CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
Post time 22-8-2010 01:13 AM | Show all posts
salam. baru follow citer ko nie. mmg menarik. nak lagi!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 01:41 AM | Show all posts
okeh, aku sambung balik ye.. ni pasal perigi lama dekat chainage 493.175.. (lebih kurang chainage ni kut, ingat2 lupe lah) perigi ni kitaorg jumpe pas je procced next level site clearing pas je siap clearing kat kampung yang abandon tu.. perigi ni pelik ckit coz ia berbentuk 4 segi.. macam mainhole ulititi kat tepi2 jalanraya tu.. bentuk macam kotak tapi besa pastu dalam plak tu..

nak dijadikan cite, mesin excavator kitaorg nk kambus la balik la perigi ni kan sebab mengganggu keje kitaorg.. ye la kan, buat nye jatuh dalam perigi tu ke, orang2 kampung jatuh dalam tu ke mne la kite tau kan.. sebelum bende tu jadi, kitaorg pun kambus la balik.. setel je keje2 kambus perigi tu siap, kitaorg pun gerak la balik.. mesin kitaorg tinggalkan kat sebelah umah nenek ni.. budak2 indon tu mlm2 jage mesin tu.. dorang tido dalam lori yang dorang slalu pakai tu..


aku pun pelik jugak npe la dorang ni slalu kne kacau.. dorang ni banyak ilmu kut.. aku pun x paham.. malam dorang tido kat ctu, dorang kne alihkan pulak.. si alim kat tepi batu balast (nasib baik x atas rel ketapi) pastu si abu plak kat dekat kebun getah.. hasnan x ikut sebab die jaga kongsi.. dorang cite la kat aku sebelum dorang tido, ade sorang pakcik ni datang kat die.. pakcik ni pakai baju putih pastu x pakai slipar.. kaki ayam je.. org tua tu tnye kat die, mcm mn die nk minum, nak mandi,perigi die dorang dah timbuskan.. die marah2 kat budak indon tu.. budak indon tu x tau pape sbb time tengah kambus perigi tu dorang xde.. dorang kat site lain.. hanye aku ngn drebar mesin tu je ade kat tempat kejadian..


si alim nasib baik tersedar awal pas kne pindahkan tu.. klo lambat aku rase ilang dah sorang pekerje bos aku.. manakala si abu plak besok nye baru jumpe sebab kebun getah tu semak ckit.. cari2 rupe2nye die tido sebelah busut.. salah aku jugak kut sebab petang tu aku lupe plak nk cite kat budak indon tu kawasan tu ade perigi buta.. aku rasa budak indon tu marah kat aku tapi dorang xleh marah sbb aku bos dorang kat site..


besok nya, supervisor main cont datang sebab bos aku tau die ni pandai cket bab2 macam ni.. sprvisor ni cina.. dia datang jejak kan kaki je dia dah senyap dah.. x bagi sesape pun cakap.. dia cakap ada banyak benda kat sini.. suma melayu punya.. aku pun cuak jugak la dengar.. dia boleh perli2 aku lagi cakap klo nak timbus tanah, panggil dia dlu.. (macam tau2 je aku nye keje tu)
dia pun ttba je blah pastu cakap jap g dia datang balik.. macam biasa lah, dia bawak barang2 sembahyang dia.. aku x amik port la sbb dia nk sembahyang kan.. x lama pastu dia macam meracau2.. macam cakap sensorang aku tengok.. aku tengok dia genggam tanah.. dah lain macam plak aku tengok.. pastu dia terbaring ats tanah.. aku x paham betul lah dengan ritual dorang ni..


x lama pastu dia cakap cina ngn bos aku (cina ngn cina mesti la cakap cina kan).. bos aku dah pandang semacam kat aku.. aku tengok bos aku mcm hangin je ngn aku, aku trus blah.. x nk menempah maut depan orang ramai2 tu.. tapi silap aku jugak.. aku x minta izin nak kambus perigi tu.. yang jadi mangse budak2 indon aku.. kesian dorang.. aku dengar cite, hasnan dah balik indon pastu x balik2 lagi dah keje ngn kitaorg.. serik kut.. hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 01:59 AM | Show all posts
Reply 42# ejart_9834


    so akhirnya perigi tu kena gali semula ke ejart ..ke sediakan port lain tuk dorang mandi ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 02:10 AM | Show all posts
Reply  ejart_9834


    so akhirnya perigi tu kena gali semula ke ejart ..ke sediakan port lain  ...
ea208964 Post at 22-8-2010 01:59



   xde makne nye..kitorang proceed jugak sebab supervsor cina tu dah mintak maaf bg pihak kitaorang.. projek ttp jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 02:15 AM | Show all posts
ohh...boleh kawtim .. bukan jenis menganas ..klu jenis nenek kebayan pedayan tu ganaih sikit kan ...
tapi lepas kejadian  tu kompem ada org tu berhati2 nak kambus satu2 tempat kan ...

