CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2516|Reply: 16

Penipuan tentang kontrak JKR...penipu bernama NOR ISMADI BIN ALI

[Copy link]
Post time 20-8-2009 07:54 PM | Show all posts |Read mode
hari nih asben aku dapat call dari seorang bernama Nor Ismadi dari JKR KL tentang kontrak JKR. Asben aku kontraktor. Dah biase sgt dapat keje JKR nih. Jadi agak moskel la memula tuh

Ismadi tuh cakap profile syarikat kitorg terpilih untuk projek khas JKR. Die nk naikan profile tuh meeting kul 3 tadi..(die call kul 1)...tp ade dokumen tak lengkap..wang pos takde...die tanye asben aku setahun bape kali dapat keje JKR...asben aku jawab la..sbb die nk wat kira2 bab wang pos tuh..lepas die kire, die tepon balik...

Die cakap wang pos yg diperlukan rm3900. Tp cam dah tak sempat sbb die masuk meeting kul 3. Aku kat pahang, die kat KL..maka die pon bersumpah le dgn nama Allah die nk tlg asben aku & guna nama Allah jugak yg die buat keje jujur..soh asben aku pon jujur sbb die tlg belikan wang pos tuh dulu pakai duit die dan bg no akaun soh asben aku masukkan duit...asben aku pon ok kan je la...

pas tuh tak sedap hati, telepon kawan die kat JKR Rompin, tanye pasal projek tuh sume & bg details kat kawan die tuh...kawan die pon cal JKR KL nk tanye kan sape officer name Ismadi tuh...sbb slalunye dah ujung2 tahun nih mmg takde projek baru pon..kalau ade yg mmg dah masuk tendder...dgn pertolongan Allah, terbongkar gak la cerita ramai kontraktor mmg dah ramai kene tipu ngan Ismadi nih...JKR KL pon soh hati2...

Asben aku pon tak jadi masukkan duit.alhamdulillah le...sbb mmg moskel sgt...pas tuh saje tepon org tuh...org tuh janji la projek macam2...asben aku cool je...die kate tak sempat nk bank-in..ajak jumpe esok...sbb die kate kene amek dokumen kat KL...bile ckp cam tuh, die mule utar belit..last2 tak angkat dah tepon...

so, korang kat luar sane..hati2 la..penipuan skrg nih datang dalam macam2 bentuk. seb baik la asben aku tak gelap mata dgr projek beso2 nih...seb baik die selidik dulu...so, jgn sembrono je nk percaya org...macam2 hal skrg nih...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2009 08:33 PM | Show all posts
tepek la no phone ismadi tu..
nak try adjust projek ngan dia jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2009 08:45 PM | Show all posts
aku dulu pernah dapat panggilan macam ni...tapi kena sediakan certain amount of money dulu...malas aku nak layan sebab kalau jadi apa2 , aku jugak yg rugi..diorg target kompeni baru nak naik yg tengah gila kejar projek saja.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2009 08:54 PM | Show all posts
tepek la no phone ismadi tu..
nak try adjust projek ngan dia jugak...
klebecks Post at 20-8-2009 08:33 PM


019-3404347...ko mintak la projek mega

pas tuh die ade bg no tepon opis...pangkal no mmg same ngan JKR KL...tp jung nye lain...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2009 08:56 PM | Show all posts
Maknanya sekarang ni si mamat sengal Ismadi ni masih berkeliaran la ek?Takde apa2 action ke kasik karate dia?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2009 08:56 PM | Show all posts
aku dulu pernah dapat panggilan macam ni...tapi kena sediakan certain amount of money dulu...malas aku nak layan sebab kalau jadi apa2 , aku jugak yg rugi..diorg target kompeni baru nak naik yg tengah ...
mikasa Post at 20-8-2009 08:45 PM


sblom nih tak penah lak dengar kes cam nih...tp aku rase ramai kontraktor dah terkena dah..mane yg gelojoh nk projek tuh mesti layan punye...

