CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mongoose_kidz

60's / 70's / 80's / 90's English Songs

[Copy link]
Post time 6-11-2009 05:19 PM | Show all posts
8# Detektif_Hantu

haaa...sy pon minat led zappelin tu
tp minat satu lagu jek..stairway to heaven..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2009 05:21 PM | Show all posts
10# dealova_fan

hehe..sy pun suka lagu S.T.H jer..
lagu led Zeppelin lain tak minat la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 05:33 PM | Show all posts
The Righteous Brothers - unchained melody pon 60's kan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 05:45 PM | Show all posts
12# dealova_fan

rasanya ye...

lagu Led Zeppelin 'Whole Lotta Love' pernah dengar x...best pe... Robert Plan punyer tarik..perghh!! 

dgn lagu Fool in the Rain.... dua ni fave saya
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 05:57 PM | Show all posts
unchained melody tu lagu tahun 1966..

whole lotte love pun best..
cube try dengar lagu Robert Plan - Ship of Fools..
Best..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 06:21 PM | Show all posts
13# sphinx

wokey...aku segera mencari lagu2 itu
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:49 AM | Show all posts
panggil sy Alif jer..hehe

hmm actually sy minat gak band2 / artis2 cam The Who..led Zeppelin..Rolling Stones tu..(ada lagi cam Creedence Clearwater Revival..Janis Joplin..ike and tina turner..the m ...
Detektif_Hantu Post at 6-11-2009 16:55



CCR lagu paling best Have You Ever Seen The Rain?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:53 AM | Show all posts
aku lahir tahun 1986 layaan gak lagu2 oldies coutry semua nie... selalunya bila aku dengar band2 moden cover lagu2 lama membuatkan aku cari lagu2 ori dengar..


John denver - Take Me Home, Country Roads. lagu ni aku suka versi reggae Toots & The Maytals . tahun 1971 lagu ni rilis, okay ah

Take Me Home, Country Roads


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2009 12:55 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 03:53 AM | Show all posts
17# ChildrenOfBodom

la..ko sama age dgn aku ke? ingat bro mana tadi..


hehe..CCR aku suka lagu Proud Mary..Have u ever seen the rain blh tahan gak..
aku pun suka lagu john denver country road tu..
tak sangka ko tahu..
cube ko dgr Hey Jude versi Beatles dgn Hey Jude versi Judas Priest.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:35 PM | Show all posts
19# Detektif_Hantu


hahah ko pon lahir 1986 gak kan? ko ada bukak thread Quentin Tarantino pasal pulp fiction segala , haku pon x pernah tgk lagi filem tu...

aku kalau lagu2 60's tak bayak sangat layan , 70's byk ah, sebab band2 cam Pink Floyd, Dire Straits, Judas Priest etc start femes tahun 70-an.. 60an mungkin banyak artis aku x kenal..

ni satu lagu lama, lagu ni ditulis tahun 1948 oleh Stan Jones. lagu style koboi, hahaha, byk artis cover lagu ni



Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:40 PM | Show all posts
lagu ni best gak, dlm filem Thomas Crown affair ada lagu nie


"Sinnerman"
Song by Nina Simone

from the album Pastel Blues
Released -1965
Recorded - New York City
Genre - Jazz, Gospel
Length        - 10:20
Label - Philips Records
Composer - Traditional


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 12:43 PM | Show all posts
The Penguins - Earth Angel, ni lagi lama 50an rasanya, lagu doo wop, 

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 07:11 PM | Show all posts
21# ChildrenOfBodom

nina simone ni aku minat gak..
aku pun cam ko gak..60's ni just layan2 camtu la..takde la minat sgt pun..
kebanyakkan artis 50's, 60's aku minat dan taw satu or dua lagu diorang jer..takde la byk lagu.

