CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mongoose_kidz

60's / 70's / 80's / 90's English Songs

[Copy link]
Post time 12-11-2009 10:22 AM | Show all posts
kadang2 layan gak 60-70's...band metal pon byk cover lagu2 lama, dgq cam sempoiy ja tu yg dok layan gak lagu2 lama...
lagu2 lama yg bestnya xkira rock ka apa ka mmng bleh masuk... tapi yg saya dg ...
ChildrenOfBodom Post at 12-11-2009 00:59


SOLITARY MAN  Neil Diamond ni mmg salah satu hit dia masa zaman tahun 66+ tu dan satu lagi lagu dia yang aku minat  I AM...I SAID. .pasal aku pernah nyanyi dalam satu malam "ala ala anikaragam sekolah".Nyanyi sambil petik gitar mcm Neil Diamond  konon tapi sbb naik khoplah mlm tu sampai terlupa lirik.Siap kena booo..
Tu baru anikaragam..Kalau lah aku ditakdirkan skrg dah jadi penyanyi popular ( ) tentu lagi teruk kena kondem dlm paper..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2009 10:31 AM | Show all posts
45# ChildrenOfBodom

Best lagu Solitary Man ni..aku pernah dgr..tp seingat aku aku just dgr 1,2 kali jer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 10:38 AM | Show all posts
46# ChildrenOfBodom

Yup..Hotel California overated sgt..bukan xde lagu Eagles lain yg best..cth jika dgr album kompilasi Eagles : Their Greatest Hits (1971-1975)..xde pun lagu hotel california dlm album kompilasi ni (sbb H.C lagu tahun 1977)..tp album ni berjaya di jual sebanyak 42 juta unit..menjadikan salah satu album jualan paling tinggi selain M.J dan AC/DC...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 10:45 AM | Show all posts
Ko tahu lagu ni Bodom..Bridge over Troubled Water?? Ni bukan lagu 60's tp 1970..salah satu lagu yg cukup faymes nyanyian Simon and Garfunkel (no 1 selama 6 minggu berturut-turut)
Tp lagu S & G yg aku tahu..lagu ni jer la..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 10:54 AM | Show all posts
Lagi satu aku ada mention kan lagu Imagine - John Lennon dlm  thread aku yg lain..dan pakcik adam_75 beri respon pd lagu tu..ni aku nak tanya..ko tahu gak ke lagu Imagine ni? (salah satu lagu yg best tp lirik dia jer tak best)
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 01:44 PM | Show all posts
Lagi satu aku ada mention kan lagu Imagine - John Lennon dlm  thread aku yg lain..dan pakcik adam_75 beri respon pd lagu tu..ni aku nak tanya..ko tahu gak ke lagu Imagine ni? (salah satu lagu yg best  ...
Detektif_Hantu Post at 12-11-2009 10:54


ya aku taw lagu imagine ni, famous gila tp tu aar lagu best lirik dia imagine no religion la plak....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 01:45 PM | Show all posts
Ko tahu lagu ni Bodom..Bridge over Troubled Water?? Ni bukan lagu 60's tp 1970..salah satu lagu yg cukup faymes nyanyian Simon and Garfunkel (no 1 selama 6 minggu berturut-turut)
Tp lagu S & G yg aku tahu..lagu ni jer la..

Detektif_Hantu Post at 12-11-2009 10:45


pernah dgr tajuk, tp lagu belum pernah dgr, nnt aku dengar kat youtube
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 01:57 PM | Show all posts
SOLITARY MAN  Neil Diamond ni mmg salah satu hit dia masa zaman tahun 66+ tu dan satu lagi lagu dia yang aku minat  I AM...I SAID. .pasal aku pernah nyanyi dalam satu malam "ala ala anikaragam sekolah".Nyanyi sambil petik gitar mcm Neil Diamond  konon tapi sbb naik khoplah mlm tu sampai terlupa lirik.Siap kena booo..
Tu baru anikaragam..Kalau lah aku ditakdirkan skrg dah jadi penyanyi popular ( ) tentu lagi teruk kena kondem dlm paper..

