CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ejart_9834

KTMB electrified double track project- hantu kat site!!

    [Copy link]
Post time 25-8-2010 05:26 PM | Show all posts
kalau dari pekan kota selepas kilang nak ke kendong lalu jambatan ketapi.. dulu-dulu tak jauh dari jambatan tu ado macam rumah kauters tinggal kot..  maso kocik kekadang lepak gak sanun memain sambil mkn asam jawo... ado pokok asam jawo bosar tu.. tapi sekarang tempat tu dah clear takdo peninggalan dah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 05:46 AM | Show all posts
aaaa... best baca thread ni, thanks TT kongsi cerita kat sini...

sy suka naik keretapi dari JB ke KL... ekspress senandung malam, kalau naik koc tu dah la katil sensorg tido, gelap malam pulak...takut jek nampak cik lampir terbang so bukan takat tarik langsir jek...aku tutup muka aku dengan face towel!!

nnt pi opis nak sambung baca
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 08:50 AM | Show all posts
wah wah bter dah jadi penaja cete misteri kat trek ketapi ...

bter ..balik kg nnti ...
ea208964 Post at 25-8-2010 13:34



    hehehehheehehhe...saje ..tulung kengkawan..hehehehe....
kalo ade keberanian bter amik gambo..coz ujung kg tu cam angker  la..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 12:25 PM | Show all posts
Reply 177# mil_nash


teringat kisah ilah kat thread lama dia dulu... mengubat penyakit saka and tuan rumah tu ada bela something, rumah tu pun ada tiang seri...and citer tu tersangatlah seram dlm banyak2 citer mistik ilah...
actually aku ada gak sedara bersepai kat rel ketapi ni... bau2 bacang la, adik ipar pakcik aku. biasalah mat pet layan syahdu tepi rel...
ketapi lalu pun depa buat bodo jek...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 12:27 PM | Show all posts
Post Last Edit by h@i at 26-8-2010 12:29

kalau letak batu sebesar penumbuk atas rel besi tu ketapi boleh terbalik tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 06:09 PM | Show all posts
kalau letak batu sebesar penumbuk atas rel besi tu ketapi boleh terbalik tak?
h@i Post at 26-8-2010 12:27


x kan tebalik punye.. membe aku yang duk kat batang melaka siap bleh buat bumper lagi kat ats trek tu.. sempoi je tren tu langgo.. die ingat ni jalan taman perumahan ke nk sruh tren tu slow..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 06:13 PM | Show all posts
aku dlu mase keje railway dlu, byk gile aku snap gambar.. pastu aku save dalam pc kat ofis.. kje aku macam fotographer sket.. round2 site di akhir zaman pemerintahan aku kat site.. tapi tu lah, nk masuk site snap gambar kompem x leh lagi dah.. kne pkai safety vest, safety boot lagi.. leceh.. t aku try tanye membe aku yang masih kje lagi kat ctu.. klo bleh seludup gamba tu, aku seludup..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 06:17 PM | Show all posts
klo ade sesape yang ade pengalaman kje kat railway ni, ade kne gangguan ke, kite share la kat forum ni.. x kire la ktm tren ke, rapid kl ke, klia express ke even bullet tren pun leh share cite kat cni.. (bullet tren ade ke kat mesia ni?) mesti bes dapat tau pengalaman oorang lain selain ape yang aku dengar dan yang aku alami sendiri..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 06:22 PM | Show all posts
teringat dlu kat site, aku suke sangat letak dwet syiling 10sen kat atas besi trek tu.. tren lalu je dwet 10sen dah jadi leper macam dwet 50sen.. bleh dikatekan tetiap pukul 1, pukul 4 ngn pukul 6 aku letak dwet syiling kat situ (ketapi lalu time tu.. tapi kat area rembau je lah)..

beringgit-inggit jugak lah dwet syiling aku kat trek tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 06:27 PM | Show all posts
aku baru teringat pasal satu cite ni.. kejadian ni berlaku kat tempat slalu sangat aku lepak (kat bawah pokok buluh tepi sungai ch486something lah.. kat brv9)..

seram jugak lah sebab benda ni menegur.. dah la menyamar pastu menegur plak.. budak2 keje pasang fibrerail nmpk.. jap g aku cite.. aku nk g bazar jap..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 06:33 PM | Show all posts
Post Last Edit by bronches at 26-8-2010 18:35

Reply 189# ejart_9834

Aku dulu masa sekolah asrama memang naik train. Bila train stop kat stesyen lama skit sebab tunggu train from other direction lalu, aku akan letak siling 10c atau batu kat rel tu. Siling tu akan jadi nipis dan lebar, batu lak akan pecah berasap2. Seronok teringat zaman skolah

Kebetulan TT nih keja kena mengena pasal train, aku nak OT jap tanya TT satu soalan. Ada satu selekoh ni (tak ingat kat mana dah) tiap kali train lalu akan slow giler. Aku nampak ada signboard "dead slow". Apa tu? Suruh slow train sampai slow nak mampos ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 06:40 PM | Show all posts
Reply 186# ejart_9834

ooo tak terbalik.... patut la masa kecik-kecik dulu buat eksperimen letak batu nak tengok ketapi terbalik tak jadi.. ekeke
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 07:00 PM | Show all posts
hehehehheehehhe...saje ..tulung kengkawan..hehehehe....
kalo ade keberanian bter ...
bterflylah Post at 26-8-2010 08:50



    bter ..jgn berani sangat..klu rasa tak best je tak yah pi tmpt yg rasa keras tu .....jgn sesaje buat berani k ...tapi klu nak lawan boleh aje ..aja aja fighting kekdahnya ... kes arituh dah setel ke ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 07:47 PM | Show all posts
Reply 191# bronches


   dead sloe tu makne nye mati perlahan2.. xde lah.. means macam slekoh tu tajam sangat kut.. klo bawak laju leh tergelincir.. lagi satu, mayb tempat tu ade crossing utk tren len kut.. kne la bhnti sbb ade tren nk tukar laluan kat depan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 07:53 PM | Show all posts
dead slow ni klu bahasa pasar maksudnya 'giler nya selow' lah yea ....


