CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mongoose_kidz

60's / 70's / 80's / 90's English Songs

[Copy link]
Post time 13-11-2009 05:21 PM | Show all posts
Post Last Edit by adam75 at 13-11-2009 17:24
83# ChildrenOfBodom

hehehe..ada lg eh org beli kaset skrg ni...
kalo kat bandar kecik cam Temerloh, Phg aku leh accept..tp kalo kat KL..cam klaka lak..
Detektif_Hantu Post at 13-11-2009 15:55



Jangan la kutuk member tu..... Ada sorang anak buah aku (UMUR 30AN) yang mmg kaki rock yang skrg ni kalau ada supermarket buat clearance sale kaset lambak tu ..dia akan borong habis2an .Ada kaset ori yang dilelong dgn harga RM3..!Sungguhpun kaset player dia dah lama rosak dia cakap nak buat koleksi.Ada album 80an yang rare .
Banyak jugak dia hadiahkan aku kaset2 artis fav aku yang dia jumpa mcm John Cougar,Steve Perry(Journey),Procol Harum,Led Zep,Santana,Robert Plant dan banyak lagi. Dia cakap bila tengah korek2 lambakan kaset tu kalau terjumpa kaset kumpulan 'ORANG TUA' mesti dia teringatkan aku....
Pernah satu hari bila dia bawak kaset2 tu kerumah aku siap kena ''kenen' dgn biniaku..."Kaset Ustaz Shamsuri terbaru ka tu..?'' kira perli cara halus la tu sbb aku ni pengikut setia ceramah Ustaz Shamsuri...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-11-2009 08:47 PM | Show all posts
90# adam75

Hehehe..
tp procol harum..ya Procol Harum. Dah lama lupa ttg band ni. Tapi lagu dia aku ingat la..yg Whiter Shade of Pale. Lagu ni tahun 60's juga kalo tak silap ni. Lama tak dgr..
Ada juga lagu Homburg dgn A Salty Dog..tp mmg dah lupa sgt melodi dia camna..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2009 09:46 AM | Show all posts
Post Last Edit by adam75 at 14-11-2009 09:59
90# adam75

Hehehe..
tp procol harum..ya Procol Harum. Dah lama lupa ttg band ni. Tapi lagu dia aku ingat la..yg Whiter Shade of Pale. Lagu ni tahun 60's juga kalo tak silap ni. Lama tak dgr..
A ...
Detektif_Hantu Post at 13-11-2009 20:47


Aku suka lagu ni pasal bunyi organ yang berdesiu desiu tu. (hangpa paham kot berdesiu tu).
Masa era lagu ni tengah top dulu dlm nightclub  mesti main lagu ni utk slow dance yg peluk rapat tu.

Bila dengar bunyi organ dlm lagu Whiter Shade of Pale ni aku teringat akan satu band malaysia (The Strollers) yg popular sekitar lewat 60an yang mana bunyi organ nya sama.(Hammod jugak kot).BOLEH DENGAR DIYOUTUBE kump The Strollers.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2009 10:19 AM | Show all posts
71# ChildrenOfBodom

so..soalan aku tu jawab pakcik adam_75...
dan bagitaw juga tempat asal pakcik n di mana pakcik bersekolah...
ayah aku sama umur dgn uncle adam_75 ni..55 tahun dah..:mad ...
Detektif_Hantu Post at 13-11-2009 15:23



Kalau mcm tu DETEKTIF boleh tanya dia banyak kisah dolu doluu..mesti menarik ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2009 11:07 AM | Show all posts
Kalau mcm tu DETEKTIF boleh tanya dia banyak kisah dolu doluu..mesti menarik ni.
adam75 Post at 14-11-2009 10:19


hehehe..ayah sy just layan lagu2 melayu jer..
n kalo tanya psl 60's..silap2 hari bulan dia akan nyanyi lagu P.Ramlee sbb dia peminat no 1 Arwahyaham Tan Sri P.Ramlee...
ketika hangpa dok marah tv selalu siar cerita P.Ramlee yg sama..tp dia suka..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 01:23 AM | Show all posts
15# Bateesta
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 07:49 PM | Show all posts
walaupun sekrang ni macam2 genre muzik yang baru, tapi aku masih lagi setia kepada lagu2 zaman 70 an dan 80an. Kenapa sebab lagu2nya semua best dan lyric dia tak explicit banyak naishat dan sajak. aku ...
Squidward Post at 5-7-2006 21:43



