CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5976|Reply: 52

Kerap di ganggu oleh satu nombor...

[Copy link]
Post time 14-9-2009 12:25 PM | Show all posts |Read mode
Sejak akhir2 nih..ade satu nombor nih slalu kaco aku...mula2 die call, pukul 2 pagi..bile aku angkat die diam. Bile aku call smula die putuskan..bukan ape, aku takut2 la kalu ade emergency dr family kan..so agak kelam kabut sket bile ade kol pagi2 nih..sblom nih tak penah pon..

aku bajet budak yg kaco aku tuh pompuan & budak sekolah lagi..dr ayat sms cam budak tak cukup umo mengeja..memula aku sms tanye die sape..pas tuh die kate die igt aku nih pakwe die..pas tuh siap tulis soh aku pi mampos la..soh aku jgn sms die lagi..aku pon hangen la...aku bahasa kan die sket dalam sms aku tuh...

lepas dari insiden tuh die slalu misscall tepon aku..kalu siang2 aku tak kisah sgt..tp tgh2 tido die slalu call...mencik tul..aku malas nk off sbb takut2 ade emergency dr family..lagi2 la mak aku pon tak bape sehat kat kampung...

ape yg perlu aku buat ngan budak nih...kat mane aku nk report..leh tak aku report kat service provider die mengatakan die nih slalu mengganggu idop aku...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-9-2009 12:35 PM | Show all posts
i rasa mungkin u perlu letak ringtone mcm ringtone "silance" untuk number berhantu tu..means kalau dia call pun garenti tak kuar bunyi sebb u dah set another ringtone untuk number dia tuh...ni biasa aku buat untuk semua number2 students aku sebab malam malam pun call nak tanya pasal assignments!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 12:37 PM | Show all posts
ko g la center tanyer sape punyer tuan nombor tu... ko cari la die... kalo pompuan cantik ko ayat jadi makwe... kalu taknak jadi makwe ko rogol jer die.... hangin aku dengar masalah ko ni... report jer polis kaco ko punyer privacy...

ko kaco la die plak sampai die sawan....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 12:39 PM | Show all posts
aku pun selalu gak dpt miskol pepagi bute dr no yg aku x kenal
no laki aku pun dia tau, apa kes?
sampai bergaduh la jugak pasal no bodo tuuu
skang nih aku block no dia..tp dia x bleh send sms kat aku je la
miskol ada lagi..cuma aku setkan nama dia mangkuk hayun n letak silent mode

gampa*g betul betina birah nihhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 12:44 PM | Show all posts
i rasa mungkin u perlu letak ringtone mcm ringtone "silance" untuk number berhantu tu..means kalau dia call pun garenti tak kuar bunyi sebb u dah set another ringtone untuk number dia tuh...ni biasa a ...
Pygmalion Post at 14-9-2009 12:35 PM


tak kose nk save nombor die...kekadang sdie gune no lain jugak..but still same mondus operandi..aku perasan dr die nye sms yg same ayat2 die
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 12:44 PM | Show all posts
ko g la center tanyer sape punyer tuan nombor tu... ko cari la die... kalo pompuan cantik ko ayat jadi makwe... kalu taknak jadi makwe ko rogol jer die.... hangin aku dengar masalah ko ni... report je ...
cooper69 Post at 14-9-2009 12:37 PM


wehh..aku pompuan la..dah kawen dah beranak pon...aku pon tak kose nk kaco die sampai sawan...byk lagi keje lain yg aku kene buat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 12:47 PM | Show all posts
aku pun selalu gak dpt miskol pepagi bute dr no yg aku x kenal
no laki aku pun dia tau, apa kes?
sampai bergaduh la jugak pasal no bodo tuuu
skang nih aku block no dia..tp dia x bleh send sms kat a ...
fariepari Post at 14-9-2009 12:39 PM


