CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 48486|Reply: 70

ROD/RAILING CURTAINS

[Copy link]
Post time 11-2-2009 09:26 AM | Show all posts |Read mode
Tengah cari orang yang  boleh pasang rod/railing curtains -kalau sesiapa tau leh share kat sini ya   thank you in advance...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 09:41 AM | Show all posts

Reply #1 Sofea's post

wra baru nk cari2 tajuk psl ni...

wra nk tau quatation rega railing. semlm ada org dtg ukur & bg quat utk railing. utk 3 bilik tidur (2 panel window) + living room (3 panel window) dia bg price rm500. wra mintak railing besi biasa tu tp 2 layer nyer (utk semua tingkap) & tambah 1 rail kayu utk kt living room shj.

ok ker rega tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2009 09:47 AM | Show all posts
Originally posted by wra at 11-2-2009 09:41 AM
wra baru nk cari2 tajuk psl ni...

wra nk tau quatation rega railing. semlm ada org dtg ukur & bg quat utk railing. utk 3 bilik tidur (2 panel window) + living room (3 panel window) dia bg pric ...


saya ada tanya kat kedai -tapi sebab saya bukan nak pasang satu rumah (dalam bilik semua dah ada railing ) -sekarang nak ganti railing kat living  hall nak pasang curtain full height dari ceiling -about 15 feets lebar x2 -30 kaki dorang tak nak buat. Kalau satu rumah dorang nak, isk..

saya pun cari gak topic ni tak jumpa hehe -nyway thanks wra -sharing is caring
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 12:47 PM | Show all posts

Reply #2 wra's post

wra...sy x tau la nk ckp mahal ke murah...tp sy punye rumah lebih kurang harga tu la..double storey end lot. Cost railing besi shj dlm rm300.00, rod kayu ade 3 btg..2x3panel window +1x4panel window. sy psg sendrik. railing tu sy beli kt kedai hardware...rod kayu plak beli kt nagoya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 03:15 PM | Show all posts
kalu aluminium track yang biasa tu, sebatang (20 ft) rege RM19. tapi kena beli roller, klip apa suma la. pastu pasang sendiri. kompem jimat
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 03:39 PM | Show all posts

Reply #5 neotoxin's post

org yg dtg ukur railing tu bg quatation sekaki = rm6.50..
td hubby g tny kt kedai hardware, kt situ sekaki baru jer rm2.50
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 05:20 PM | Show all posts
saya survey kt kedai hardware kt kuantan dlm RM1.20 sekaki..better u beli sendiri pastu upah org pasang jer.lebih jimat
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 05:50 PM | Show all posts
saya pasang sendiri railing kat umah....umah double storey....
memula nak suh macy pasang tapi lambat sgt...(ni kes malas nak pikir2 lah ni)...
beli railing jer kat macy...sebab ukuran dorg dah amik.....satu umah tu lebih kurang RM300.00......(termasuk 1 rod kayu, bilik semua double layer punye railing)......tapi kalau nak jimat....belilah kat kedai hardware jer....confirm lagi murah....lepas dah pasang.....nampak kat kedai hardware railing tu lagi murah....tension gak lah sekejap...hehehe...tapi nak buat camner...sebab plan awal tu nak buat curtain sekali kat macy tapi tak jadi. huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2009 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by krulmas at 11-2-2009 05:20 PM
saya survey kt kedai hardware kt kuantan dlm RM1.20 sekaki..better u beli sendiri pastu upah org pasang jer.lebih jimat


kalau pandai memang boleh pasang sendiri tapi my other half is very bz with his work and final thesis paper , saya memang out pasal benda macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 08:03 AM | Show all posts
klu dlm rm300 tu boleh consider lg la... lgpun umah wra ni x der sliding door pun.. semua tingkap jer. so klu tgk rega2 yg u all survey mmg dia markup price lebih dr 2x ganda la.. so better beli sendiri. klu x sempat nk psg, upah jer bdk2 kontraktor indon tlg psg. upah pun baper jer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2009 08:44 AM | Show all posts
Originally posted by wra at 12-2-2009 08:03 AM
klu dlm rm300 tu boleh consider lg la... lgpun umah wra ni x der sliding door pun.. semua tingkap jer. so klu tgk rega2 yg u all survey mmg dia markup price lebih dr 2x ganda la.. so better beli  ...