adam75 Post at 12-11-2009 10:22


wakakakaka stage nervous kot, tu yg gabra lupa habeh lirik segala,,,, 
I AM...I SAID tak pernah dgr lagi, nnt cari kt youtube... yg tu neil diamond noh, satu lagi neil young - heart of gold pon best gak, tp thn 1972

lagi lagu Chuck Berry - Promised Land (1964)... rock and roll abeh yg nie
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2009 04:07 PM | Show all posts
57# ChildrenOfBodom

hehe..aku minat gak neil young sbb suara dia unik semacam. Lagu dia yg aku layan..tu jer la..Heart of Gold (satu2nya lagu no 1 N.Y)...
N.Y pun pernah bawa lagu imagine dlm konsert sempena tragedi 11 september  (time tu la aku kenal N.Y).
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 04:12 PM | Show all posts
Post Last Edit by Detektif_Hantu at 12-11-2009 18:06

http://www.youtube.com/watch?v=XfuBREMXxts
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 05:36 PM | Show all posts
Hotel California overrated sgt lah , naek boring aku dgr selalu, radio tempatan selalu psng lagu2 yg overrated , byk lg lagu2 lain yg best tak pernah plak psg
ChildrenOfBodom Post at 12-11-2009 01:00



Setuju dgn pendapat MASTER BODOM. Kalau dlm satu hari sampai 2-3 kali dok dengar lagu tu mesti naik jelak jadi nya.Macam filem2 P.Ramlee kalau dah tiap2 malam ada filem dia cuma saluran berbeza tentu boring.Sampai setiap dialog boleh hafal... .
Selalu aku terdengar stesen radio apa ntah (tak pernah ambik tau nama )yg suka siar lagu yg sama berulang kali..Rock Inggeris 80an.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 05:40 PM | Show all posts
pernah dgr tajuk, tp lagu belum pernah dgr, nnt aku dengar kat youtube
ChildrenOfBodom Post at 12-11-2009 13:45



Aku nk syorkan cuba hang dengar lagu THE SOUND OF SILENCE dgn EL CONDOR PASA dari depa ni.Cuba dengar senikata The Sound of Silence ....kumpulan duet yang aku minat zaman sekolah dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 05:52 PM | Show all posts
17# ChildrenOfBodom

la..ko sama age dgn aku ke? ingat bro mana tadi..


hehe..CCR aku suka lagu Proud Mary..Have u ever seen the rain blh tahan gak..
aku pun suka lagu john denver count ...
Detektif_Hantu Post at 7-11-2009 03:53



Nampak gaya Detektif ni punya citarasa muzik yang sama dgn aku.CCR,JOHN DENVER (yang mati dlm kemalangan kapalterbang yang dia pandu...satu lagi lagu dia yang best Annies' Song,lagu utk bini dia(bekas).

**PS. Detektif ni "orang baru " yang LAMA di Cari ni kott...

Teringat aku dgn Frehley/Tom Jones etc.etc....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 06:13 PM | Show all posts
Post Last Edit by Detektif_Hantu at 12-11-2009 19:13

60# adam75

Hehehe..aku dgn ayah aku mmg suka cerita P.Ramlee (yg best2) walau di siar berulang kali kat TV2 dan astro prima. Mmg aku dah ingat sgt dialog2 dlm film tu. Aku dgn ayah aku mmg suka ajuk dialog2 film P.Ramlee. Hehehe mostly aku dgr org marah n x suka la asyik cerita yg sama berulang-ulang.

The Sound of Silence?? Eh lupa lak..yup yup ni salah satu lagu paberet dr kumpulan Simon n Garfunkel. Aku rasa lagu ni lagi best dari Bridge over tu...tp sbb MP3 lagu ni aku terdelete dulu..so aku lupa kewujudan lagu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 06:15 PM | Show all posts
60# adam75

Stesyen radio Light n Easy ka?? Stesyen radio kegemaran aku tuh..
Ka stesyen radio rock yg just blh dgr kat TV (pd pelanggan ASTRO) ??
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 07:02 PM | Show all posts
62# adam75

Apa maksud ni? **PS. Detektif ni "orang baru " yang LAMA di Cari ni kott..

