CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: opie5662

Mintak Pendapat : Mitsubishi Triton & Nissan Navara

[Copy link]
Post time 18-6-2009 04:05 PM | Show all posts
tuan rumah ...triton tak laku sebab tu diorg buat promotion.   ramai hardcore 4x4 ambik ford sebenarnya. apapun aku harap ko dapat petunjuk yang mana nak beli nanti.setiap satu ada kelebihan dan kekurangannya sendiri.

paling senang ko buat comparison test for both model.

[ Last edited by  mikasa at 18-6-2009 16:06 ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2009 04:09 PM | Show all posts

Reply #20 Romo69's post

uiks .. bang.. tetiba muncul ni.. nak beli kter navara ni gak kee? hihihi
btw, aku beluum terbuka hati nak beli keter type2 camni..
tunggu jadi bisnesman gamaknyerr
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 04:19 PM | Show all posts

Balas #22 takumi86\ catat

...salam Mod Kumik...takde la sampai nak beli...sekadar membantu...tengok kat ats tadi takde satu reply pun yang mention pasal Free VAIO tuuu...Insya Allah...akan makbul gak cita2 ko nanti...amin...Thanks for remembering and greetings...ok sambung...tuan umah..may u will make the best choice...Thanks!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2009 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by Romo69 at 18-6-2009 04:00 PM
Salam Tuan Rumah dan forrumer semua...kat Metro harini untuk pembeli Triton 2.5(A/T)...PERCUMA Sony Vaio P Pocket Style PC worth...RM3,500...visit showroom terdekat utk keterangan lanjut...masa k ...


ade die cakap passal dapat sony vaio tuh..kalau tak amek vaio tuh die bg 3000 cash...tp aku tak berminat pasai laptop tuh, aku nk carik keta je ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2009 04:26 PM | Show all posts
Originally posted by mikasa at 18-6-2009 04:05 PM
tuan rumah ...triton tak laku sebab tu diorg buat promotion.   ramai hardcore 4x4 ambik ford sebenarnya. apapun aku harap ko dapat petunjuk yang mana nak beli nanti.setiap satu ad ...


sbb dah ramai pakai ford le aku takmo pakai ford...smlm dapat test triton je...navara takde test drive plak....hehhehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2009 04:29 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 18-6-2009 04:09 PM
uiks .. bang.. tetiba muncul ni.. nak beli kter navara ni gak kee? hihihi
btw, aku beluum terbuka hati nak beli keter type2 camni..
tunggu jadi bisnesman gamaknyerr


keta cam ni takleh sesaje nk pakai..kalau masuk site ok le....cam aku yg keje kuar masuk site nih sesuai le pakai keta cenggini...kalau beli keta biasek, hancur lak nnt..

p/s:tq fo tacang
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 12:29 AM | Show all posts

Balas #24 opie5662\ catat

Kiranya Sony Vaio tu dah termasuk dlm harga sekali ler..sebab boleh rebate RM3K...

Org tua aku baru jer gi booking Triton lite..versi paling murah punya...kalo kuar nanti boleh aku bagi review...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 01:01 AM | Show all posts
tp aku lebih suka isuzu dmax or hilux...mengancam gitew...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2009 01:31 AM | Show all posts
kalau antara NAVARA ngan TRITON aku suggest amik NAVARA la coz HP better power lebey....tapi i prefer hilux lagi nampak tough walaupun HP jauh lebih kecik......Hilux punya Second hand value pun better dr jenama lain......

Kalau kau nak kira second hand value memang dua dua NAVARA ngan TRITON Hancus...tapi kalau ikut puas pakai rasenyer NAVARA la kot .....

Kalau ikut priority list aku :
1.Hilux
2.Navara
3.Triton
4.Dmax

p/s: sorry la ye tuan rumah menyemakkan lagi pemikiran ko nak membuat pilihan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 11:03 AM | Show all posts
Originally posted by danedzya at 19-6-2009 12:29 AM
Kiranya Sony Vaio tu dah termasuk dlm harga sekali ler..sebab boleh rebate RM3K...

Org tua aku baru jer gi booking Triton lite..versi paling murah punya...kalo kuar nanti boleh aku bagi review...


biasek la...bisnes strategy....vaio yg kecik tuh je...dah le vaio nih byk problemo...kite nak bli keta...bukan nk bli lappy...jadinye kalu aku bli, aku akan ameh rebate cash itewww

org tua ko bli triton 2 wheel ek....nnt habaq la sket ek
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 11:04 AM | Show all posts
Originally posted by eco_internet at 19-6-2009 01:01 AM
tp aku lebih suka isuzu dmax or hilux...mengancam gitew...


isuzu dah ade.....jadinye nk pakai yg lain la sket...

[ Last edited by  opie5662 at 19-6-2009 11:07 ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 11:05 AM | Show all posts
Originally posted by bravotwozero at 19-6-2009 01:31 AM
kalau antara NAVARA ngan TRITON aku suggest amik NAVARA la coz HP better power lebey....tapi i prefer hilux lagi nampak tough walaupun HP jauh lebih kecik......Hilux punya Second hand value pun b ...


tak menyemak pon...itu pilihan ko...tp still navara top of the list ek...ramai yg suggest navara nih...emmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 11:12 AM | Show all posts
navara rasenyee way better
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by mr_fazz at 19-6-2009 11:12 AM
navara rasenyee way better


navara lagi....yehaaaaaaaaaaaa:pompom: :pompom: :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 12:32 PM | Show all posts
ko dah buat smayang istikharah ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 12:51 PM | Show all posts
Originally posted by mikasa at 19-6-2009 12:32 PM
ko dah buat smayang istikharah ke?


lom lagi....aku nk test drive navara dulu....nak tgk kat dealer lain kot2 ade test dive navara....tempat yg aku gi tuh test drive triton je ade
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2009 08:34 PM | Show all posts
ford ranger baru takde dlm list ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 10:49 PM | Show all posts
Originally posted by eco_internet at 19-6-2009 08:34 PM
ford ranger baru takde dlm list ke?


takde... ...aku nk antara triton & navara je..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 11:26 PM | Show all posts
nissan lagi elok rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 03:01 PM | Show all posts
triton engine evo,navarra enjin skyline
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.094511 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list