CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 30-9-2008 02:43 AM | Show all posts
sapa keje airport sini? g level 5 kat tunnel sejarah airport tu..tolong snap pic yang first sekali yang ada gamba asatelit kat tengah2 tu..member aku cakap ada gamba hantu dalam pic tu..satu airport dah kecoh...derang nak tuka lik pic tu..so cepat la skit snap eh
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 08:43 AM | Show all posts

Reply #141 arishan24's post

apesal x suh kawan ko je yg tgkp kan?

tunang aku keje sana..klu aku suh mst dia x nk buat.
dia kata aku ni suka sgt benda2 mcm ni...pastu nk tido susah
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 09:58 AM | Show all posts
pernah baca kat satu blog fan mila ... derang baru balek dari anta mila kat klia.. 2 kereta.. boleh pulak.. keter member laki kat sebelah dia mula2 main hon2.. pastu tunjuk2 camtuh kat keter dak pempuan ni.. rupanya derang nampak ada 4 org dalam kereta.. patot 3 orang jer... nampak rambut panjang ala2 cam ella camtuh...

lepas da cakap2 4 org tu, pempuan tu masok kat keter laki tuh plak... terus berat je keter derang... sampai nak masok kawasan kampong derang... ni citer yg aku ingat ler.. blog dia dah tak ingat... sori kalau tuan blog dia terbaca kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 02:10 PM | Show all posts
yang ni ke

http://www.youtube.com/watch?v=CQP7Sgzbyqc&feature=related

ada zoom gambar tu sekali
memang nampak macam hantu berbaju itam
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 05:47 PM | Show all posts
aah..ye kot..tapi kawan aku cakap pic tu kat terowong sejarah klia kat lvl 5 tu...tapi hantu die macam tu la...gila serammmm
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 12:24 PM | Show all posts
dah berkurun baru aku jumpa benang ni...aku penah baca satu forum, samada kat sini or kat tpt lain, ada org sudah jumpa antu apek kat parking klia mintak duit kecik nak bayar parking...siasat punye siasat, rupa2nya apek itu sudah mati bunuh diri kat area situ dgn terjun bangunan (kalo tak salah laaa..) & org yg bernasib baik aje akan ditegor apek ni...

aku mmg suka gi klia...samada nak hantar or ambik hubby or aku sendiri yg nak naik flight, mmg gedik2 aku nak pi mcm budak kecik nak pi jalan... so far bbrp kali naik aerotrain ke satelit, tak perasan plak aku ada pokok/area kena seal.... nnt aku check lah... area satelit ni kalo dah time lepas tgh malam, mmg seram esp toiletnya....aku selalu rasa something kalo masuk toilet situ...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 11:14 PM | Show all posts
scary nyer bila dah tau....kalau tak mmg selamba aje...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 08:48 PM | Show all posts
tahun lepas aku ada banyak project kat KLIA tu, tak tau pulak pasal cerita-cerita hantu ni.... kalau aku tahu masa tu mampus lerr aku nak merayau sorang-sorang satu klia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 08:53 PM | Show all posts
kakak2 dan abang2 yg dalam control room (security camera) tak nampak apa2 ke? tak nak share kat sini? aku pernah masuk bilik security tu.. mak aiii punya lah banyak
moniter, semua area ada camera, dalam toilet je kot yg tak de... so nak bagitau sikit la ye... jangan la dok selak kain, garu sana sini kat klia tu... ada yg dok moniter dari jauh ..sorry off topic sikit
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 01:04 PM | Show all posts

Reply #149 1360noname's post

banyak yang tido kat bangku KLIA especially waktu malam..takde apa pun..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:59 PM | Show all posts
sape2 yg ader cite meh la share..nk tau gak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 04:29 PM | Show all posts
agak2 video di youtube tu ori ke?
atau dah ditambah2?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 02:36 PM | Show all posts

Cerita Aku Kat KLIA..

Penatnye carik thread nih, jauh mendap ke page 5..

Cerita Aku Kat KLIA..

