CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 20-11-2008 02:21 PM | Show all posts

Balas #153 princebrunei\ catat

area parking KLIA tuh memang confusing...

tapi cerita ko tuh memang pelik...

no plet 4444 tu ......no 4 maksudnya mati kalau dalam chinese language
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 02:26 PM | Show all posts

Balas #159 abby_R\ catat

uih....
nmpk dlm gerabak plak...
takut btol...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 03:43 PM | Show all posts
kawan aku nih dulu pakai keta plat 4444 gak...nombor depan apa? sekarang keje kat aiport gak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 04:24 PM | Show all posts
mama abah kroit kerja kat KLIA lebih 10 tahun.. memang haunted sket..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by kroit92 at 20-11-2008 04:24 PM
mama abah kroit kerja kat KLIA lebih 10 tahun.. memang haunted sket..


citela detil2...pls....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 05:24 PM | Show all posts
sib baik lah td aku drop by aje kawan aku kat entrance departures.. dok teringat2 je citer pb...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 07:55 AM | Show all posts
Originally posted by chicmushroom at 19-11-2008 03:43 PM


huhuhu...sib baik xpenah..dhla slalu gak kna pi amek darling kalo dia blik otstesen...
aku lak cuma de sorg bodyguard cinonet 4taun tu je...
kalo cmni biarla kna saman tunggu je ngan keta k ...


X sangup aku kene saman polis tu..   maybe aku pergi time maghrib kot, tu yg kene kacau..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 07:57 AM | Show all posts
Originally posted by nuralisa at 19-11-2008 05:00 PM
x penah pulak..
aku selalu naik flight kul 1 pgi...
lepas ni jgn arapla..

tapi.. klia kan ramai org..camner korang leh x nampak org....


Tu la pasal, kat G tu besepah kereta, tapi haram sorang pon kitorang x nampak..    padahal nak cari parking kemaiin susah lagi..

Nampak makcik indon cleaner tu pon luar dari bangunan airport masa aku nak gi jalan kaki ke area bas tu..   aku blurr lagi sampai skng kalau ingat balik kisah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 07:59 AM | Show all posts
Originally posted by abby_R at 20-11-2008 03:51 AM
minggu lepas member citer ustaz ismail kamus dtg klia neh buang hantu kat gate G2...hantu tuh tinggal kat gate G2 tapi kalo mlm2 dia suke kacau staff2 mas yg duk kat ofis hospitality yg kat sblah ...


  cik ponti ke en suir tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 08:01 AM | Show all posts
Originally posted by abby_R at 20-11-2008 03:56 AM

seram aku bace citer ko neh...ko parking kat A ke B ke C ah?
aku kalo pagi2 buter dlm kol 2,3 pagi slalu gak p parking  A sbb kat situ ader cafe yg 24jam......pasneh sure aku rase seram kalo n ...


X ingat, tapi kalau naik lift, pusing je kat belakang lift tu ada koridor.. terus pintu masuk.. tapi jauh gakla nak berjalan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 08:04 AM | Show all posts
Originally posted by kenari7117 at 20-11-2008 03:43 PM
kawan aku nih dulu pakai keta plat 4444 gak...nombor depan apa? sekarang keje kat aiport gak...


Kalau honda Civic 2.0 color merah tu dah sah2 la memang keta kawan ko, nasib baik..  nombor depan aku x ingat tapi plat KL la..   selesai 10% misteri aku, boleh lena sikit tido..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 08:39 AM | Show all posts

Misteri KLIA 1999

Misteri KLIA 1999

Cerita pasal KLIA ni, dulu sekitar 1999-2000 aku selalu tidur kat sana.. time zaman study dulu, zaman belum adanya AirAsia.. sebab aku asal Labuan, so tiap kali habis semester aku terpaksa la gi KLIA sebab nak balik kg..

Tiap kali balik, tambang ulang alik je dah cecah rm900.. nak x nak kitorang student dari Malaysia Timur pakat2 masuk dalam waitiling list, ada diskaun 70%.. maksudnya perlu tunggu sehingga ada kekosongan atau extra flight baru boleh naik..

Kadang2 ambik masa sampai 3 hari, kalau nasib baik sehari je dah boleh balik kg.. disebabkan flight gi Labuan ni kurang compare dengan KK dan Kuching, 3hari bermalam kat KLIA tu dah kira standard la, huhu..

Port kitorang adalah bedekatan dengan KFC, kan ada taman permainan kanak2.. kat dalam taman mainan kanak2 tu lah port kitorang tido, hehe.. yang pompuan kebanyakkanya tido berdekatan dengan kaunter check-in.. tau2lah kan bahaya..

Dari 14 orang, lepas 2 hari dah tinggal 8 orang.. masuk hari ke3, dah aku plak tinggal 2 orang..   nasib baik dimaklumlan kitorang akan bertolak sekitar jam 5.15am.. legalah sikit hati aku nih, sebab dia pompuan so dia tido kat area kaunter check-in..

