CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 7-10-2015 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnye hantu parking tuuuu! Menyesal pulak baca malam-malam nii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2018 08:06 PM | Show all posts
takda dah ke crita pasal klia ni sepinya thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab thread ni up kat front page i baca. Best thanks to all yg bercerita. Pengalaman sendiri takda rasa seram kat klia or klia2. Bagus lah tak rasa pape kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
anaktoyol replied at 29-9-2013 11:04 PM
Aku pun ada 2 kes nak citer pasal angkernya KLIA ni...

1) Dari pengalaman sorang stwrds-Pasal ada ...

Yol, mana cerita no 2
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah bertahun layan forum ni, baru semalam jumpa thread ni..
Baru khatam.

Esok la cerita pengalaman kerja klia. Tak seram pun. Kalau husband punya cerita ada la seram sikit2.. Sebab dia kerja situ pun dah 11 tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2018 04:54 PM | Show all posts
digitalgunner replied at 11-12-2008 11:14 AM
Cite ni experience aku mase skolah dulu2 ... aku kalo cuti pendek2 balik umah naik flight je ... sko ...

Entah2 bang sajat kot brader yg tegur ko tue
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 11:42 AM | Show all posts
ralit dok baca dari page 1, tetiba ternampak komen sendiri..
laa dulu pernah layan rupanya thread ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah lagi la kena kacau hantu kat klia walau drive dlm 1-4am amek member balik kerja . Mungkin perangai ioilss pun dah mcm hantu.. tu takde sape kacau. Kita geng katanya..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2018 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
I pnah keja kt klia ni dlu2 klu shif mlm jgn la tido sorg2 dlm store ke, ada yg meneman nnt.. Xtipu dia meneman dgn mcm2 rupa kdn2 jd kwn sdn( tp sbnar ny bdk tu kja shif lain) kdng2 kita rasa ada yg ddk dgn kita sbnar ny bnda tu.. Hishh mcm2 cita la.. Kt train lg bnyk cita, tipu la klu i xtakut sbb kdng2 pkul 2 3 pg sorg2 kna g mtb dah tu atas train xde org.. Jahanam betul rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 11:27 AM | Show all posts
Edited by annehuda at 20-11-2021 06:53 PM
princebrunei replied at 21-11-2008 08:39 AM
Misteri KLIA 1999

Cerita pasal KLIA ni, dulu sekitar 1999-2000 aku selalu tidur kat sana.. time z ...


walaupun dah lama tp aku nak reply gak

pasal ayam goreng jugak. peristiwa ni berlaku 2-3 thn lepas kot. masa tu aku tgh kursus kat sebuah pusat latihan di Borneo. kami kursus lama jugak kt situ, dlm 6 bln. kebetulan plak ada cuti sem. masa tu raya haji. tp aku n kawan2 aku amek keputusan nk stay and gi holiday around situ. since yg nk stay pun tak ramai, tak smpi 20 org, so kafe mmg tak bukak. ptg tu kami jalan-jalan kat town, and tapau la skali. termasukla aku, masa tu aku tapau ayam goreng uncle bob. oh ye, roommate aku pun balik, so aku tido sorang-sorang jelah malam tu.

aku hengat lg hokkay, malam tu aku simpan ayam goreng tu, konon-konon esok aku nak buat sarapan la. ayam goreng tu kan besar. skali tu, esok pg aku bangun, habeh hokkay ayam goreng tu. termasukla serdak die, tinggal tulang tu pun mcm licin gak daging takde. aku citer kt member-member aku, suma cakap, entah-entah aku yang terbangun tengah malam pastu gi makan. oh ello, aku tido mati kot malam tu. sape yg gi makan ayam goreng tu? huhuhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2018 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
disebabkan momod naikkan thread nih...aku nak share experience dlm tahun 2014...kat klia2...
aku tunggu sorang kawan aku dr kb  ..dia naik flight yang terawalmmn sampai dlm kul 8-9. disebabkan aku jarang g klia2 aku pn janji guna wassep kat area ground floor...lama betul aku duduk sambil tggu dia.dia xmuncul2.
so aku pikir dia sesat n aku naik satu2 floor..cari dia .ramai gila kot org..sudahnya jumpa dia duduk dlm keadaan penat..n berpeluh2...aku tanya dia .dia kata tiba2 fon dia xde line langsung n dia xleh reply wassep aku..dia pusing level tu banyak kali tapi dia xjumpa  lif atau ekskalator nak turun..n bila dia tanya dua tiga orang...semua bagi arah yang sama tapi dia still xjumpa..
aku xterkata...nak kata dia darat sangat...dia slalu outstation..xkan la xtahu klia2 mcmmana
sampai hari ni aku pelik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 04:08 PM | Show all posts
perghh baru khatam... takde pengalaman pelik-pelik kat KLIA / KLIA2 / LCCT setakat ni..
harap-harap tak jumpa la.. huuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sampai sini sbab ada kawan share story ni..????????????
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
lows^man^lyrics replied at 29-6-2008 08:57 AM
penah lepak ngan member cabin crew ..dia masa tu kena bertugas utk filght kul-maa (madras india) .. ...

