CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: ajib2018

Nak Tahu Permission Level For View!

   Close [Copy link]
Post time 10-6-2010 03:12 PM | Show all posts
tumpang tanye MOD, kenapa sesetengah forumer tu, jumlah credits lebih dari jumlah post?bagaimana nak dapatkan extra credit?saye tgk kt credit policy, kalau reply post +1, kalau digest +3.ape maksud digest ni ye?

terima kasih.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-6-2010 01:40 PM | Show all posts
oo cam 2 ek....patutlah x leh masuk
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 05:15 PM | Show all posts
Reply 21# yellowprestige


    posting berinformasi dapat kredit bonus..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2010 05:44 PM | Show all posts
Reply 23# budingyun


    Thanks budingyun!
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 09:15 AM | Show all posts
i ada kemusykilan.... ada satu thread tu kata need 100 R.P tapi i ada lebih drpd 1000 credit, tak boleh masuk...nape ye...atau i yg tak paham. please advice tq
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 09:25 AM | Show all posts
i ada kemusykilan.... ada satu thread tu kata need 100 R.P tapi i ada lebih drpd 1000 credit, tak boleh masuk...nape ye...atau i yg tak paham. please advice tq
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 11:33 AM | Show all posts
i ada kemusykilan.... ada satu thread tu kata need 100 R.P tapi i ada lebih drpd 1000 credit, tak bo ...
bukanomi Post at 20-7-2010 09:15


sesetengah thread tu sengaja disetkn mod di bod itu
ataupun pembuka thread berstatuskan mod..

tujuannya
1. tak mahu forumer + mod bod lain menjengah masuk baca apa tertulis dlm thread itu ..cth stp bod ada disediakan thread perm 255 tuk perbincangan para mod sahaja..
2. kemungkinan disetkan oleh pembuka thread yang berstatus mod kerana mod (tak kira mana-mana mod) boleh setkan red perm sendirik


forumer biasa (bukan berstatus mod) : maksimum boleh tembus thread red perm 20 sahaja..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 12:53 PM | Show all posts
i ada kemusykilan.... ada satu thread tu kata need 100 R.P tapi i ada lebih drpd 1000 credit, tak bo ...
bukanomi Post at 20-7-2010 09:25

total credit tak sama ngan level R.P ye sayanggg...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-7-2010 01:02 PM | Show all posts
Reply 27# dauswq

ok tq for your explanation....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 12:50 PM | Show all posts
Sama la dengan saya. Masa mula-mula buka thread tu boleh baca lagi. Bila dah sibuk dan tak menjenguk 2-3 jam terus dia block tak leh nak baca lagi. Macam mana nak buat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 01:47 PM | Show all posts
Apa dia maksud R.P. dan R.A tu. Boleh terangkan dengan lebih lanjut tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 02:37 PM | Show all posts
Apa dia maksud R.P. dan R.A tu. Boleh terangkan dengan lebih lanjut tak?
zeeghaz Post at 9-5-2011 01:47 PM


tak silap saya sama je dua2...since admin update version discuz! ni....dorang tukar ke R.P. ...dulu guna R.A.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2011 09:31 AM | Show all posts
Nak tanye mengapa thread Telefon Misteri of Cik Es di block ke level 2. Saya tak boleh masuk.  Saya beginner and silent reader saja. Saya cuma bagi feedback bila saya rasa sesuai saja.  Saya tak merepek atau tanye soalan tak berfaedah. Saya follow thread tu dari page 1 lagi. saya pun nak tau jugak apa endingnye. Ianye sekadar cerita saja. Lain la mcm thread gosip atau org kenamaan tu.... Terima kasih atas keterangan
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2011 11:15 AM | Show all posts
Nak tanye mengapa thread Telefon Misteri of Cik Es di block ke level 2. Saya tak boleh masuk.  Saya  ...
alienex Post at 13-5-2011 09:31



morning..
saya pun ada masalah yg sama.
x dapat xcess thread telepon misteri tu.
saya beginner level. selama ni saya silent reader je,
kadang tu baca cerita2 kat MPS tak log-in user name pun sbb saya suka baca tak suka buat posting.

so apa perlu saya buat? sedih ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2011 11:27 AM | Show all posts
saya fikir ada sebab2 tertentu kenapa moderator set thread tersebut kepada read. access 2....jadi jika kamu orang berminat nak baca sangat...kamu orang kena tambahkan jumlah post atau cari kredit kat thread lain dahulu....

aku dulu pon kaki silent reader...ID lama aku daftar bertahun2 post cuma 3ribu je...kredit dalam 1ribu lebih je....waktu tu ada banyak thread telah diset R.A sehingga 8 yang mana aku belum mencapai level tersebut....nak tak nak....aku kena jugak tambah post dan kredit....jadi pandai2 laa tambahkan post dengan posting yang berilmiah atau ada input.....nanti dapatlaa kamu kredit dari moderator....jangan merapu atau mencarut sudahlaa...karang kena potong kredit plak

selamat berusaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2011 11:31 AM | Show all posts
kalu korang spesis lebih aman menjadi silent reader...nasihat aku....korang tambah jumlah post dan kredit sehingga mencecah 10-11 ribu...waktu itu korang takyah pening2 dah nak kejar level access ni.....buleh relax2 je....posting pon kat thread2 yang berfaedah yang menjana minda je....tapi pastikan posting kamu orang ada input
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-5-2011 03:42 PM | Show all posts
jemput masuk bod ATW...
buat posting yang bernas kena ngan topic..
nanti wa bagi tacang yg tebaboommm
bleh arr korang nak masuk thread telepon tuhh..

haihh..best ke cite tue..sume org suh baca...tak sempatttt
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 01:16 AM | Show all posts
oo mcm tu br faham
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 01:20 AM | Show all posts
Reply 35# C.K


    kenapa ada sesetengah thread x boleh bukak..kenapa MOD tetapkan kena sampai satu2 level br kita bleh masuk??
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 11:02 AM | Show all posts
Reply  C.K


    kenapa ada sesetengah thread x boleh bukak..kenapa MOD tetapkan kena sampai sat ...
kasihdansayang Post at 2-6-2011 01:20


Cer buka link yg admin dah tepek ni..kan ada credit start dan ada R.P.

http://mforum5.cari.com.my/memcp.php?action=usergroups

R.P atau R.A tu disetkan oleh mod yg jaga bod tersebut...antara sebab mungkin disetkan R.P tu tak mahu ada spammer masuk kacau, atau ada pergaduhan yg mod tersebut tak mahu newbie2 baca.

Kata lah Mod tersebut letak R.P tu 4, Senior kebawah tak boleh bukak.

Bukan Mod yg tetapkan satu2 levels baru kita boleh masuk...sistem dah disetkan oleh pihak CARI memang macam tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 03:42 AM GMT+8 , Processed in 0.086753 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list