CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 8-12-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tq mod dapat tacang..i like
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2021 11:51 AM | Show all posts
up balik seronok baca.. aku  ni penghuni klia byk kali juga sbb selalu travel .. so far tk pernah kene kejadian pelik2... nasibleee.. dan aku mmg selau tgk landscape kt international departure tu.. pd aku just a small garden la.. tk pernah fikir pelik2... hehe moga2 tk bertemu peli2k laaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2021 11:24 AM | Show all posts
Seram time pergi klia time pkp tahun ni, itu pun atas tugasan rasmi. kalau tak, i pun malas nak jalan2x dengan prosedur mcm2x sebab perjalanan i perlu merentas beberapa negeri dan ke KL semula due to takde flight.

time tu Sept 2021, govt masih lagi strict utk traveller to travel. jadi flight i sampai ke klia dalam pukul 800pm mcm tu dengan beberapa org je dalam flight. itu pun dah sunyi dan byk kedai tutup. gelap gelita di setiap sudut klia. Disebabkan i ada connecting flight next day, jadi i decided la utk stay je di hotel di klia 2, sebab hotel di klia tutup.

time naik erl utk ke klia 2 pun dah seram, sekitar jam 1000++ malam, sebab nak pi transit hotel di LG KLIA 2. sampai2x je kat klia2, sangat gelap gelita. macam bangunan mati. satu, dua lampu je buka untuk berjalan. nasib i bukan jalan sorang diri...tp dengan seorang lagi. so kitaorg berjalan la menuju ke hotel tersebut. sampai je hotel tu, terus check in dan mandi. tp seriously, time tu rasa lebih kasihan mengenangkan nasib org2x yg kena berhenti kerja sebab covid daripada rasa takut. Selepas rehat sekejap, kitaorg pergi la ke kedai mamak yg berdekatan dgn KFC dalam klia2, time tu pun diorang pandang i atas bawah, mungkin sebab nak pastikan i manusia kot atau sebab i pakai selepar jepon je ke sana. tapi, seriously, nak bergoleng-goleng kt lantai pun takde masalah time tu. Nasib sepanjang 1st day tu okay, takde gangguan..cuma terasa la bulu di tengkuk berdiri di certain area di klia/ klia 2.

pagi seterusnya tu, tak ramai juga org...hanya beberapa manusia je (< 5 orang) yg tunggu erl utk ke klia. sampai ke klia, dipermudahkan dan berjaya utk check in connecting flight utk ke destinasi seterusnya (trip balik hari). Selesai je urusan di destinasi tersebut, i tunggu je flight seterusnya ke klia semula dan delayed. sampai ke klia jam 10pm juga. time ni, i just beranikan diri utk check in semula di hotel di klia 2. time tu dalam otak cuma penat dan penat...tunggu flight utk next day balik ke tempat asal.

in short, sepanjang i seorang diri berjalan malam2x dan naik erl ke klia 2 seorang diri, takde gangguan cuma berdiri bulu romaku, itu adela sikit. tapi bo layan je. i rasa time tu pun hantu2x tak nak ganggu atau telah diPKPkan oleh kerajaan...lol.

sekian. saje nak share pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 01:57 PM | Show all posts
x pernah perasan lak pokok besa masa naik erotren tu.. sbb biasa kalo flight oversea g dgn kwn2 so menyembang je pot pet2.

lepas kobit menyerang ni rs plg lewat ade di KLIA ni pon dlm jam 7malam mcm tu. sbb blk kg. kalo pegi tugasan rasmi ramai2 dgn opismate so nk ke toilet pon mmg berteman lah. hahaah.
tapi now domestic flight pon x byk yg ade malam. tu pon lengang kecuali terserempak dgn geng acik2.
mostly org gomen urusan rasmi yg ada,. n agak meriah bile cuti skolah.
so far mmg avoid flight pg sgt yg pkl 7 tu. sbb ERL pon dah la ade yg transit je satu hal. jadual dia x awal sgt mcm dulu2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 04:31 PM | Show all posts
pengalaman seram kat klia bila hampir tertinggal flight, kat tiket tulis gate lain, hampir nak boarding pergi toilet dulu, tiba2 dgr announcement last call, boarding  kat gate lain...tuuu dia...macam usain bolt aku berlari... dah la jauh...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nak cakap my experience ni nak seram ke x..it happened in Abu Dhabi UAE circa 2011. We were in the midst nak relocate ke Malaysia. So suami dah duduk kat kl and I was still in Dubai kesah kan a few things.
I x ingat I hantar my sister ke kl or my best friend ke doha kat Abu Dhabi Airport mlm tu. Dia org dtg bercuti on different times. I drove home alone to Dubai around 11ish pm. OK.. highways in dubai/ Abu Dhabi mmg terang benderang sepanjang jalan.
On the way back while I was talking on the phone with my husband in kl, I saw from 200-300 meters ahead of me kat bahu jalan on my right a group of Pakistani men mcm nak turun n melintas jln.
Byk cases dia org saja berdiri depan jalan, getting hit by a car and mangsa dpt blood money.
So I told my husband, hang on for a while ada org nak lintas jln. I slowed my car bila sampai kat situ but there was nothing. X terpikir hantu, cuma mcm rasa pelik aje. So I continued talking n arrived home in Dubai dgn selamatnya. Bila dah lama baru terfikir hantu kot. Itu lah pengalaman yg x seberapa seram
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2022 12:59 PM | Show all posts
para pilot/pramugari takde ke dlm forum ni kalau ada mesti best bnyak cerita diorg
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg kat page depan kisah apek kat parking tu aku pernah kena. Yg dlm toilet satelite building pun biasa kena tingkat atas dekat lounge One World/Skyteam members. Yg kubur tu aku dah tau..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bulalof replied at 12-7-2008 12:57 PM
agama mereka ni menyembah sesuatu....contohnye api, pokok & binatang.

masa aku keje kat Damansara P ...

