CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: trexxxxxi

Rumah Borak BodGosip

  [Copy link]
Post time 25-10-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 24-10-2021 09:23 PM
So maksudnya nak upload gambar kena tukar ke DESKTOP VERSION?? mobile version x boleh ke??
Aku try ...

Untuk mobile version, akak lebih suka guna imgbb.com.

Upload gambar di website http://imgbb.com :

Pilih dropdown BBCode full linked, tekan copy, paste dekat komen box forum CARI, lepas tu hantukkan kepala ke dinding tunggu sampai sayur layu

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 25-10-2021 07:02 PM
Untuk mobile version, akak lebih suka guna imgbb.com.

Upload gambar di website http://imgbb.com : ...

Tq for ur effort replying. Appreciate that
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2021 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak tolong tengok2 kan kualiti thread pulak. Kenapa nak kena bukak thread pasal orang yang sama berkali2. Thread pun direct cnp article asal.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tolong la bagi balik kredit dalam bulan 9-10 tu .penat iol kumpul tau
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 29-10-2021 11:33 PM
Boleh tak tolong tengok2 kan kualiti thread pulak. Kenapa nak kena bukak thread pasal orang yang sam ...

Lagi banyak thread, lagi banyak pageviews, maka lagi kaya lah webmaster forum CARI banyak viewers iklan, fungsi merge thread sudah lama diharamkan ke atas moderator
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 10:39 PM | Show all posts
Modngengade replied at 25-10-2021 02:10 PM
Sis...dah hujung tahun 2021...kau masih x boleh move on kan? Ko ni byk sgt telan pisang kongo agak ...

Ingatkan ko dah tak ada noks, dah tak nampak kat CI sbb tu aku pancing ko, terusss muncullll. Tapiii kesahhh ko dijatuhhhkan tu mmg epikkk. Belum ada lagi mod CI dijatuhkan mcm ko so aku fahamlah kalo ko sentapp nyahhh lol kohkohkohhh
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 12:22 PM | Show all posts
MsOren replied at 31-10-2021 10:39 PM
Ingatkan ko dah tak ada noks, dah tak nampak kat CI sbb tu aku pancing ko, terusss muncullll. Tapi ...

bertaubatlah sistur  sebelum terlamberttt!

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 12-11-2021 03:40 AM
Entah apalah yang mod @trexxxxxi komen, akak tak boleh masuk thread itu pun:



Oh ni tered undian tu kakaKaki
Ampun yach, baru free sikit boleh masuk porem
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 01:37 PM | Show all posts
trexxxxxi replied at 13-11-2021 09:33 AM
Oh ni tered undian tu kakaKaki
Ampun yach, baru free sikit boleh masuk porem

hye..

just nak bagi tahu

iols ada move benang ke gosip tempatan ya....

tengah nak ngerate gosip antarabangsa

tetiba terjumpa pasal syazwan zulkifli pulak
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 21-10-2021 02:52 PM
Pilih dropdown BBCode full linked, tekan copy, paste dekat box komen forum CARI, lepas tu hantukka ...

Boss, mcm mana nk upload video pula
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 16-11-2021 09:34 PM
Boss, mcm mana nk upload video pula

Upload video? Guna Youtube atau Instagram, jimat dan senang kira
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 16-11-2021 11:42 PM
Upload video? Guna Youtube atau Instagram, jimat dan senang kira

X bole pun
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 17-11-2021 03:27 PM
X bole pun


Apa link YouTube video tu? Kalu contohnya link dia https://youtu.be/JfVOs4VSpmA nanti letak ID YouTube tu (yakni JfVOs4VSpmA) dalam BBCode tag youtube macam ni:

  1. [youtube]JfVOs4VSpmA[/youtube]
Copy the Code


Nanti keluar macam ni:



Apa link Instagram video tu? Kalu contohnya link dia https://www.instagram.com/p/CL1NY9DnHQq
nanti letak link Instagram tu dalam BBCode tag ig macam ni:

  1. [ig]https://www.instagram.com/p/CL1NY9DnHQq[/ig]
Copy the Code


Nanti keluar macam ni:

  


Lepas tu hantukkan kepala ke dinding secukup rasa
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 17-11-2021 10:54 PM
Apa link YouTube video tu? Kalu contohnya link dia https://youtu.be/JfVOs4VSpmA nanti letak ID Yo ...

