CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ajib2018

Nak Tahu Permission Level For View!

   Close [Copy link]
Post time 4-3-2013 10:24 AM | Show all posts
kaseh80 posted on 18-10-2012 11:16 PM
maksud saya brape point utk rp 4 dan mcmmane status junior senior keeper
dan sebagainya ditetapka ...

same here, nk tau gak bape kedit perlu untuk dapt RA 4.. iols dh join since 2008 lagik, tp dh SR mmg xbnyk tacang la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 04:56 PM | Show all posts
kiwee posted on 4-3-2013 10:24 AM
same here, nk tau gak bape kedit perlu untuk dapt RA 4.. iols dh join since 2008 lagik, tp dh SR m ...

untuk tengok lever user group yang RP berapa.cuba awak pergi ke setup
sebelah Pm sana dan cari option user group sebelah kiri,try sini
RP4 credit 399


http://mforum4.cari.com.my/home.php?mod=spacecp&ac=usergroup&gid=11







Last edited by trunks on 4-3-2013 04:59 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 01:59 AM | Show all posts
naen posted on 25-10-2011 12:11 PM
Reply 54# phonon

boleh tengok kat sini --> http://eforum6.cari.com.my/memcp.php?action=usergroup ...

hi. newbie here. bule bg new link tak. link tu da tak bule pakai. macam mana nak tau bape credit kena kumpul utk each level? sy da cuba cara awk tulis tu tp tak jumpa.. mungkin layout da lain?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 11:26 AM | Show all posts
loceng00 posted on 19-2-2014 01:59 AM
hi. newbie here. bule bg new link tak. link tu da tak bule pakai. macam mana nak tau bape credit k ...

nota tentang RP (Reading Permission) & Usergroup

memandangkan ramai yg bertanyakan tentang RP (reading permission), "macamana nak masuk thread RP?", "credits/points tu apa?", "berapa credits/points yg diperlukan?" bagai bagai bagai - maka dengan ini saya listkan segala info tentang ini ya :

*setiap 1 post anda di mana2 thread di forum ini adalah bersamaan +1 point/kredit

*kadang2, bila anda post artikel/gambar yg informatif, moderator/supermoderator akan "rate" post anda itu dgn kredit tambahan .. contohnya "+10 Informative Article" - maka, post anda itu bernilai +11 aa kan

*anda akan menerima "notice" bila ada mana2 moderator yg menambah/menolak points anda

*points/credits ini yg akan menentukan "usergroup" anda

*RP (reading permission) adalah bergantung kepada usergroup anda

*oleh itu - lebih banyak points/credits yg anda ada, maka lebih tinggi aa usergroup anda, maka semakin tinggi RP yg anda boleh access

*sila halakan cursor (mouse) ke arah avatar anda untuk periksa jumlah points & usergroup anda

berikut adalah senarai usergroup yg ada di forum CARI

Troublemaker : point negatif, tak boleh lagi post apa2, sila register nickname baru kalau mahu
Banhammer : points kekal, tapi tak boleh post apa2, sila register nickname baru kalau mahu
Post Banhammer : points kekal, tapi tak boleh post apa2 dalam tempoh sebulan (setelah menerima 3x kad warning)

Beginner : points 0 - 58, RP2
Junior : points 59 - 98, RP2
Senior : points 99 - 398, RP3
Keeper : points 399 - 598, RP4
Minder : points 599 - 798, RP5
Pioneer : points 798 - 998, RP6
Revolutioner : points 999 - 1998, RP7
Honour : points 1999 - 2998, RP8
Adventurer : points 2999 - 4998, RP9
Survivor : points 4999 - 6998, RP10
Highlander : points 6999 - 9998, RP11
Defender : points 9999 - 14998, RP12
Challenger : points 14999 - 19998, RP13
Fighter : points 19999 - 29998, RP14
Warrior : points 29999 - 39998, RP15
Conquerer : points 39999 - 49998, RP16
Superior : points 49999 - 59998, RP17
Master : points 59999 - 69998, RP18
Emperor : points 69999 - 99998, RP19
Legenderer : points 99999++, RP20


