CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 19-7-2012 04:15 PM | Show all posts
kalau korang masuk basement kena melalu tunnel kat satelite mmg menyeramkan..tp staff jela yang boleh masuk (pemegang pas merah n emerald)... utk pengetahun korang conveyor yang ada kat KLIA adalah antara conveyor yang terpanjang di dunia... sepanjang 45km rasanya...

kat dalam basement tu mmg angker... opismate aku ada cerita yang dia pernah nampak seorang wanita yg tengah dukung anaknya kat dalam basement tu masa dia tengah wat inspection....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-7-2012 04:34 PM | Show all posts
fuhhh...abis gak bace...x sangka klia nihh byk story.... berthun2 dok ulang alik x penah dgr cite antu klia...nsib baik terbace ari nih....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 09:04 AM | Show all posts
aritu masa pegi sana ada la nampak taman hutan besar tu tp takla rasa apa2 pun sbb siang2 buat kan...masa pegi tu bel mmg dah baca la thread ni n ingat nak cari taman tu.
but tgk bertutup keliling gitu rasa tak minat nak pegi masuk...baik layan VS punya butik

mmm pasal KLIA 2 yg tgh buat tu plak delay bukan pasal hantu mantu la...
byk delay pasal design n structure...
so far bel tak de dgr citer2 angker dr site staff
nntlah kalau bel turun sana or jumpa staff sana bel tanya2 kat derang
tp biasala construction site mmg suka le mende2 ni mengacau
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 10:45 AM | Show all posts
aritu masa pegi sana ada la nampak taman hutan besar tu tp takla rasa apa2 pun sbb siang2 buat kan.. ...
beldandy Post at 20-7-2012 09:04



u kerja dengan consultant ke contractor? project KLIA2 mmg byk problem tp walau mcm mana pun mst kena siap juga bulan 4 thn depan.... huhuhhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 10:59 AM | Show all posts
sebenarnya kat KLIA mmg banyak sgt bilik2 yang kosong n yang tidak diguna pkai... sesiapa yg kerja syif malam akan nampak la beberapa kejadia yang tidak diingini...

bukan nampak hantu jer tp nampak "hantu" yang buat project....hehehehe.... xkira la dalam bilik kosong ke, dalam lift ke, kat bawah tangga ke.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 11:01 AM | Show all posts
u kerja dengan consultant ke contractor? project KLIA2 mmg byk problem tp walau mcm mana pun m ...

sambalkicap Post at 20-7-2012 10:45


contractor...

sume nya banyak..
byk problem
byk di lawat (rajin betul kena lawat, mentang projek mega glamer kan)
byk duit habis...

dah agak jauh delay kan?
sbb tu uem pulun keje siang malam!
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 11:04 AM | Show all posts
contractor...

sume nya banyak..
byk problem
byk di lawat (rajin betul kena lawat, mentang p ...
beldandy Post at 20-7-2012 11:01


owh...UEM.... kawan i cakap engineer bina puri asyik kena blasah jer dengan depa sbb kerja lambat..sampai ada yang xtahan...kuikuikui...u eng civil ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 11:35 AM | Show all posts
owh...UEM.... kawan i cakap engineer bina puri asyik kena blasah jer dengan depa sbb kerja lamba ...

sambalkicap Post at 20-7-2012 11:04


mmg patut kena belasah pun!
dah tau delay blh relax2 lagik!

bel bukan engr...
bel kat HQ, HR..sesekali je kena turun sana kalau ada hal.
itupun seriau lah..mmg tak sedialah nak masuk site
1st time masuk bel blh pakai high heels!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-7-2012 11:45 AM | Show all posts
mmg patut kena belasah pun!
dah tau delay blh relax2 lagik!

bel bukan engr...
bel kat HQ, H ...
beldandy Post at 20-7-2012 11:35


la... turun site kena la pakai safety boot.... huhuhuhhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 11:51 AM | Show all posts
la... turun site kena la pakai safety boot.... huhuhuhhu

sambalkicap Post at 20-7-2012 11:45


tau mmg kena pakai safety boots

tp sbb bel mmg tak perlu kena pegi site so bel takde
kali tu ingat pegi project office je..sekali depa masuk site!
rasa nak nangis masa kena panjat tangga scaffolding tu
rasa nak tenyeh je mamat yg bawa bel tu sbb tak kasik warning pun!
2nd time pegi dah pandai
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 12:40 PM | Show all posts
tau mmg kena pakai safety boots