Terima kasih atas tunjuk ajar. Akhirnya berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 04:50 PM | Show all posts
salam momod/porumer semua.. few weeks tak ingat masa jalan jalan kat tred kuin ke tred mana ntah... ada sorg ni share link benang pasal freelance jobs gitula..ada sesapa tau dak.. ke iols salah porem..haahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
anisania replied at 25-11-2021 04:50 PM
salam momod/porumer semua.. few weeks tak ingat masa jalan jalan kat tred kuin ke tred mana ntah...  ...

Berapa banyak spam/advertisement dekat CARI ni dah tambi
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
- telan telur dalam jamban tinggalkan kulit telur


Letter to Media Hiburan 16 ogos 2004.


Assalamualikum Kuseman ( Siti Jarum ) dan semua Media am nya.Saya bahasakan diri saya sebagai Asmah saja, bukan nama betul, kami ni betiga berkerja di Astro. Kami tertarik dengan tulisan Kuseman berkenaan Siti Norhaliza buat show free untuk peminat. Kawan-kawan saya dari Astro mengikuti rombongan Siti untuk 15 pertunjukan all over, biarlah kami memberitahu Keseman dan semua media. Siti hari ini tidak seperti Siti yang kami minat dahulu, dia perimadona yang dah keterlaluan, kalau awak nak tahu, kenapa? Demand nya kalahkan anak raja dari Brunei, keluarga nya macam kaduk naik junjung, kami orang orang Astro tak boleh bercakap dgn Siti. Dua minggu sudah, kami diberitahu oleh Astro official, Siti menghalau isteri Bad, PR syarikat rakaman nya dari menaiki Bas yang dinaiki oleh Siti, Isteri Bad menangis, Siti tidak mahu isteri Bad berada didalam bas istimewa yang dibuat untuk Siti, begitu sombong nya Siti kini. Ayie pula berkata dgn sombong, jika kami sampaikan pesan yang media mahu menemubual Siti, cepat kata nya ( Ah, kita tak mahu jumpa wartawan, semua orang dah kenal Siti, nak tanya apa lagi? Siti dah malas nak jumpa wartawan. Satu insiden berlaku di Johor, dimana Astro sudah jadualkan 13 orang fan untuk bertemu Siti, dah sediakan rumah dan durian sudah disiapkan untuk menjamu Siti dan keluarga nya, tapi last minute Siti memberitahu dia penat dan malas, ,ini berlaku dibanyak tempat,hampa nya hati peminat dan orang yg telah memasak dan membuka durian, kalau Siti dah penat dah lah, tapi si Ayi dan yg lain-lain tak reti ke berbahasa? sikap nya kasar menolak orang dgn muka yag masam semua peminat Siti, tak sedar diri ke dia tu siapa dulu? Sekarang baru rasa duit, lapar duit ke dia orang ni semua? Keluarga Siti memang lapar duit. Saya dengar dgn telinga saya, Ayi kata adik dia Siti tak perlu wartawan. Apa dah jadi dgn dia orang ni Siti Jarum? Semua orang boleh buat show free, Siti dibayar bukan NYANYI FREE! Sejak bila pulak Siti mahu nyanyi free?Ayi tu mata duitan tau tak?Kami yg bertungkus lumus berkerja, pernah Siti menjemput kami minum air tawar segelas pun tidak! Kalau senyum pun senyum tg tak ikhlas. Menjerit lah orang nak minta lebih dua tiga lagu, tak dilayan nya, kalau janji 5 lagu, itu saja, dia masuk terus, semua duit,kalau diminta oleh penganjur, kata nya Ayi minta tambah bayaran, memang lah keluarga mata duitan yg tak ada kelas. Kami sekarang tahu siapa sebenar nya Siti Norhaliza dan keluarga yang yang sombong dan mata duitan. Minta dilayan macam anak raja, itu lah orang Lipis yg tak sadar diri, datang dari ulu, kalau make up cantik, buka make up muka macam orang toreh getah penyek.Kami lihat dibilik air sebelum show, telan telur dalam jamban,Siti ni bela hantu ke? Kenapa tak saja telan depan orang pecah telur dalam gelas, minum, tapi memang