CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1521|Reply: 18

"Bayar Sejuta Pun Tak Nak!" - Ustaz Ad-Dien Dapat Tawaran Berlakon Watak 'Rider'

[Copy link]
Post time 3-12-2021 01:10 PM | Show all posts |Read mode
Pendakwah popular di media sosial yang dikenali sebagai Ustaz Ad-Dien terkejut apabila diberi tawaran lakonan.




Kredit foto: IG




Apa yang menarik perhatian apabila watak yang ditawarkan adalah seorang ustaz penunggang agama.


Bagaimanapun, dia menerusi ciapannya mendakwa tidak akan menerima tawaran berlakon kerana malu beraksi di hadapan lensa kamera.







Kredit foto: Twitter




Bayar sejuta pun tidak mahu, katanya!

"Dah la saya sekian lama debunk mitos and rider agama alih-alih offer watak penunggang agama tak guna. Kasi la watak anak Tok Adi ke, sepupu Ustaz Adam ke," tulisnya.




Kredit foto: IG




Bukan apa, dia bimbang watak itu memberi kesan negatif pada imejnya.

"First offer berlakon terus jadi rider, esok terus melekat ustaz rider taguneeee," ujarnya.







Kredit foto: Twitter




Walaupun rata-rata terhibur dengan perkongsiannya itu, segelintir warga maya menyarankan agar dia menolak tawaran tersebut.

"Jangan. Menjatuhkan fitnah. Nanti Ustaz keluar hadis, semua kecam sebab terpengaruh dengan drama TV tu," antara komen warganet.







Kredit foto: IG




Kalau Ustaz Ad-Dien terima tawaran itu, rasanya artis mana akan bising-bising sebab ambil pelakon berdasarkan jumlah pengikut yang ramai? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 01:48 PM | Show all posts
sapo nihhh....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 02:37 PM | Show all posts
sapo nih...ustad ke tuh??
rajin layan twitter...
wkwkwkwkwkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Wuuuuu sakit mata baca aku jadi aqoeeee....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 05:01 PM | Show all posts
hahahaha ye ye je dia ni. bdk2 twitter mungkin kenal heols. #ytjt
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa ni... Tak pernah dgr nama pun...
Alahhhhh... Kalau nak ustaz...panggil je pu azman.... Pandai gak dia berlakon...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 06:51 PM | Show all posts
whoareyousssss?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 06:56 PM | Show all posts
ustad celah mana ko ni bahasa ayat pon macam babi terencat jah dok aqoeuee aquiooeue bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 06:57 PM | Show all posts
entah2 sendiri yg forward mesej whatsapp tu lepas tu fefeling ko dapat tawaran bayar sejuta bagai kan babi?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 07:01 PM | Show all posts
bajet macam follower kau berbillionz pulak orang nak bayar sampai sejuta bagai? eh hello babi2 kat kandang jah yang terhegeh2 nak follow sebab tengok kau ni berperangai terpaling babi gituh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rajin ustaz buat israh di media social... Menaip je... Surau and mesjid kosong... Pegi la sane buat amal... Aduyaiii
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tibeh .... Ustaz zaman now
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:08 AM | Show all posts
erghhhh??

who are you?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 17-1-2022 04:34 PM

...........
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 11:13 AM | Show all posts
who r yossssssss                     
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustat twitter fames ni. Ok je dia ni takde buat hal sangat cuma tu la kdg2 ade mood swing.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 09:17 AM | Show all posts
Edited by JulietTheOrange at 6-12-2021 09:19 AM

geli lah ngn ustat nie.. dgn rambut rebondingnye.. ppuan2 suke berkomen2 kat twitter ustat nie
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ustad ke? ada tauliah jadi ustad?
dah la berangan terpaling cinta mati tak abis..
tapi kantoi kubur dulu lain pastu lain..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 09:53 PM | Show all posts
dia ni nampak la berilmu, tapi agak merengsakan la jugak. Dari segi pengetahuan tu meman tiptop, tapi perangai macam hmmm sikit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 07:03 PM GMT+8 , Processed in 0.101408 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list