CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11534|Reply: 12

Prosedur bukak akaun bank CIMB - Updated (Public Bank pulak)

[Copy link]
Post time 11-10-2008 07:53 PM | Show all posts |Read mode
pendapat tentang...  prosedur buka akaun bank kat CIMB? salinan IC atau apa lagi kena bawak? dorang check cip kad pengenalan macam maybank tak? pasal cip IC aku ni dah lama rosak. berapa deposit? terima kasih atas reply. aku nak buka untuk masuk gaji jer. aku check BSN takde ATM machine kat Langkawi.      

[ Last edited by  TarzanSiam at 12-10-2008 08:21 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2008 07:59 PM | Show all posts
bw ic jek, tp kene msk deposit 250 kot..

kalau nk murah, bw surat pengesahan majikan, kena RM 50 jek..IC tu die nk yg ori(mase aku buat kat putrajaya, xde plak die nk salinan)

duit tu, deposit tau, bukan kene bayr utk pendaftaran, nnt leh kuarkan balik..maybank pon same, tp maybank kene ade bil(utk sahkan status tempat tiggal-leceh sket)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2008 08:13 PM | Show all posts
Originally posted by TarzanSiam at 11-10-2008 07:53 PM
pendapat tentang...  prosedur buka akaun bank kat CIMB? salinan IC atau apa lagi kena bawak? dorang check cip kad pengenalan macam maybank tak? pasal cip IC aku ni dah lama rosak. berapa deposit? ...

Yes....dia orang akan chek biometric reader.
lagi satu syarat dia kalau nak buka account kena pi cawangan terdekat dgn alamat di IC if cawangan dekat ngan tempat keje, kena minta surat dr majikan.
buka account RM250 adalah dgn pass book..if tak nak pass book cuma RM50 (together ngan ATM kad)
.....itu yg ana tau

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-10-2008 08:18 PM | Show all posts
alahaii... kena check cip ngan kad reader jugak. tukar IC ambik masa 3 minggu, tak sempat dah. bank mana lagi tak perlu check cip bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2008 09:47 PM | Show all posts
kalau guna company letterhead..RM50 je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2008 02:54 PM | Show all posts

Balas #5 narcolepsy\ catat

Yupppppppppp...

tp kalau company letterhead aku nak bukak kat Mebenk hanya RM10..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 12-10-2008 08:20 PM | Show all posts
bukak kat public bank pulak camner?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2008 09:29 AM | Show all posts
Originally posted by narcolepsy at 11-10-2008 09:47 PM
kalau guna company letterhead..RM50 je...


Yang ni ada pass book tak? kat cawangan melawati RM20 tak de pass book. ada pass book RM50 kalau tak silap.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2008 07:10 PM | Show all posts
Originally posted by TarzanSiam at 11-10-2008 07:53 PM
pendapat tentang...  prosedur buka akaun bank kat CIMB? salinan IC atau apa lagi kena bawak? dorang check cip kad pengenalan macam maybank tak? pasal cip IC aku ni dah lama rosak. berapa deposit? ...


sorry, this may be unrelated with prosedur bukak akaun, but a note on your IC chip..mmg confirm rosak ke? byk karat2 kat chip tu?...dulu2 aku punya chip bank card pun camtu, rosak n takleh detect..bila aku apply nak tukar, pekerja bank tu gunakan getah pemadam untuk buang semua karat2 kat chip tu, and i was so surprised to see semua karat2 tu hilang..herm..tak sure la this apply to many other cases of chip karat ke tak, but i did apply to my other bank card yg karat gak, and hilang jugak karat2 tu..

lepas tu, pekerja tu suruh try kat atm, kalau takleh gak baru apply card baru..and it works..maybe you can try to apply this in your IC chip...tak sure boleh ke tak..but its worth trying..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2008 06:12 AM | Show all posts

Reply #9 nikond40's post

what an idea. i shall give it a shot. thank you very much. :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2008 01:48 PM | Show all posts

Errr...

Originally posted by TarzanSiam at 11-10-2008 19:53
pendapat tentang...  prosedur buka akaun bank kat CIMB? salinan IC atau apa lagi kena bawak? dorang check cip kad pengenalan macam maybank tak? pasal cip IC aku ni dah lama rosak. berapa deposit? ...




Aku tak pikir masalah cip kad pengenalan rosak jadi masalah lar kalau depa nak ko bukak akaun... Kalau itu pong masalah dia sudah rugi satu customer lar... Hah! Hah! Hah!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 09:25 AM | Show all posts

Balas #11 AceHand\ catat

ada gak Bank yang terlebih sombong ni Ace....yelah...Bank yang dah anggap bank mereka kaya...ramai pelanggan cam Bank..ehem...ehem.... ...kalau setakat bukak akaun RM200 ..mmg dgn muka sombong je mereka ni layan...cuba bukak akaun RM1juta....

Tak kisah kalau rugi satu pelanggan...malah 1000 pelanggan sekalipun....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 01:49 PM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by medangmru at 22-10-2008 09:25
ada gak Bank yang terlebih sombong ni Ace....yelah...Bank yang dah anggap bank mereka kaya...ramai pelanggan cam Bank..ehem...ehem.... ...kalau setakat bukak akaun RM200 ..mmg dg ...




Yang aku tahu kalau Maybank dia mintak RM 250... Public Bank dia mintak RM 200... Hah! Mesti Public Bank ni... Kalau dua bank ni memang bank yang kaya lar... Hik! Hik! Hik!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-9-2023 06:24 AM GMT+8 , Processed in 0.214117 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list