*untuk info lanjut berkenaan usergroup, sila klik sini : info usergroup

*points/credits TIDAK BOLEH dipindahmilik kepada orang lain ataupun multinick sendiri

*perhatian : points/credits di forum ini TIDAK BOLEH ditebus atau ditukarkan kepada apa2 barangan/kredit prepaid telefon/peti ais/kereta jaguar .. ia adalah semata2 points, & tidak boleh ditukarnilai kepada wang tunai, kupon parking dbkL, voucher parkson, kad tambah nilai, ataupun token funfair

sekian terima kasih

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 08:57 PM | Show all posts


aku berada di RP 3.

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 07:47 PM | Show all posts

BETINA SIAL P*K TEMBAM super Gila Kuasa explain panjang lebar about "permission Level", sepanjang list thread2 yang di kunci dan
di lesapkan nya di ketika puncak GILA KUASA nya di masa dulu, di bod ini.


dulu di bod ini, kita dpt saksikan BETINA SIAL P*K TEMBAM tulis as below
,
thread closed..
thread closed..
thread closed..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2014 08:00 AM | Show all posts
Berapa kredit untuk rp3?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
naen posted on 19-2-2014 11:26 AM
nota tentang RP (Reading Permission) & Usergroup

memandangkan ramai yg bertanyakan tentang RP ( ...

Dh lme register bru taw cmne nk gne forumm sedihnya buang mse jd SR
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 05:42 AM | Show all posts
Mrslera posted on 12-6-2014 08:00 AM
Berapa kredit untuk rp3?

http://mforum.cari.com.my/forum. ... 250&fromuid=1834444

Ada tulis RP3 situ, perlukan 99-398 kredit.

But, please dear, just a reminder, jangan buka thread macam yang you buka di board lawak semalam.
Itu bukan caranya nak kejar kredit.
Kalau you nak cepat, post artikel yang menarik di board tertentu, baru boleh dapat kredit dengan banyak.

Just a suggestion, you boleh datang board teka-teki,
Jawab soalan di situ. Kalau jawapan you betul, you dapat banyak kredit.
Buka thread soalan pun boleh dapat banyak, kecuali soalan yang you bagi soalan klise yang sudah banyak kali berulang.

Just...jangan buat macam semalam, please.
Orang tahu you nak kejar kredit sebab nak naik thread pagar tinggi.
Jadi bahan kutukan forumers je. Forumers sini boleh tahan jugak bila mengutuk.

Sorry again,
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2014 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Husna posted on 13-6-2014 12:35 AM
Dh lme register bru taw cmne nk gne forumm sedihnya buang mse jd SR

Sama la kita,..dh berbulan2 jd silent reader..skrg bru tahu pntingnya komunikasi kt forum ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2016 02:40 PM | Show all posts
good info
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2016 09:25 PM | Show all posts
bukanomi replied at 20-7-2010 01:15 AM
i ada kemusykilan.... ada satu thread tu kata need 100 R.P tapi i ada lebih drpd 1000 credit, tak bo ...

.............................................................
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 01:46 PM | Show all posts
baru la sis paham pasal RA dan RP ni.. so pasni kena lebih aktif la x leh SR je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
admin4 replied at 19-2-2010 12:51 AM
cuba tengok sini.
http://mforum5.cari.com.my/memcp.php?action=usergroups

Link ni dah tak valid apa link baru wh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 06:55 PM | Show all posts
1 RP bersamaan dgn brp credit ye? mohon pencerahan pleasee...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Chaiyok kejar rp
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah nak pjt tangga
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 05:01 PM | Show all posts
bertahun jadi silent reader n tak register...kalau tak dah category lejen2 dah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 07:08 PM | Show all posts
boleh senaraikan berapa point diperlukan untuk setiap RP?

tq
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa kredit untuk naik 1 level?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:13 AM GMT+8 , Processed in 0.085170 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list