CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Tinot7

5 Cerita Hantu Karak Highway Paling 'Legend'

[Copy link]
Post time 21-11-2021 06:06 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 21-11-2021 03:00 AM
iols dah buat byk kali. kena la independent. takde sapa nak diharapkan.

klu blh elakkan gerak waktu mlm ni kecuali dah terpaksa sangat byk yg tak elok bila gerak waktu mlm ni
lg pulak awak sorang je
bahaya lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2021 11:04 PM | Show all posts
Jitu replied at 21-11-2021 06:06 PM
klu blh elakkan gerak waktu mlm ni kecuali dah terpaksa sangat byk yg tak elok bila gerak waktu ml ...

iols gerak lepas keje lerr.. tapi tmpt2 yg dituju amik masa sekurang2nya 4 jam termasuk rehat sbb tuh mmg tak voley elak gerak mlm. atopon pi lepas maghrib. pastikan keta servis tiptop. keta uzur mmg kena ganti baru sbb tak sesuai nak outstation. kalau jenis pikiaq bukan2, mmg la tak voley survive dlm dunia nih..hang pasti bkn sorang single independent lady, kan? bkn iols sorang jahh yg travel sorang2 kat dunia nih. travel mlm2 tu mmg la tgk keadaan. pandai2 la byk2 doa kpd Allah. bcos at the end of the day, Allah Maha Melindungi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 08:06 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 20-11-2021 07:13 AM
yg dok citer baju putih tepi jln nih hang ka?
aiyoo.. bikin orang tatut jahh... tak baik la buat c ...

tak semestinya aku hokeeyyy

ramai budak2 kg lain buat tebiat sama

dolu2 laaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2021 09:21 AM | Show all posts
saviour_09 replied at 22-11-2021 08:06 AM
tak semestinya aku hokeeyyy

ramai budak2 kg lain buat tebiat sama

astaga... istighfar, kawan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 05:36 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 21-11-2021 11:04 PM
iols gerak lepas keje lerr.. tapi tmpt2 yg dituju amik masa sekurang2nya 4 jam termasuk rehat sbb  ...

sy lelaki
owh mcm tu semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah dr segala mara bahaya

myvi baru dah keluar ni blh lah tukar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 05:51 AM | Show all posts
Jitu replied at 22-11-2021 05:36 PM
sy lelaki  
owh mcm tu semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah dr segala mara bahaya

iols outstation lama lagi kott.. tunggu akhir tahun depan je la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman ayah jumpa hantu sebijik mcm dlm filem Karak yg pakai kebaya tu. Dia duk dkt bus stop, tanya ayah iols blh tumpang sampai depan sana tak. Nasib baik ayah ckp kejap ye tanya kawan saya yg drive. Masa tu ayah co pilot, kawan dia yg drive. Yg ayah ni blur2 nasib baik kawan ayah mmg dah tahu. Ayah ckp kat hantu tu, maaf kawan saya tak bagi. Huhuhu... Ayah iols siap ajuk balik pertanyaan hantu tu, surprisely sebijik nada dia mcm dlm filem Karak tu, " Abang... Nak tumpang boleyyy... " ????????????
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:59 AM | Show all posts
bukan berlaku kt karak, tp kt hi-way jugakla.

1.  kejadian berlaku tahun 2011 ke 12, tapi masa tu aku duduk menyewa rumah bujang dengan seorang lagi ni kat penang. die ni orang kedah jd setiap hari jumaat dia akan balik ke kedah ikut hiway plus tu.  die citer, ada satu kali tu die baru lepas rnr gurun, masa tu kt area situ ada signboard sebesar alam tunjuk ke tasik pedu.  malam tu sbnrnye die balik lewat sikit jadi area tu memang gelap sikit.  die ternampak kat bahu jalan tu ada sekumpulan lelaki pakai baju putih tengah usung keranda.  kat hiway kan bawak laju so housemate aku ni takdelah fikir ape sgt. smpi rumah tu je baru dia terfikir, eh kat tepi tu mana ada kampung kan tepi hi way ape kejadahnya orang usung keranda ramai2?

