CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mongoose_kidz

60's / 70's / 80's / 90's English Songs

[Copy link]
Post time 8-11-2009 12:58 AM | Show all posts
tak pernah dengar lagi Crimson and Clover, nk kena youtube nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2009 01:03 AM | Show all posts
30# ChildrenOfBodom

ko try la dgr yg versi lama dulu..
jgn dengar Crimson n clover versi Monster film dah..

Unchained Melody - The Righteous Brothers ko tahu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 01:06 AM | Show all posts
31# Detektif_Hantu

lagu unchained melody aku taw, best lagu tu, lagu romantik hehe, dlm cita Ghost ada lagu nie
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 01:09 AM | Show all posts
Cream - White Room (1967)


The Beatles - Yesterday (1965)
ada ke yg taktaw lagu ni??

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 01:17 AM | Show all posts
33# ChildrenOfBodom

takde kot yg kenal Beatles tp tak tahu lagu Yesterday..
tp ntah la..aku tak pernah minat lagu yesterday ni..

cube try dgr lagu rock tahun 60's dr band rock The Animals (band ni tak la sehebat band2 60's yg lain) bertajuk House of The Rising Sun..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 01:24 AM | Show all posts
lagu House of The Rising Sun tu famous gila byk band nyanyi balik lagu ni, aku  xminat sgt lagu nie
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 01:30 AM | Show all posts
35# ChildrenOfBodom

hehehe...taw gak ko..huhu..

camtu aku syorkan lagu yg blh ko dengar sblm tido.. iaitu lagu goodnite, sweetheart, goodnite nyanyian The Spaniels. Tapi ni lagu tahun 1954..gerenti ngantuk bile dgr.


Aku tahu kewujudan lagu ni sbb lagu ni terkandung dlm salah satu film kegemaran aku, Three Men and a Baby (1987)..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 07:24 PM | Show all posts
33# ChildrenOfBodom

lagu kegemaran 60's aku buat masa skrg..

http://www.youtube.com/watch?v=XfuBREMXxts

The Monkees - I'm a Believer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2009 03:53 PM | Show all posts
The Mamas & the Papas - California Dreamin'
Released - November, 1965



ada byk versi cover antaranya oleh Beach Boys
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 08:16 PM | Show all posts
lagu House of The Rising Sun tu famous gila byk band nyanyi balik lagu ni, aku  xminat sgt lagu nie
ChildrenOfBodom Post at 8-11-2009 01:24



Hang tak minat ka lagu ni Bodom..? Best sora Eric Burdon tarik lagu ni dan masa aku Form 3 (1969) lagu ni jadi lagu wajib bila lepak bawah pokok manggis dgn member2.. Sora aku ada la sikit sikit pitch tu mcm Eric Burdon punya...
La ni anak aku yang umoq 20 tu aku dengaq terkiat2 dok petik gitar tarik lagu ni.... INTRO dia not bad la...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 08:26 PM | Show all posts
Cream - White Room (1967)
uGZeqwdWoeo

The Beatles - Yesterday (1965)
ada ke yg taktaw lagu ni??

ONXp-vpE9eU
ChildrenOfBodom Post at 8-11-2009 01:09


CREAM - 3 piece band oleh Eric Clapton ni mmg best .Aku ada rekod THE best of Cream tapi pirate punya .Masa tu aku beli arga RM3.50 guna duit yuran sekolah...!


YESTERDAY- Lagu ni yang paling banyak dirakam semula oleh penyanyi lain termasuk penyanyi2 popular dunia.Salah satu lagu fav aku.

*Bodom ,hang dah tukar minat ke 60an pulak kaa..? Metal camana..?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 09:04 PM | Show all posts
38# ChildrenOfBodom

eh..dulu aku ingkan Lobo yg nyanyi lagu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 09:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by Detektif_Hantu at 11-11-2009 21:26

39# adam75

hehe..org lama...
tp jarang nak jumpa org lama yg minat rock2 english tahun 60, 70..
selalunya org2 lama ni dgr rock n roll versi malaysia jer...kalo ada yg dgr english pun band2 cam Deep Purple jer...D.P, D.P..itu jer la band...takpun Eagles..tu pun tak habis2 lagu Hotel California jer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 11:46 PM | Show all posts
Kalau 60an mesti rentak a go go yang best. boleh dengar:
The McCoys - Hang on sloopy
The Supremes - You keep me hanging on
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 12:43 AM | Show all posts
Hang tak minat ka lagu ni Bodom..? Best sora Eric Burdon tarik lagu ni dan masa aku Form 3 (1969) lagu ni jadi lagu wajib bila lepak bawah pokok manggis dgn member2.. Sora aku ada la sikit sikit pitch tu mcm Eric Burdon punya...
La ni anak aku yang umoq 20 tu aku dengaq terkiat2 dok petik gitar tarik lagu ni.... INTRO dia not bad la...

