CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

Fizo nikah ore Sarawak #593 Abejo beli 4wd cash

  [Copy link]
Post time 22-10-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_iddine replied at 22-10-2021 11:51 AM
Napa you sebut melanau? Sbb bersegi bnyk mkn saguuu?? I heard not good abt pompuan melanau masa gi ...


I also heard and experienced a lot of bad things with pompuan Melayu Semenanjung. Should I cop all pompuan Melayus negatively?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 22-10-2021 01:42 PM
Ye benar, biar perlahan2 accept kehadiran each other dalam hidup. Baru2 kawen better duduk sendiri ...

Ada benar jugak komen sis ini.
Kadang menantu & somi tak de apa masalah pun pasal dah bincang sebelum kawin.tapi mertua pulak
Sebagai contoh, my sis duk dgn mak pasal rumah dia tengah renovate..punyalah sakit pala bila dua2 komplen pasal cara each other..mak meols cara lama jadi semua serba serbi siapkan untuk somi/famili...my sis pemalas & tak suka masak2..sikit2 order je makan..somi dia pulak makan tak cerewet & suka masakan di rumah..jadinya mak meols bising2 pasal adik tak siapkan makanan atau apa aja untuk somi dia..jadi bingit bila kena dengar dua2 komplen.

Dah cakap dgn mak meols biarkan aja..dah masak, kalau my sis tak bekalkan somi dia suka dia..tak payah nak ingat2 lagik..pukul berapa my sis nak siapkan makan kalau waktu makan tak sama di rumah, pun lantak dia.

Tapi tu lah dah orang tua camna kan??
Tiber meols teremosi pulak

Sorry

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah
goodluck
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
orang sawarak lawa lawa belaka
pandai cari bini

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by naina at 22-10-2021 06:10 PM
3chanceno replied at 22-10-2021 05:13 PM
Ada benar jugak komen sis ini.
Kadang menantu & somi tak de apa masalah pun pasal dah bincang sebe ...


Aah. Mak i pun camtu..pernah duduk dengan mak sekejap setahun lebih camtu ingatkan nak temankan mak ayah la since Dorang tinggal berdua je. My Asben beralah lah jugak duduk dengan mereka walau pun dia ajak menyewa. Tapi i degil.
Memang betol pun i stress tau..i tak happy duduk dengan mak. Sebelum tu duduk sendiri 3 tahun ok je..duduk dengan mak alahai..bangun KUL berapa, sarapan, basuh baju pun selalu kena ingatkan weii. Lepastu cara masak pun lain..mak xsuka ayam2 ikan2 daging2 ni. Cerewet sgt.
Belum lagi masuk bab Asben. Dia sanggup kerja jauh 2 jam perjalanan. Bangun pagi2 KUL 5..jarang2 balik petang. Biasa malam. Tu pun mak iols berkira..asik balik lambat je, lepastu komplen balik bawak la apa2 buah tangan ke apa ke..anak nak makan. Huhu. Senang kata dia tak suka tengok Asben duk saja2 rehat2 ke senang lenang duduk rumah tu ..Asben iols makan hati tapi senyap. Apa dia buat dia tak balik terus. Rela menumpang tido pondok guard. Kadang2 je..sebab dia kata balik PON macam tak dihargai. Pergi awal pagi..balik.lewat. hari2 cmtu letih..minyak kos tol semua pun banyak habis..

Last2 kitorang pindah..mak iols meroyan kejap macam nak cakap anak tak kenang budi..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:12 PM | Show all posts
Selamat Pengantin Baru

nak tgk reaksi cikyam dapat mak tiri
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
anggeriklatifah replied at 22-10-2021 01:05 PM
Harap adik2 & abg pizo jaga Dan bawk la ma korng tu duduk rumah korang jugakkk..
Korang helookk je g ...

Memey dan Yebbi. Privasi much.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
me12345 replied at 22-10-2021 07:25 AM
Sesuai lah org sarawak, jauh. Mmg ditatang la..org sarawak mmg gemor lelaki senenanjung..jgn langsun ...

Mari kita lihat berjayakah wife pijo buat macam tu atau tewas dengan sskjp
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mija replied at 21-10-2021 11:27 PM
Muka lawa mengaburi BI hauk. siap jadi cabin crew tuuu…

Lawa tang mana?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah ye flizzo. Takde lg sedih dgn daddy superman
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 21-10-2021 10:57 PM
Manisnya isteri baru Fizo
Hasil risikan menemukan I dengan fakta bahawa sheol kini ex-Qatar
Githu ...

Cantik. Kellasss sangat semua pramusaji Qatar A. ni tau
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:30 PM | Show all posts
Tahniah buat pengantin.  Semoga kekal selamanya
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 22-10-2021 12:18 AM
Biasa je. Jenis muka bini yg tuduh nurse gomol anak pastu kena covid. Tp dia ni squarish.

tergelak aku baca komen ni..sejenis muka karen tapi sesuai la tu nnt kalau ipar duai masuk campur bolehlah melahar dengan jayanya
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah pijo dan isteri
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mija replied at 22-10-2021 12:14 AM


Geli apam aku baca caption dia
Fame? Fame apa laki ko ada? anak didik Mickey Mouse, reta takde, anak emak, adik beradik parasit.

By the way, apa kejadah "can sir"???
RIP ENGLISH
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-10-2021 06:05 PM
Aah. Mak i pun camtu..pernah duduk dengan mak sekejap setahun lebih camtu ingatkan nak temankan ma ...

Samalah meolsss...i pening...ni pun tgh gaduh...kita ni berhempas pulas cr duit beli keter br rumah br, serba serbi barulah...pun dia nk menangkan anknksygn dia...meradang meols nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 07:15 PM | Show all posts
trexxxxxi replied at 22-10-2021 12:57 AM
Manisnya isteri baru Fizo
Hasil risikan menemukan I dengan fakta bahawa sheol kini ex-Qatar
Githu ...

teh dik trexi mantop2 sejak jd momod...ni br nmpk noti ni..huhu..puas kaka cari tag awk letak tp xjumpa...

apepun taniya abe joe n wifey..hrp pasni xde drama lg la ye..semoga mek yam cpt dpt adik..aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa muka bini pijoh ni iras avaa vanja dari pic2 yg porumer2 tepek tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah. Terbaca komen cikgu kpd isteri pijo ckp isteri pijo ni dari keluarga have2. Pandai pilih bini dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah laa abe jo dan wife.. Kakyung doakan semoga rumahtangga yang kedua ni berkekalan hingga ke syurga dan diberkati Allah.. Kalau rasa sayangkan rumahtangga ni harap2 abe jo ambik iktibar dari kegagalan yg lepas.. Rumah kelamin ko hanya untuk ko dan bini ko je.. Sesekali family nak dtg boleh.. Bukan berumah bertangga kat situ.. Ape bini ko ada jangan pulak adik beradik ko sibuk nak menyibuk sama nak jugak.. Harta orang tu hak org tu.. Bukan adik beradik ko yang pakai.. Kalau syg laa kan.. Kalau tak.. Jadi laa macam hari tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 08:37 PM GMT+8 , Processed in 0.087594 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list