CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ajib2018

Nak Tahu Permission Level For View!

   Close [Copy link]
Post time 6-6-2011 12:23 AM | Show all posts
Apa dia maksud R.P. dan R.A tu. Boleh terangkan dengan lebih lanjut tak?
zeeghaz Post at 9-5-2011 01:47 PM


R.P =Read Permission.
R.A= Reading Access.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 12:25 AM | Show all posts
morning..
saya pun ada masalah yg sama.
x dapat xcess thread telepon misteri tu.
saya beg ...
qiela04 Post at 13-5-2011 11:15 AM

Thread tersebut di letak RP2 , sebab masalah hak cipta.
Pembuka thread tidak mahu ,cerita beliau di copy paste
dan mengaku mereka yang punya..kalau ko masih hendak
baca,ko kena kumpulkan credits sebanyak 61 lebih kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 08:46 AM | Show all posts
Reply 41# Nika

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2011 08:34 PM | Show all posts
Bagus lahh thread nie .
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2011 02:09 AM | Show all posts
ok...skunk bru faham...tq 4 the explenesen  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2011 11:42 PM | Show all posts
Salam...

Merujuk 1st post...

Sudah boleh cari thread mana yang perlu permisi untuk view?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 12:00 AM | Show all posts
Owh..begitu rupanya..kenalah jadi 'peramah' sket...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 05:27 PM | Show all posts
saye sedang mempelajari tentang kredit di cari.com..
aduyai..first forum yang mementingkan komunikasi...'
bagos!..
kene beramah mesra la lepas neh ea...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2011 11:39 PM | Show all posts
Ada mod yang boleh menjawab tak...

Bagaimana saya mahu senarai thread yang
mempunyai level yang boleh diakses... ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 11:18 AM | Show all posts
Post Last Edit by C.K at 18-10-2011 11:21
Ada mod yang boleh menjawab tak...

Bagaimana saya mahu senarai thread yang
mempunyai level yang  ...
ajib2018 Post at 17-10-2011 11:39 PM


soalan kamu tidak jelas....kamu mahu apa?mahu tahu senarai thread yang mampu kamu akses atau kamu mahu tahu level akses kamu ditahap mana?

andai mahu tahu thread yang telah diset R.P mana satu kamu boleh akses....klik sahajalah thread tersebut....jika ada halangan (terima error msg)...maknanya kamu masih belum mencapai akses peringkat tersebut lagi...namun andai R.P 100 above....kamu perlu ignore sahaja thread2 sebegitu...kerna ianya memang tidak boleh diakses oleh rakyat2 marhain hatta kamu berpangkat legenderer....itu untuk moderator dan pihak pengurusan sahaja

andai mahukan moderator menyediakan senarai2 thread yang punyai R.P dimana thread2 tersebut telah mencapai akses kamu...jenuh laa bro....sendiri cari la....

andai mahu tahu status level kamu yang terkini...kamu pergi ke sisi kiri sebelah atas  > User CP (control panel) > User Group > User Group Information > Member Group > cari dimana status/pangkat kamu > Revolutioner....andai mahu selongkar lagi...klik pada Group Detail...ambil masa fahami

selamat mencuba

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 11:31 AM | Show all posts
Reply  C.K


    kenapa ada sesetengah thread x boleh bukak..kenapa MOD tetapkan kena sampai sat ...
kasihdansayang Post at 2-6-2011 01:20 AM



ada kemungkinan isi kandungan thread2 tersebut agak sensitif/sulit dibacab oleh segenap lapisan masyarakat secara terbuka

ataupon ingin melindungi isi kandungan thread dari dibaca oleh umum (ahli forum yang berdaftar mahupon pembaca yang tidak berdaftar) supaya tidak berlaku kecurian informasi yang eksklusif yang sering menjadi tumpuan blogger2/pembaca2 diluar forum cari untuk mendapatkan informasi2 panas dan segera.....andai thread tersebut tidak diset R.P...

dan tidak ketinggalan jua untuk menghalangi newbie2 yang sengaja mendaftar dengan niat untuk membuat spam.....

namun R.P bakal diset atas penilaian moderator menurut keadaan ataupon atas permintaan thread starter mahupon pemberi maklumat yang hadir didalam perbincangan thread2 tersebut...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2011 12:17 AM | Show all posts
Salam..

Ok.. TQ atas penjelasan...

Apa yang saya mahu tahu adalah...

Di Cari bolehkah saya sendiri tgk R.P 2...

So... boleh ke saya listkan semua thread R.P 2 tanpa perlu
nak tgk satu-satu thread...?