kesiannya????
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 30-4-2018 11:27 AM
walaupun dah lama tp aku nak reply gak

pasal ayam goreng jugak. peristiwa ni berl ...

abis tu, sape yg makan????
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 11:21 AM | Show all posts
avrilizana replied at 18-4-2018 11:42 AM
ralit dok baca dari page 1, tetiba ternampak komen sendiri..
laa dulu pernah layan rupanya thread ni ...

yang ni baru betul-betul seram
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 30-4-2018 11:27 AM
walaupun dah lama tp aku nak reply gak

pasal ayam goreng jugak. peristiwa ni berl ...

Saya syak mungkin betullah awak mimpi makan ayam tu.. sampi tulang2 awak makan sekali ya????

Anyway baru ingat batch awak dulu yang buat kitaorang pening pasal intan sabah komplen tilam tak cukup untuk peserta DPA hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Thread naik.. Time2 mcmnilah aku nk baca nya
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 03:37 PM | Show all posts
kebanyakan cerita2 ni semua dah lama... dalam 7-8 tahun dulu.... mungkin dah kurang kot angker KLIA sekarang ni.   Sebelum kedatangan C19 dulu... setiap tahun aku akan travel ngan kawan.  Dan di sebabkan aku ni orang jauh... dari rumah aku kena naik bas pulak ke KLIA.  Bas 3jam - 31/2 jam perjalanan so biasanya aku akan tiba ke KLIA dalam pukul 4 pagi kalau flight pukul 10 pagi.  ini tak dapat di elakkan sbb jadual bas dah gitu... tp memang syukur alhamdulillah tak pernah kena yg bukan2.  cuma pernah sekali dua aku tak jumpa lift yg kaca kat tengah2 hall tu...  nasib baik masa tu tak pernah terfikir yg bukan2.... tidor merata depan surau tu dah memang jd kebiasaan sbb terpaksa sementara nak tunggu subuh.... ni dah lama KLIA sunyi sepi sebab C19 ni...jangan benda Alah tu rancak balik dah lah....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru jumpa thread nie sebab ada kat first page..tak sangka macam-macam kejadian ya .pernah kerja KLIA dulu tapi bahagia in flight catering , bukan MAS / BRAHIMS. Bangunan sekarang dah jadi Pos avation. Kat situ bos mat salleh kena kacau. Depan bangunan tu macam ada air pancut n kolam..kalau nasib baik akan nampak perempuan mandi kat situ malam-malam. Satu hari bos aku nie balik lambat, sebab ada flight delay ke ada audit, tak ingat la, tiba-tiba dia pergi tegur siapa yang mandi tengah-tengah malam kat fountain tu....kami semua seram sejuk dah .terdiam tak menjawab. Satu cerita lagi, kalau catering nie dia ada cold room untuk simpan makanan sebelum plating..malam-malam cold room nie sejuk n spooky..coldroom nie dia ada satu panel kaca kat tengah2 pintunya..jadi boleh nampak la dari luar apa yg kat dalam tu..Satu malam, member tengah nak check suhu ke apa kat coldroom tu, sebelum tu dia jengah ikut pintu kaca tu  tiba2 ada lembaga dok sergah member kat tingkap kaca tu...Apa lagi member nie lari tak cukup tanah ler. yang pasti yg sergah tu bukan manusia pun sebab masa tu yg kerja bahagian kitchen dah balik tinggal 3 staff yg tgh plating termasuk yg kena kacau tu..nak kata cleaner, mmg tak ada cleaner duty time tu..Member nie terus demam seminggu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 10:57 AM GMT+8 , Processed in 0.093576 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list