CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 104682|Reply: 331

60's / 70's / 80's / 90's English Songs

[Copy link]
Post time 19-1-2009 07:47 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by dealova_fan at 9-12-2009 15:38

assalamualaikum n halu sume!!!
boleh x tolong suggest lagu2 oldies yg sedap2 untuk aku..
klau boleh nak yg slow n romantik..cth mcm let just kiss and say goodbye by the manhattan
tp kalu yg ceria pun xpe

arigato
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2006 09:43 PM | Show all posts

70's/80's English Songs

Post Last Edit by dealova_fan at 9-12-2009 07:10

walaupun sekrang ni macam2 genre muzik yang baru, tapi aku masih lagi setia kepada lagu2 zaman 70 an dan 80an. Kenapa sebab lagu2nya semua best dan lyric dia tak explicit banyak naishat dan sajak. aku dad macam 2penyanyi aku minat pada zaman2 tu. macamana dnegan korang pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 11:11 PM | Show all posts
aku rasa dia ikut org tu membesar dgn lagu apa. kalau tanya org umur 60-70 tahun, mesti diorang minat lagu2 p. ramlee, pop yeh yeh
Reply

Use magic Report

eezda_2822 This user has been deleted
Post time 6-7-2006 10:04 PM | Show all posts
aku pun minat gak lagu lama ni
xla berat cam lagu skang ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 01:19 PM | Show all posts
contoh lagu yg korang minat
aku lagi laa old school-korang layan lite and ez tak? aha aku mmg layan

lagu cam eagle, byk yg tau just lagu hotel california tapi hakikatnya lagu dia yang lain semua best2... desperado, love keep us alive, tequila sunrise perghhh layan

pink floyd, aku dgr gak sikit2

oz osbourne

lobo

sesapa yg layan macam aku bagitau wei
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by hitamputih at 12-7-2006 01:19 PM
contoh lagu yg korang minat
aku lagi laa old school-korang layan lite and ez tak? aha aku mmg layan

lagu cam eagle, byk yg tau just lagu hotel california tapi hakikatnya lagu dia yang lain semu ...


aku layan band 80's rock, Bon Jovi, Metallica dan band 80's yg lain..
band yg old skool mcm PF, Dire Straits pon layan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 08:21 PM | Show all posts
aku eagles, queen, pink floyd, deep purple, bee gees, rainbow, the jackson five, carpenters, dan banyak lagilah. lagu-lagu diaorang semua memang tak lapuk ditelan zamanlah, artis
zaman sekarang pun banyak sample atau nyanyikan balik lagu diaorang tapi tak sama taraf dengan yang asalnya.
betul dak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 02:28 AM | Show all posts
Originally posted by ChildrenOfBodom at 15-7-2006 04:15 PM


aku layan band 80's rock, Bon Jovi, Metallica dan band 80's yg lain..
band yg old skool mcm PF, Dire Straits pon layan jugak


Nampak gaya Mr.COB kena mempengerusikan topik ni lagi...(dah banyak kali jugak topik sejenis ni ada) tapi best jugak pasal ada kaki yang boleh join....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


luvred This user has been deleted
Post time 17-7-2006 11:32 AM | Show all posts
setujuk..dari kecik sampe besar edenmembesar dgn lagu2 ol' skool nih..siap berduet dgn abg eden,tapi lately susah nak dgr lagu2 nih, tapi skang eden dah tau bleh dgr lagu2 nih..yakni kat sinar FM..retro yg proaktih..hehe..n one more thing, pc eden kat opis siap ada satu folder 80's song....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2006 02:44 PM | Show all posts
betul ada kan satu ruang bagi penggemar muzik lama2 kat forum ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 01:43 AM | Show all posts
aku pun layan lite n ezi. tp kadang2 lagu dia tahap lemau sgt ler.

btw, my hit lists include ramones, pink flyod, led, sex pistols, n alt grups late 80s n early 90s.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 03:12 AM | Show all posts
wa layan lagu cat stevens
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 07:52 AM | Show all posts
Neil Sedaka beshhhh :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2006 11:04 PM | Show all posts
smk tg pisang
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 10:02 AM | Show all posts
aku minat zaman skid row,iron maiden, guns n roses, metallica
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 02:38 AM | Show all posts
Aku suka dgr riff gitar tahun 80an dan 90an

Solo gitar pun syok2 gak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2009 08:09 PM | Show all posts
dengar lagu daddy cool...
muahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 08:26 PM | Show all posts
wooo banyak sangat yg saya suka.....
together in electric dream - giorgio moroder , teringat crite electric dream, bila tengok balik kelakar lah... sbb computer masa tu, umaghai... gedabak2 bosa eh..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 08:31 PM | Show all posts
lagu Only You dari Flying Pickets
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 08:56 PM | Show all posts
lagu my lady by kenny rogers..
layan gak...hanyut sat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.126408 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list