CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6284|Reply: 14

RESTORAN SELERA NEGERI -AMCORP MALL

[Copy link]
Post time 31-1-2010 05:33 PM | Show all posts |Read mode
Not sure if this is the right thread to write about this -if it's not , dearest moderator tolong pindah kan ke appropriate thread ya. Thank you in Advance : ).

Tengahari tadi saya and my beloved : ) teringin nak makan masakan kampung -so we went to this Selera Negeri kat Amcorp Mall. Masakan quite ok -but I have few complaints as a paying customer.

1) Restauran ini tidak memampirkan tanda harga -harga makanannya agak mahal -memandangkan SN bukanlah sebuah tempat makanan ekslusif.

2) RM7 untuk seketul ayam kampung -i think this is expensive. The same goes to masakan lain, ikan sepat masin seekor (kecil) RM2, Semangkuk kecil masak lemak pucuk paku RM4, Daging Salai RM6, Masak Tempoyak RM5. Saya lihat ramai pelanggan yang agak terkejut dengan harga yang dikenakan. Kalau kat Rebung, Bangsar, it's a different case altogether.

3) Service slow -dan yang agak mengejutkan bila one of the staff there said -mereka tak bagi customer makan style nasi campur -(nasi & lauk together) -apa tujuannya? And strangely saya nampak ada customer yang bungkus dalam polysterin nasi campur -boleh pulak?

Pelayan mereka agak kasar -seolah olah menghempas makanan di atas meja semasa menghidang.

Tujuan saya menulis di sini bukan untuk menjatuhkan SN tetapi merasakan amat tidak berbaloi dan kalau ada yang belum pernah ke sini -tak terkejut dengan harga mereka nanti. (And again -SN is considered as kedai makan biasa -not upmarket macam Rebung or Puteri Restauran atau yang sewaktu dengannya.

Saya pernah mengunjungi restoran ini sebelum ini -masa tu harga was ok. Seriously I felt cheated.

I will definetely say NO to SN in the future. Last edited by Sofea on 21-6-2013 10:39 AM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2010 05:47 PM | Show all posts
maybe branch tu je kot?but the food's delicious
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2010 06:37 PM | Show all posts
makanan sedap -tak tau la -kalau x silap dulu ada branch kat New Town. Dua orang makan harga macam tu -better g Rebung.

Nak kaya cepat -tak berkat
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2010 06:52 PM | Show all posts
selalu jugak makan situ. kalau 2 orang makan selalunya RM 30++.

memang agak mahal sikit makan kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2010 08:45 PM | Show all posts
dah tau mahal jgn harap aku akan pegi makan kat restoran tu lg.
sib baik korang bitau sbb aku ni mmg jenis suka mencuba makan kat sesuatu tmpt yg baru/x penah pegi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 05:18 PM | Show all posts
sellau lalu ramai jekr org restoran nie
ader dgr gak org kata mahal
my friend sellau makan cnie
hrtue dia ajak..tapi tgk full terus kitaorg makan tempat lain
erm dh dgr camnie cam tak suker nak pergi
sebab i suker restoran yang service cepat..huhu, jenis tak sbaar nak tggu
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 04:56 AM | Show all posts
selalu jugak makan situ. kalau 2 orang makan selalunya RM 30++.

memang agak mahal sikit makan kat situ.
cepheid Post at 31-1-2010 18:52


mahal la 2 org RM30++.. tak jadi la aku nak cuba.. ingatkan harga  biasa2 jer.. kalu dah ayam kg seketul RM7, baik takyah makan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2010 10:51 AM | Show all posts
Memang mahal dan tak berbaloi!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2010 08:46 PM | Show all posts
walaupun pada sesetengah orang kedai ni mahal tapi kalau pergi waktu lunch, bulan puasa sentiasa penuh je. maybe some people don't mind about the price sebab makanan SN ni memang sedap.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-2-2010 05:35 PM | Show all posts
Saya baru terjumpa satu stall dekat dengan Danau Kota -masakan N.S and variaties of lauk pauk . Superb.

Ros 911 kat Kampung Pandan pun ok.

Puas hati dan harga pun ok.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 05:58 PM | Show all posts
ai suker gi branch dorang kat kelana jaya....for me ok ler.......last year I go makan 8 dewasa and 2 kids sume rm 110 siap dessert lagi.....for me berbaloi ler
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2010 09:06 PM | Show all posts
nanti iols tanya bapak iols... dier manager tnb office dalam tuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2010 01:28 AM | Show all posts
11# alyssasarah
yg kat kelana jaya kat bsn ke yg kat dgn giant besar?
yg kat bsn tue...dlu penah mkn dgn kwn..
cam mahal skit la...
tp nie cter 4 5 thn lepas..
now xtau la
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 12:14 AM | Show all posts
yg sederet ngan nasi lemak cikgu, 7-11 tuh...ok ler...mahal mmg mahal sikit tapi sesuai ngan suasana dier
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 12:23 PM | Show all posts
mmg mahal pun Selero Nogori Amcorp Mall tu....mkn nasi+ikan keli+pucuk paku tempoyak & teh o ais kena RM11 lebih...tp tak dinafikan mknan dia sedap...cuma tak puas ati sbb tak pamer tanda harga...kalau org taktau mmg terkejut time bayar...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:22 AM GMT+8 , Processed in 0.101700 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list