bukan takut tapi berhati2..redah mana2 tak semestinya tak de penghuni lain kan walaupun tak nmpk ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 02:25 AM | Show all posts
lepas je kejadian tu, setiap kali site baru bukak, supervisor cina ni akan masuk semayang dlu.. so, xde la benda2 ni jadi lagi dah.. nasib baik dia x mintak darah kambing hitam ke, darah manusia ke.. klo x susah jugak nak setel tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 05:14 AM | Show all posts
meremangkan bulu di bulan pose
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 05:15 AM | Show all posts
hahaha bestnye cite TT..layan aku baca mase sahur ni..
kalau rajin nnt, update la cite baru kat kteorg
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 06:22 AM | Show all posts
TT, masa kerja bersihkan kawasan, pernah tak terjadi pokok yang macam tak lut ditebang?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 07:39 AM | Show all posts
Post Last Edit by havovasta at 22-8-2010 07:41

Reply 44# ejart_9834

salam ejart menarek cite nko ni..tp tanye la since keje ko ni clearing utk rel eletrik ktm ni, so mase nk clearing site ni xde ke org2 yg berisi joint skli? ye la bkn ape klu yg cine tu kite xtawu deal die camne..hehe saje je tu pandangan aku, anyway cite ko mmg menarek n terbaek la..ni br nk buat rel..mber aku die keje ngn ptronas yg nk buat paip utk gas kt sabah kne explore mmg totally utan yg mmg utan sure lg byk nye jmpe..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 09:58 AM | Show all posts
best2...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 11:55 AM | Show all posts
dia cakap ada banyak benda kat sini.. suma melayu punya..
ejart_9834 Post at 22-8-2010 00:30


ape maksud cina tu bile die ckp melayu punye? Jin islam kah??? Kalau cina punye..mcm mane pulak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 12:06 PM | Show all posts
TT, masa kerja bersihkan kawasan, pernah tak terjadi pokok yang macam tak lut ditebang?
the_none Post at 22-8-2010 06:22



   penah jugak jumpe pokok spesis mcm tu.. tebang ngn chainsaw x tertoreh ckit pun.. tolak ngn excavator pun x lut..  pkai bulldozer pun x lut jugak.. kne semayang pulak kat ctu pastu bru bleh tebang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 12:08 PM | Show all posts
kg bongek ni kg suami..
rumah MIL sebelah rel ketapi tp x nmpk sbb dlm hutan.
tp mmg dgr dgn jelas klu keretapi lalu..

atuk suami citer dia penah masuk kebun getah dalam hutan
nk cari pucuk cemperai..sbb suami mmg suka sgt mkn pucuk
cemperai ni..pastu masa cari tu dia jalan sampai jauh ke
dlm hutan tu. sekali tu x jumpa jln keluar..dekat 2jam dia dlm
tu sorg2..pastu dia baca ayat mcm2 x lama pastu jumpa jln
keluar. kitorg dgr pun mcm seram jer.berani tul atuk tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 12:23 PM | Show all posts
Reply  ejart_9834

salam ejart menarek cite nko ni..tp tanye la since keje ko ni clearing utk rel ...
havovasta Post at 22-8-2010 07:39



   wslm.. budak indon aku tu (alim ngn hasnan) mmg ade ilmu ckit tapi dorang ni penakut.. dorang leh tau tempat ni elok ke x, byk antu n etc.. kdg2 tibe gile dorang, dorang siap bleh mintak nombor ekor lagi.. bile bende tu dah kuar, dorang bleh lari plak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 12:57 PM | Show all posts
site baru-ch496.000
aku sambung balik ey.. aku banyak lupe lah kejadian2 ni.. sb dah lama aku resign sejak dapat gomen ni.. ni cite pasal site baru bukak kat chainage 496.000

macam biase la aku g site ni kat area kota.. aku gerak lambat sket aritu.. tengah ari aku sampai kat sne.. dah la nk buat inspection, aku bleh datang lambat plak.. dekat area tu, ade bending railway means rel tu ade selekoh tajam lah.. klo tren dari arah singapore n utara mmg x perasan lah sbb kawasan tu  semak ckit..

