CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
Post time 23-8-2010 11:17 AM | Show all posts
Post Last Edit by istinggar at 23-8-2010 11:26

Kat CH berapa tu? tak penah dgr pun. Borrow pit kat mana dlm pic tu? Hmm nanti aku nak tanya supervisor section 2. diorang senyap2 jer yehh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:52 AM | Show all posts
mcm bapak aku selalu gak kuar masuk utan sbb dia tentera darat... hehehe

tapi heran, dia tak pernah plak citer mistik kat sesapa sepanjang bertugas dlm hutan. Even, kisah2 mistik pun dia kurang percaya. "selagi aku tak jumpe sendiri, aku tak percaya dgn hantu2 ni...", katanya. Kisah komunis, lanun tu ada la.

Lain plak dgn sorang pak cik aku yg keje buat site visit utk area2 camping. Dia kata task dia buat "lawatan" atau "cleaning" kat satu2 tempat sebelum dibenarkan camping. Dia byk la citer mistik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 12:16 PM | Show all posts
huih...best gilerr...
gaya bahasa yg sempoi...senang nak paham, dlm takut pun ada gak lawaknya...
...
haZelEyEz Post at 21-8-2010 21:41

Setuju dgn hangGaya TT bercerita memang best
Dlm seram ada selitkan unsur lawak so nak baca pun tak boring malahan terasa keseraman & menambahkan keinginan utk terus followup citer TT
Yg bagusnya TT ni tak banyak bahasa SMS yg di gunakan

Aku paling menyampah baca citer yg byk guna bahasa SMS sampaikan aku hilang mood nak baca coz ada yg aku x faham bahasanya
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 01:59 PM | Show all posts
wahhh!! menariknyer... teruskan usaha ko TT...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:16 PM | Show all posts
beshnye bce cite TT ni.. sblom ni x pnh t'pk pengalamn cmni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:28 PM | Show all posts
tau kampung tuh..selalu je balik ikut rembau-tampin tuh..btw, my cousin pun kerja kat site utk KTMB tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:33 PM | Show all posts
Yeah thanks MOD coz thread TT dah di DIGEST kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 03:28 PM | Show all posts
aku penah lepak kt kg pulau besar..
mlm2 dgr bunyi ketapi sayup2 jek..
serammm gak dgr.. huhu
pastu penah mandi kt kolam air panas yg TT ckp tu mlm dlm kol 9..
serammmm gak.. tp redah jek.. dah la gelap gelita bulan purnama lak tu..  
penah mndi sgai kt gunung datok naek ats skali..
ermmm... byk sgt kenangan kat rembau..  
rindunye nk g sane...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 03:32 PM | Show all posts
Yeah thanks MOD coz thread TT dah di DIGEST kan
pu3_rania Post at 23-8-2010 02:33 PM


citer menarik dan bagus mmg sewajibnya di Digestkan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 03:38 PM | Show all posts
Reply 101# istinggar


    ada peluang nak dengar cete dari perspective lain ni  ..istinggar pon mcm familiar je dgn site ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 03:46 PM | Show all posts
ckp psl ketapi nih kan.. korang ingat tak budak skolah agama yg kena langgar - asal org n9 gak.. kitaorg kenal dgn family dia..
mak dia bagitau kitaorg.. dia dgn kenkawan dia nih lepak kat tepi rel ketapi tu.. tapi tah kenapa tah.. budak nih terus je landing kat atas rel ketapi tu... bila kengkawan lain dgr ketapi nak dtg.. jenuh ler diaorg bertiga-empat org nak angkat budak nih dari rel tu.. tapi cam melekat kat situ.. dak tu pun cam diam/pengsan jer kat situ.. abih tu bila tren dah dkt sgt.. diaorg terpaksalah lari tinggalkan budak tu kat situ... diaorg minta maaf bebanyak dgn mak budak tu sbb tak dpt nak selamatkan budak tu.. walaupun dah cuba sedaya mungkin nak angkat dia dari situ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 03:47 PM | Show all posts
mmg best citer TT.. thank eak sudi share ngn kami2 nih... tunggu ni kot2 ade lg citer best!
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 03:49 PM | Show all posts
Yeah thanks MOD coz thread TT dah di DIGEST kan
pu3_rania Post at 23-8-2010 02:33 PM