Setiap generasi punya genre muzik sendiri kalau dibandingkan dgn era kini yang terdapat berbagai2 genre yang aku sendiri tak pandai nak takrifkan.
Aku sendiri membesar dan mula mengenali muzik zaman "Fabulous Four" kemudian zaman muzik disko mengamuk diikuti NWOBHM .
Memang era Glam Rock(Hair Rock ) tu aku rasa zaman yang paling aku suka sbb genre muzik yang sesuai dgn umur aku ketika tu.(30AN)
Perkembangan muzik lepas tu lebih berat ke arah mcm2 jenis Metal yang berat.Album2 Iron Maiden,Whitesnake dan Metallica adalah album2 yang terakhir aku beli termasuk album2 clearance sale .. .Bukan aku nak mengatakan muzik kini tak bagus tapi penerimaan aku kurang.
Apa apa pun muzik pak hitam yang tergagap gagap HIP HOP mmg aku tak suka.Ikhlas aku cakap.!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 06:27 PM | Show all posts
mana bodom dan pakcik adam gi?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2009 07:07 PM | Show all posts
Aku sibuk dgn acara kenduri kendara la ni..ADA kenduri kawin ,ada kenduri potong kepala (yang betoi nya potong kulit kepala).Semua dah memasuki dunia "anak teruna"
Bertambah lagi lelaki bergelar suami dan perempuan bergelar isteri.
Sekarng ni musim cuti jadi anak2 aku yang balik bercuti tu monopoli hbis 2 laptop yg ada tu.Segan pulak nk berebut dgn depa ni....lagipun kalau aku jenguk forum ni tak ada kaki atau topic yang menarik baik pi Youtube....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 07:27 PM | Show all posts
Mana pi abih yang nak cong pasai Oid School ni ...? Kita tukaq pi Dangdut kot..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 02:20 AM | Show all posts
96# adam75

oh mcm tu..yer la skrg kan musim cuti sekolah..
cik adam duk penang ni..sem depan time ada cuti..leh la sy turun penang eh..sy study kat kedah jer..setakat dah hampir 2 tahun belajar kat kedah ni tak pernah lg gi penang yg bahagian pulau..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 01:54 AM | Show all posts


haku suka lagu nieh, Dire Straits feat Eric Clapton - Wonderful Tonight.



haku tgk american idol , didi benami nyanyi lagu ni, best gak dia nyanyi. tp huhu didi benami dah terkeluar
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 03:09 PM | Show all posts


versi ori




versi van halen
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2010 01:09 AM | Show all posts
Creedence Clearwater Revival: Who'll Stop The Rain

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2010 09:26 PM | Show all posts
CCR ni mmg fav band aku masa sekolah dulu.Suara John Fogerty yang serak basah tu mmg best.Lagu2 depa ni mcm country rock dan rock n roll...Lirik lagu dia bnyk ttg kehidupan.

*Aku cukup minat dgn style John Fogerty ni berpakaian..dan jadi ikutan aku masa tu.(Baju lumberjack petak2 dgn jean serta boot.)


PS.....Bodom, avatar hang tu gambaq sapa tu..?? Nalaaa punya selambak...CITARASA HANG KOTT...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2010 12:15 AM | Show all posts
Reply 235# adam75


lol. masuk ni dah 3-4 org dah tnya pasai avatar aku.
aku pong xtaw la pokcik ni gambaq sapa, nampak lawa pakai boh la buat avatar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2010 10:43 PM | Show all posts
Aku nk syorkan cuba hang dengar lagu THE SOUND OF SILENCE dgn EL CONDOR PASA dari depa ni.Cuba ...
adam75 Post at 12-11-2009 17:40



sound of silence...my feveret song....people talking without speaking...people listening without hearing....g satu those were the days.....mary hopkins....lyric persahabatan.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2010 08:02 PM | Show all posts
http://www.youtube.com/watch?v=Vs1hcg40Eao

lagu ni takde org suka ka?
tahun brapa tah...
TOMMY PAGE - SHOULDER TO CRY ON
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2010 09:27 PM | Show all posts
Reply 238# hantamal

kite sukeee
best lagu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 01:09 AM | Show all posts
UFO - TRY ME.

slow ballad

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 03:39 AM GMT+8 , Processed in 0.094769 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list