Sebelum tido, aku beli 3 ketul ayam kfc single buat lapik perut.. biasanya aku ambik bahagian kepak, perisa ori, memang lah pebret aku.. time tu kfc x de la mahal sngat, 3 ketul tu x cecah rm6 pon.. aku makan seketul dan tingalkan 2 ketul nak bagi adik sampai airport nanti..

Standard la port tido aku taman permainan kanak2, kadang2 awal pagi sekitar jam 3 tu pon ada gak budak2 main kat situ, aku tidur kat kerusi empuk tepi tapak permainan tu..

Aku sebenarnya nak check in jam 4pm, so aku set alarm jam aku sekitar jam 3.45am.. langkah keselamatan sebab dah tinggal seorang, aku ikat 2 beg aku dengan tali rapia, cikai tul rasanya time tu..

Aku tidur sekitar jam 12pm, sebab kan ramai budak2 jerit2 main kat tapak permainan tu.. susah la nak tido, berkali2 aku paksa tido sebab aku takut susah nak bangun nanti, matilah aku kalau tertingal flight..

Berkali2 gak lah aku terjaga, maybe sebab terlalu memikirkan takut tertinggal flight kot.. tiap 15 minit aku terjaga, lama2 aku tertido terus.. aku x tau jam brapa aku rasa sekitar jam 3am, aku terjaga rasa seperti ada seseorang menarik2 beg yang aku ikat dengan tanganku..

Aku apa lagi terus sebut hoi, terus melompat sebab aku rasa ada orang nak curi beg aku.. mulanya aku nampak seperti kelibat, tapi tiba2 jadi asap dan terus hilang.. tapi peliknya ayam kfc yang aku beli bersepah dah tinggal isi je, tulang nye dikopak2 dah kene curi..

Persoalannya skng, sapa yang curi kfc aku tu.. tapi kenapa tulang je bukan isinya.. tau2 lah kan bahagian kepak tu tulangnye banyak.. aku x kutip pon kfc yang bersepah tu sebab aku dah laju belari kat kaunter check-in..

P/S : Adakah orang yang ambik kfc aku tu?, Ke orang nak naya carik2 ayam kfc aku?, Ke sebab si antu tu nak kejutkan aku dah jam 3am?, Ke antu kepingin nak makan kfc?..   kisah yang ini pon aku blurr sampai skng, aku pernah ceritakan kisah aku ni kat 1 forum dulu.. x silap aku sepaku.net sekitar 2006..


[ Last edited by  princebrunei at 21-11-2008 08:45 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 08:51 AM | Show all posts

Balas #172 princebrunei\ catat

erm....
macam speku bley timbul sebab ayam kfc jek....
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 08:54 AM | Show all posts
Mana cerita aku type tadi.. mendap ke, malasnya nak tulis balik.. :@
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 09:28 AM | Show all posts
Originally posted by princebrunei at 21-11-2008 08:39 AM
Misteri KLIA 1999

Cerita pasal KLIA ni, dulu sekitar 1999-2000 aku selalu tidur kat sana.. time zaman study dulu, zaman belum adanya AirAsia.. sebab aku asal Labuan, so tiap kali habis semeste ...



dasat2 pb kna kaco...
off topic sat...tingat plak xperience sndirik ms bln pose..duk kt hostel..ms tu tdo lmbat so
ada tpike kang ada liat nk bgun shur ni...mmg pun ms bell hostel bunyik mlsnye yg amat nk bgun
stil lg nk pejam mata..taula time tu kta cm mamai2 kang..ms tula mcm nmpak ada satu tgn msuk mlalui tgkap gerakkan bdn aku..
lam mamai tu mmg aku nmpak tgn tu je...xde bodi...
yg peliknya aku tdo katil doble decker yg atas..katil aku btol2 rapat kt tingkap..kiranya spnjg2 katil ni mlintang kt tingkap
tepi tingkap yg bkoridorla..so kalo ada org kejutkan aku dr luar koridor..msti aku leh nmpak klibat dia kn...
tp tula aku mamai...so xtaula btoi ke idak tgn je g aku nmpak tu...anway..xla aku tlepas shur...bgus gak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 10:06 AM | Show all posts
aku takut tul... sib baik xde urusand klia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 10:34 AM | Show all posts
Ade plak post aku tadi, apasal tadi aku check x de..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 10:36 AM | Show all posts
Hilang lagi, mendap ke hape thread nih..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 10:48 AM | Show all posts

Reply #172 princebrunei's post

bace cite pb ni tetibe tingin kfc...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 11:08 AM | Show all posts
Selepas report kat momod, baru lah elok balik thread ni.. thanx momod..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 03:07 PM GMT+8 , Processed in 3.283758 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list