    OT sat... kalo x keberatan.. ape maksudnye kalo benang di digestkan? thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 04:06 PM | Show all posts
OT sat... kalo x keberatan.. ape maksudnye kalo benang di digestkan? thanks...
anne83 Post at 23-8-2010 03:49 PM



    benang yg di digest tu maksud benang yg tak akan terlibat ( tak hilang )  dalam proses pembersihan ( cleansing ) jika pihak admin melakukannya ( proses cleansing ni biasanya dilakukan jika forum dah terlalu berat dan topik2 tak didigest biasanya akan lenyap semasa proses ni dilakukan ) ....benang atau topik tersebut akan kekal BOD MPS ...camtu lah kekdah pemahamannya ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 04:21 PM | Show all posts
benang yg di digest tu maksud benang yg tak akan terlibat ( tak hilang )  dalam proses pem ...
medangmru Post at 23-8-2010 04:06 PM



   oh.. ok.... thanks mod medang... sy budak br belajar.. kalo slh tlg tegurkan.... hehehhehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 04:53 PM | Show all posts
Salam...


Waa..ini story dekat sangat dengan kampung den ni...

Kalau dekat kolam air panas tu, jalan ke Kg Mayon, Chengkau Ulu..memang banyak rumah tinggal di situ...

Kalau TT kata area Lane KTMB Seremban-Sg Gadut-Rembau tak jauh dari Cendol Leman Dawi tu, kawasan tu memang dari dulu KERAS dan mistik sket...Dedulu selalu Coco Jelly enter frame...Ntah camanantah Leman Dawi boleh kautim dengan Coco Jelly buka bisnes cendol di situ...he he..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 05:01 PM | Show all posts
ckp psl ketapi nih kan.. korang ingat tak budak skolah agama yg kena langgar - asal org n9 gak.. kit ...
adnil Post at 23-8-2010 15:46



    Salam Adnil...


Kejadian ni berlaku tak jauh pun dari rumah aku...Polis dan orang kampung kutip satu persatu daging dan tulang tuhhh......Memang ada budak-budak sekolah agama ni yang agak nakal yang paberit diorang lepak isap rokok dan fly malam ikut laluan ini...Yang pelik tu, aku sendiri pernah tengok, mereka ini suka sangat bergurau-gurau atas lane keretapi walaupun keretapi dah dekat....Wallahua'alam...

Selepas kejadian itu, kurang sikit kejadian budak-budak melepak di situ....

Al Fatihah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 05:22 PM | Show all posts
C******* ***=Chengkau Ulu? :p

ala..buakpe nk censor pun..bknnya ada perkara2 mgaibkan pun
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 05:53 PM | Show all posts
Ohh.. takper nanti troly ride ngan org IRCON malam ni.. Bawak sekali PMC, SSP, KLC dan IJM sekali..  ...
istinggar Post at 23-8-2010 11:13


hahaha.. ade staff kje railway ke? nk g, g la kat ch491.250 kat culvert c36 ke klau x silap aku.. kampung abandon tu betul2 seberang culvert tu.. c35 c36 kut.. aku dah lupe lah.. tengok cross section plan tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 05:54 PM | Show all posts
C******* ***=Chengkau Ulu? :p

ala..buakpe nk censor pun..bknnya ada perkara2 mgaibkan pun
5w_1h Post at 23-8-2010 17:22


biarlah lokasi dirahsia kan.. kawan2 aku ramai kat sane.. kang buruk nme kampung dorang t cakap banyak antu plak.. dari orang ramai x tau, dah kecoh satu malaysia.. biarkan je nme tu di sensored..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.082613 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list