tp sbb bel mmg tak perlu kena pegi site so bel takde
kali tu ...
beldandy Post at 20-7-2012 11:51



   yeke??heheehehe..... xsabo2 nak tggu KLIA2 siap.... mst cantik kn???
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 12:55 PM | Show all posts
k baru khatam..x penah jejak klia..lcct ade la..hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2012 02:12 PM | Show all posts
yeke??heheehehe..... xsabo2 nak tggu KLIA2 siap.... mst cantik kn???
sambalkicap Post at 20-7-2012 12:40



yup..kalau tgk presentation masa launching ari mmg cantik la..kelassss gitu!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 10:17 PM | Show all posts
sambalkicap posted on 20-7-2012 10:59 AM
sebenarnya kat KLIA mmg banyak sgt bilik2 yang kosong n yang tidak diguna pkai... sesiapa yg kerja s ...

ade ke hantu buat "project"?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2012 12:48 PM | Show all posts
geminigurl posted on 22-7-2012 10:17 PM
ade ke hantu buat "project"?

ada.... 'hantu MAS'...'hantu MAB'.dll lagi..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2012 03:09 PM | Show all posts
@big_sky : yg nmpk balik air terjun tu ek... Nsb baik bulan pose.. Bleh tgk lama2.. Kalu x seram gak
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-7-2012 07:20 PM | Show all posts
Ada simpan tapak asal KLIA ni..bekas mcm kwasan bendang
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2012 09:02 AM | Show all posts
rindu kt KLIA.....sejak resign MA Niaga aku sekali je jejak kt KLIA......
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2012 09:29 AM | Show all posts
Dulu masa aku kja kt KLIA aku penah jugak 2 kali kene kacau termasuk yang aku dah post citer aku dlm ni...kali ni baru aku teringat pasal platform ERL kat MTB terminal tuh...tandas yang kat ujung near platform glass door tu pun berhantu jugak.Dulu aku habis shift petang jam 12.00 malam....then tren Express lat jam 01.20am x silap aku...pastu aku dgn kawan aku gi la toilet tu basuh muka dgn lap2 tangan.Kawan aku dalam toilet cubicle tgh kencing b4 train sampai jam 01.20am tu...pastu aku tergengar dia teriak nama aku dari cubicle toilet tu.Aku jawap la balik dia nak apa kol2 nama aku dari dalam tu...pastu dia kuar dia pulak tanya aku kenapa aku cakap sesorang kat depan sinki tanya nak apa dari dia.Masing2 terdiam sekejap sbb dah paham apa yang jadik kat situ hehehehe...pastu dah kuar dari toilet tu teringat pulak cerita sorang pakcik staff MAHB Avsec jugak yang da lama keje since dari Subang Airport lagik pasal each floor at KLIA terminal.Bila orang x ramai or bila sunyi n kita lalu kat tempt yang dimaksudkan adalah menda yang usik2.Tapi aku dah biasa la menda2 ni kalo nak dibandingkan masa baru2 kja kat KLIA dulu hehehe.Pastu budak2 PGA yang jaga leve 3 n level 5 pun pnah jugak borak2 dgn aku masa aku shift malam dulu pasal puaka2 kat KLIA ni.Di ni pulak jumpa orang takder kepala kat KLIA multi storey parking deck A dgn B.Time dinihari jugak la yang dia terserempak tuh...tapi dia buat taktau ja sampai dia ilang sendiri.Pastu pulak staff aku ni kene kacau lak masa balik keja petang kat lobi lif tempat parking tu
(deck D untuk staff parking)demam2 la dia 2 hari sbb terkejut punya hal.Dia cakap dulu kat Airport Subang pun x macam ni punya kene sakat....kt KLIA melampau2 betul dia buat.....tapi nak wat macam ne kan???dah kita yang teroka kawasan dorang.Amik kawasan petempatan dorang...tempat asal usul dorang.Orang asli yang dulu2 kat situ pun dah kene pindah kat belakang Kota Warisan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2012 04:25 PM | Show all posts
fiance sy keje kat klia penah gtau....ade penah serempak kt dlm bngunan tu pmpuan pakai bj putih berkeliaran tgh2 mlm..siap leh tembus dinding lg tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 04:47 PM GMT+8 , Processed in 0.094037 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list