CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 11235|Reply: 28

Alat GPS?

[Copy link]
Post time 27-11-2008 04:24 PM | Show all posts |Read mode
Aku ada pertanyaan:

Kalau beli alat GPS macam Navman, Tom Tom kat oversea, boleh ke bawak balik dan pakai kat M'sia?

Kene subsribe kat mana2 provider ker untuk guna alat nih? Kalau kat M'sia, company apa yg provide GPS servis nih?
dan berapa plak harga nak subscribe etc?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2008 04:56 PM | Show all posts
boleeeh.. aku pun pakai beli dari US

cuma kena download map malaysia je lah, itu aku tak tau mcm mana.. hubby aku suh org buatkan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2008 08:41 PM | Show all posts
download map malaysia je..lelain tuh free ka?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2008 10:27 PM | Show all posts

Reply #3 Maxx's post

kalau tak download pun, beli jer software map malaysia n asia, pastu masuk dalam GPS tu terus boleh pakai, tak perlu subcription .

Yang perlu subcription selalunya yang guna AGPS macam nokia or samsung phone,sebab phone tu ada map jer tapi tak ada navigation function.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2008 12:38 AM | Show all posts
yup betuii.. mmg takyah subscribe ape2 pun.. download map je cukup..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2008 09:59 AM | Show all posts
i see...thanks for the info.

boleh la kalau nak beli satu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2008 11:04 PM | Show all posts
brand apa yg paling reliable kalau nak guna kat m'sia?

garmin or tom tom or navman etc
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2008 08:41 PM | Show all posts

Reply #7 Maxx's post

GPS punya performance basically sama jer semuanya, walau nama lain lain.
Garmin is widely used in malaysia, kedai jual jenis ni pun banyak dan the pioneer of GPS fro civil use pun jenis ni so I suggest beli Garmin, after sale n svs pun available in malaysia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-11-2008 09:16 PM | Show all posts

Balas #8 razzmana\ catat

orait, thanks...razzmana
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2008 10:53 PM | Show all posts
GARmin ngan tom tom mana best....
kalau bg bday gift agaknya lelaki suka tak...
walau dia dah hafal banyak jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2008 09:53 AM | Show all posts
yg korang bincang suma tu GPS untuk navigation. Aku igt td bagi kerja2 high precision.. I vote for Trimble!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 02:19 AM | Show all posts
aku dah pakai garmin.memang user friendly...
garmin 200w..yang terbaru 205 @205w. kedai garmin kat low yatt ada sebijik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2008 08:58 AM | Show all posts

Balas #12 sweetorkid\ catat

aku pun dah beli garmin 260...memang user friendly...cukup la bagi aku yg nak guna sekali sekala...untuk cari destinasi yg tak pernah pergi...& nak tau jalan
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:05 AM | Show all posts
mmm...

gps kalo kat m'sia ni mahal x?

nak beli kat ner?

kalo beli kat luar tu dier x skali ngan map yek..??

abis map tu nak beli kat ner? braper harga???

sorry... aku selalu sesat... so rasa nak beli alat ni... utk memudahkan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2009 01:35 PM | Show all posts

Balas #14 muffins\ catat

GPS nieh ade byk jenis n harga...
ade yg RM500-700 pn ade...
so far skung aku ad ade 2 GPS...
1st GPS aku Garmin nuvi 205w = RM1200..
then yg terbaru aku beli semalam GPS Gophers Quatr.O = RM1399<---terbaik stakat nie yg aku gune
Gopher Quantr.O nieh byk fungsi2 n gempak... www.gophers.com.my
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2009 07:48 PM | Show all posts
GPS nie bagus la..utk org yg x tau jalan.....senang bila ade GPS nie..member aku ade jual benda nie dlm rm450...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2009 06:20 AM | Show all posts
RM 450 ? murah tu.. map apa dia bekalkan ?
sekali dengan Memori kad ke atau kena tambah duit ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 09:59 AM | Show all posts

Balas #17 rtm4040\ catat

member aku tu jual completed set siap ngan sofware dan memory kad 2g rasa nyer
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 01:40 PM | Show all posts
em.. software dia bagi apa ?

garmin ke atau yg biasa ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2009 06:44 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 04:17 AM GMT+8 , Processed in 0.091476 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list