dah banyak cerita yg Siti ni mesti telan dalam jamban, tinggalkan kulit telur dalam jamban, saya dah banyak dengar cerita ni dulu dari Artis yg buat show dgn Siti, kami tak percaya, tapi kini kami tahu cerita tu benar rupa nya. Aduhai, kami juga dengar Siti datang dgn Sara adik nya ke Bilik Hotel di KL, hantar Siti kebilik, lepas itu Sara keluar kecoffee house, rupa rupa nya memadu kasih asmara dgn Ramli MS di Mutiara dan Concord dalam bilik dari tengah hari sampai malam, kalau lama sangat Sara pergi shopping Complex, Haiii anak dara ke Siti Norhaliza? Dah berlobang sebenar nya anak Taruddin ni .Jgn puji melebih lebih sangat, dia pun punya perasaan macam gadis muda yg lain, anda dari media membuat Siti seperti Malaikat, tapi hakikat nya Siti tu Hipokrit yg plaing besar. Lemah lembut, cuba lihat muka dia sekarang, dah banyak sangat Botox. Tips of her nose dah dibuat di Indonesia, itu untung nya rapat dgn Kris Dayanti, Siti bukan nya Bodoh! Dia pandai sebenar nya, ini cerita yg kami dengar diAstro dan Station TV di Indonesia, tiap kali sampai saja Jakarta, pergi mandi bunga dulu, asap kemenyan muka dulu, yg tukang bawa? Kris Dayanti! Tak apa lah gasak lah Siti, dia pun tahu, kalau tak buat macam tu sapa nak tengok dahi senduk dia tu, muka penyek dia tu, kena lah taruh mata biru, hijau & hazel. Nurul make up artis beritahu orang Siti merokok, memang betul, sekarang dah ramai sangat orang yg terapat tahu, kalau tak betul berani ke Nurul nak cerita?Kalau Siti Jarum dan semua media sayang sangat dekat Siti, tegur dia supaya dia menjadi lebih ikhlas, jangan berlakun, jangan bertuhankan duit, belajar berbahasa, Ayi ingat Siti tu Beyonce ke? Nak tolak tolak peminat, nak kurang ajar dgn media dan peminat? Sapa dia tu? Bangsat dari Lipis aje, Si Ayi tu kalau tak keran Siti, tempat dia kat felda aja dgn Rozie yg sombong tu, semua dah tak sedar diri. Dulu sapa tak kenal Rozie, hantar diri kat bilik sewa Ayi, buka kaki, ingat lah diri awak tu siapa dulu. Bagi tahu bapak Siti, bukan dia sorang yg sakit pergi kelinik nak tolak pesakit lain kebelakang buat bising( Tak kenal aku siapa? Aku bapak Siti Norhaliza, who cares? Begini rupa nya keluarga Siti Norhaliza yg sangat kurang ajar Saya memang peminat gila Siti dulu, tapi bila saya dapat berkerja dan semua kawan kawan saya diperlakukan seperti kuli kelas ketiga rakyat Malaysia, kami semua jadi terlalu benci kepada penyanyi itu.Siti dan Keluarga nya kena belajar PR dan pandai melayan orang dengan budi bahasa, bukan bila hanya hendak publicity baru melayan media dan orang lain, anda MEDIA telah diperbodohkan oleh Siti dan keluarga nya yg dah lupa asal usul. Memang susah bila kaduk dah naik junjung, bila orang susah dah kenal duit, bila senduk penyek berlagak nak jadi puteri. Satu insiden di Penang, keluarga VVIP ini membenarkan Siti, Ayi dan Rozi yg sombong menaiki kereta Merc nya mengambil Siti & Co dari Airport dan bagi mereka ni pakai kereta mewah selama Siti & Co berada di Penang, tapi bila waktu show malam nya, keluarga ini mahu mengambil photo untuk album mereka, Siti menolak dan disokong oleh Ayi bangsat ni. Cuba anda lihat apa jenis manusia mereka bertiga ni? Mereka ni Binatang dari Ulu Lipis sebenar nya, tak reti berbahasa dan berterima kasih. Show 3 lagu di Shangrilla minta Rm 45 ribu, kami tahu mereka ni semua dah lapar duit, lepas nyanyi orang minta tambah lagu terus BELAH! Tak kata terima kasih.Sebelum show dah ambil dulu duit balance.Ramai yg tak tahu Showdi Istana Budaya, Siti dan Ayi menjerit cekak pinggang