CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: opie5662

Mintak Pendapat : Mitsubishi Triton & Nissan Navara

[Copy link]
Post time 21-6-2009 04:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by ezly9212 at 21-6-2009 16:16

aku vote for triton.
...dulu time survey 4 X 4 nak beli aku shotlist kan 2 brand je dr banyak brand..hilux dan triton...last2 ambik triton pasal power dia lebih dr hilux...naik bukit selamber je...
dia pakai intercoller turbo...then kalo cari model ni kat sekonhen memang susah cari..hilux byk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2009 12:42 PM | Show all posts
41# ezly9212

Kalau pikir nak bawak penumpang belakang sentiasa, aku suggest Triton..
Aku nampak ruang dia agak luas skit berbanding Navara.
Navara ku tak pernah naik lagi la tapi tgk dari luar.
Jangan lupa pulak pikirkan hal tu kan nanti parents or in-law nak naik payah pulak..
Pikap 4WD lain mmg aku tgk ruang belakang tu payah skit nak masuk.
Triton pun aku rasa less bumpy la..
Pepehal, baik ko test drive both coz ko lagi tau apa ko hendak dan macam mana situasi ko dgn sebenarnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2009 07:28 PM | Show all posts
tq la kengkawan sbb bg pendapat...tp aku masih tak buat keputusan lagik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2009 07:30 PM | Show all posts
panzer... keta nih ekceli utk masuk site & hal2 berkaitan ngan keje...kalu gi jenjalan aku naik keta biask je....mmg kalu org tua susah skt nk naik keta cam nih..sbb tinggi..kalau ngan wifey aku, ok la kot...kene sesuaikan dgn keadaan jugak...tp mmg aku rase triton lagi luas tempat duduk daripada navara nih..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2009 11:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by mikasa at 22-6-2009 23:47

ko dah rasa dua-dua buah kereta ke?  

jangan main rasa je.kena cuba betul2 kedua pick up tu.

aku still vote vote nawara.leather seat tu bagus ,biasa kalau dah masuk site ni , mesti banyak menda kotor jadi leather ni boleh elak bauk hapak/basah/ compare fabric .lain laa fabric macam honda city tu.memang laa after market leather seat murah je.tapi kalau kereta macam ni mesti ko dah malas nak g pasang leather seat baru.

aku ada baca pasal navara kat obersea sebelum dibawa mask ke Malaysia.ramai yang tunggu pck up ni masuk.

sebab tu takda test drive sebab even display unti pun org sambar.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-6-2009 12:03 AM | Show all posts
navara aku dah naik..cume lom drive je...tp bile aku bandingkan tempat duduk belakang...triton lagi luas dr navara la aku rase....bukan rase teka2...tp aku rase la triton lagi luas...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 12:57 AM | Show all posts
aku rasa pintu triton belakang lagi besar dari navara kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 08:43 AM | Show all posts
Kalau aku laaa...akan pilih Triton
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-6-2009 09:24 AM | Show all posts
46# opie5662

dlm dilema lagilah ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-6-2009 10:10 AM | Show all posts
mikasa...mmg triton lagi beso..hehehhe

masterixs...tq for ur opinion..

reenzz...selagi tak amek...mmg dalam dilema la nih...tgk le ujung bulan nih settle la kot..:cool:
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 10:35 AM | Show all posts
Post Last Edit by ezly9212 at 23-6-2009 11:16

kalo beli triton..leh join club aku...

Gambar time pergi ke hatyai nak make up keta...murah giller


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 11:44 AM | Show all posts
aku lebih suka triton...
bini aku suka actyon.... (sbb dia kata xbyk org pakai)
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 12:57 PM | Show all posts
panzer... keta nih ekceli utk masuk site & hal2 berkaitan ngan keje...kalu gi jenjalan aku naik keta biask je....mmg kalu org tua susah skt nk naik keta cam nih..sbb tinggi..kalau ngan wifey aku, ok l ...
opie5662 Post at 22-6-2009 19:30


Itu macam kalu, kasi angkat Navara laa.. pikap 4wd paling power di Msia...ko pun mmg utk masuk site and as workhorse.. rega je la mahal skit dari yg lain. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 01:19 PM | Show all posts
jauh nyer make up kereta sampai Hatt Yai,ke make up menda lain jugak ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 10:12 AM | Show all posts
kampung belah atok...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 12:41 PM | Show all posts
asal nissan pathfinder tak masuk kat Malaysia ek? takde demand ke? cun gak aku tgk..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-6-2009 03:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by ezly9212 at 23-6-2009 11:16

kalo beli triton..leh join club aku...

Gambar time pergi ke hatyai nak make up keta...murah giller
http://uploading.com/files/LO0QV78G/CIMG6301.JPG ...
ezly9212 Post at 23-6-2009 10:35 AM


hamboit...sampai hatyai ko ek...kalu jadi nnt leh aku ikut ko konvoi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2009 03:45 PM | Show all posts
52# OrangKita


ermmmm...aku pon rase cam nak triton jugak...tp bini aku tingin lak nak x-trail...tp aku tgk pajero sport baru nih pon cantik gak...depan ala2 triton...harge 140k++
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 03:04 AM | Show all posts
58# opie5662

140k++? bukan 160k++ ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 11:58 AM | Show all posts
58# opie5662

xyah abik x-trail....akak ipar aku pakai.dia kata xbest...b'alun sgt..
laki dia pakai triton...so far lg baik dr x-trail...
tp tu dia kata ler...

pajero sport pun ok tp tu dah group suv...
kalu ikut byk kelebihan@acc (suv) baik abik captiva..cuma aku x suka logo dia jek..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 10:14 PM GMT+8 , Processed in 0.137843 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list