kalau yg dah berpengalaman nih, tau selok belok...lg pon ujung2 tahun nih mane de meeting projek..kalu ade pon awal tahun depan...nampak sgt penipu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2009 08:57 PM | Show all posts
Maknanya sekarang ni si mamat sengal Ismadi ni masih berkeliaran la ek?Takde apa2 action ke kasik karate dia?
tungkai Post at 20-8-2009 08:56 PM


itu tak pasti la..asben aku igt nak pi report jugak...tgh tunggu advise member JKR tuh cam ne...harap2 dapat di tangkap..bio padan muke...senang2 je carik duit raye
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 09:26 AM | Show all posts
hari nih asben aku dapat call dari seorang bernama Nor Ismadi dari JKR KL tentang kontrak JKR. Asben aku kontraktor. Dah biase sgt dapat keje JKR nih. Jadi agak moskel la memula tuh

Ismadi tuh caka ...
opie5662 Post at 20-8-2009 07:54 PM


good posting opie...kredit +35......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2009 09:26 AM | Show all posts
hmmm cepat sikit tangkap org cenggini...xde keje lain nk menipu je keje...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2009 09:38 AM | Show all posts
tq medang...

saga...ari nih nk pi report...JKR soh report...mangsa sblom nih diam je kot...atau malu nk report...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 11:35 AM | Show all posts
makna nya JKR kl pun taulah pasal conman nor ismadi ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 12:48 PM | Show all posts
opie mung kan kat trg...dah pindah pahang lak ke?

medang..yg rate count tu apa function?tak berani nak click..kot2 aku ter rate plak
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 04:10 PM | Show all posts
opie mung kan kat trg...dah pindah pahang lak ke?

medang..yg rate count tu apa function?tak berani nak click..kot2 aku ter rate plak
C.K Post at 21-8-2009 12:48 PM


yg rate count tu maknanya post tersebut telah diberi kredit....just put cursor mouse kat atas avvy tu...dan pehtu dpt lihat jumlah kredit yg diberi....

Fungsinya...sbg ganti cap tangan ( kredit ) sebelum forum ni ditukar ke discuz 7.0 skang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2009 04:37 PM | Show all posts
lambat ngan cepat jek org2 idup menipu nih leh lepas... kuasa Allah mane mampu kite nak duga...dekat2 bulan poser ko nak duit raya free2 bleh blah ler...

so pd yg wat biznes tuh... xtra hati2 la dengan org2 yg coba meng"ofer" projek2 million innih... yg aku tau gomen dah akir2 taun nih bajet dah tinggal ciput so dorang wat krismas sale jek..(name glemer tuk abehkn bajet tahunan gtuh)...

bab2 duit nih kalo ade yg suh bank in ka... dahulukn ka tuk dpt projek...jd la CSI kejap tuk menyelamatkn diri dr tertipu dan mengelak dr duit lam poket berkurangan secara sadis...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2009 07:42 PM | Show all posts
makna nya JKR kl pun taulah pasal conman nor ismadi ni..
bettyboops Post at 21-8-2009 11:35 AM


ya dah tau...memula asben aku tk bgtau pon name org tuh mase nk cek, tp JKR KL yg bgtau mmg ade penipuan cam nih jadi sblom nih..name conman tuh Nor ismadi ni la....bile asben aku cek balik sms yg die bg ni akaun tuh, btul name die nor ismadi bin ali...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2009 07:44 PM | Show all posts
opie mung kan kat trg...dah pindah pahang lak ke?

medang..yg rate count tu apa function?tak berani nak click..kot2 aku ter rate plak
C.K Post at 21-8-2009 12:48 PM


c.k, aku tk penah la dok ganu...salah orh nih..hehehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-8-2009 07:46 PM | Show all posts
lambat ngan cepat jek org2 idup menipu nih leh lepas... kuasa Allah mane mampu kite nak duga...dekat2 bulan poser ko nak duit raya free2 bleh blah ler...

so pd yg wat biznes tuh... xtra hati2 la de ...
mammavoque Post at 21-8-2009 04:37 PM


tu la kan..kene hati2..kalu jenis org yg gelojoh nk projek, mmg masuk perangkap...kalau kontraktor berpengalaman mmg tau ujung2 tahun nih mane de dah projek beso2..kalu ade pon nak abehkan baki duit je...

yg kelako nye, die soh amek dokumen ari isnin nih untuk projek mengecat masjid seluruh rompin dalam bulan poser nih...wakakakak...nk tergelak mendengor nye...mase tuh die lom pi meeting lagi, tp dah kompem ade projek...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 02:03 AM GMT+8 , Processed in 0.092283 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list