adam75 Post at 11-11-2009 20:16



hahahah tu diaa ni baru real otaiii sudah mari, huh 1969 tuu zaman woodstock tu, hippies , woodstock 1969 taknah tgk lagi tapi yg 1999 Metallica pernah tgkk.... 
pergh msti uncle adam75 bnyak kenai band2 dan lagu2 famous 60-an, kami ni tak wujud lagi time tu, sekolah menengah pon tahun 2000-an... 

taktaw ah uncle, lagu ni overrated sgt kot tu yg jadi xberapa nak minat, cam lagu2 famous lain la, kerap dengaq boring jdnya.... 
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 12:59 AM | Show all posts
CREAM - 3 piece band oleh Eric Clapton ni mmg best .Aku ada rekod THE best of Cream tapi pirate punya .Masa tu aku beli arga RM3.50 guna duit yuran sekolah...!


YESTERDAY- Lagu ni yang paling banyak dirakam semula oleh penyanyi lain termasuk penyanyi2 popular dunia.Salah satu lagu fav aku.

*Bodom ,hang dah tukar minat ke 60an pulak kaa..? Metal camana..?

adam75 Post at 11-11-2009 20:26


kadang2 layan gak 60-70's...band metal pon byk cover lagu2 lama, dgq cam sempoiy ja tu yg dok layan gak lagu2 lama...
lagu2 lama yg bestnya xkira rock ka apa ka mmng bleh masuk... tapi yg saya dgr byk lagu2 70's ja, 60's ada la gak sikit2, tak byk mcm UFO - Doctor, Doctor,  Bonnie Tyler - It's a Heartache, Lynyrd Skynyrd - Tuesday Gone (best gila lagu nieh), kansas - dust in the wind, carry on wayward son... lagu2 scorpions time 70-an pon best gak In Trance, Life's Like A River, Top Of The Bill, Fly To Rainbow, etc etc...

satu lagu 60's yg aku suka , SOLITARY MAN, aku dok dengar versi Johnny Cash ja yg rakam tahun 2000, versi asal dia Neil Diamond, encik adam75 mesti taw lagu nie

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2009 01:00 AM | Show all posts
Post Last Edit by Detektif_Hantu at 11-11-2009 21:26

39# adam75

hehe..org lama...
tp jarang nak jumpa org lama yg minat rock2 english tahun 60, 70..
selalunya org2 lama ni dgr rock n roll versi malaysia jer...kalo ada yg dgr english pun band2 cam Deep Purple jer...D.P, D.P..itu jer la band...takpun Eagles..tu pun tak habis2 lagu Hotel California jer...

Detektif_Hantu Post at 11-11-2009 21:19


Hotel California overrated sgt lah , naek boring aku dgr selalu, radio tempatan selalu psng lagu2 yg overrated , byk lg lagu2 lain yg best tak pernah plak psg
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 01:23 AM | Show all posts
The Animals pun best.. tak ingat tajuk apa tapi chorus dia ada bunyi "please dont let me be misunderstood..."

my fave:
Andy Williams - Music to watch girls by
Rolling Stone - Paint in Black
Lulu - To Sir with love
Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walking
Neil Sedaka - Laughter in the Rain
The Hollies - the air that i breathe

bnyk lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 09:44 AM | Show all posts
The Animals pun best.. tak ingat tajuk apa tapi chorus dia ada bunyi "please dont let me be misunderstood..."

my fave:
Andy Williams - Music to watch girls by
Rolling Stone - Paint in Black
Lulu ...
dianaris Post at 12-11-2009 01:23




Yang ni kott....mmg tajuk dia pun.. http://www.youtube.com/watch?v=d2FT4FprxDg
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 10:01 AM | Show all posts
28# ChildrenOfBodom

antara lagu2 60's favourite aku..ialah Crimson and clover (1968) nyanyian Tommy James and the Shondells. Kalo ko pernah tgk film pembunuh bersiri 'Monster' (2003) lagu ni kelu ...
Detektif_Hantu Post at 8-11-2009 00:55


CRIMSON AND CLOVER (masa zaman lewat 60an ada band pakai nama ni .Malaysia ke Spore aku dah lupa .pop band mcm carefree tu)


http://www.youtube.com/watch?v=cQ-P8Fgfhvk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 07:03 AM GMT+8 , Processed in 0.102527 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list