CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10068|Reply: 14

Penting Sila Baca SEBELUM BUKA THREAD: Pertanyaan Soal & Jawab Forumers

[Copy link]
Post time 19-11-2021 11:07 PM | Show all posts |Read mode
Edited by LelaRentaka7 at 15-2-2022 03:06 PM

Salam to all


Just nak beritahu thread ini di buka  untuk pertanyaan dan soalan mengenai travel dan percutian yg mungkin atau sudah dirancang.


Sila jangan bukak thread dengan sebaris ayat seperti 'apa ada di Cameron Highlands eh?' 'insurance apa yg cover covid ye? ' dan yang sewaktu dengannya.


Membuka thread sebegitu adalah melanggar Rules and Regulations Board Pelancongan.


Kalau ada apa2 pertanyaan sila post di thread ini...


Sekiranya mana2 forumer yang masih membuka thread dgn satu ayat atau membuka thread dgn soalan akan ditutup dan sekiranya perkara ini berulang dari forumer yg sama kredit anda akan kami tolak.



Diharap bersabar dan anggaplah tidak ada info yg relevan kepada soalan2 anda apabila soalan2 telah dikemukakan di sini dan tidak mendapat apa2 jawaban atau respons dari former.


Thread ini dibuka atas rules and regulations sepertimana yg tertera di bawah ini:


Forumer yang ingin membuka thread baru, sila letakkan info yang secukupnya di post yang pertama. Tidak hanya meletakkan sebaris ayat sahaja.
Diminta semua forumers untuk membuat kajian terlebih dahulu dengan menggunakan segala jenis carian enjin seperti Google atau Yahoo untuk mencari maklumat seperti musim di sesuatu tempat, review mengenai hotels, jarak perjalanan etc.

Ruleas and Reguations sepenuhnya boleh di baca di SINI
Your cooperation in this matter is much appreciated. Terima Kasih



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2021 12:35 AM | Show all posts
wsalam Mod..

saranan yg bagus...tp

bila aku bc abis2 ade hlite pasal CH tu...aku rasa tu aku punya...cuma aku sbg org baru dlm cari nie...ade tred yg aku bukak DAN aku siap tulis awl2kalau x sesuai tlg remove (Mod akan remove)

lepas beberapa lama dan ramai komen dlm tu..so aku rasa mcm tred aku OK lh...tolonglah yer...MOD tlg block awl2...jgn kata aku x bc rules plak....tu yg aku ade bukk tred lain aku kte Mod tdo ke??

lain kali block awl2 ye...

aku mls nk hlite ttg mod2 tempt lain...cth yg iklan jualbeli...korang tgk sendiri bila NEW THREAD tu...

Ruleas and Reguations sepenuhnya boleh di baca di SINI
Your cooperation in this matter is much appreciated. Terima Kasih


apsal aku klik SINI -file not found


dan

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum


sini pun kt tred pelancongan pun sama-file not found

korang buatlah keje elok2 ok..

kalo ko nk tolak kredit aku pun xpe..ko MOD...aku porumer marhaen je...

ok

sekian dan kesian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-11-2021 12:44 AM | Show all posts
musangbodoh replied at 20-11-2021 12:35 AM
wsalam Mod..

saranan yg bagus...tp

itu contoh jer la
yang hang terasa dah kenapa
i just type what came to mind
tak payah nak panjang2kan citer
i just buat ni sbb lagi menyenangkan forumers
sebab banyak terima report pasal tulis sebaris ni la thread tu di bukak


yang hang nak salahkan mod dah kenapa

link tu akan boleh pakai semula bila forem dah 100%  setel
sbb tu la i copypaste forum rules tu


just cool down and it has got nothing to do with you

if it makes you feel better i will change the contoh
aisyyyyhhhhh jangan la marah


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Negara mana yg msians marhen dah boleh travel oberc skrg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2021 10:28 PM | Show all posts
clarizsa replied at 22-11-2021 07:05 AM
Negara mana yg msians marhen dah boleh travel oberc skrg

Hi



you masuk sini  for basic info...will furnish later for updates....


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
LelaRentaka7 replied at 22-11-2021 10:28 PM
Hi



Ok thanks yaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:36 PM | Show all posts
musangbodoh replied at 20-11-2021 02:35 AM
wsalam Mod..

saranan yg bagus...tp

wpon nama ko musangbodoh tp tnyata ko xla sebodoh seekor modsang
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 10:16 AM | Show all posts

Club Med Cherating

Assalamualaikum and hi everyone.

I've been looking for a thread about Club Med Cherating but to no avail. So far, my research of this resort only involves TripAdvisor and Club Med's website. Of course; all are glowing reviews. So here goes - I'd like your honest opinion on Club Med Cherating; especially in terms of:
  • The activities offered (are they all available everyday or it's different activities everyday)
  • Their Baby Club - I'm bringing my 1-year old son (how good are the G.Os with kids? are the activities good for the kids in general?)
  • Let's say we want to venture a little outside the resort - are there any interesting spots to visit?


I'm a first-time mom and planning a holiday with 1-year old has been nothing but an anxiety-attack inducing occurence This is going to be my son's first experience of going on a holiday and I wanted all of us to have the best of times.

If you have any experience aside from the questions I had, please share. And you can share in Malay too. I wanna be sure before I place the booking.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-2-2022 10:58 PM | Show all posts
QIsmail replied at 3-2-2022 10:16 AM
Assalamualaikum and hi everyone.

I've been looking for a thread about Club Med Cherating but to no  ...

Waalaikumsalam....
Your thread I merge di sini sbb thread ni utk soalan2 yg random and queries...
Will try to help out if at all we come across any infos
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2022 12:04 AM | Show all posts
QIsmail replied at 3-2-2022 10:16 AM
Assalamualaikum and hi everyone.

I've been looking for a thread about Club Med Cherating but to no  ...

I found this and I think it's a good read. Hope it helps!

Club Med Cherating Review

Club Med Cherating Review



I'd go with the TA's review. TBH I use it often and it halved my headaches when it comes to accommodations or places of interest, with a proviso that you need to read the less glorified reviews as well. Much work but I won't skip it.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
LelaRentaka7 replied at 6-2-2022 12:04 AM
I found this and I think it's a good read. Hope it helps!

Club Med Cherating Review

Thanks so much
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 09:32 PM | Show all posts
layari google sahaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2022 07:36 AM | Show all posts
Hello World


Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2022 02:03 PM | Show all posts
We award you to keep a dependable connection with Bhopal goes with as opposed to scouring their vagina with your chicken. Call Girl Service in Bhopal It's a dated structure for getting captivated by watching an Bhopal Escort Connection stripping down and playing out a few provocative moves with her boobs and a revealed post dance.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 08:56 PM | Show all posts
when I'm out of ideas about criminal law dissertation topics. I think I have it. I'm just a newbie looking for it, there's a trade. I've opened AND I'm ready write awl2 if it doesn't fit then remove it
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 08:27 PM GMT+8 , Processed in 0.106525 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list