nak dijadikan cite, pas je aku buat inspection kat site, aku nmpak la budak survey aku kje kat sne.. aku bleh siap2 borak lagi ngn dorang tnye nk ukur ape, ape sume lah kan.. yang pelik nye, salah sorang budak survey tu senyap je.. x cakap pape pun sedangkan sebelum ni dia la paling banyak kecek.. (budak klate) aku pun malas nk tegur takut die ade masalah ngn awek ke, ape ke kan..

dalam borak2 tu, dia bleh plak ajak aku g seberang trek (kawasan bending tu) sebab nk ukur tanah kat ctu.. aku pun ikut lah dia g tempat tu.. dah kengkawan aku, aku pun caya lah kan sbb aku kenal dia.. mase ukur tanah tu, aku tgok dia makin lama makin rapat ngn batu balast.. aku pun pelik la npe centerline sampai ke arah tu.. slalunye centerline ni duk kat tengah2 kawasan tu..

tetibe aku dengar bunyi besi berkeriut mcam tren nak sampai.. tapi aku x sure dari arah singapore taupun dari arah utara.. aku panggil2 budak survey tu tapi dia mcm buat endah x endah je.. nk menempah maut agaknye.. aku baling batu kat die tapi x kne.. aku pun gerak jauh sket dr tempat tu..

x lama pastu, tren dari arah singapore sampai.. aku x tau nk cakap pe.. aku x sanggup nk tengok bende sadis ni aku pun ttup mata.. pas je tren tu lepas, aku mmg x leh blah sebab bebudak survey yang 2 3 orang tadi dah xde. ngn kete2 dorang pun xde.. mne plak g mat2 klantan ni.. x kan tadi aku borak sorang2? aku konfius jugak.. aku pun trus balik ofis dalam keadaan yang konfius tu..

sampai je ofis aku jumpe budak survey tu.. yang 2 orang lagi tengah potong kayu peg (kayu untuk tanda kawasan ukur) pastu surveyor die tengah men tenet.. aku siap maki dorang lagi tapi dorang bleh gelakkan aku.. dorang mati2 cakap dorang baru gerak dari umah.. persoalan nye skarang, ngn sape aku borak kat site tengahari tadi? xkn antu pun pandai nyamar siap pkai kete trooper plak? bukan skali aku kne mcm tu.. aku rasa 2 3 kali ade jugak aku dikenekan dengan bende2 ni..

balik je kampung aku trus cite kat bapak aku.. bapak aku pesan, klo masuk utan ke, tempat bru ke jgn tegur bende2 pelik especially time tengahari ngn senja.. aku x singgah mne2 lagi dah pastu.. aku nk balik, aku trus balik.. membe kje time senje pun aku x singgah.. nk main ngn nyawa org pulak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 01:02 PM | Show all posts
Reply 56# ejart_9834


    ejart ... bnyk kali dorang mcm pukau or tarik ke arah tmpat bahaya kan ...sekali tu kat jambatan kan...mujur lah tak ikut betul2..

skrg dah keje gomen ..Tahniah ...kuranglah sikit bahaya yea..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 01:03 PM | Show all posts
ape maksud cina tu bile die ckp melayu punye? Jin islam kah??? Kalau cina punye..mcm mane pulak?
stania83 Post at 22-8-2010 11:55



   selalunya bila site baru bukak, cina ni akan bina tokong kecik kat area2 site.. klau antu tu melayu, dia akan letak patung cina tapi patung tu pakai dastar (tengkolok) n klau antu kaum lain patung tu mcm biasa misai ngn janggut lebat.. (mcm patung yang biasa dorang sembah tu).. yang paling x leh blah cina tu siap cakap lagi nme patung dia abdullah!! nme atuk aku tu.. x gune betul.. :@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2010 01:06 PM | Show all posts
tu lah. syukur sangat2.. kje site mane2 pun mmg bahaya even kite jadi bos kat site pun.. dorang men tarik2, men2 ngn moto pastu cuaca yang pelik.. bayangkan lah, satu area rembau ujan lebat tapi tempat kitaorg x ujan langsung pun.. mcm kne tahan je.. dite tu luas depan tgok ari dah ujan dah.. blakang pun same tapi tempat kitaorg berdiri panas terik.. aku pun x tau mcm mn nk explen.. tp mmg pelik lah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 02:27 PM | Show all posts
weh..seram giler..
dulu sepupu aku pun keje mcm ko ni jgk.tp dh benti
bila sume org tanya nape benti
die ckp tak kuat semangat..
rupanya br aku faham sbb apa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 11:56 PM GMT+8 , Processed in 0.077296 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list