Ni dkt dgn flora Damansara tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 1-5-2018 09:40 PM
disebabkan momod naikkan thread nih...aku nak share experience dlm tahun 2014...kat klia2...
aku tun ...

Bila ko ckp mcm ni kaka br perasan kaka penah pusing2 dlm klia2 Cr jln kua xjumpa2..asik pusing ending tmpt sama byk kali..tp time tu siang xsilap bkn tgh malam ke apa..so xde la fikir apa sgt..ni masa before covid la..bila ko ckp gini br rasa ntah2 sesat Kes mcm kawan ko tu.tp idokla smpi sejam kaka sesat..cuma mmg sesat la..dlm 3-4kali pusing2 jumpa blk tmpt mula gerak tu..ingatkan lost sbb sendiri xpandai baca signage.haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mnaa replied at 8-10-2013 04:44 PM
ish jgnla.. aku penah gi balai polis dekat subang jaya utk bayar saman, masuk sampai ke dalam tapi ...


Hahaha ni namanya settle tepi..dorg clearkan read delete dlm sistem Kang duit tu dorg sapu..sebab tu xde resit..lols

Pernah gk dpt offer discount bagai .mmmg corrupt polis2 msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-9-2015 09:01 PM
Sementara dah jumpa balik benang ni i nak cite pengalaman i dkt klia. Taktaula apa yg jd ni betul ke ...

Baca kisah ko Pon kaka serem meremang dik.nasib baca ptg.heheh
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sambalkicap replied at 20-7-2012 12:59 PM
sebenarnya kat KLIA mmg banyak sgt bilik2 yang kosong n yang tidak diguna pkai... sesiapa yg kerja s ...

Hahaha masa baca awal2 page benang ni kaka terbaca yang ada staff mmg keje stand by mode tu siap tido bagai..kaka dh tfikir dh..dorg ni ntah2 ada yang bt projek segala mala jahanam tu..sekali mmg betul la dia org yg jadi hantu kt sana jilake
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
membesar replied at 11-8-2011 08:00 AM
khatam sudah. daripada cerita hantu, kubur orang asli, sampai lah rupa2nya takde kubur orang asli. h ...

Hahaha itula pasal..sampaikan Nama arwah tok guru haron din Pon depa p angkot skali..jilake sungguh nahaiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
princebrunei replied at 21-11-2008 10:39 AM
Misteri KLIA 1999

Cerita pasal KLIA ni, dulu sekitar 1999-2000 aku selalu tidur kat sana.. time zam ...

Murahnya kepci dedulu..now 3ketui dh dkt 20hingget..how fast inflation spikes
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:23 AM | Show all posts
De hantu baru ke sejak klia tak ramai org ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2022 07:27 AM | Show all posts
Normabaru replied at 19-3-2022 05:14 PM
Ni dkt dgn flora Damansara tu ke

ye betul.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2022 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
bulalof replied at 21-3-2022 07:27 AM
ye betul.

Flora damansara....
Tk suka p situ..ramai org yg bukan warganegara..

Nak share pnglmn kurang best masa p situ.
Dlm tahun 2007...saya n suami dok cari rmh sewa..baru nk mula hidup

Smpai la kat flora damansara jmpa dgn agen org cina.
Masuk rmh tu..rasa tk best..tgk bilik2.. satu bilik tu..ada potret sorg lelaki berpakaian mcm mahaguru silat..gmbr tu diletakkan atas kayu ( mcm org nak melukis tu.)

Potret tu tgk2 bilik..ada kain kuning, ada lilin warna merah bekas dibakar..dan ada lg la..benda lain.

Saya masa tu tgh ngandung ank sulung..p tnya tu gmbr sapa.

Agen ckp..mgkin owner trtinggal brg.
Suami terus ajak balik.

Balik rmh...suami cerita kat parents dia.
Apa lg..kena bebel la dgn mertua..haha..risua depa..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2022 10:46 AM | Show all posts
raihaneem replied at 23-3-2022 08:20 AM
Flora damansara....
Tk suka p situ..ramai org yg bukan warganegara..

memang ramai foreigners kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2022 05:04 PM | Show all posts
Normabaru replied at 19-3-2022 06:21 PM
Hahaha ni namanya settle tepi..dorg clearkan read delete dlm sistem Kang duit tu dorg sapu..sebab  ...

Sama. Pernah kena. Sarjan tu mtk RM350 and saman settle katanya. Kalau tak kena bayar RM500. Sebabkan tu first time dapat saman ticket, kami pun bayarla pada sarjan tu. memang ya. tak ada resit pun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 09:50 AM GMT+8 , Processed in 0.106155 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list