selamat hari nuzul quran esok ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 08:21 PM | Show all posts
aku nak sambung cite tadi neh.. cite ni pasal dorang nmpk ''consultnt''aku.

lokasi kejadian dekat brv9 ch486something aku x ingt chainage die.. kejadian ni berlaku time senje membawak ke malam nye..

kat site aku keje dlu, ramai betul subkon keje bukan compny aku je yang ade kat situ.. so, satu ari ade la subkon fibrerail (fiber optik) masuk pindah kabel tu.. aritu dorang kne kje sampai malam sebab nk disconnect kabel fibrerail tu kjp pastu nk alihkan kabel tu..

kebetulan aritu dorang strt keje kat brv9 ni.. kat kawasan tu ade sungai ngn serumpun pokok buluh.. (tempat aku slalu lepak) time dorang kne ganggu tu time senja.. ade la sorang pekerje ni nak g ke sungai.. tujuan nye nak melepaskan hajat.. sampai je die kat tebing sungai die nampak consultnt aku tengah amik wuduk kat situ.. siap meng usha lagi kawan tu ajak g solat.. kawan ni pelik jugak npe x g surau je.. kat kawasan tu mmg ade surau.. tapi kne menapak ckit lah masuk kampung orang.. pastu dia dah strt rase lain macam.....

rupe2nye bukan 'consultnt' aku sorang je kat situ, kawan tu nmpk berderet 'consultnt' aku mencangkung kat gg air tu amik wuduk.. korang boleh bayangkan x, muke serupe je 4 5 ketul mencangkung kat gg air tu amik wuduk.. sape x cuak? aku pun cuak jugak wei..
kawan ni berlari lah g kat geng die.. kawan2 dorang x caye, so dorang g la ramai2 tengok kat tepi sungai tu tapi 'consultnt' yang kawan ni nmpk dah xde dah.. gelap je kawasan tu..

x lama pastu, tengah2 dorang wat keje, dengar pulak ade bende mengilai kat rumpun buluh tu.. geng tu behenti kejap buat kje sebab terganggu ngn bunyi tu.. dorang tengok je kat rumpunan buluh tu dorang nmpak cik pon ngn berdri kat bawah rumpun buluh tu sambil gelakkan dorang buat kje.. dorang cakap bleh tahan ''cun'' ''awek'' bawah bawah buluh tu..

kje dorang ttp diteruskan sb kje ni x leh delay.. klo delay, sistem komunikasi stesen akan terganggu.. (putus seurat fibre ni, kne tukar 100 meter panjang ngn kos lebih rm40k)..

sejak aku dengar cite dari bebudak fibrerail tu, aku trus pindah lokasi lepak.. tempat tu rupenye kawasan keras.. slame ni aku x tau pun.. aku siap bleh ''tido2 ayam'', ngumpat kat bawah pokok buluh tu, bodek consultnt, ngn macam2 lagi lah aktiviti aku kat situ.. port paling dekat kat warung slekoh (kampung batu).. kat situ byk jual mknn.. aku mmg suke makan..

aku ade dengar orang kampung bercerite pasal kawasan sungai tu.. kawasan tu keras sebab ramai orang datang lepaskan ''belaan'' kat situ.. macam2 dah orang kampung jumpa  tapi dorang saje je xnk bgtau kitaorg.. ade yang nmpk harimau jadian lah, cik pon tu dorang dah biase jumpe n even penanggal tu pun dorang nmpk kuar dari celah2 buluh tu..

pas aku tau  je cerita nih, aku x lalu situ lagi dah.. lagi2 time senje.. aku rela jalan jauh ckit dari kne kacau ngn makhluk tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2010 08:27 PM | Show all posts
dead slow ni klu bahasa pasar maksudnya 'giler nya selow' lah yea ....


selamat hari nuzul qur ...
ea208964 Post at 26-8-2010 19:53



aku pun pikir same ngn yg ko pikir.. nak tulis panjang2 kat signboard tu mne bleh, kang driver loko tu tkut x sempat nk bace je.. so dorang letak lah signboard ''selow gilerr siut''.. kompem driver loko tu slow.. siap parking tarik handbrake lagi klo cuak sangat ngn signboard tu.. kekekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 02:25 AM | Show all posts
aku pun dulu penah jadi budak survey kat rel ketapi ni.. tapi keje siang la... keje kat electric rail je kat area kl n shah alam.. xde hantu pun.... tapi bahaya giler la sbb ketapi komuter tu laju2.. senyap lak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 08:17 AM | Show all posts
Reply 184# nazurah


    Tapikan dah umur segini baru tau area rel tu semua ber***** huhuhu serammm
    tak mo la naik keretapi memalam,
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 08:47 AM | Show all posts
serius best gila citer ko kt benang ni. tepuk tangan 100x  {:2_66:}
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 02:35 AM GMT+8 , Processed in 0.084729 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list