CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 13707|Reply: 28

PROPERTIES AREA KUANTAN....

[Copy link]
Post time 15-10-2008 02:29 PM | Show all posts |Read mode
Aku tgh mencarik2 properties area Kuantan. Semalam dah jumpa la 3 4 developer & tgk rumah contoh. Aku dah pergi tgk kat Damansara Kuantan (PASDEC & Jeram Estate). PASDEC punye rumah harga die ok la...rumah 2 tingkat harga dlm 150k. Tp ade yg kate byk komplen pasal rumah PASDEC nih. lagi satu tempat die jauh masuk kedalam. Jeram Estate plak rumah cantik2, tp harga 500k..fully furnished...ok la...tp rase tak mampu plak.

Lepas tuh tgk rumah kat Taman Astana Permai plak. area bukit istana, dkt ngan istana sultan pahang...mmg cantik rumahnya...dapur pon luas cuma dining hall combine ngan ruang tamu. harga plak 244k...aku suke kat sini....cam cantik la design umah die. tp siap tahun 2011. lame nye la nak tunggu....jalan pi tmn sebelah die plak...Alam Perdana Garden Resort....kebanyakan org dah duduk rumah kat sini...cume ade a few unit lagi yg kosong...harga plak RM288k tp die bg diskaun 10%...so jadi 259k...rumah die ok jugak...semi-D...keluasan plak 40' x 82'....aku terus jerk book...sbb takut nanti habis walaupon hati aku terpaut yg rumah kat Astana permai tuh...hihihihi

so kat sini, aku nak mintak advise la kt forummer yg ade propertiy area kuantan nih....mane lagi rumah2 yg ok utk dibeli...dan jauh dr kawasan banjir....meh la kongsi cerita dgn aku...pasal market plak camne....berapa lak harga property korang yg korang beli area kuantan nih...tq in advance
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-10-2008 02:29 PM | Show all posts
atau ade sesapa yg tinggal kat Alam Perdana nih, meh la kongsi jugak cerita korang tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2008 05:39 PM | Show all posts
opie,
bleh tny kat forumner nama Naqies.

Naqies, ko elok bersoal jawab dgn opie..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2008 07:05 PM | Show all posts
naqies nih agent kat kuantan ker...hihihihi??
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 09:32 PM | Show all posts
orang Kuantan ni tapi  duduk di Shah Alam. S beli rumah  di Bandar Indera Mahkota ... bagi sewa sbb tak duduk di Kuantan. Rasanya  dekat Bandar Indera Mahkota ada banyak rumah kosong  ... s pun tak tahu kenapa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2008 11:21 PM | Show all posts
Originally posted by Zielah at 17-10-2008 09:32 PM
orang Kuantan ni tapi  duduk di Shah Alam. S beli rumah  di Bandar Indera Mahkota ... bagi sewa sbb tak duduk di Kuantan. Rasanya  dekat Bandar Indera Mahkota ada banyak rumah kosong  ... s pun t ...


Indera Mahkota berapa...beberape survey saya buat, derang kate indera mahkota nih tak kene banjir...so selamat la kalu bli umah kt sini...ade cousin saya bli umah kat Bukit Rangin, Permatang Badak....rumah semi-d...harga murah jugak la...tak sampai 100k...tp tiap2 tahun banjir....kene jage2 jugak nk bli umah kt Kuantan nih...kalau murah harganye, slalu nye kawasan banjir
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 03:29 PM | Show all posts
x pasti Developer dia MBsB, beli dr tangan orang dulu. bukit rangin tu kl lihat dah boleh tahy kena banjir
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 07:43 PM | Show all posts
area kg padang pun ok gak.ats skit dr indera mahkota.kaw tinggi confirm x kena bjir...byk gak kaw perumahan yg dibuka n bru dibuka kat situ.tepi jln jer...10 minit ke ktn.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-10-2008 11:56 AM | Show all posts
Originally posted by cashguy at 19-10-2008 07:43 PM
area kg padang pun ok gak.ats skit dr indera mahkota.kaw tinggi confirm x kena bjir...byk gak kaw perumahan yg dibuka n bru dibuka kat situ.tepi jln jer...10 minit ke ktn.


