CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
Post time 23-8-2010 11:48 PM | Show all posts
kat area sana xde membe yang incharge kat situ sebab tu projek baru bukak.. kat sne mmg ang ...
ejart_9834 Post at 23-8-2010 23:38



  bukan angker skett angker byk.....  balik gaye nt harus ku gegar FIL suh die citer psl rail ketapi nih...
Bule kta kungsi citer..;)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:54 PM | Show all posts
bukan angker skett angker byk.....  balik gaye nt harus ku gegar FIL suh die citer psl ...
bterflylah Post at 23-8-2010 23:48


tanye kat FIL tu, bape banyak dah makan darah kat kawasan tu? orang kampung melintas slalu jadi mangse selain ayam ngn ular yang melintas trek..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2010 12:05 AM | Show all posts


jangan jadi macam ni sudah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 02:32 AM | Show all posts
aku buat mase aku kne sorokkan kat kampung aku dlu


ejart ceritalah  cete selingan ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 08:03 AM | Show all posts
ckp psl ketapi nih kan.. korang ingat tak budak skolah agama yg kena langgar - asal org n9 gak.. kit ...
adnil Post at 23-8-2010 15:46

Adnil,Aku ingat lagi tragedi ni coz ada di siarkan di Buletin Utama TV3
Masa nonton tu aku dok tertanya gak apasal lah arwah ni dok baring kat tengah rel keretapi coz ada metioned dlm BU yg depa2 ni dok baring kat tengah2 rel.
Rupa2nya ada kisah di sebaliknya
Tragis sungguh, kesian pd arwah
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 08:20 AM | Show all posts
Post Last Edit by pu3_rania at 24-8-2010 08:23

Pada sekitar tahun 1995, di Bukit Siput , Segamat ada 1 tragedi iaitu 1 keluarga dlm sebuah kereta maut di langgar oleh keretapai dari arah Singapore
Masa tu aku tinggal di Segamat coz ikut hubby yg di tugaskan di sana
Pd masa kejadian aku, hubby & baby kami sedang bersiar naik motor
Kejadian terjadi lebih kurang pukul 5.00 petang
Masa kejadian tu dgn kuat semangat aku pi tengok dgn lebih dekat kawasan tragedi tu
Memang ngeri mayat bersepai & kereta proton tu bercerai kpd 2 bahagian
Nak di jadikan cerita selepas beberapa hari dari kejadian tu penduduk yg tingal berhampiran tempat kejadian tu ada dengar suara2 yg menangis & menjerit minta tolong
Depa kata maybe berpunca dari tragedi tu roh2 mangsa tak aman
Sebelum tragedi ni berlaku mendiang iaitu ketua keluarga yg  pandu kereta ni ada buat dajal coz di katakan antara ketua dalang yg campakkan kepala khinzir waktu subuh kat surau di Bukit Siput
Depa2 org Islam & bukan Islam kat Bukit Siput & sekitarnya pd masa tu heboh kata ni mungkin balasan pd dia yg buat dajal kat tempat ibadat org Islam
Wallahualam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 08:46 AM | Show all posts
Pada sekitar tahun 1995, di Bukit Siput , Segamat ada 1 tragedi iaitu 1 keluarga dlm sebuah kereta m ...
pu3_rania Post at 24-8-2010 08:20



errkk...ngerinyer...brani put3 gie nengok......

Mengikut kate org yg salu lepak kat rel ketapi nih..Kenkadang derang x pasan ketapi dh dekat...(cam leka)..tp still jugak nak melepak kat rel tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 09:00 AM | Show all posts
Reply 146# pu3_rania


    kat dunia lagi dah dapat balasan kan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 09:01 AM | Show all posts
errkk...ngerinyer...brani put3 gie nengok......

Mengikut kate org yg salu lepak kat  ...
bterflylah Post at 24-8-2010 08:46

Hehehe actually aku ni kalau dah semangat berkobar tu dtg memang rasa takut tu tak ada lah dlm diriExcited sgt tu yg berani pi tengok sampaikan hubby dok warning 'Rania mlm ni jgn nak dok ngaruk dgn demam bagai ya macam masa dok jumpa hantu askar jepun dulu ya.'
Hubby dok jaga baby kat seberang jln yg aku plak dok terhegeh-hegeh nyibuk nak tengok lebih dekat keadaan tragedi tu
Alhamdulillah tak ada apa2 yg terjadi kat aku lepas tengok tragedi tu coz balik aje umah aku terus mandi, ambil wuduk & terus solat & baca yasin minta di jauhkan sebarang perkara yg tak di ingin terjadi kat aku & family akibat dari perbuatan aku yg dok tengok tragedi tu terutama baby kami (masa sampai umah tu azan maghrib tengah berkumandang)
Tu lar Bterflylah yg buat aku suka thread ni coz mcm2 citer seram & pelik berkaitan dgn rel keretapi & kawasan berhampiran
Pengalaman TT plak amat menarik sebab tu aku minta sgt MOD DIGEST kan thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 09:08 AM | Show all posts
Hehehe actually aku ni kalau dah semangat berkobar tu dtg memang rasa takut tu tak ada lah dlm dir ...
pu3_rania Post at 24-8-2010 09:01



    Bter x berani nk tingok org2 xcdent patah riuk bersepai nih..mmg akan mamai 2-3 hari...{:3_83:}