2. kejadian ni baru je terjadi kat aku minggu lepas. weekend tu aku ada aktiviti camping kt baling, so jumaat tu aku gerakla, tapi tgk maps hiway plus mcm sesak so aku ikut jalan dalam, ikut jalan Baling-Gerik.  aku bajet sampai Baling pkl 8 malam. tapi aku tak bajet plak pukul 7 malam tu aku dah masuk jalan Baling-Gerik tu dah gelap gelita sebab jalan tu memang dalam hutan.  tapi aku tak takut sangatlah sebab kenderaan memang banyak masa tu jadi jalan tu jadi terang sbb cahaya lampu kereta.  ada satu jalan tu lorong memotong, aku ingat nak follow kereta depan je tp tengok ramai pulak yg potong plak tu keter depan tu lembab sgt aku pun potong la. tak jauh depan tu jalan bengkok ke kanan, masuk2 je jalan tu tetiba jalan tu jadi kosong uols.  kenderaan yg banyak2 depan belakang aku tu takde dah. aku sorg je kt situ. aku dah rasa seriau dah aku tunggu gak kereta yg aku potong tadi tak muncul2 pun.  takpe aku jalan ke depan jelah, skali tu jumpa signboard, awas tanah runtuh di hadapan. my god lg menggelabah la aku, aku silap masuk jalan ke ni?. tp aku jalan je dan alhamdulillah dalam 10 minit tu nampakla cahaya lampu lori dari depan pastu aku pun sampailah ke baling dengan selamatnya...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 12:40 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-11-2021 09:59 AM
bukan berlaku kt karak, tp kt hi-way jugakla.

1.  kejadian berlaku tahun 2011 ke 12, tapi masa tu a ...

scary betul cerita kedua tu..kalau iols pon panic kalau jd camtu, dh la sorg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 05:00 PM | Show all posts
mrs.uzair replied at 23-11-2021 09:20 AM
Pengalaman ayah jumpa hantu sebijik mcm dlm filem Karak yg pakai kebaya tu. Dia duk dkt bus stop, ta ...

kalau manusia betui, kecian dia terkandas sorang2 kat bus stop..

nampak kaki dakk? org kata itu cara nak bezakan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 05:11 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-11-2021 09:59 AM
bukan berlaku kt karak, tp kt hi-way jugakla.

1.  kejadian berlaku tahun 2011 ke 12, tapi masa tu a ...

pasal keranda kena usung nih pun iols pernah dengar drp bebudak asrama pompan citer apa kengkawan deme citer kat asrama putera. bebudak laki habaq mlm2 kadang2 pernah jahh nampak keranda kena usung.. tak tau la betui ke dakk.. stakat nih, alhamdulillah, iols takde pengalaman buyuk dok kat asrama.

skolah dekat umah iols, tmpt mak ayah iols pernah ngajar pun keras. skolah tuh dolu2 kem jepon, so ada tmpt2 yg memang keras. masa kecik2 ayah iols pi pejabat skolah nun bawak iols so iol slalu main2 kat tangga depan.. bila besaq dapat tau yg skolah tuh keras.
skolah tuh ada tangga lagi satu, tapi sejak peristiwa2 dengar org turun naik tangga, tangga blakang tuh kena tutup. termasuk la bilik gelap tmpt proses gambaq. org kata bilik tuh digunakan utk seksa org masa jaman jepon. pak guard dan pekebun dolu2 pun pernah jahh terserempak dgn askar jepon takde kepala jjcm kat perkarangan skolah waktu petang. alhamdulillah stakat nih iols takde pengalaman camtu masa dok main2 kat skolah tuh..

jaman now, pasti bbnu nak amik gambaq ke apa utk dibuat konten.. ye la.. punca pendapatan bila dpt byk likes, views, komen..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 23-11-2021 05:00 PM
kalau manusia betui, kecian dia terkandas sorang2 kat bus stop..

nampak kaki dakk? org kata itu c ...

Kawan ayah dah biasa dgn Karak, so dia mmg tau yg tu bkn orang, huhu... Dia pakai baju kurung style org dulu2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 05:19 PM | Show all posts
mrs.uzair replied at 24-11-2021 03:25 PM
Kawan ayah dah biasa dgn Karak, so dia mmg tau yg tu bkn orang, huhu... Dia pakai baju kurung styl ...

alhamdulillah, nasib baik sepanjang iols lalu karak, tak pernah alami camni. sbb tuh iols lalu siang jahh... skeri..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 11:28 AM | Show all posts
tahun 2019, my adik 2 orang ngan pak sedara dalam perjalanan balik dari melawat adik bongsu ida kat n9 kena denggi ke terengganu. masa tu dah tengah malam. my adik yang no.2 yang drive. pak sedara duk sebelah, adik yang no 4 duk belakang. Entah macam mana dia boleh masuk jalan lama karak-bentong. yang dia perasan dia lalu jalan yang sama.. 3 4 kali jugak. Siap nampak susuk tubuh orang lelaki duduk berteleku dekat bas stop sorang2. Nampak lembaga hitam berbulu hitam panjat tiang api. Entahlah, dia husnudzon mungkin menatang kot. Sambil2 dia duk baca ayat2 quran. Pak sedara ngan adik kat belakang memasing bisu seribu bahasa. Satu kenderaan pun takde atas jalan masa tu. Adik decides to stop kete tepi jalan kejap.. tenangkan fikiran, selawat, baca ayatul qursi... kendian teruskan perjalanan. Alhamdulillah beberapa minit lepas tu barulah jumpa kenderaan lain dan selamat sampai ke destinasi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ellejo at 9-12-2021 05:16 AM