Sabtu lepas aku sampai di KLIA sekitar jam 6.45pm, x cerah x gelap sebab hari dah tukar jingga sebab dah masuk waktu senja.. member aku parking kat tingkat G, 2 orang member aku hantar gi KLIA walaupun  cita2 aku nak naik ERL yg laju tu je..   (save gak aku, orang nak tolong hantar on je lah kan)

Lepas park kereta, terus naik lift, nak ke tingkat 3.. keluar dari lift terus pusing ke belakang lift sebab kat sanalah letaknya pintu masuk, tapi aku pelik sebab pintunya x boleh masuk, kat pintu terpampang tertulis perkataan "pintu untuk kecemasan" dan telah di lock.. pelik gak camner pintu tu dijadikan pintu kecemasan plak.. dalam duk kehairanan tu sibuk gak tengok sebuah kereta Honda Civic 2.0 warna merah sambil puji2, pastu dengan no platnya 4444 lagilah buat kitorang sakai..  

Bosan cari, turun tingkat 2 plak.. maybe tingkat 3 tu x de pintu keluar kot dah skng, tu lah yg aku pikirkan maklumlah dah lama x gi KLIA sejak dah ada AirAsia ni.. tapi keadaan yang sama gak berlaku dan pintunya berkunci, tapi kali ni di tepi pintu tu ada baldi dan mop macam ada orang bangla baru selesai  mop area koridor tingkat 2 tu.. cari2 gak kalau ada cleaner ke sapa ke, nak tanya kat mana pintu masuk tapi x jumpa..

Pelik lagi, turun tingkat 1, sama gak.. tapi kali ni kitorang tekejut sket..   sebab sampai2 je dah nampak kereta Honda Civic merah dengan platnya 4444.. member aku gi cabul cakap bukan ke keta tu kita tengok kat tingkat 3 tadi, aku gi jawab ntah2 kita ni tadi kat tingkat 1 kot.. (ayat legakan hati)..

Pusing ke belakang lift, tengok pintu tu pon berkunci.. member aku cakap haaaa, dah sah kita tadi kat tingkat 1 nih.. meh kita naik tingkat 3, suspen betul la.. masalahnya skng, tadi mana ada 2 meja tersusun kat tepi pintu kecemasan tu.. pastu dah sah2 pintu tingkat 1 ni ditepinya ada tangki kecemasan bomba tu..

Turun balik kat tingkat G, bahagian parking.. aku cakap aku nak jalan kaki aje lah ke kawasan bas tu, maybe dah x de pintu kot skng.. member aku x abis2 sumpah KLIA tu, kalau x de pintu masuk buat apa letak parking jauh kat situ..

Sampai tingkat bawah, terserempak dengan makck indon cleaner.. tanya kat mana pintu masuk ke KLIA, makcik indon tu cakap semua tingkat ada.. beria2 lah aku cakap kat makcik tu yg kitorang x jumpa pintu tu, mintak makcik indon tu tunjuk.. aku tengok makcik indon tu pon blur, tapi dia sempat gak senyum2.. aku yang jadi blur ngan makcik tu..  

Masuk lift, member aku nak gak tengok tingkat 1 tu.. member2 aku nak gak nengok sendiri skali lagi keta tu ada ke x de.. ingat nak ambik pic sebab rasa pelikkan, sebab sebelum tu x de rasa semacam plak.. pintu lift buka semua duk jenguk, dah x nampak keta merah tu, pastu pusing belakang lift punyalah besar pintu berkaca lagi.. bukannya pintu jenis tombol yang kitorang nampak tadi, tapi pintu sliding door..  

X puas hati, naik tingkat 3 terus.. x nampak pon keta merah tu, pusing belakang lift tekejut sebab nengok pintu besar gedabak jenis sliding door gak..   masa nak masuk pintu tu tiba2 ada sorang bangla tegur, tadi u orang pusing2 kenapa.. cari kereta ka..   padahal kitorang punyalah sibuk cari orang gak tadi nak tanya kat mana pintu masuk, apasal x jumpa ek, camner bangla tu le nampak kitorang plak..