Hehe..aku ni mmg layan lagu2 zaman 60's hingga skrg...
Mula2 masa aku membesar..aku just dgr n layan lagu2 yg abg, mak dan kwn2 aku dgr iaitu lagu2 Melayu (yg kat Carta ERA pd penghujung 90-an hingga awal zaman milennium)..walaupun aku dah perasan jiwa aku bukan pd lagu2 camni..tp aku tetap layan sbb takde pilihan nak layan lagu apa..(masa ni aku buta dlm IT a.k.a Internet dan tidak tahu kewujudan radio2 yg menyiarkan hanya lagu2 inggeris)..
Tahun 2003 baru aku dpt menemui taste aku yg sebenar dlm muzik..masa tu antara lagu2 inggeris terawal yg aku layan ialah Rainbow-Temple of The King, Bryan Adams-Please Forgive Me...
Masuk tahun 2004..aku mula dgr hampir kesemua lagu2 dari Gun N Roses, Eric Clapton-Wonderful Tonight, Oasis-Don't Look Back In Anger, Bon Jovi-Livin On A Prayer etc.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2009 07:10 PM | Show all posts
lagu2 tahun 60s yg aku tgh minat skrg..

1.Dusty Springfield - Son of A Preacherman (1968)
- Aku tahu kewujudan lagu ni tahun 2007. Time tu aku mmg minat lagu ni sebelum 'dilupakan' tp sejak akhir2 ni aku kembali minat lps tengok film Pulp Fiction di mana lagu ni ada di siarkan  dlm salah satu babak film tu.
2. The Monkees - I'm a Believer (1966)
- Best giler lagu ni. Drummer kumpulan The Monkees ni yg jadi lead vocal dlm lagu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 01:38 AM | Show all posts
[quote]lagu2 tahun 60s yg aku tgh minat skrg..

1.Dusty Springfield - Son of A Preacherman (1968)
Aku tahu kewujudan lagu ni tahun 2007. Time tu aku mmg minat lagu ni sebelum 'dilupakan' tp sejak akhir2 ni aku kembali minat lps tengok film Pulp Fiction di mana lagu ni ada di siarkan  dlm salah satu babak film tu.
2. The Monkees - I'm a Believer (1966)
- Best giler lagu ni. Drummer kumpulan The Monkees ni yg jadi lead vocal dlm lagu ni.


Respek aku kt DETEKTIF ni pasal minat The Monkees yang terkenal dolu dolu tu dgn logo perkataan THE MONKEES berbentuk gitar.Zaman sekolah dulu logo ni la aku lukis kat bag sekolah .. .
Vokalis dia MICKY DOLENZ yg famous dgn sideburn kapak.(trend zaman tu).Kumpulan ni ditubuhkan pada mula nya untuk siri tv .Masa tu tv warna hitam putih.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 02:07 AM | Show all posts
67# adam75

panggil alif jer cukup.
Nak tanya gak..dulu kan takde internet..dan aku percaya takde majalah2 hiburan (kecuali majalah2 hiburan psl artis Malaya)..
So camna erk uncle tahu psl band2 yg tgh or sedang meningkat naik time tu??
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 02:17 PM | Show all posts
Setuju dgn pendapat MASTER BODOM. Kalau dlm satu hari sampai 2-3 kali dok dengar lagu tu mesti naik jelak jadi nya.Macam filem2 P.Ramlee kalau dah tiap2 malam ada filem dia cuma saluran berbeza tentu boring.Sampai setiap dialog boleh hafal... .
Selalu aku terdengar stesen radio apa ntah (tak pernah ambik tau nama )yg suka siar lagu yg sama berulang kali..Rock Inggeris 80an.

adam75 Post at 12-11-2009 17:36



tu la, naik cemuih la dok tgk p.ramlee selalu sgt, balik2 creta tu gak dok ulang2 bujang lapok n do re mi trilogy ...
sinar boh gak lagu2 retro, tp ulang2 gak, cemuihhhh, mcm takdak lagu lain dah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 08:21 AM GMT+8 , Processed in 1.826330 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list