
825,743
Cinta Khayalan
Balada
1,194,109
228,511
Tetap Aku Cinta
Balada
249,806
65.611
Durja
Balada
1,401,610
—----
Cinta
Balada
211,766
163,072
Teman
Pop
56,471,255
6,362,430
Angkara
Balada
8,288,739
879,333
Neraca
Rap
1,781,357
339,987
Nafas Cinta
Balada
2,113,651
1,250,882
Bagaimana
Balada
2,502,203
307,656
Chikadun
Pop Rock
20,299,718
1,467,679
Pelukan Angkasa
Indie Rock
495,672
297.196
Lautan Asmara
Retro Pop
405,023
—----
Karma
Balada
4,494,656
1,821,590
Rindu Separuh Nyawa
Balada
5,493,789
1,439,475
AEWO
Pop
1,268,144
122,988
Goodbye,Hello
Balada
3,958,553
1,313,746
Intan Payung
Pop Etnik
7,571,419
1,053,899

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 07:38 PM | Show all posts
Edited by chanthik at 9-12-2021 07:41 PM

Disebabkan tahun ini TERLALU BANYAK lagu balada untuk dipilih, keutamaan diberikan kepada lagu fast track yang diharapkan tidak akan mengantuk persembahannya di AJL kelak. Ini adalah pilihan Kaka Chantik yahh

INTAN PAYUNG (BUNGA ft, NORANIZA IDRIS)
Composer: Luca Sickta, Bunga, Amzar Razqa
Lyricist: Bunga, Siqma
Music Producer: Luca Sickta

Ulasan: Juara bagi kategori Pop di mata I, seharusnya dinobatkan sebagai pemenang yah. Dimasukkan atas kuota lagu fresh & muka baru di AJL

CHIKADUN(FLOOR 88)
Lagu : Zai Hamzah
Lirik : Achoi Floor 88
Arrangement : Harry Khalifah
Producer : Harry Khalifah

Ulasan: Kuota lagu hit 2021 dengan puluhan juta views, waima lagu depa bunyi sama saja tapi itukan “identiti” theyols katanya kita iyakan aja

AEWO(SHIHA ZIKIR ft. NOKI)
Composer: Ezra Kong
Lyricist: Ezra Kong & Noki

Ulasan: Lagu fresh & Noki sedap
  


NERACA(KMY KMO,LUCA SIKTA ft. JAMAL ABDILLAH)
Composer : Kmy Kmo & Luca Sickta
Lyricist : Kmy Kmo & Luca Sickta

Ulasan: Kuota lagu rap

PELUKAN ANGKASA(SOG ft. SHILA AMZAH)
Composer:Raja Nazrin Shah
Lyrics:Fazleena Hishamuddin

Ulasan: Kuota lagu indie rock and comeback Shila Amzah ya, harapnya sheols tak joget Tiktok atas stage


Untuk lagu balada, kuota diberikan kepada mereka yang I pasti tak akan pancit di AJL dan gabungan yang memberikan sesuatu yang baru atau mengulangi trend di AJL yahh


TANPA RELA(MISHA OMAR)
Composer: Misha Omar / Sze Wan
Lyricist: Misha Omar, Slen Fadzil, Zul Husni

Ulasan: Kuota artis papan atas era 2000an ya, moga Kak Mitch cemerlang di pentas AJL


KARMA (JAZ, KAKA AZRAFF)
Composer: Farouk Roman
Lyricist: Aisha Retno

Ulasan: I ingin menubuhkan Jaringan Jaz Anak Brunei Lazat (JILAT) dan menyokong sepenuhnya lagu ini ke AJL yah
  

NAFAS CINTA(KHAI BAHAR & AINA ABDUL)
Composer: Khai Bahar, Aina Abdul
Lyricist: Aina Abdul, Wan Zakaria

Ulasan: Lagu soft ballad yang begitu membuai dan sebagai Pengerusi Gerakan Aina Berhenti Teriak (BERAK) , lagu ini akhirnya menonjolkan sisi baru dek Aina

PURNAMA(NAIM DANIEL)
Composer : Amzar Razqa & Naim Daniel
Lyrics : Amzar Razqa

Ulasan: Lagu ballad hit 2021 & dek Naim always deliver yah walaupun selalu menayang body berbulu heshe di Instagram

MIMPI(HAQIEM RUSLI)
Composer : Haqiem Rusli & Dato A.Aida
Lyric : Haqiem Rusli & Dato A.Aida

Ulasan: Lagu balada paling banyak distrim di tahun 2021, kuota artis top rezeki melimpah selepas bernikah

BONEKA(ERNIE ZAKRI)
Producer : Omar K, Iqie Hugh & Firdaus Rahmat

Ulasan: Lagu balada paling best di tahun 2021 yah,selayaknyah tapi Ernie boleh menyanyi untuk AJL kah???

LARA(HAQIEM RUSLI,HAEL HUSAINI,NAIM DANIEL)
Composer: Hael Husaini & MFMF
Lyricist: Hael Husaini, Haqiem Rusli & Naim Daniel

Ulasan: Bagi menenangkan hati tauke kek lumut, I squeeze kesayangan sheols dalam ni dengan lineup 3some yang kali terakhir dilihat di AJL2011 yahh


Sekian royanan intelektual iols, semoga Jaz Sedap dapat bertandang ke Malaysia yahh dan memuaskan para JILAT
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 08:03 PM | Show all posts
Antara semua lagu. lagu Pelukan Angkasa paling unik sekali, indie rock + pop + metal rock. kalau shila amzah & SOG all out persembahkan lagu ini, confirm boleh jadi Juara Lagu 2021. Lirik lagu pun bagus juga. susunan muzik fresh dan vokal rock metal tu mmg power.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 09:02 PM | Show all posts
Edited by wordlife at 9-12-2021 11:11 PM

ramalan meols

1. Sepi - Aina Abdul
2. Tanpa Rela - Kak Mitch
3. Intan Payung - Kak Ani ft Bunga
4. AEWO - Shiha Zikir ft Noki
5. Lara - Hael, Naim & Haqiem
6. Boneka - Ernie Zakri
7. Rindu Separuh Nyawa - Naqiu & Vanessa
8. Nafas Cinta - Khai Bahar & Aina Abdul
9. Mimpi - Haqiem Rusli
10. Cinta Jangan Pergi - Azzam Shah
11. Karma - Kaka Azraff & Jazz Hayat
12. Neraca - Kmy Kmo, Lucka Sickta & Tok Jamal
  
lagu Pelukan Angkasa - SOG x Shila Amzah tu macam akan dapat masuk, not sure ganti lagu yang mana.
lagu 2019 kot hehe, takkan dorang sesaja nak push ke MM36 tanpa nak ketengahkan ke AJL kan

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.100842 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list