CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Sofea

ROD/RAILING CURTAINS

[Copy link]
Post time 26-2-2009 01:17 PM | Show all posts
Originally posted by kabintang at 26-2-2009 08:45 AM
beam rasa nyer tak dek masalah, bkn saya yg buat, hubby, shaf kat area mana ...


kat kajang.. bleh ke? berapa harga?
pm shaf ok
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by wra at 11-2-2009 09:41 AM
wra baru nk cari2 tajuk psl ni...

wra nk tau quatation rega railing. semlm ada org dtg ukur & bg quat utk railing. utk 3 bilik tidur (2 panel window) + living room (3 panel window) dia bg pric ...


org yg dtg ukur tu..duk mana? kedai langsir ke?
boleh share nombor contact tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 10:17 AM | Show all posts

Reply #22 Hana's post

mmg org kedai langsir yg bg contact org yg dtg ukur tp hubby yg call dia. so wra x der simpan no. dia... x sure la hubby ada simpan x sbb kitaorg cancel tempah langsir tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 12:23 PM | Show all posts
Originally posted by shaf at 26-2-2009 01:17 PM


kat kajang.. bleh ke? berapa harga?
pm shaf ok


saya kene dtg tengok dulu ... baru leh kasi rege, kat Kajang dkt sgt ler ngan tpt saya ... nanti saya PM Shaf
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2009 11:20 AM | Show all posts
Post Last Edit by Sofea at 25-7-2009 08:57

Edited .


.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 11:16 AM | Show all posts

Balas #25 Sofea\ catat

thanks sofea. nnt hana nak contact dia laa..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 07:45 PM | Show all posts
kat hardware banyak jual railing ni...nak jimat beli sebatang terus 20kaki..lepas tu potong sendiri...harga nya x silap saya berapa belas ringgit je sebatang...tapi jangan pulak lupa beli aksesori dia...

kalau upah org kontraktor, semesti nya depa akan charge  la...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2009 09:02 AM | Show all posts
Originally posted by Hana at 30-5-2009 11:16
thanks sofea. nnt hana nak contact dia laa..


no problem Hana
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 10:11 PM | Show all posts
up balik thread ni. sape tau kat kedai hardware mana exactly yg korang tau leh beli railing murah2 ni?

saya ada try gi kedai2 langsir tp tak dapat la murah cam yg korang cakap tu. kedai hardware yg ada pergi ace hardware je..and tu pun mahal

mintak panduan ye kawan-kawan
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 10:15 PM | Show all posts
aku ukur sendrik..pastu beli kat kedai harware..pastu nanti nak drill sendrik..murah dan jimat..ekekee
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 10:53 PM | Show all posts
gals2 beli kat kedai hardware mana ek? and bape arge masa gals beli?

tu la plan nak wat camtu. dah wat ukuran sendiri dah tp tak tau mana kedai hardware yg nak pegi
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 08:16 AM | Show all posts
saya beli rm2.50 sekaki.. oklah (letak untuk day curtain aje).. kat hentian kajang..
kualiti kira oklah... nak baik beli yang rm5 sekaki lah....

kalau kayu 5 kaki rm50.. 7 kaki rm70...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 08:24 AM | Show all posts
saya beli aluminium track railing yang biasa tu kat hardware di taman equine,

tokey tu kira sekaki RM2. siap potong termasuk roller & klip untuk double layer,

sliding door 3 panel, sliding window 4 panel, slilding window 3 panel, sliding window 2 panel, sliding window 2 panel,

2 batang rod kayu pulak RM69 untuk 10 kaki sebatang,

saya pasang sendiri,

kos semua tak sampai RM300,
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 01:16 PM | Show all posts
mkmh, apa nama kedai hardware tu ye? boleh bg alamat? thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 03:20 PM | Show all posts
lupa pulak nama kedai tu,

nanti saya tgk bil kat rumah,
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 08:55 PM | Show all posts
a'ah pasang sendirik jer. Tak de le susah sgt pon. Lagi pon modal dier tangga, drill, paku/skru, raw plugs and balancing ruler. Sume benda nih sume umah kena ada pon, nak pakai gantung frame/mirrow/jam dinding/ brg dapur bilik air sume, cat umah, gi cek water tank atas umah, buang sawang etc. I beli aluminium railing kat hardware, siap potong ikut measurement tingkat & sliding door. Rod beli kat ikea, macam pattern.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2009 11:52 AM | Show all posts
salam...ku saje nk share...

ku nk masuk rumah baru hujung tahun ni...so far kami hubby n wife setuju nk beli railing dgn org yg siap upah pasang...reason nya sgt simple: dia akan tlg pasangkan hook n gantung langsir terus n at the same time dia mmg dh bertahun2 pengalaman dlm bidang pemasangan curtain ni...since dia one of the macy staff...nk pasang sndiri satu rumah mmg hubby bole buat tp instead of kekemasan n kerenyahan kerja kami rase worth kalo upahnye mahal skit tp kerja tip top...(well, lain org maybe lain pendapat ttg ni kan)...setakat yg kami survey beza pasang sendiri dgn upah pasang siap ni pun lebih kurang rm150 je...pejam mata je la janji hal2 curtain settle dgn dia...tp mesti la ade agreement nya dgn kontraktor railing ni kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 12:08 PM | Show all posts
saya beli aluminium track railing yang biasa tu kat hardware di taman equine,

tokey tu kira sekaki RM2. siap potong termasuk roller & klip untuk double layer,

sliding door 3 panel, sliding win ...
mkmh Post at 16-11-2009 08:24


white ade tanya kat kedai kt shah alam...1 kaki 80sen...apa beza dengan yang 2-3 ringgit ni???
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 02:09 PM | Show all posts
senang ler kalo ada hubby yang bukan kaki bangku bab DIY nie.  kalo tak, nak tukar kepala paip pun kena panggil kedai.  pasang rod/rail langsir tak susah, senang jer.  yang susah tu sebab rotary drill mahal.  RM700-800 sebiji.  kalo hammer drill yang murah RM100++ tu, pakat terbakar ler motor dia kalo nak makan konkrit.  setakat drill satu dua lubang ok lagi, kalo nak drill sampai 30 lubang?  jenuh beb.  mana masa nak level, mana masa nak make sure langsir tu betul tinggi rendahnya, mana masa nak adjust kiri kanan.

one advice, make sure paras atas langsir/rod/rail tu sama dengan paras cornice siling.  jangan ikut water level.  nanti langsir nampak senget.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 02:46 PM | Show all posts
white ade tanya kat kedai kt shah alam...1 kaki 80sen...apa beza dengan yang 2-3 ringgit ni???
whiteroselady Post at 25-11-2009 12:08


yg 80 sen tu alum track je.. yg 2-3 hinggit tu pakej yg siap ngan kaki, roda suma
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 07:34 PM GMT+8 , Processed in 0.084452 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list