CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
 Author| Post time 23-8-2010 05:56 PM | Show all posts
Salam...


Waa..ini story dekat sangat dengan kampung den ni...

Kalau dekat kolam air panas  ...
mr42 Post at 23-8-2010 16:53


koko jelly? menatang ape tu? haha.. leman dawi tu pun dah macam koko jelly dah aku tengok.. haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 05:57 PM | Show all posts
Kat CH berapa tu? tak penah dgr pun. Borrow pit kat mana dlm pic tu? Hmm nanti aku nak tanya supervi ...
istinggar Post at 23-8-2010 11:17


ni kat kota lah.. borrow pit utk ch495.000
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 05:58 PM | Show all posts
Salam Adnil...


Kejadian ni berlaku tak jauh pun dari rumah aku...Polis dan orang kamp ...
mr42 Post at 23-8-2010 17:01



  ni kes budak sekolah 3 orang kne langgar tren tu kan? membe aku cakap dorang baru pas kne gam.. tgh high.. tido atas rel plak.. tu yang aku dengar lah.. x sure betul ke x..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 06:16 PM | Show all posts
Reply  ejart_9834

Sharelah ejart pasal kisah2 menarik Gunung Datuk
nhuser Post at 23-8-2010 10:28



   gunung datuk x tau sangat lah cite nye sbb gunung tu x kne ngn laluan trek.. biase la kes orang hilang n tahun lepas kut ade kuar berita kat tv.. kes budak ilang jugak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 06:25 PM | Show all posts
aku penah lepak kt kg pulau besar..
mlm2 dgr bunyi ketapi sayup2 jek..
serammm gak dgr.. huhu
...
delimaputih Post at 23-8-2010 15:28



   kolam air panas yang tepi jalan tu mmg seram ckit sebab banyak pokok kat situ.. dlu membe aku penah mandi dalam kolah besa tu (bentuk macam bulat2 sket) kne tampar ngn bende halus tu.. lawak jugak aku dengar tapi mmg tu yang jadi kat die.. bengkak muke kawan tu balik umah.. kolam tu untuk dorang sembahyang.. aku tau sebab aku penah rendam kaki je kat situ.. tu pun dah kne marah kat apek yang datang mandi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 06:46 PM | Show all posts
Reply 125# ejart_9834


rmai cine suke berendam yg kt tgh2 leh msok bdn jek tu..
bapak panas siott air dlm tu..
tp slamba badak je dorg berendam dlm tu mcm xde prasaan..
btol la tu, yg kolam bulat2 sikit tu dorg wt amik air smyg..
tp aku rse seram yg kolam belah sane tu, sbb mcm tlindung ckit..   
de 1 hari ktorg g mndi, skali kawan aku pnah kne sound ngn apek cine tua ni,
die pkai rntai jed cine yg bulat tu kan, skali apek tu tny, ;lu cina ka?'
kwn aku jwb la 'bukan, sy melayu..' pastu apek tu sound, 'apa pasal lu pakai itu rantai cina?'
kwn aku da malu muke merah padam.. hahaha.. aku hny mmpu tersipu2 senyum jek.. xsmp ati aku nak gelakkn die..
hahahahhaha...  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 06:52 PM | Show all posts
nasib baik aku x kena macam tu.. aku kna sound nipis2 je.. lebih kurang macam ni dai sound, ''adik itu tempat semayang lah.. mau mandi pigi sana (kolam 4 segi tu)'' pastu cergas je aku bangun.. membebel susah plak nk melayan nye nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 07:16 PM | Show all posts
best cite ejart ni, dulu aku pun keja lebih kurang cam ko la.. tapi bukan rel keretapi, buat underground pipeline , pipeline ni pun ada chainage, masuk hutan semua .. penah kena sekali masa nak buat inspection cathodic protection potential , tengah2 hari masuk belukar mana tah kat kuala selangor tu, sunyi je dalam tu ... sesekali terasa macam ada yg memerhati . nasib baik la aku dah berenti keja tu , member aku dapat project PGB , Sabah Sarawak Pipeline masa nak buat soil survey tu kena redah habis hutan2 kat sana....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 10:50 PM | Show all posts
best cite ejart ni, dulu aku pun keja lebih kurang cam ko la.. tapi bukan rel keretapi, buat undergr ...
animaniac Post at 23-8-2010 19:16



   keje macam ni mmg penat.. tapi masyuk... kaye beb.. (tapi kejap je la sbb aku kje setahun lebeh je)
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 10:58 PM | Show all posts
keje macam ni mmg penat.. tapi masyuk... kaye beb.. (tapi kejap je la sbb aku kje setahun l ...
ejart_9834 Post at 23-8-2010 22:50



