CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
Post time 24-8-2010 03:40 PM | Show all posts
best citer TT...thumbs up...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 03:52 PM | Show all posts
update la cite lagi, mmg best cite ko ni
waktu kecik2 dulu aku+fmly salu gak nek ketapi, pegi tepeng umah makcik
lgpon dulu kt kampung aku ade stesen ketapi kecik, leh tros direct nek dr situ
tp lepas stesen tu tutup, ktorg dah xnek ketapi dah

latest aku nek ketapi pon, 2taon lps dr penang-KL
nek ketapi kol10mlm, smpi KL 7pg rasenye...... lame gile dok dlm tu, dah la sejuk yg amatsss
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 03:55 PM | Show all posts
iols tekan butang
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 04:14 PM | Show all posts
sungguh layan benang TT nih.. cerita2 yg unik psl insiden2 di rel ketapi.. tp mmg seram..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 04:41 PM | Show all posts
salam TT...ko wat project double track seremban-gemas ek?kwn aku ade sorg kat sane.die QS..aku dulu pon wat project double track tp kat sektor rawang-ipoh.dah siap pon projek tu.skrg aku dah keje lain...mmg ek kalau keje kat rail ni mcm2 citer kite dgr.tp seb baik aku base kat site opis.site opis lak kat pekan.so jarang kuar g site.tp drp cite2 supervisor aku,mcm2 la cite diorg aku dgr.ade jumpe pompuan jln2 tgh mlm kat rail,ade yg nampak ketapi gerak xde pemandu dll la.seriau siot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2010 07:48 PM | Show all posts
selamat berbuka.. sorry sebab lambat on9.. opis aku x leh bukak forum ni sebab unit i.t dah block.. x gune betul.. terpakse la aku layan kat umah sensorang..

aku nk cite ape yang aku alami jumpe ngn bende2 yang aku xnak jumpe ni.. cite ni mase aku nk bukak site dekat kawasan paya.. kat kawasan tu ada jambatan ketapi (brv11 +-ch 491.225).. masa site tu baru bukak, ade satu je akses iaitu jalan tanah yang kitorg bina untuk menyeberangi paya tersebut.. macam biase lah, aku mmg datang site lambat ckit dr geng2 aku keje.. aku pun g lah kat area tu tuk tgok budak2 ni keje..

aku pun lalu lah kat jalan tanah yang kitaorg buat tu.. aku ntah macam mana boleh terpandang side kiri aku (kawasan paya besau tu).. tapi aku pelik ckit nape ade sawah bendang kat kawasan tu.. cantik sesangat dengan padi menguningnye, burung2 makan padi kat sawah, ngn ade beberapa orang tua tengah menuai padi.. aku macam terpukau dengan kecantikan sawah bendang tu.. cantik sangat2.. (macam dalam tv)

aku x singgah lama coz aku kne g inspection kat site aku.. so, aku pun blah lah dari ctu.. setel je keje aku, aku sesaje je round kat  situ balik kut2 ade port nk lepak ke.. (ponteng keje jap) tapi bile aku sampai je, kawasan sawah yang cantik tadi x de dah.. hanya tinggal hutan belukar dengan kawasan paya besar je.. aku pelik sebab tempat tu kawasan lapang tapi seram sket coz banyak bunyi haiwan yang pelik2.. macam katak air, bunyi burung utan, cengkerik n macam2 lagi lah.. kire x bes dah suasana tu..

aku pun terpaksa la cari port tido kat tempat lain iaitu kawasan yang aku rasekan amat sesuai.. (ladang sawit atas bukit) aku malas nk pikir2kan ape yang aku nmpk tadi.. nasib baik aku x g tolong pakcik tu tuai padi.. klo x kompem aku x balik lagi dah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2010 07:58 PM | Show all posts
Betul tu Bter, kalau alang2 orang boleh jadi trauma nengok bende2 cam niOo rumah FIL Bter kat Re ...
pu3_rania Post at 24-8-2010 14:08



sape la kantoi kan name kampung tu ye?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2010 08:04 PM | Show all posts
Post Last Edit by ejart_9834 at 24-8-2010 20:05

aku penah terkentut dalam tren.. makcik kat blakang marah pakcik kat sebelah.. kesian pakcik tu kne marah.. (misteri kan bau tu? x tau mne datangnye)  sorry ye.. gurau je..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 01:33 AM | Show all posts
okeh, aku sambung balik ye.. ni pasal perigi lama dekat chainage 493.175.. (lebih kurang chainage ni ...
ejart_9834 Post at 22-8-2010 01:41
perigi tu dulu untuk surau kg senama hilir, sekarang korg da timbus mmg la tuannya cari
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 02:03 AM | Show all posts
kg den pon kat rombau gak, mase skolah dulu pegi balik ikut rel kretapi je.. dari rembau sampai kg aku kat senama masjid sempadan ngn senama hilir... selepas jambatan kretapi yg pertama dlm 100 meter la jalan belok kiri..

aku pon slalu lepak mlm2 ngn membe aku kat jambatan tu dgn gelap gelita n xda lampu tp yela aku ni bkn jenis penakut tu sbb x rasa apa2... da la jambatan tu dlu kretapi pernah terbalik ramai yg mati
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 08:01 AM | Show all posts
Post Last Edit by pu3_rania at 25-8-2010 08:28
selamat berbuka.. sorry sebab lambat on9.. opis aku x leh bukak forum ni sebab unit i.t dah block..  ...
ejart_9834 Post at 24-8-2010 19:48

