CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4510|Reply: 37

cerita lama ttg ex bf/gf ???

[Copy link]
Post time 15-6-2009 09:08 PM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum sume...
just nak tau la kan...
sejauh mana korg boleh terima makwe/pakwe/tunang korg citer kisah2 diorg dulu dgn ex masing2.
maknanya kat sini korg punyer  makwe/pakwe/tunang ader pasangan lain sblm kapel ngan korg..
pas tu biler dah kapel mesti korg selalu ckp tepon kan..
pas tu terkeluar la cerita lama ttg ex diorg tu..
soalannya cerita yg setakat maner n berapa lame (dah kapel ngan korg 6 bulan tp still cerita lg...cthnyer la)
yg korg boleh terima/tahan nak dengar?

yg jd problem kat sini aku plak terpaksa mndgr citer roomate aku ngan x-pakwe dier bile dier gayut ngan pakwe yg
skarg ni...
dlm hati aku tertanye2 gak aper la perasaan pakwe yg skarg ni bila awek dok citer2 pasal kisah2 lama..
geram pun ader coz pd aku roomate aku ni x tau bersyukur
(ni pndpt aku jer la)

so kwn2...any komen
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2009 09:18 PM | Show all posts
kalau dia nak cerita dengar jer lah...

dr situ kita boleh baca sejauhmana dia masih mempunyai rasa terhadap ex dia...

bercerita hak dia, utk mendengar hak kita...klau i....i'm all ears!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2009 09:23 PM | Show all posts

Reply #2 MsQuerida's post

pas tu kalu dr citer2 tu kiter rase psgn kiter ni masih ade hati pd x dier..
nak wat camne yer??

kalu missQ...nak wat per
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 09:32 PM | Show all posts
cik kak oiii..stu ari pasti si kwn u tu kne sound tepat kt tlinge die..laki ni ssah nk tnjuk jeles die..psl ego dia tpi kalo dh xtahan emm..mngkin si bf kwn u tu syg sgt kt dia..dan blum smpai mse meluat dgr cte psl ex bf dia..tgu jek lahh:@
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 09:36 PM | Show all posts
kalo stakat citer skali jer xpela.. utk pengetahuan kite jer..
tapi kalo asek tkeluar je pasal ex tu..aku mmg hangen la...
kalo die mcm ade prasaan jer ngn ex die, soh die pk baik4..
u nak i ke nk die..(chewah4)
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 09:39 PM | Show all posts
pesal ko x tekel je boipren rumet ko tu...


br rumet ko tawu ape makne idiom: dont syit on your own doorstep...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 09:40 PM | Show all posts
haku pun penah gini...

dulu masa zaman jahiliah haku ngan somi kawan2 jek..mana tau pun dia suka aku...so aku pun gatai la tanya dia pasal xgf dia...huhu..sejak dari skol sampai la yg last...dulu2 aku xpenah kisah pun...maklum la masa tu kapel aku orang lain...
skang bila teringat hati haku tetiba je sakit dan geram..apsal la aku tanya segala bagai....kalaulah aku tau jodohku dengan sirambut kerinting kesayanganku ini..dah tentu la aku xmo tau walaupun sepatah kata...

so far hubungan aku ngan somi masih mcm dulu gak...sayang tak berubah cinta makin bertambah...walaupun dah 8 ta hun kawin

tp tu la..kalau xtau tentu lebih bahagia...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 09:40 PM | Show all posts
dah berlalu better diamkan ajer...
jg gak perasaan org len ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2009 09:46 PM | Show all posts
biar je la kalau dia syok nk bgtau kf dia...dia blom tau....segala cerita pasal xbf akan dibongkar balik bila tengah gaduh...

huhuhu..mcmana haku tau? sbb ms haku gadoh haku keluarkan satu per satu citer dia yang dulu...masa tu aku rasa dia pun nyesal citer kat haku dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 09:59 PM | Show all posts
kalau aku bukak cita pasai x-bf....bf aku plak iya2 tanya pasai x-bf aku dulu..aku rasa bf rumate ang nanti diam2 slow2 ja cari awek baru yg tak banyak mulut cm rumate ang tuh...ang yg asik dgaq pun borink gilos kannn...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 10:33 PM | Show all posts

Reply #8 juju_amin84's post

setuju..........
kalau citer tu......... mcm nampak sngt tak blh lupa......uhukkk
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 10:34 PM | Show all posts

Reply #11 tina's post

tina mish u..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 10:39 PM | Show all posts

Reply #12 pressor's post


mish u 2



uiks kedit dh banyak seh..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 10:39 PM | Show all posts
kalau bf aku duk sebok sebut ex dia itu ini aku hempok dia la la tuh jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 10:50 PM | Show all posts
rasenye pmpuan ikut ske die je nk cte psl ex die..aku ngn awek aku dh 4taun ni pon die msih cte lg psl ex die wat itu ini bla2..kdg2 klo rajin aku tegur je la, klo mls aku diam..tp bese la pmpuan, die je bleh wat sesuatu bnde tu, klo laki mule nk bkak cte psl ex..siap laaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2009 10:55 PM | Show all posts
Originally posted by griffindor at 15-6-2009 21:32
cik kak oiii..stu ari pasti si kwn u tu kne sound tepat kt tlinge die..laki ni ssah nk tnjuk jeles die..psl ego dia tpi kalo dh xtahan emm..mngkin si bf kwn u tu syg sgt kt dia..dan blum smpai ms ...


kalu boleh jgn ler jd smpai cam tu...
aku syg kat kak rumet aku ni
3 tahun aku dok sebilik ngan dier
baru2 ni jer jd gini lps break ngan x dier n kapel plak dgn yg baru ni
dlm hati aku pun slalu tertnya2 sampai biler la pakwe dier boleh thn nak dgr sume tu.
aku yg dgr ni pun rase hangin jer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2009 10:58 PM | Show all posts

Reply #15 PoningPalo's post

tak semua perempuan rasanya.........
mgkin dh rezeki poning dapat gf ..terima jela rezeki tu seada ya.......







kalau aku org nk korek kisah aku ... aku takkan citer.. kah kah kah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2009 10:58 PM | Show all posts

Reply #6 philipinoe2's post

x koser nak tekel boipren kak rumet aku ni
kang x pasal2 jer aku kena tido luar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2009 11:03 PM | Show all posts
Originally posted by awadanish at 15-6-2009 21:46
biar je la kalau dia syok nk bgtau kf dia...dia blom tau....segala cerita pasal xbf akan dibongkar balik bila tengah gaduh...

huhuhu..mcmana haku tau? sbb ms haku gadoh haku keluarkan satu per ...


tu r pasal...
aku rase citer2 pasal ex ni mkn dalam tau.
mule2 mmg la..pendengar yg baik konon
tp lame2 mau x bengang kalau kenangan yg indah2 dgn ex still diceritakan lg ngan pakwe yg skarg..
n lagi satu kalau diorg ni banding2kan ex dgn yg sekarg
ex yg dulu wat gini...yg sekarg x pernah wat pun..
eeii...aku pulak yg geram mendengarnye   :@:@
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 11:05 PM | Show all posts
kalo haku mmg xnak dengar.. tp kalo nak cerita tuh.. ceritalah..
tp kalo dah asyik2 nk citer pasal ex dia jerk.. mungkin haku pon angin kot..
tp kalo asyik citer pasal ex dia jerk.. bahaya gak.. sbb mungkin dia masih ada hati lagi ngan ex bf/gf dia tuh..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:17 AM GMT+8 , Processed in 0.107700 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list