CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6515|Reply: 51

KETA APA YG BOLEH BELI CASH DGN RM20K?

[Copy link]
Post time 24-5-2009 06:17 AM | Show all posts |Read mode
hello semua,

minta pendapat, dgn rm20k, keta apa boleh beli cash?
sebolehnya tak mau buat hutang.
ni tak pernah beli keta sendiri..baru belajar,
knowledge pasal keta boleh dikatakan tahap zero.
minta bagi pendapat.
peace!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2009 07:11 AM | Show all posts
byk bro.rajin2 la usha kt tempat lelong kete.conth nya GMART
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2009 07:23 AM | Show all posts
problemnya,
dah lama tak balik mesia, ni nak balik for good.
tak tau apa kebenda kereta yg ada kat msia la ni..
of course la proton..memang tau ada..
pulak tu..budget pun ciput aja..rm20k.
so betul2 minta tolong advice.
balik msia terus nak pakai keta.takde duit nak hutang2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 07:26 AM | Show all posts
kereta buatan china........alado...........
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 07:28 AM | Show all posts
ada jer keta  boleh beli dgn 20k tuh.. tp 2nd hand nyer la.. motortrader   
tp klu aku la.. dengan 20k tuh amik jer wira 2nd, leh dpt less dr tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 07:44 AM | Show all posts
kancil/proton saga boleh dapat rm 6000 kalau cash.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2009 07:54 AM | Show all posts
hah..satu lagi,
kalau ada sapa2 nak jual keta dgn aku, rega rm20k cash, sila pm.
bagi gambar and spec lagi cantik.
wa nak balik jun ni.
harap keta siap dipakai selewatnya julai.
serius seller please.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2009 07:56 AM | Show all posts
Originally posted by idajoe at 24-5-2009 07:26
kereta buatan china........alado...........


alado keta apa tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2009 08:14 AM | Show all posts

Balas #6 cikepong08\ catat

abang aku beli kancil RM4k jek...untuk anak dia yg baru dapat lesen P...

depa nk jual RM12K bargain baik punya...

kalau 20k, pak mentua aku bleh dpt perdana... tp kete lama la...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 10:40 AM | Show all posts
teman ada kawan nak jual toyota corolla RM19k aje...kete tu dulu kaler biru, sekarang dah cat merah
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 11:16 AM | Show all posts
kancil, kelisa, kenari, wira. iswara 2nd......
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 01:12 PM | Show all posts
amikk keta aku la.. heheheh proton satria.. bawah rm20k aku bg
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 01:40 PM | Show all posts
ko beli je la kete tiara..baru 3-5k..
lg 15-17k ko repair ar kete tuh ngan wt mekap sekali..
bernas x cadangan aku?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 02:13 PM | Show all posts
Downpayment Honda Civic Type R
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 02:24 PM | Show all posts

Balas #1 denim\ catat

nak berapa bijik??
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 03:10 PM | Show all posts
u can get 2004 KIA SPECTRA with rm20K
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2009 04:07 PM | Show all posts
tuan tanah kena kecik kan sikit skop dia..kete camana dia nak baru senang nak bagi pendapat.

nak kete camana. 4 pintu?2 pintu? cc? kete jepun conti?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2009 05:27 PM | Show all posts
Originally posted by mikasa at 24-5-2009 16:07
tuan tanah kena kecik kan sikit skop dia..kete camana dia nak baru senang nak bagi pendapat.

nak kete camana. 4 pintu?2 pintu? cc? kete jepun conti?



betul..betul..tuan tanah ni memang tak reti sgt..
berkehendakla keta 4 pintu.
cc tak payah besor pun tak apa..dari range 1.3 sampai 1.8 udahla
adake yg yg cc 2.0 bu;leh dapat rm20k?
keta mana2 made pun buleh..layannn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2009 05:28 PM | Show all posts
Originally posted by mycos79 at 24-5-2009 14:24
nak berapa bijik??



hehehe..1 bijik cukup..miniature buleh beli 10 bijik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2009 05:30 PM | Show all posts
Originally posted by penyo at 24-5-2009 14:13
Downpayment Honda Civic Type R


itula memang ramai dok bagitau..ala..belilah keta baru,siapkan downpayment bagai..
masalahnya, aku takde duit nak baya hutang..
kedekut taik idung masin..heheh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 06:25 AM GMT+8 , Processed in 0.090066 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list