CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: friedfishsoup

Kuin and Keris v58.

   Close [Copy link]
Post time 4-12-2021 03:53 PM | Show all posts
pinksarah replied at 4-12-2021 03:20 PM
dkt thread sebelah yg dh tutup ada forumer ckp beli prada paling murah..

prada ni, klu dkt factory  ...

Setuju!! .. iols beli coach pun byk yg boutique bukan outlet utk pakai harian termasuk la gi pasar basah. sebab tu kalau bawa yg beli dari outlet tunjuk di butik coach memang takkan dapat la... kalau nak dpt yg boutique items kat outlet, kena tunggu out of season items la . itu pun setakat seketul dua je.

barang2 di outlet US ni memang murah .. i pernah dapat few kids leggings from 50cents je ... levi's pants for $10 dan banyak la lagi.

knowing this makcik yg selalu jual mahal, rasa mcm susah la nak lawan dgn those established US shoppers yg ada very close relationship dgn SA .. These SA akan reserve items utk their permanent shoppers.

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:58 PM | Show all posts
pinksarah replied at 4-12-2021 03:28 PM
TJMAXX in US..

TKMAXX in UK..

ramai je u yg jual from US.. even some boleh jual rm1400 for kitchen aid artisan tu .. not mini. i have my PS kat US .. diorg ni main antar barang pakai kontena .. sekali jalan 20 ft container .. kalau musim sales ni, sekali jalan 40 ft container la ... so, from there, the product prices memang murah giler2 sebab shipped in bulk. kalau pakai air, memang payah diorg nak cari makan sebab competition tinggi ...
sama juga dgn from UK. sekali jalan container terus.





Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:02 PM | Show all posts
fergie.abel replied at 4-12-2021 03:37 PM
yes, Target pun I suka, byk betul beli brg kat sini... their make-up range pun best. One more is w ...

walmart i suka melangut kat section skincare & of course la food kan .. banyak je skincare product range yg tak masuk malaysia ... neutrogena kat malaysia sangat limited, kat sana .. mcm2 ...


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:07 PM | Show all posts
airisa replied at 4-12-2021 04:02 PM
walmart i suka melangut kat section skincare & of course la food kan .. banyak je skincare product ...

yeee..pastu boleh je return bought items kan, no questions asked.

utk x OT, hello kepams..dah habis shopping ke tu? mai lagi kan ke outlet yang sama today.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 04:12 PM | Show all posts
Semua video ada kat YouTube playlist ni,
Los Angeles playlist.



https://youtube.com/playlist?list=PLWZfOs7CxJS7YTmsW-66WWlK3poFe8L9n

Video terbaru



Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
KePam jgn nak eksyen high class lah....entah2 byk barang dia beli kat dollar store...menggila..barang murah
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 4-12-2021 03:03 PM
Kedai ni dah dekat 10 yrs tau wujud ... i met one of adik owner ni kat london back in 2013.
bayan ...

I ajar uni students ttg business. Pendek cerita, nak buat business kena berani and kena ambik risiko. Kena tahu Siapa target market, kena ada unique selling points kena ada wow factor. Buat market survey dulu….tak leh syok sendiri nak buat business. Ni basic for entrepreneurs la. And PS yang ada bersepah dlm IG, yang dah established, ada nama and loyal followers, takde nak beli “made to order” nya.

Macam forumer sorang tu ckp, beli in bulk terus…of course start small la dulu kan, established reputation dulu…connections…dah kuat, baru go skit skit and beli byk. Kaji demand dulu la. Tapi GEMUK HODOH Ni, ingat org hadap sangat nak beli barang outlet dari dia? Belum apa2 dah nak syok sendiri kat IGS bgtau orang how her business started. Eh tgk PS lain? Ada buat mcm tu ke? Nak speaking nak kemam2 berckp….I don’t care how your business started la, as a customer, aku nak tahu barang Aku nak tu murah ke tak, apa special kena beli dari Ko! Ni tak habis twirl rambut, feeling nak speaking slang,nak bgtau history dia pi Finland la pi Europe 2 kali sebulan la, brapa dia dapat sebulan buat PS la….Ko bangang ke hapa?

She’s more absorbed in telling her travels and how much she makes, how much she enjoys shopping that she forgot about her MAIN focus …her CUSTOMERS! If dapat PS mcm ni, say goodbye la…to your money and to your stuffs. Dah la jual harga yahudi!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 4-12-2021 04:02 PM
walmart i suka melangut kat section skincare & of course la food kan .. banyak je skincare product ...

Walmarts best….target is my fav hahaha leh duk situ berejam2….Marshall’s Mmg jual benda murah, i masa flying days dulu, dapat beli handbag brand Bally tu…brapa dollar je, 20usd kot. Hahahahah…tu belum lagi sale gila2…Tapi Yelah, kalau beli brg kat sana, Mmg merepek je sebab murah kan, end up I hoarding je benda2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:26 PM | Show all posts
amboi si kepam ni, dia cerita pergi US tahun 2006 tapi claim umur 21. Kalau kira, patutnya 22 tapi gigih kira based on bulan kekdahnya.