P/S : Aku terus check-in dan member aku terus gi balik.. diorang cakap masa balik tu x de apa2 pon berlaku kat diorang.. pelik betul.. sapa2 pernah gi KLIA pernah x mengalami misteri macam aku ni..


[ Last edited by  princebrunei at 19-11-2008 02:40 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 02:38 PM | Show all posts
Mana plak peginya yang aku post tadi, mendap ke..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 03:43 PM | Show all posts
Originally posted by princebrunei at 19-11-2008 02:36 PM
Penatnye carik thread nih, jauh mendap ke page 5..

Cerita Aku Kat KLIA..

Sabtu lepas aku sampai di KLIA sekitar jam 6.45pm, x cerah x gelap sebab hari dah tukar jingga sebab dah masu ...


huhuhu...sib baik xpenah..dhla slalu gak kna pi amek darling kalo dia blik otstesen...
aku lak cuma de sorg bodyguard cinonet 4taun tu je...
kalo cmni biarla kna saman tunggu je ngan keta kt dpn pintu boarding tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 05:00 PM | Show all posts

Balas #153 princebrunei\ catat

x penah pulak..
aku selalu naik flight kul 1 pgi...
lepas ni jgn arapla..

tapi.. klia kan ramai org..camner korang leh x nampak org....
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 05:10 PM | Show all posts
seram giler...xpernah naik flight kat KLIA...selalu naik airasia je bajet sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 05:28 PM | Show all posts

Reply #153 princebrunei's post

fuh.. pb nye citer sesat kat dlm klia pun leh serammm...huhuh. mmg terer.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 03:51 AM | Show all posts
minggu lepas member citer ustaz ismail kamus dtg klia neh buang hantu kat gate G2...hantu tuh tinggal kat gate G2 tapi kalo mlm2 dia suke kacau staff2 mas yg duk kat ofis hospitality yg kat sblah gate G2 tuh...dia usik2 telinga pastu cuit2 lengan staf2 dlm tuh...kalo u ols dengar citer member aku tuh sure korang pon meremang bulu roma.....
...citer lain >> hujung thn lepas member aku nak masuk bertugas blk kat satelit lepas ambik time rehat...dr mtb ke satelit kan kene naik aerotrain kan...dia duk dlm gerabak tgh....bile lalu kat terowong dia toleh kat seat kat hujung gerabak lagi 1 dia nampak sorang lembaga duduk tundukkan kepala...rambut panjang sampe kaki...duduk keras x toleh kiri kanan....membongkok..member aku neh trus baca segala mcm ayat2 quran yg dia ingat...dan trus x pandang balik kat tempat mende tuh duduk....aerotrain stop jek kat satelit trus dia berlari keluar.....2minit rase mcm 2jam....kesian kat dia...mmg nasib dia malang mlm tuh sbb ternampak mende yg x sepatut nya....alhamdulillah aku kat sini dah dekat 9yrs...x penah jumpe g yg pelik2..nauzubillah....just dgr citer dr pengalaman kwn2 jek....
hmm...kat klia neh mmg byk hantu....ntah laa...maybe sbb sepang neh tempat jin bertendang kot....

[ Last edited by  abby_R at 20-11-2008 06:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 03:56 AM | Show all posts
Originally posted by princebrunei at 19-11-2008 14:36
Penatnye carik thread nih, jauh mendap ke page 5..

Cerita Aku Kat KLIA..

Sabtu lepas aku sampai di KLIA sekitar jam 6.45pm, x cerah x gelap sebab hari dah tukar jingga sebab dah masu ...

seram aku bace citer ko neh...ko parking kat A ke B ke C ah?
aku kalo pagi2 buter dlm kol 2,3 pagi slalu gak p parking  A sbb kat situ ader cafe yg 24jam......pasneh sure aku rase seram kalo nk p cafe tuh lagi....sbb kalo nk p situ kene lalu link bridge dulu pastu naik turun lif...kene lalu kat parking spaces yg kosong then baru sampai.....

[ Last edited by  abby_R at 20-11-2008 03:58 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 04:43 PM GMT+8 , Processed in 0.186514 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list