yg nih aku kompem la budak2 lagi..die kate aku kaco pakwe die la..tak kose tau...ayat sms pon kejap kecik kejap besar..ngan ejaan pendek2 sampai aku tak paham nk bace..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 12:52 PM | Show all posts
ko kol centre suh block nama dia boleh kan?
sstgh fon x boleh buat silent pada no no tertentu
itu yg susah tuuu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-9-2009 12:53 PM | Show all posts
ko ckp la ko dah nak tunang dah ngan pakwe dia tu. sure minah tu lagi meroyan. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 12:54 PM | Show all posts
7# opie5662

sis, ko ugut je ckp nk report polis kalau dia miskol / sms ko lagi
ko cakap "lagi sekali ko msg / miskol aku, aku report polis kata ko mengganggu ketenteraman aku"
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 12:55 PM | Show all posts
9# foxnike

hahahaha
lagi moyan budak tu sok
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 12:58 PM | Show all posts
berapa nombor budak tu..taruh la sini..kita pakat call dia ramai2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 01:04 PM | Show all posts
ko ckp la ko dah nak tunang dah ngan pakwe dia tu. sure minah tu lagi meroyan. hahaha
foxnike Post at 14-9-2009 12:53 PM


tak kose la nk layan...byk lagi keje lain wehh...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 01:11 PM | Show all posts
apa yang mudah kini adalah, semua nombor ada empunyanya.
buat report dan buat aduan kepada telco anda. mungkin diorang boleh trace sapa dia ^_^

kompem budak tak cukup umo.. sampai dia tak tahu dia register nombor tu sebab apa. kesian
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 01:25 PM | Show all posts
atau dia gian nak call 999 tapi xleh sbb nanti dia lak kena..
so dia ilangkan gian dgn call no engko..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 01:37 PM | Show all posts
7# opie5662

sis, ko ugut je ckp nk report polis kalau dia miskol / sms ko lagi
ko cakap "lagi sekali ko msg / miskol aku, aku report polis kata ko mengganggu ketenteraman aku"
fariepari Post at 14-9-2009 12:54 PM


sblom aku bukak thread nih, die wat pangai moyan die asek miskol je...pas tuh aku cakap die nk report kat telco kan...die mintak ampon la...pas tuh ujung2 kat sms, die maki aku..aku pon hangen la...skali aku ckp aku dah fwd no die kat telco & telco akan amek tindakan undang2 ..pas tuh aku cakap telco soh aku report polis...kalau die kaco lagi aku cakap nk report polis...sampai skrg senyap lak...ape2 pon tunggu je la kul 2 3 pagi nnt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-9-2009 01:39 PM | Show all posts
berapa nombor budak tu..taruh la sini..kita pakat call dia ramai2
Rajawali Post at 14-9-2009 12:58 PM


0133198719....

die kate pakwe die name jimi..die kate aku kaco si jimi tuh...cehhh..ape kelas la. bebudak zaman skrg nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 01:40 PM | Show all posts
apa yang mudah kini adalah, semua nombor ada empunyanya.
buat report dan buat aduan kepada telco anda. mungkin diorang boleh trace sapa dia ^_^

kompem budak tak cukup umo.. sampai dia tak tahu dia ...
kmkd Post at 14-9-2009 01:11 PM

tq for the info..kalu dia kaco lagi mmg kene la budak tuh...tp lepas gertak td dok diam lak sampai skrg...die sebeno nye tak paham sgt line telepon nih..yg die tahu asek sms...aku pon asek rimas nengok bebudak skrg, kalu dok je mesti sms...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2009 01:41 PM | Show all posts
atau dia gian nak call 999 tapi xleh sbb nanti dia lak kena..
so dia ilangkan gian dgn call no engko..
angah_nurul Post at 14-9-2009 01:25 PM


ko bg aku no tepon ko..aku nk suruh die kaco ko lak
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 01:49 PM | Show all posts
berapa nombor budak tu..taruh la sini..kita pakat call dia ramai2
Rajawali Post at 14-9-2009 12:58


hahahaha cdgn yg best! ape slh nye tuan rumah try cara nie.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:57 AM GMT+8 , Processed in 0.218344 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list