CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
Post time 22-8-2010 07:57 PM | Show all posts
Mmg menarik cerita Ejart ni.. bestttt
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 12:30 AM | Show all posts
terbaik lah cte nih.. ilike..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:19 AM | Show all posts
Reply  ejart_9834

salam ejart menarek cite nko ni..tp tanye la since keje ko ni clearing utk rel ...
havovasta Post at 22-8-2010 07:39


aku simpati gila2 kt kwn ko tu Havo..sebab mmg hutan giler pun..
aku tgk dri tepi jln pn geleng kpala..
mcm hazab la kena kacau pnye~
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:32 AM | Show all posts
kje kat tepi trek tu kire ok lagi.. ni yang masuk utan ukur sempadan hutan tu lagi teruk.. ade jiran ...
ejart_9834 Post at 22-8-2010 16:03


pakcik aku ade gak keja jupem tu...penah gak ikut masuk hutan,redah paya sampai paras dada...
huhu..mmg tabik spring ar ngan pakcik aku...
dia pnyer slambe jln dlm hutan,dh mcm b'jln2 kt shoping mall daa...
aku yg ngekor kt blkg dh mcm ape je ngelak akar,paya semua..


citer ko mmg best la TT..
lain dri cite seram2 kt mps nie..kekeke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 06:14 AM | Show all posts


kalau korang perasan, kat hujung sebelah kanan tu ade kawasan selekoh tajam (trek keretapi) kat situ la aku hampir2 dikenakan ''bende '' tu.. mase tu kawasan tu masih semak samun lagi.. skarang kawasan tu dah terang sebab ade lintasan tren akan dibina disitu.. (criss cross)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 06:23 AM | Show all posts


view gunung datuk, rembau dari atas bukit (source tanah yang diambil untuk kerja-kerja penambakan tanah).. bleh tahan jugak gunung datuk ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2010 06:53 AM | Show all posts
kalau korang nak tau, dekat bawah batu balast (batu railway tu) ade macam2 barang yang kitaorg penah jumpe.. (aku penah jumpe syiling lama) tapi aku x tau mne aku letak dwet syiling tu.. dwet tu bentuk 4 segi macam dwet zaman omputih dlu..

aku ade dengar jugak dari orang2 kampung yang duduk kat tepi trek tu.. dorang ade cakap mase zaman nak buat trek ni, pekerja yang mati dorang tanam kat bawah trek ni.. zaman dlu dorang bina pakai manual je.. means x pakai jentera macam skang.. just pakai cangkul ngn brang2 len je..

membe aku siap bleh jumpe sluar jeans lagi kat trek tu.. aku takut jeans tu ''orang lama'' nye je.. x pun mangsa kne langgar ketapi.. jeans tu dah koyak2 lusuh dah.. lme gile kat tepi batu balast tu..

paling kesian dekat area rumah kuarters 104 tu dlu penah ada jadi satu kejadian dimana seorang budak kecik dilanggar tren.. (kawasan tu ade lintasan haram) aku x pasti dari arah mana.. tapi budak tu x hancur digilis tren.. tapi hanya ''ditampar'' dengan lokomotif tren je.. hazab jugak la budak kecik tu.. anak india tu g tepi trek nk kutip pucuk ubi nk buat masak.. umo dalam lingkungan 5 6 tahun jugak lah.. aku tau pun orang kampung tu yang cite kat aku..

berdasarkan cerita kawan aku (penduduk tetap kampung c******* u**) terdapat seorang nenek duduk yang rumah nya beberapa meter dari trek ketapi.. (trek tu atas bukit).. nenek ni ada seorang cucu dan dia sayang sangat dengan cucu nya.. pada satu hari, anak cucu dia ni umo lebih kurang 7 8  tahun main dekat trek ketapi dan malang dia telah dilanggar tren dari arah singapore.. polis dengan team ktmb pun datang ke tempat kejadian.. hanya badan mangsa dan anggota lain je dorang sempat kutip manakala kepala dorang x jumpa.. orang kampung dekat kawasan tu ckap, kepala budak tu nenek dia simpan kat dalam rumah kerana nenek dia sayang sangat dengan cucu nya.. ada orang kampung ternampak dia pegang kepala budak tu dalam rumah.. nenek tu dah macam nyanyuk sket dah skang.. kenduri kendara orang kampung pun dia x datang.. aku x tau la betul ke x cite yang member aku sampaikan ni.. tapi kawasan umah nenek ni memang suram.. aku penah pegi kat umah dia sebab nak mintak izin buat keje kat depan umah dia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 07:17 AM | Show all posts
seram cite ko ni TT
klu betul nenek tu smpan kepala tu..ish.ish...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 08:20 AM | Show all posts
Post Last Edit by pu3_rania at 23-8-2010 08:24

Best lah citer TT ni terutama tang kampung yg di tinggalkan oleh penduduknya
Dapat aku bayangkan cukup menyeramkanMinta jasa baik MOD yg bertugas kalau dpt DIGEST kan citer TT ni coz amat menarik pengalaman dia
Mungkin forumner lain yg sama line mcm TT maksud aku yg sama bidang kerja mcm TT boleh kongsikan citer depa ka thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 08:23 AM | Show all posts
kalau ada criter sila sambung ...kalau ada gambar sila tepek bebanyak....besttt....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 08:38 AM | Show all posts
TT kalau x keberatan boleh ke beritahu nama kampung tu coz aku boleh tanya pd nenek sebelah My Mom yg ada di Rembau utk tahu cerita sebenar kampung tu
Tahun ni raya ke-2 aku balik rumah nenek  aku di Rembau so bolehlah aku pi tinjau ke kampung tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 08:49 AM | Show all posts
wahhh..gile thrill keje macam awk ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 09:05 AM | Show all posts
Reply 75# neceolite

ekau orang rombau ko?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 09:07 AM | Show all posts
mcm best jer cite TT ni..ehehe
site2 yg kat hutan ni kdg2 mmg membahayakan..huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 09:31 AM | Show all posts
citer TT mmg best..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 10:28 AM | Show all posts
Reply 86# ejart_9834

Sharelah ejart pasal kisah2 menarik Gunung Datuk
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 10:36 AM | Show all posts
salam TT......

menarik citer tt nie...x sabar nk tau citer selanjutnye...TT pun macam ada ilmu gak kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:00 AM | Show all posts
wah ejart,
menarik betul citer2 hang ni..
yenil percaya yang setiap kerja yang perlu masuk hutan mesti banyak kisah2 misterinya..cuma ada org nak share atau tak aje...
teruskan bercerita...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:06 AM | Show all posts
seram cite ko ni TT
klu betul nenek tu smpan kepala tu..ish.ish...
bungazaleha Post at 23-8-2010 07:17


Macam cite Friday the 13th, Jason simpan kepala mak dia ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 11:13 AM | Show all posts
Ohh.. takper nanti troly ride ngan org IRCON malam ni.. Bawak sekali PMC, SSP, KLC dan IJM sekali.. kita cari ramai2 wei!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 10:56 PM GMT+8 , Processed in 0.078579 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list