Tapi aku mmg tak blh masuk dgn Pink Floyd (kecuali lagu hey you)..Led Zeppelin (kecuali Stairway)...Rolling Stones (kecuali I Can't Get No)..The Beatles (kecuali hey jude, let it be & i wanna hold your hand)..
Mungkin jiwa aku tak blh masuk kot dgn band2 rock (gergasi) tahun 60's..satu jer band besar tahun 60s yg aku boleh masuk..iaitu The Who.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 07:13 PM | Show all posts
22# ChildrenOfBodom

hehe..try la layn cite Pulp Fiction..best.
Tapi kalo ko minat cite2 aksi..P.F kurang aksi la..sbb dia lebih byk bercakap..tapi walaupun byk bercakap tp aku suka..sbb skrip dier tak bosan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 11:56 PM | Show all posts
21# ChildrenOfBodom

nina simone ni aku minat gak..
aku pun cam ko gak..60's ni just layan2 camtu la..takde la minat sgt pun..
kebanyakkan artis 50's, 60's aku minat dan taw satu or dua lagu diorang jer..takde la byk lagu.

Tapi aku mmg tak blh masuk dgn Pink Floyd (kecuali lagu hey you)..Led Zeppelin (kecuali Stairway)...Rolling Stones (kecuali I Can't Get No)..The Beatles (kecuali hey jude, let it be & i wanna hold your hand)..
Mungkin jiwa aku tak blh masuk kot dgn band2 rock (gergasi) tahun 60's..satu jer band besar tahun 60s yg aku boleh masuk..iaitu The Who.

Detektif_Hantu Post at 7-11-2009 19:11


sama la aku pon, tak byk lagu sgt yg aku taw.. PF pon mmg xleh masuk semua lagu, maybe dlm 1 elbem ada la 1-2 lagu yg bleh masuk, byk bereksperimentasi jah...lebey kurang cam Dream Theater aar aku xreti nk dgr laa lagu2 yg kompleks nie, satu dua lagu jah yg bleh masuk... PF kau try dgr lagu On The Turning Away, Wish You Were Here, Comfortably Numb, Another Brick In The Wall part 2, Mother,, lagu2 ni jah antara yg aku bleh layann... The Beatles pon aku taw 3 lagu yg kau senaraikan tu jah. Led Zep pon xleh masuk sgt. aku ada kwn pmpuan yg suka gila kt PF, Led Zep and band2 British nie...

60-an mmg xbyk sgt artis yg aku kenal, kalau 70-an tu byk ah sikit..  Dire Straits pon best ( lagu yg best Tunnel Of Love, Romeo & Juliet, So Far Away, Sultan Of Swing, Brothers in Arm...)

lagu ni pon best, tp 70's ah, judas priest la yg mempopularkan lagu ni




ni pon 70's classic gak 



lagu sedey Brenda Lee - Always on my mind. lagu ni mungkin versi Willie Nelson dan Elvis Pressley lebey famous, tp Brenda Lee penyayi ori dia. sedih la lagu niee:cry:




sorry kebanyakan lagu youtube aku paste ni 70's bkn 60's, tak taw sgt lagu2 60's...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2009 12:27 AM | Show all posts
25# ChildrenOfBodom

aku mmg minat giler lagu Always on My Mind..tp sebelum ni aku ingatkan Elvis Presley penyanyi asal..hehe..(aku tak minat A.O.M.M versi elvis)..suke yg versi Willie Nelson.

Judas Priest blh dikatakan hampir semua lagu2 dia aku tahu kot..
tp yg tak best..penyanyi dia ni gay..
bekas drummer J.P pun skrg kat penjara atas tuduhan rogol (or cabul?) budak kecik laki2..apa daaa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 12:40 AM | Show all posts
hahaha tu la rob halfag tu gay, tp suara power, suara ex-vox JP, Tim "Ripper" Owen pon best gak... aku pon suka always on my mind versi willie nelson, sedih gila bila dgr... apa lagi hah lagu2 60's??

lagu ni agak famous kot, rilis 1971

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 12:45 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2009 12:55 AM | Show all posts
28# ChildrenOfBodom

antara lagu2 60's favourite aku..ialah Crimson and clover (1968) nyanyian Tommy James and the Shondells. Kalo ko pernah tgk film pembunuh bersiri 'Monster' (2003) lagu ni keluar time pasangan lesbian nak ek,em,ek,em..


Aku juga suka remake crimson and clover versi Joan Jett and the blackhearts yg faymes pd awal 80-an.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 10:25 AM GMT+8 , Processed in 0.095039 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list