CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 6940|Reply: 95

[Dunia] OMG! Saudi Dah Jadi Apa? Yahudi Pun Kalah Jauh Weh

  [Copy link]
Post time 26-10-2021 02:23 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 26-10-2021 05:08 PM

Sehari dua ni ada je terselit news pasal konsert besar kat Saudi, mashaallah habibi mashaallah campur lelaki perempuan, kat Tiktok.. kat FB, kat Twitter, kat sini CARI pun ada. Apa jadi dengan ceramah-ceramah akhir zaman suruh aku insof ingat Dajjal tu semua? So I godek2 internet.

Nah ini info I dapat. Kat saudi rupanya diorang buat Riyadh Season first dulu tahun 2019. Cubaan buka Saudi Arabia kepada dunia. Tahun tu dah hebat dah, tapi terbantut sebab covid. Sekarang Saudi Arabia start balik.



RIYADH SEASON 2021
Masalah dia, gempak gah sangat weh, besar-besaran gila bab* mak kau ijau.
Tahap TREC satu KL bai, seakan anjur festival kat semua taman-taman umum kat KL.Pesta hiburan, suka ria sukan, travel dan shopping di venue2 seluruh Riyadh.
Najib dulu sblm kalah dia buat festival gak kan? konsert PSI, pameran Negaraku interaktif kat padang merdeka.. haa camtu la tapi ni lagi besar lagi menyeluruh berterusan selama 5 bulan.
Lagi meriah banding tahun pertama 2019.
Tahap antarabangsa gila2 nak tarik seluruh dunia.Festival terbesar di Timur Tengah.
Jangkaan 20 juta pengunjung hadir (2x ganda berbanding 2019)
*untuk rekod dah 5 juta hadir tak sampai sebulan pun lagi*



Dari Oct 2021 - Mac 2022
Lebih dari 7500 events
Melibatkan 14 daerah di seluruh Riyadh
6 konsert antarabangsa, 70 konsert arab
10 pameran antarabangsa
350 persembahan teater
6 sukan antarabangsa, 18 sukan arab
1 perlawanan free WWE
2 pertandingan antarabangsa
100 pengalaman interaktif
200 restoren, 70 cafe
Ada yang free. Yang berbayar harga tiket 30%-40% lebih murah banding negara lain



Ni baru 2021, lepas covid kot, dah mula suka-ria tak hengat sampai setengah tahun. Gila-gila, plan dia nak pelbagaikan rancangan ekonomi 2030, so pilih entertainment la kot tapi ni dah tersangat lebih ENTERTAINMENT. Semua pesta yang ada kat dunia, bakal ada di Riyadh la kot. Semua star bakal hadir la kot kat dah Messi dan Neymar pun join match bola Riyadh Season Cup. Liga Super? nan hado. Bayangkan tahun 2030 cmne diorang punya pesta.



Nanti2 korang kena tanya diri nak g Riyadh ke Jeddah. G Thailand pesta air pun macam tak sehebat kat Riyadh la kot. Nak naik genting? Tak yah, terus ke riyadh ada taman tema bagai dah. Ke bakal ada travel agency tawarkan trip suka ria kat Riyardh dulu sesambil tu singgah pergi umrah sat kemudian sambung balik enjoy.



Baru je dua tiga tahun lepas kalau pergi Saudi orang dok viral makan dhab (biawak padang pasir) halal kata mereka, ramai meleis berkopiah cuba. Kira rare sgt kebangga lain macam dah tu pelik dari kebiasaan tunjuk video kat mak ayah. Sekarang tak dah kot.



Orang lipat sejadah swipe tinder cari gf meetup kat cafe mewah kemudian sama-sama cari Pitbull. Tak suka konsert? ada pertunjukan kebudayaan. Cirque du Soleil pun ada. Nerd? ada robot wars. Ada hiburan untuk setiap orang, bahkan lebih. Menyeluruh seluruh bandar, semua hiburan kat dunia, ada dan bakal dibuat kat Riyadh, real memang semua ori, takde ala kadar downgrade kena buat sama besar atau lebih lagi, jadi takde alasan untuk tak hadir terlibat sama.
  
Kira sebelum ni Saudi kan takde hiburan, kena sekat, sekarang diorang aktifkan hiburan, takde istilah start small, kena buat betul2, level terpaling sama macam yang diorang dapat masa fly ke London, Monaco, Vegas semua tu. Yang terbaik dalam hiburan semua wajib buat dalam Riyadh Season.