Hahaha panorama yg hang nampak tu mungkin kat perkampungan bunian
Nasib baik hang tak join sama nolong depa kalau tak dgn hang sekali lenyap coz dok tinggal kat perkampungan bunian
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 08:09 AM | Show all posts
Post Last Edit by pu3_rania at 25-8-2010 08:29
sape la kantoi kan name kampung tu ye?
ejart_9834 Post at 24-8-2010 19:58

Awat lah hang nak risau kan kalau nama kampung tu di reveal kan kat sini
Bukannya hang wat citer tipu pasai kampung tu
Mungkin bekas penduduk2 kampung tu yg punyai anak sebagai forumner kat sini admit akan cerita hang ni
Depa tak boleh menidakkan cerita hang kalau citer tu memang benar2 terjadi
Rileklah lah Bro, aku suka baca cerita kat thread hang.
Aku lebih suka baca citer kat sini yg letak terang2an nama tempat kejadian
Actually kat N9 byk kampung tinggal
Contoh mcm kat kampung nenek akak yg bahagian hulu
My Mom kata masa dia kecil2 dulu suka pi bermain kat situ coz situ ada saudara-mara  selain tempat yg cantik
Tapi sekarang ni dah tinggal rumah pusaka aje semenjak ramai orang2 tua kat situ dah meninggal so kawasan tu dah jadi tempat yg menyeramkan coz semua rumah dah tidah berpenghuni
Dah lah kawasan jauh nun di hulu bak kata Uwan aku (bahasa panggilan utk nenek bagi org N9) 'Tompek Jin Bertondang' memang menyeramkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 08:45 AM | Show all posts
selamat berbuka.. sorry sebab lambat on9.. opis aku x leh bukak forum ni sebab unit i.t dah block..  ...
ejart_9834 Post at 24-8-2010 19:48



    Fuuhhhh....Sib baik ekau x juin derang..kalo x tak dapek la ekau menulih dlm nih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 08:49 AM | Show all posts
Betul tu Bter, kalau alang2 orang boleh jadi trauma nengok bende2 cam niOo rumah FIL Bter kat Re ...
pu3_rania Post at 24-8-2010 14:08



   Boto tu.... Umah FIL kek Tampin..Pulau Sobang..Tanah dio pon kono...Tanah ujung kg..pon "Tompek Jin betondang" gak..
Tp TT x buek area ctu lak org len buek...kalo TT buek musti ado cito nih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 08:51 AM | Show all posts
Reply 1# ejart_9834

uik...aku keje projek ni gak..
tp aku PMC..hehe..
ade gak le dgr..
b4 this plak sub con kot kalo x silap kene rasuk..huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 08:57 AM | Show all posts
Post Last Edit by pu3_rania at 25-8-2010 08:59
Boto tu.... Umah FIL kek Tampin..Pulau Sobang..Tanah dio pon kono...Tanah ujung kg..pon "To ...
bterflylah Post at 25-8-2010 08:49

Oo FIL Bter kat Tampin Tu lar kat N9 ni memang byk rumah pusaka yg di tinggalkan coz ramai anak2 yg dah berhijrah ke tempat lain especially bandar utk cari rezeki
Pasal TT tu kalau dia buat kerja kat tanah FIL Bter so boleh lah kita ikuti citer TT kan tapi sayang TT x kerja kat situ
Harap2 forumner yg lain yg buat kerja cam TT & alami kejadian mcm TT boleh lah kongsi kat sini kan
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 11:08 AM | Show all posts
Den nyo KG kek Pulau Sobang kek ngan umah ITO ponyanyi Poie Pokan tu... bukan den nan membughukkan KG laman den .. tapi hubby den sendiri kono kek Umah Pusako peninggalan Arwah Nenek den ...

Cito ekk camni ... Hubby den 1st time poie umah tu kebetolan sajo nak nyingah buek merehatkan badan ... hubby den masuklah bilik utamo .. bilik tu mmg ada Tiang Seri ( maso kocik lu nenek den ponah asapkan tiang tu pehtu balut ngan kain kuning trus kubor lama yg guna batu biaso tu pon dia balut ngan kain kuning) hubby den tongah nak bukak baju ...tetibo tokojut dio sebab ea nampak lembago bosa gamak ea dari pintu umah + itam lak tu tongah peghatikan dio ... hubby den nyumpah seranah kek bondo tu ... teguih esok dia domam disobabkan ketegoran.

Sori la TT i dah lencong topic lak..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 12:12 PM | Show all posts
baru baca page 1..

opsssss..salam TT n penghuni..
memang best n ada unsur lawak dalam penceritaan TT..syabas.........
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 12:29 PM | Show all posts
baru baca page 1..

opsssss..salam TT n penghuni..
memang best n ada unsur lawak dalam penceritaa ...
harumawar Post at 25-8-2010 12:12



    Sila merempit ke page yg seterusnya......bestt woooo....
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 01:34 PM | Show all posts
Sila merempit ke page yg seterusnya......bestt woooo....
bterflylah Post at 25-8-2010 12:29



    wah wah bter dah jadi penaja cete misteri kat trek ketapi ...

bter ..balik kg nnti ...ringan2lah mulut ambik hati FIL ..mana tahu ada cete menarik2 yg FIL tahu ...tapi sbb xde yg berminat dulu ..dia tak cerita lah ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 02:26 AM GMT+8 , Processed in 0.075973 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list