    Ejart...pantau sampai ke pulau sebang x?...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 10:59 PM | Show all posts
keje macam ni mmg penat.. tapi masyuk... kaye beb.. (tapi kejap je la sbb aku kje setahun l ...
ejart_9834 Post at 23-8-2010 22:50


yea la berbaloi dgn segala ular, anjing liar, entah binatang2 bisa apa lagi & makhluk2 haluss ....harus boss bagi elaun2 risiko2 binatang berbisa , binatang liar dan elaun kerasukan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:05 PM | Show all posts
yea la berbaloi dgn segala ular, anjing liar, entah binatang2 bisa apa lagi & makhluk2 haluss .. ...
animaniac Post at 23-8-2010 22:59



    Ati kering jek yg leh keje cegini...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:17 PM | Show all posts
aku ade cite mase sebelum aku keje railaway track.. aku x tau la boleh masuk dalam thread ni ke x.. tapi still cite seram dalam arena site construction jugak lah..

sebelum aku keje men ngn ketapi ni, aku dlu keje kat kl.. dalam company specialist buat retaining wall (tembok penahan).. site aku slalunye kat area klang valley n x jumpe sangat pun utan.. (site aku yang dikatekan hutan tu kat ukay perdana.. x macam hutan pun sebab still dalam area town jugak kan? pokok2 je banyak) ni cite aku mase aku handle sebuah projek highway kat seremban n highway tu baru je siap sepenuhnya tahun ni.. kira baru lagi lah..

cite nye macam ni.. aku ade sub kont keje bawah pengawasan aku.. bos aku bagi kuase kat aku suh jaga sub kont ni sebab aku wakil compny kat luar kwsn kl.. so, aku jaga la dorang dengan berhemah.. nak dijadikan cite, aritu kitaorg kne keje sampai malam sebab barang yang aku order lambat sampai dari kl.. (panel retaining wall tu) Sementara nak tunggu barang sampai, aku ngn budak2 aku lepak bawah jambatan highway yang x siap lagi ni.. (jambatan 14 area sri pulai temiang)


jambatan tu tersorok ckit dari jalan besar tapi dekat dengan taman perumahan.. so, aku xde la risau sangat kalau ade pape yang jadi nanti kan.. aku ingat lagi, mesin backhoe yang kitaorg slalu guna mmg kitaorg paking menghadap kitaorag (bucket depan menghadap kitaorg).. tengah syok2 borak pasal dunia luar, aku terperasan bucket tu naik sendri means macam ade orang idupkan mesin tu n angkat bucket tu ke atas.. aku tengok enjin x idup pun tapi macam mna bleh bucket ni buleh naik sendri?


aku dah strt rase cuak dah.. nk lari macam mna pulak nak lari sebab aku tumpang benda alah tu jugak datang site tu.. site tu lecak  jgn harap la aku nk bawak moto aku masuk sana.. budak aku ada 3 oarang.. sorang iban, n sorang lagi indon ngn india.. yang india ni awal2 dah cabut dah.. tinggal la aku ber3.. dalam kelam kabut tu, aku tengok mesin backhoe tu jalan sendri g kat area bukit sebelah jambatan tu.. macam ade org drive aku tengok tapi mne ade orang slain kitaorg kat sne..


budak india operator mesin ni xde plak aku tengok g lari kat mesin dia sebab dia dah cabut ntah g mna.. aku tengok budak iban tu ntah baca ape ntah terkumat kamit mulut dia baca.. x sampai 10 minit, mesin tu berhenti sendri.. mesin tu berhenti 5 meter dari cerun bukit tu.. cerun bukit tu kedalamannya lebih kurang 8 meter.. (bleh tahan tinggi tebing cerun tu)


kesudahannya bila barang tu sampai dari kl, aku suh driver tu loading barang tu kat luar je.. (means x masuk site lah time tu sebab operator dah cabut lari)  klaka aku bile teringatkan balik cmne india tu lari.. mcm x cukup tanah je.. mesin backhoe tu pagi besoknye baru kitaorang pindahkan..