kg padang nih area mane ek....saya ade jugak tgk rumah kat jeram estate...rumah cantik jugak la...umah sebijik2....besar & privacy....kalu bli, siap dengan perabut skali...kire pindah bawak kain baju jerk...lanskap pon die bg skali....jatuh chenta tgk rumah tuh ...tp harga 500k ke atas ...kalu kene ngan bajet, mmg aku bli kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by opie5662 at 20-10-2008 11:56 AM


kg padang nih area mane ek....saya ade jugak tgk rumah kat jeram estate...rumah cantik jugak la...umah sebijik2....besar & privacy....kalu bli, siap dengan perabut skali...kire pindah bawak k ...





klu dr LPT kuar kat highway kuantan tau bukan kat gambang.then lpas highway tu....ikut jer jln nak ke bandar ktn...kg padang ni on d way dari susur kuar tu ke kuantan ler...klu lalu kat situ mmg byk taman yg baru dibuka n baru diduduki.try ler dlu survey.kot2 memenuhi citarasa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2008 06:53 PM | Show all posts
Originally posted by cashguy at 20-10-2008 04:39 PM





klu dr LPT kuar kat highway kuantan tau bukan kat gambang.then lpas highway tu....ikut jer jln nak ke bandar ktn...kg padang ni on d way dari susur kuar tu ke kuantan ler...klu lalu kat ...


ooooooooo...kt situ sape ek developer nye??...tp rase nye saya pilih kt bukit istana tu kot...dah booking, cume lum proceed utk loan jek lagi..hehhehe...harap2 pilihan yg tepat
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 07:47 PM | Show all posts
developernyer macinda....
bukit istana mmg pilihan yg sgt tepat....
umah kat situ mmg cantik2.penah survey gak tp dah tbeli kat tempat lain nak wat camner.x der rezeki....lgpun harga umah kat bkit istana tuh bleh tahan mahal gak yek.x kisah ler janji puas ati kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 03:25 PM | Show all posts
rumah rtny kat beserah. semi-d beli tahun 2004 137k. best jerkk... ari2 lalu tepi pantai hahaa developer psj
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-10-2008 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by rtny at 23-10-2008 03:25 PM
rumah rtny kat beserah. semi-d beli tahun 2004 137k. best jerkk... ari2 lalu tepi pantai hahaa developer psj


waaa.....bestnye....mmg ari tuh igt nk carik area berserah la....sbb dekat ngan pantai....tp, bile tanye kengkawan...derang suggest kat indera mahkota....tu yg hubby aku carik kt indea mahkota tuh...tp, takpe la...kire tak jauh sgt pon nk ke pantai dr indera mahkota...ehehehehhe

tp murah ek umah kt berserah...skrg mesti lg naik harga rumah tuh ek..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 09:48 AM | Show all posts

Balas #1 opie5662\ catat

how about area balok.. kimi ade rumah kat sana mmg untuk dijual.. rumah teres dua tingkat dekat area balok baru @ balok pasdec.. berdekatan highway, dekat juga ngan area pantai balok.. nak jual ngan harga RM180k.. kalu berminat boleh pm kimi..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2008 12:59 PM | Show all posts
Originally posted by KiMi-HaNNa at 7-11-2008 09:48 AM
how about area balok.. kimi ade rumah kat sana mmg untuk dijual.. rumah teres dua tingkat dekat area balok baru @ balok pasdec.. berdekatan highway, dekat juga ngan area pantai balok.. nak jual n ...


rumah ok ker??...byk review kate pasdec nye umah tak berape elok...byk crack...tp kire murah la 180k tuh...
tp saya dah konfem bli kat alam tenggara tuh...nak nak mula renovate dah pon...tak saba nak pindah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2008 11:19 PM | Show all posts
opie,cuba try cr kt im 14 ada rmh yg nk dijual corner lot ok gak tp yg x bestnya berhadapan dgn tembok batu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 11:20 PM | Show all posts
Originally posted by opie5662 at 17-10-2008 11:21 PM


Indera Mahkota berapa...beberape survey saya buat, derang kate indera mahkota nih tak kene banjir...so selamat la kalu bli umah kt sini...ade cousin saya bli umah kat Bukit Rangin, Permatang  ...

satu lg kt im14 gak,mahkota perdana berhadapan surau tajul akhbar rmh berkembar dua ok gak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2008 10:20 AM | Show all posts
Originally posted by yujin at 13-12-2008 11:20 PM

satu lg kt im14 gak,mahkota perdana berhadapan surau tajul akhbar rmh berkembar dua ok gak


tq yujin...aku dah pindah pon kat alam perdana nih...hihihih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2008 10:20 AM | Show all posts
yujin dok kuantan ker?...kat ne.?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.090427 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list