Patut la sebelum ni boleh claim grad umur 21/22, dah kalau ikut bulan gitu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:27 PM | Show all posts
gigih ya buat story time yg i speku sebab nak tarik orang untuk guna servis ps dia.

Sorry pam, tapi i rasa takde dah yg sanggup ditipu oleh u unless yang betul2 tak tahu (which i harap takde)
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:28 PM | Show all posts
kalau la servis ps dia ni menjadi dambaan ramai, takde la dia bawak 2-3 paperbag je sumbat dalam keta
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Stress dengar Kepam berbual. Her accent so fake! Ape kejadah nak suruh orang hurry to place order..byk sangat ke order yg dia terima? So much in demand ke? Boleh jer beli online dari amazon berbaloi jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 4-12-2021 05:28 PM
kalau la servis ps dia ni menjadi dambaan ramai, takde la dia bawak 2-3 paperbag je sumbat dalam ket ...

Dia ni berangan je. Bukan ada orang pesan pun sangat. Saja la nak up cerita nak pancing sales. Biasa la tactic orang niaga. Mcm ada acik seller kuih kat area umah i, duk gebang canang kekwat kat semua orang keliling yang sultan order kuih2 dia untuk minum petang. Show off sakan la ni berbujut2 plastic letak kuih, orang istana nak ambik ptg tu, sultan nak makan katanya.

Wahal Bila korek korek cerita, staff tu yang nak makan dgn staff kitchen istana. Takde pun sebut sultan nak makan. Cerita lapuk tu je la dia duk repeat2 dlm FB dlm IG yg nak ngata kan, royalty pun suka kuih2 dia! And situ je dia duk pancing org suruh order, mcm dia tukang masak istana la kekdahnya. Selalu sold out katanya. Wahal dia buat, takde la laku mana… i dah rasa pun, takde sedap mana ah. Biasa je!

Kepam ni mcm tu Ah gak….Mana ada orang pesan pun, Kalau ada yang pesan pun, mesti orang tu either bodoh tatau reputation dia ni atau jenis buta warna takde taste nak beli brand dari kepam Sebab kepam ni ckp slang2 mcm duk amarika tu 20 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nadiabella replied at 4-12-2021 05:37 PM
Stress dengar Kepam berbual. Her accent so fake! Ape kejadah nak suruh orang hurry to place order..b ...

From Amazon, Mmg kompem dapat! Siap
Calculate exchange rates and secure lagi…
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyone pernah tanya or find out ke camner dia mintak clients buat payment lepas order barang dari dia? Curious gak ….hahaha I nak nanya malas Sebab sekali Kalau dia biadap, mau I naik angin maki je. Blow la cover akak
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ezypepper replied at 4-12-2021 05:57 PM
Anyone pernah tanya or find out ke camner dia mintak clients buat payment lepas order barang dari di ...

xsilap i kakpam ada mentioned bayar thru paypal atau credit card
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Nadiabella replied at 4-12-2021 05:37 PM
Stress dengar Kepam berbual. Her accent so fake! Ape kejadah nak suruh orang hurry to place order..b ...

i mute dan cepat2 tekan X.. xberbaloi nak dgr sheols terkemam2 dgn accent fake tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ezypepper at 4-12-2021 06:20 PM
miracle_forever replied at 4-12-2021 06:05 PM
xsilap i kakpam ada mentioned bayar thru paypal atau credit card


Ohhh liddat eh? Ingat ada bayar ansur2 ke….macam I nengok satu PS barang2 outlet US yang I follow kat IG ni, dia mintak payment 1st month, sayp kena installment dlm 5 bulan….bags pun Bbukan cikai2 la Prada la Gucci la etc, TAPI, the best part, 1st month installment dah leh dapat bag tu. Tak yah nunggu Sampai habis bayar baru dapat. Nak gak tahu how debab anak kuda padi ni buat business dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ezypepper replied at 4-12-2021 05:45 PM
From Amazon, Mmg kompem dapat! Siap
Calculate exchange rates and secure lagi…

Betul tu!! For sure barang u tak dipakai dulu haha!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 4-12-2021 06:07 PM
i mute dan cepat2 tekan X.. xberbaloi nak dgr sheols terkemam2 dgn accent fake tu

I pulak yg segan tengok dia berbual.....gigih cerita pasal how she started becoming PS...ada yg tanya ke??..teringat dgn satu kenalan..post kat FB cakap ramai tanya dia macam dia didik anak sampai berjaya.....satu jadi cikgu tadika masjid kawin bilal masjid...satu masih belajar belum lulus uni lagi..yg kecik masih sekolah rendah. Apa yg berjaya nya?? Sajer nak bagi orang tau kot menantu org masjid...what the heck lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 05:46 PM GMT+8 , Processed in 0.083582 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list