Yela, kalau buat biashe2 je, rakyat diorang kan kaya kena meh kan je nanti sambil lalu menuju airport fly terus ke konsert oversea. Cara orang betul-betul kaya mula bebas nak enjoy lain macam terus buang agama ke laut paling dalam. Gila-gila tak mahu hipokrit parti sampai penat, geng yahudi Tel Aviv tertinggal jauh.

Info tambahan:
Siswazah menganggur warga Saudi masih terima elaun SAR2500 sebulan untuk hidup, tak kaya tapi boleh enjoy life.
Saudi dah mula hantar immigrant keluar (tak sambung kontrak).
Generasi muda Saudi mula terbuka terima kerja yang dianggap low class oleh generasi terdahulu.
GST Saudi kini pada kadar 15%.
Influencers seluruh Timur Tengah berduyun fly first class hadir Riyadh Season 2021.

Umrah? plan elok2 Jeddah pun mula anjur events, kuarantin dah takde:
F1 bulan Disember (takleh pakai short, sleveless, baju neckline sopan je dibenarkan eg: tshirt).

Sempat lagi join the crowd Riyadh Season 2021:
https://riyadhseason.sa/index-en.html

Kepada yang nak Enjoy Saudi:
https://enjoy.sa/ar/

Dah hadir kena Tawakkalna (MySejahtera Saudi):
https://ta.sdaia.gov.sa/en/index

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 02:31 AM | Show all posts
hahaha... geng porta potty dah boleh berHQ kat sini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2021 02:36 AM | Show all posts
dani-rox replied at 26-10-2021 02:31 AM
hahaha... geng porta potty dah boleh berHQ kat sini

kena bukak kilang mega terus
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk perangai sebenar la tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 25-10-2021 01:45 PM

Bieber akan buat concert sana juga.....
Dahulu turkey sekarang saudi... Ereb semakin pandai buat bussiness
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sebabnya kenapa nabi diturunkhen di bumi arab....

Think...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:47 AM | Show all posts
Ok lah kan


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
“ Ke bakal ada travel agency tawarkan trip suka ria kat Riyardh dulu sesambil tu singgah pergi umrah sat kemudian sambung balik enjoy”

Interesting… eh eh uols ingat macam Kristian ke, buat dosa pastu confession & bayar denda kira settle

Btw nice thread tt, siap gambar & details info
Thumbs up
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 08:56 AM | Show all posts
walaweehhh

pak arab kebanggaan ummah dah tunjuk belang kah?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
imam mahdi x muncul pocik Brazzers yg smpi dlu
RiP
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:09 AM | Show all posts
kesianla antivak dah xleh gi mekah..apatah lg gi layan black eyed peas atau dj tiesto kat riyadh
armin van buurit pun incoming to saudi
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:10 AM | Show all posts
malaysia bila nak buka balik concert Future Music Festival?
last FMFA malaysia 2015 kot
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:11 AM | Show all posts
Nabi dah warning awal2 dah..
Nabi warning pasal fitnah yang akan bermula di An Najd...
Boleh gugel hadis sahih pasal an Najd. banyak pendapat, dan ada pendapat kata Riyadh.

WAllahuA'lam
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik sittah pernah mimpi yg ni dak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerchubby replied at 26-10-2021 05:43 AM
Ada sebabnya kenapa nabi diturunkhen di bumi arab....

Think...

awat kat arab je semua
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:24 AM | Show all posts
dulu lg aku dh tgk kt sana klau bcuti artis2 semua over jer pkai semua.. suka jer pak arab melayan.. pak arab yg bertutup2 berjubah bagai..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 09:24 AM | Show all posts
Sebenarnya bagus Arab Saudi buat seperti ini kerana orang melayu boleh nampak bangsa Arab yang selama ini mereka anggap suchi murni tu.

Kerana selama ini merek buat semua itu di megara Eropah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Lambat lah Saudi ni.. kita dulu2 lagi dah ada festival macam ni. Pesta PD, pesta Ayer keroh.. steady je buat konsert setiap hari pakcik makcik kakak abang naik bas berombongan ke malam pesta muda mudi goyang badan goyang kaki
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:34 AM | Show all posts
Allahuakhbar...makin susah la coronavirus nak ilang/diangkat dari muka bumi nie....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau ke perangai pok arob ni. Uol duk dlm gua ke apa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 11:12 AM GMT+8 , Processed in 0.103904 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list