Mmg best citer TT nih...nk2 plak dekat ngn kg FIL.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 10:52 AM | Show all posts
aku tak baper suke naik ketapi.. 1 sebab lambat and satu lagi sebab ngeri.. terutama kalau naik senandung malam.. kiri kanan hutan gelap jer.. pastu dulu aku ade dengar citer orang putus kepala sebab dia kuar kan kepala mase train lalu kat jambatan.. betul ker tak aku tak tau.. tapi aku rela naik bas rasenyer.. kalau naik time tak ramai orang coach tu rase sunyi jer..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:17 AM | Show all posts
aku pulak prefer ketapi berbanding bas...
risiko kemalangan rendah (walaupun ade gak kes tergelincir, tapi jarang2)
pastu aku suke sebab die akan lalu kawasan kampung, sawah, ladang..
nampakla lembu tengah makan rumput, rumah minangkabau, petani tengah bercucuk tanam..damai je rasa hehe..
tapi kalau naik malam, rase cam duduk dalam peti ais...sejuk bebeno..
alhamdulillah tak pernah pulak ketapi yang aku naik terlanggar orang etc...
kalau tak ngeri aku nak naik lagi huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:38 AM | Show all posts
cousin aku cerita mmg byk kejadian masa keje kat site ketapi letrik ni..yg jumpa bom,jumpa mat pit dok nak paw je dll. almaklum lah kwsan hutan yg nak dibangunkan. cousin aku cerita kalau dia masuk kwsan tuh mmg tak bwk apa-apa, takut kena paw dgn mat pit. hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:41 AM | Show all posts
Post Last Edit by tapibukanaku at 24-8-2010 11:42

kat area kampung aku baru2 ni nak pasang kabel bawah tanah. bukan main susah nak mintak satu family india nih pindah. mcm2 cara diorang buat sampai panggil kaum2 diorang tp still family ni tak nak pindah. rupa-rupanya diorg ni mcm ada "ilmu". plus diorg yg jaga perkuburan kat situ. kira macam dewa lah..so nak tak nak kerja harus diteruskan tanpa menyentuh kawasan diorg. btw, tuh tanah KTMB,..hehe..selamba badak je
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:44 AM | Show all posts
Tq TT sbb bukak tread nie..actly kawan aku kja dgn ERL KLIA Trasit/Express as train drive offer (TDO)katanya masa mule2 kja dulu dia kene masuk awal2 pagi kul 4.00pagi..1st starting kene gi kat depoh Salak Tinggi then baru gerakkan train ke destinasi tak silap ke KL sentral or KLIA.Awal pagi masa drive train macam2 menda dia jumpa kat track dalam gelap2 tu.Member aku cakap jumpa orang duduk kat tepi track,pastu jumpa benda berlari dari arah bertentangan track ke arah train pastu terus terbang dan hilang.Paling dasyat katanya masa jumpa 5 sekeluarga yang berjalan atas track ERL area kg Jendram ke arah Putrajaya pada dinihari.Rasa pelik tapi senior staff cakap before kawasan tu mmg hutan so paham2 ajerlah..hehehe.Lama2 alah bisa tegal biasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 01:03 PM | Show all posts
hubby hay keje ngan sykt telekomunikasi, keje dia buat inpection gak. Biasa site diorg ni mmg tmpt jin betendang. Satu ari mmber dia buat keje kt Kempas kaw utan la test2 meter tak naik2 jarum dia puas la dia duk situ sampaila nk ke maghrib. Tiba2 azan Allahuakbar... terus jarum meter tu melonjak naik. Nampak sgt 'benda' tu kacau org nak buat keje.

Ada lak tu mase nk blk dh confirm tutup lampu tp esok pg bila dtg lampu tu dh on...

Mmber hubby cite kalo kt sabah srwk lg la sampai mntk tolong ngan tok batin sbb ade tu 'benda' tu sengaja duduk menghalang kt tgh2
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 01:56 PM | Show all posts
Reply  pu3_rania


    kat dunia lagi dah dapat balasan kan..
pintumasuk Post at 24-8-2010 09:00


A'ahMemang perbuatan mendiang & depa yg bersubahat dgn dia bangkitkan kemarahan org ramai especially orang Islam
Ini plak cerita sebelum kena rempuh dgn keretapi.
Semasa tunggu keretapi sampai kereta2 dah berderet berhenti coz palang besi sedang di turunkan oleh penjaga gate keretapi(sorry aku tak tahu mcm mana nak described tang penjaga gate ni)
Ada saksi kata palang hampir selesai di turunkan pd kedudukan yg betul, si mendiang ni boleh jump Q beberapa kereta yg ada depan kereta dia
Kereta mendiang boleh mencelah & masa kereta tu hampir melepasi rel itu lah keretapi dok rempuh
Selalu kes mcm ni belaku kat ovc terutama negara India yg aku selalu tonton kat tv tapi tragedi ngeri ni  aku dpt tengok sendiri keadaan mangsa & kereta di depan mata
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 02:01 PM | Show all posts
nanges sgt bace citer ni.. seremmm ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 02:08 PM | Show all posts
Bter x berani nk tingok org2 xcdent patah riuk bersepai nih..mmg akan mamai 2-3 hari...{:3 ...
bterflylah Post at 24-8-2010 09:08


Betul tu Bter, kalau alang2 orang boleh jadi trauma nengok bende2 cam niOo rumah FIL Bter kat Rembau ya
Rumah nenek sebelah mak kat Pedas so balik Raya nanti nak cuba lah korek2 rahsia pasal kampung yg di ceritakan oleh TT
Tambahan plak sorang forumner tu dah reveal nama kampung tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 03:33 PM | Show all posts
Saya nih penakut tapi suka na baca2 citer kat dlm thread nih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 05:10 PM GMT+8 , Processed in 0.083678 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list