Contoh kalau ruangan search kita boleh cari topik 'hotel",
dan senarai yang berkaitan 'hotel' akan keluar...

Jelas tak soalan saya nie?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 11:47 AM | Show all posts
Apa yang saya mahu tahu adalah...

Di Cari bolehkah saya sendiri tgk R.P 2...

ajib2018 Post at 19-10-2011 12:17 AM


soalan kamu udah terjawab dengan sempurna di post #50...sebetulnya kamu hanya perlu ambil masa untuk fahami dan hadam sahaja...izinkan saya paste sekali lagi

andai mahu tahu status level kamu yang terkini...kamu pergi ke sisi kiri sebelah atas  > User CP (control panel) > User Group > User Group Information > Member Group > cari dimana status/pangkat kamu > Revolutioner....andai mahu selongkar lagi...klik pada Group Detail...ambil masa fahami


pangkat/status kamu ada revolutioner yang mana kamu mempunyai akses sebanyak R.P 7....mana2 thread yang diset R.P 7 ke bawah adalah berada didalam akses/capaian kamu (kamu boleh akses thread dari R.P 1-7)...seharusnya kamu perlu ambil inisiatif disini dengan mencuba tutorial ringkas tersebut...jika kamu tidak mencuba untuk melehat apa yang terkandung didalam control panel kamu...udah pasti kamu tidak akan ngerti gimana forum cari ini berfungsi....

So... boleh ke saya listkan semua thread R.P 2 tanpa perlu
nak tgk satu-satu thread...?

Contoh kalau ruangan search kita boleh cari topik 'hotel",
dan senarai yang berkaitan 'hotel' akan keluar...


kenapa kamu mahu listkan?saya tidak ngerti apa keperluan buat kamu untuk list akan thread2 R.P 2...kamu mahu listkan dimana? {:1_126:} dan bukan banyak sangat pun thread2 didalam forum cari ini yang di set R.P sepengetahuan saya.....dan bagi menjawab soalan kamu yang kedua ini adalah...yes...semuathread yang mempunyai tajuk atau teks HOTEL akan berada didalam senarai cariananda sesudah anda submit/enter

sedikit tambahan...fungsi carian (SEARCH) di forum cari tidak mempunyai pilihan yang banyak sepertimana fungsi carian standard bagi sesebuah forum.....kamu meratap sendu sahajalah untuk mendapatkan hasil carian yang memuaskan sepertimana kamu menggunakan fungsi SEARCH di forum2 lain SEARCH di forum cari amat menjengkelkan....tidak mengikuti standard

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 09:40 PM | Show all posts
tade guideline ker utk berapa kredit yg diperlukan bagi setiap R.P level nih. at least senang skit saya nak nak target berapa post saya kena buat lagi...?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 12:11 PM | Show all posts
Reply 54# phonon

boleh tengok kat sini --> http://eforum6.cari.com.my/memcp.php?action=usergroups

tekan kat UserCP kat atas tu .. pastu kat menu tepi tu tekan kat "User Group"

ruang atas sekali tu "Your Main Group" --> tunjuk awak skang dalam group mana
segala detail pasal group tu awak leh tengok kat --click--> "Group Detail"

kalau awak scroll ke bawah, tengok kat bahagian "User Group Information" tu
kat situ leh aa tengok berapa credits yg diperlukan ntok setiap satu level group/level

semua details pasal group/level tu leh ditengok ngan click kat group detail
kat situ ada tulis apa yg awak boleh buat/access kat forum ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 04:00 PM | Show all posts
Reply 55# naen


   terima kasih.... really appreciate it. hmm banyak lagi nak kena post untuk upgrade it
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2012 11:09 PM | Show all posts
boleh saya tahu brape kredit yg diperlukan utk rp 4
terima kaseh
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2012 11:16 PM | Show all posts
kaseh80 posted on 18-10-2012 11:09 PM
boleh saya tahu brape kredit yg diperlukan utk rp 4
terima kaseh

maksud saya brape point utk rp 4 dan mcmmane status junior senior keeper
dan sebagainya ditetapkan tq in advance
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 11:06 PM | Show all posts
macam mana nk dpt tacang banyak2..huhu...geram tak dpt bc yg ade level access..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 11:10 PM | Show all posts
lr7 posted on 3-3-2013 11:06 PM
macam mana nk dpt tacang banyak2..huhu...geram tak dpt bc yg ade level access..

kena post banyak-banyak setiap hari..atau join contest..atau
kalau awak tau create artwork,boleh masuk board saya
dan dapatkan lebih credits

http://mforum4.cari.com.my/forum ... &extra=page%3D1

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:07 PM GMT+8 , Processed in 0.081410 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list