yang kelawar tu wujud ka weh? kalau saiz besar mesti dia perlu makan banyak daging.
org kampung sekitar mesti ramai mati kan?

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 05:03 PM | Show all posts
maghin ponah toman roomate dan adik pompuan dio balik Temerloh tetongah malam. aku yang mandu sobab dio tongah sodih kehilangan ayah. kojap tido, kojap bangun kang nangih.

hampir kek Mentakab tu kalau tak silap la selisih acik tuo baju melayu itam, songkok, kain pelikat tolak beskal, boto basah lencun - opposite way. bulih nampak la air ujan berjujuran dari longan baju tu kiro eh bilo api keto tembak kek dio. sumo nampak.

terpacul la kek mulut dio. 'sian kan, kalau sama jalan boleh kita tumpangkan...mesti sejuk....' macam tu lebih kurang eh laaaaa.. aku drive yo takdo komen po tapi terpikir, gak eh hujan lobek dopan tu an, walaupun heran jugak bintang banyak yo. dio kalau nak ujan neh biaso eh angin pastu takdo bintang do.

limo minit gak jalan takdo jumpo ujan. dah la keto po pun takdo, golap kiri kanan. koring jalan setitik air pun takdo. lahaiiii... kawan aku dok ulang2, kek mano gak eh acik tu kono ujan. siap tanyo aku agak2 mano ghumah dio, mano nak poie. anak2 eh takdo ko yang sampai bawak beskal memalam buto. yang tak tahan tu kato eh macam kawan ayah dio sesamo memondok dulu

aku mulo la ghaso cam ado tak kono bilo dio dah mulo meraban. kekojap nangih kekojap kang gegolak. aku cakap kek adik dio...tetengok kan akak kau ni, dibantai eh bukak pintu keto tetongah jalan ni kangggg takdo do aku nak berenti malam buto. dalam ati baco yo la bondo yang teringat.

adik eh ajak borak sampai la dio diam tetido. Masuk kampung eh dio tejago, terus sambung meghaban, tapi kali ni aku takdo la ghisau. ado dio tanya, agak eh acik tu dah sampai ghumah tak? Mano acik tu? acik tu nak ziarah arwah ayah dio ko?

Kluar keto pengsan, angkek masuk lam ghumah meracau. Sian aku tengok. Tapi itulah pengalaman seram aku yang tak berapa nak berani tapi bukan penakut sangat. Dio memang tak ingat po pun. Last dio ingat maso selisih acik beskal tu....pastu terus dio macam tido.....kato eh laaaa..

Aku pogang satu yo....mogo aku aku sentiaso waras dalam meletakkan sesuatu ditompek eh.....agar tidak melebihi sesuatu yang lain.

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 05:34 PM | Show all posts
Highway karak ni dua kali keta aku berat mcm ada sesuatu duk menumpang..huhuhu
tp Alhamdulillah tiada penampakan di situ
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 20-11-2021 07:11 AM
moga2 dijauhkan drp bertembung.. iols kadang2 outstation ke utara ke slatan pi sendiri mlm2 sbb si ...

Aku dulu kerja cover area pantai timur, mmg kena lalu karak ni mlm2 kalau dr sana dah lewat sbb biasa gerak balik lepas jumpa client, sorg2 pompuan lak tu… tp masa tu tak pernah terfikir la pasal benda2 ni, mmg nekad kerja cari duit… walaupun kolig aku yg lain2 selalu cerita seram…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Hatida replied at 9-12-2021 11:28 AM
tahun 2019, my adik 2 orang ngan pak sedara dalam perjalanan balik dari melawat adik bongsu ida kat  ...

Nasib baik bkn sorang2.. skerii..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 9-12-2021 01:11 PM
yang kelawar tu wujud ka weh? kalau saiz besar mesti dia perlu makan banyak daging.
org kampung sek ...

Slalu mkn buah kott..
Sesekali jahh, kuterasa teringin, melewati.. hati manusia yg dingin..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 06:49 PM GMT+8 , Processed in 0.842357 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list