CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 16327|Reply: 270

Rumah Borak BodGosip

  [Copy link]
Post time 15-10-2021 04:37 PM | Show all posts |Read mode
Henlow and shelamat petang.

Apakah chuolszah semua mengalami problem melayari porum?
Sila nyatakan pendapatan eh permasalahan yang dialami.

Disclaimer:

Ini adalah thread borak.

Keep classy.
Any PA/ cacimaki akan mengalami proses pemotongan tacangsss.
Zombie dilarang mengepos emoji atau apa2 short words demi mengutip tacang.
Jika kedapatan kali, tacang mereka akan minus mengikut budi bicara Mod.


Adios amigos,
Tre5xi

Multiple Polls: ( Max 5 choices ), Total 93 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by trexxxxxi at 15-10-2021 06:18 PM
jfq replied at 15-10-2021 06:06 PM
Camna nak edit atau delete post. Tak jumpa butang

Cara2 edit post
Mula2 uols goreng komen seauta yang mampoo
Kendian uols pilih opsyen edit



Kendian uols pilih option Click to delete post
Boleh proceed save



Sedikit sebanyak seperti UI porum yang lama yach?


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Click toolbar 3 melintang tu
Bawah sekali ada color2 mode
Pilih paling kiri.. dark mode

Cc @wanawina @asfaz
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2021 12:56 AM | Show all posts
Rogue98 replied at 17-10-2021 01:00 AM
Ntah lah aku tak sure phone aku ke apa ..tapi dulu aku boleh nampak semua latest n popular thread in ...

Senang je.
Lama2 dah boleh adapt





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2021 02:53 PM | Show all posts
miracle_forever replied at 17-10-2021 03:28 PM
gua desktop version pun xboleh juga nak upload gambar directly from hp’s photo album.. chuols upl ...


Cara2 upload gambar desktop version






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
honeyvanilla replied at 18-10-2021 02:15 AM
i dok cari kot mana nk view thread yg latest reply. i sllu view thread ikut situ, so  far jumpa yg h ...

Kaka buka desktop version
Ada My Center
Kaka click situ, UI dia macam previous one tau
Senang sikit situ

Kalau mobile version,
Forum dah ada home button
Cer kaka tinguk bottom side left
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Wek_omeh2 replied at 18-10-2021 05:36 PM
Just tulis je kan kat section komen tu?
Nk bagitau detail email ke,username n password.
Sory momod ...

Yeah, just send email pada email address: webmaster@cari.com.my.

U just beritahu u nak recover ur forum account and give them ur email address, forum id details in that email.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 20-10-2021 02:19 PM
nak button back ke main page bod gosip selepas skodeng ber pages komen tanpa kena loading komen yg s ...

Boleh click header atas, tu terus redirect main page BodGos ya
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 21-10-2021 02:22 PM
Mini.Me replied at 21-10-2021 09:04 AM
Mobile version ni memg takde button search ke mak?


Ada lah makcik, tekan hamburger menu (kanan atas logo 3 line tu), ada search bar, boleh search, lepas tu hantukkan kepala ke dinding tunggu sampai pecah minyak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 21-10-2021 02:42 PM
Dah cuba tp asyik salah je

Pilih dropdown BBCode full linked, tekan copy, paste dekat box komen forum CARI, lepas tu hantukkan kepala ke dinding tunggu sampai sayur layu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 04:40 PM | Show all posts
takde prob... lebih herlokk laju forum baru ni... ambil masa untuk forumer2 semua sesuaikan diri di rumah banglo baru bertingkek2 agittewww....

bias la orang2 yang sebelum ni duduk flat pprt tiba2 di hapgred oleh kerajaan duduk rumah prima...

yang pasti jangan revert balik dekk oiii dah la slow forum lama tu... penat iols bayar unifi bulan2 dek ujung2 kelajuan forum lama sebelum ni hanya selaju hamid gurkha merentas desa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 04:43 PM | Show all posts
btw tacang iols juga lesap... di minta ganti yachhh sebelum i saman forum ni... agittewww...

takpun bagi iols menang je contest banner tu tanpa bertanding... nanti iols buat banner versi 2 dengan cameo lana hidung huduh dan retis tumbuk2 sambal..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat sebelah nama poster tu ada level kan
Cer letak level tu represent apa
Dulu tau la legenderer ke warrior ke
Ni semata letak Lv.13 (contoh) maksudnya apa
Lagi satu sebelah kiri number level tu logo apa ala2 crown. Cer explain sket what does it represent
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada problem....nick lama xbleh msuk la...mula2 auto logout...nak log in blek ckp plak wrong password padahal dah btol password tu,email nak reset password bru bg link,n bukak link tu error plak...sedihhh...nick tu lvl 7 kot..

Comments

Noted uols  Post time 15-10-2021 05:03 PM
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu nak tanya
Kat author post paling bawah ada bulat warna oren ada tulisan To. Apa ke benda tu

Comments

Kihkihkih itu rating opt  Post time 15-10-2021 05:04 PM
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bahagian bawah utk reply tu confuse. dulu ada tulis skrg ni boh simbol ye. simbol plak bukan hak universal. td iols nak reply tertekan report. amik masa sikit la nak sesuaikan diri almaklum larr acik kertu.
pastu td i reply komen, kuar button join x kuar button reply. kalau komen elok plak kuar button reply

Comments

Haha! Mcm nubis balik yer kaka  Post time 15-10-2021 05:09 PM
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Camna nak edit atau delete post. Tak jumpa butang
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:18 PM | Show all posts
oh ye problem nak login tu iols pun ada... kena refresh banyak kali dan login pakai username dan password yang betul baru lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuma nak komen meols rase macam makin laju page loading sjak layout baru ni. Maybe sbb nmpk clean je now xde bende2 semak2 color2 deco2 yg take up loading time seblum ni.

Tp adoi spoil la bila type pnjg xblh tgk blk ape u type earlier.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cemana nak tau kredit kita hilang? Iols tak kira plak
Tp kalau nak ganti balik iols sarankan ganti aja dlm bentuk shopee coins yaaa

Masalah satu lagi cemana nak semak balik apa kita taip sblm klik done n reply tu? Takleh nak naik ke atas laa
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa meols nak log in tadi dia keluar bahasa cong ceng cong ceng, lalu meols pun menggunakan sixth sense meols utk tahu mana satu nak log in. Tp
putih sangat kaka. Mohon wujudkan dark mode jua yach.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Memula pening. Lama ok sikit. Takde dark mode ke mod ? Kantoi la aiols layan forum memalam buta kalau terang benderang cmni
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Line antara satu post ke next post kena bagi gelap lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni thread sepatutnya nk komen i punya system messages hilang.. last yang tinggal 29/8. Harap tacang i x lesap sebab i tak pernah check tacang. Tau2 dah level up.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Test 123.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pening2 lalat ngan layout baru ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 15-10-2021 05:40 PM
Memula pening. Lama ok sikit. Takde dark mode ke mod ? Kantoi la aiols layan forum memalam buta kala ...

Kannn.
Dah kena perli "ingatkan terang2 baca quran"
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tacang lesap kewww
Level dongred kewww
Acik tak penah kesah pulak acik level bape tacang bape
Cemana nak check
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 08:09 PM GMT+8 , Processed in 1.765389 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list