dibelakang pentas minta bayaran sebelum nyanyi, demand orang IB minta duit, memang tak ada kelas, dah lah show not up to the standard, kami semua pergi memberi sokongan, walaupun ketika itu saya terlalu meminati Siti, tapi persembahan Siti memang tidak bagus, saya bukan peminat bodoh , kami semua bersetuju persemmbahan Siti memang tak ada kelas, tapi kami maafkan Siti, ok di IB Siti cekak pinggang dan abang nya kalau tak bagi duit Siti tak mahu perform, kenapa Media buta dan kenapa tak tulis? Kenapa sikap Siti yg kurang ajar tu MEDIA nak tutupkan ?Siti Jarum dah dibayar ke? Huzz dah dibayar ke? Shaharuddin Mustapa dah dibeli ke?Orang lihat Siti lembut, Siti tu baik, anda Cuma lihat Siti yg anda Media semua tak pernah kenal, Siti penuh dgn kepura puraan. Anda dari Media semua telah tertipu. Saya dan teman teman lain sudah bertukar haluan, kami buang semua CD Siti, Siti bukan puteri yg kami puja dulu, tapi Siti puaka jelmaan bela hantu untuk cantik dan diminati. Terlalu banyak cerita hina tentang Siti yg kami semua dah tahu dan dengar dari mereka yg pernah berkerja dgn Siti. Padan muka si Ramli MS makan Siti.Ayi bercerita Ramli MS tu tak ada duit, tak ada kelas, tak sajak dgn adik dia, konon nya Ramli MS nak duit adik dia, Oiiiiii Bangsat Lipis, tolong sikit ye Ayi! Adik awak yg dah gila Ramli MS setengah nyawa tau tak?Bergantung kat HP dgn Ramli siang malam. Kami tak suka nak sebarkan hal ni, tapi kami mahu MALAYSIA tahu siapa Siti sebenar nya, siapa KELUARGA siti sebenar nya, keluarga lokek duit, tak berbahasa, ye lah Ayi berkata ( Wartawan yg tergila gilakan Siti) Ayi lupa, Siti baru nak masuk 7 tahun menyanyi, dapat kah Siti berada disini 5 tahun lagi? Orang dah penat lihat Siti, Tolong lah, Siti, Siti, Siti, yg murah dan terlalu terdedah, lepas ni apa pulak? Dah lah bodoh, tanya lain jawab lain, ZONNN HOTLINK? Bukan Nipple Siti tapi Dimple! Bukan tea on the cup Siti? Kami bukan dengki ye? Tapi dah meluat sangat perangai dan demand keluarga diraja Brunei yg terpelanting di ULU LIPIS.Memang padan muka Ayi deserang oleh Tebuan dari akhbar Perdana baru ini 11 July, dah sombong, dah kalut.Semua peminat Siti dan Media sudah TERTIPU DIK KELEMBUTAN SITI. Alalahai Siti Jarum kesian awak ye? SHOW FREE? SHOW FREE APA? KALAU TAK DIBAYAR SORRY YE?Siti Nak senyum dgn Krew konsert pun tak pernah? Kawan kawan saya tu Pariah ke? Tinggi sangat ke taraf Siti Norhaliza ? Apa lagi ajak minum? Apa lagi magic word THANK YOU! Saya cadangkan Siti balik pergi sekolah, belajar public relation, belajar berterima kasih, belajar berterima kasih, belajar mengenang budi. Orang dah penat dgn lakunan awak. Orang kerja konsert awak semua tak happy, belakang awak semua mengata, benci dilayan macam kuli, kalau awak tu berasal keluarga kaya raya tak apa, tapi awak tu susah dulu. Siti memang tak ikhlas dgn Misha, cemburu beb! Misha smart and intelligent dan yg penting tak BERLAKUN.


Thank you all for reading. Asmah & the gang @ Astro
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 12:06 AM | Show all posts
Happy Ney Year, everyone.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 04:11 AM | Show all posts
Sila lihat link di bawah, berkenaan dengan pertandingan rekacipta banner untuk Board baru:

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5013352

bila sudah siap, lapor pada @admin6  agar beliau tahu dan boleh menilai entrance anda


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 01:22 PM GMT+8 , Processed in 0.088568 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list