benda ni jadi pun sebab si india ni x pecaya tempat tu keras.. dia siap cakap mlm tu dia malas nk bawak mesin tu.. biarlah hantu bawak mesin tu.. tempat ni kan banyak hantu.. kejap je benda tu bagi can kat india tu cakap macam tu.. x lama pastu, betul2 lak ade 'operator' baru yang bawak mesin backhoe tu..


tu la, bile masuk tempat orang especially tempat baru, jaga sket mulut tu bila bercakap.. ni men redah je.. ade petua klo masuk tempat baru ni.. atuk aku cakap, tegur pokok yang besa klo  ade.. contoh nye, ''besa la pokok ni, dlu mase aku tinggalkan kecik je aku tengok.. skang dah besa panjang pokok ni''. tujuan nye nak menunjukkan kite penah datang situ n kita penah lama duduk kat sana.. (tipu antu setan tu sket) aku penah buat.. alhamdulillah xde pape yang jadi.. aku buat mase aku kne sorokkan kat kampung aku dlu..


aney2x.. npe ko lari tinggalkan mesin ko ni? lepas tekak sendri je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:22 PM | Show all posts
Ejart...pantau sampai ke pulau sebang x?...
bterflylah Post at 23-8-2010 22:58



      pulau sebang pakej lain.. company len dah amik tender.. saya sampai area chenong (dekat area taboh naning)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:23 PM | Show all posts
Ati kering jek yg leh keje cegini...
bterflylah Post at 23-8-2010 23:05


terpakse.. cari rezeki la kate kan.. janji masyuk aku on aje..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:24 PM | Show all posts
yea la berbaloi dgn segala ular, anjing liar, entah binatang2 bisa apa lagi & makhluk2 haluss .. ...
animaniac Post at 23-8-2010 22:59


kemain banyak lagi elaun.. klo macam tu, 3 bulan je la dapat keje.. pastu kompeni bengkrap.. lagi sedih..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:27 PM | Show all posts
aku ade cite mase sebelum aku keje railaway track.. aku x tau la boleh masuk dalam thread ni ke x..  ...
ejart_9834 Post at 23-8-2010 23:17


dulu masa ada projek kat putra perdana, (diaorang nak buat highway) kat PGB underground pipeline crossing. aku tengok ada diaorag sembelih kambing , lepas tu heret kambing yg kena sembelih tu sepanjang jalan, actually apa tujuan diaorang tu... aku takde la tanya pulak, cuma pelik sikit la
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:30 PM | Show all posts
pulau sebang pakej lain.. company len dah amik tender.. saya sampai area chenong (dekat  ...
ejart_9834 Post at 23-8-2010 23:22



    Hengat ejart sampai ke pulau sebang..pon byk gak gangguannyer kat area tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:38 PM | Show all posts
Hengat ejart sampai ke pulau sebang..pon byk gak gangguannyer kat area tu..
bterflylah Post at 23-8-2010 23:30



   kat area sana xde membe yang incharge kat situ sebab tu projek baru bukak.. kat sne mmg angker sket siap jumpe bom lama lagi kat trek.. nasib baik kat rembau xde bom lama macam tu.. rumah2 lama je banyak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 11:41 PM | Show all posts
dulu masa ada projek kat putra perdana, (diaorang nak buat highway) kat PGB underground pipeline ...
animaniac Post at 23-8-2010 23:27



   yang tu macam kes dah teruk sangat je.. xleh nak nego lagi la tu.. klo  kes macam tu, jangan diikutkan sangat kehendak dorang tu.. t bile projek dah siap, macam2 hal plak yang jadik.. ade je nk mintak lagi nnti.. orang kampung aku cakap tu upacara semah.. bagi darah kat dorang.. jambatan kat kampung aku dlu penah mintak bende2 macam ni.. dlu2 kan pelik2 ckit perangai.. skang dah xde dah men bende2 bangang tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 09:02 AM GMT+8 , Processed in 0.089598 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list