bagus gak idea ni   still looking around, semalam saya cakap dengan adik -dia kata dia tau /boleh pasang-tapi tak nak harap sangat, kadang kadang janji nya tak boleh pakai
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 05:15 PM | Show all posts
Originally posted by Sofea at 12-2-2009 08:44 AM


bagus gak idea ni   still looking around, semalam saya cakap dengan adik -dia kata dia tau /boleh pasang-tapi tak nak harap sangat, kadang kadang janji nya tak boleh pakai


nak pasang di pun nak kene tau gak, nak measure & nak levelkan Rail tuh, kalo ssh sgt nak psg saya ade buat perkhidmatan nih ... leh PM saya ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 06:30 PM | Show all posts
saye pun tgh survey2 railing nak pasang kat umah baru...bajet bawah 500 je...
sbnrnyer saye taktau ada jual railing kat kedai hardware
sebaik la ada topik ni..
selame ni asyik gi usha kat nagoya/kamdar/jj je...
even railing yang aluminium tu pun gi carik kat situ...
sebaik la tak beli lg
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 08:14 PM | Show all posts
teringat hubby sakit2 punggung sbb duduk atas tangga lama sangat dek pasang railing for the whole house..
kesian pun ada nk tergelak pun ada. tp confirm jimat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2009 10:30 AM | Show all posts
Originally posted by kabintang at 24-2-2009 05:15 PM


nak pasang di pun nak kene tau gak, nak measure & nak levelkan Rail tuh, kalo ssh sgt nak psg saya ade buat perkhidmatan nih ... leh PM saya ..


Kabintang, saya dah pm awak
tks
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 10:50 AM | Show all posts


ade satu jer gambar yg saya ambik ... ni masa pasang kat condo my kazen ... dah tak dek space b'coz of aircon ... ni double layer ... so rege nyer pun double gak ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 10:52 AM | Show all posts
wiken ni nakgi usha railing kat kedai hardware...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 09:40 PM | Show all posts
Originally posted by kabintang at 25-2-2009 10:50 AM


ade satu jer gambar yg saya ambik ... ni masa pasang kat condo my kazen ... dah tak dek space b'coz of aircon ... ni double lay ...


kabintang, nak tanya.. apartment baru shaf ni ingat nak pasang langsir kat master bedroom dari atas sampai bwh.. masalahnya atas panel tingkat tu ada  beam plak... keras nak drill tu..  agak2 kabintang bleh buat tak?

kat sliding door plak igat nak buat langsir penuh.. tapi hubby silap plak bg direction kat cina aircond tu pasang btul2 atas panel sliding tu.. nak nangis tengok.. punah harapanku nak buat curtain wall to wall...  tgk ujung minggu nih plak suh cina tu datang lagi kasi alih aircond mengadap tv.. mintak2 dia bleh alih.. sbb takot tak leh nak drill kat luar dinding ada batang paip beso lak..sedey..

[ Last edited by  shaf at 25-2-2009 09:43 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 08:45 AM | Show all posts
beam rasa nyer tak dek masalah, bkn saya yg buat, hubby, shaf kat area mana ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 10:42 AM | Show all posts
Dulu ada buat part time biz nii dgn hubby...weekend jerr gi ukur or pasang...sonok gakkk ada income
masuk walau sikit.....tp la nii dh malas tak aktif...... ..........

[ Last edited by  kakct at 26-2-2009 10:44 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 10:17 PM GMT+8 , Processed in 0.187533 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list