CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 15-8-2010 01:20 AM | Show all posts
Hehehe ... pas jadik kejadian tu aku cepat2 gi carik tempat yg ramai org sket ... tp cuak gak ... ta ...
digitalgunner Post at 11-12-2008 14:24


LCCT juga berhantu ka?di situ kan sentiasa penuh orang even around 4AM. saya pernah drive seorang diri ke LCCT and parked my car area parking GME outlet yg gelap situ. that time around 4am rasannya dan saya jalan ke LCCT. time tu quarter final WC, lot's of people there macam meriah sahaja even at that hour.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2010 05:48 AM | Show all posts
KLIA memang seram time pagi2. Dah la flights aku arrived n departed around kol 2-3 am n 7-8 am. Ada sekali masa naik aerotrain nak gi satellite, rasa macam before tu punye la ramai passengers lain keluar sama, then bila masuk aerotrain je boleh pulak aku sorg je dalam tu. Time tu memang macam2 ayat pendinding keluar, especially bila aerotrain tu jadi slow tetiba. Yang peliknya, aerotrain tu stop between gates, xde sorg pun naik :funk: Dah sampai satellite ramai pulak aku nampak turun dari train tu...duhh.

Area yang ala2 hutan kat tengah2 tu pun aku xpenah nak singgah after anak buah aku penah melambai2 kat 'nobody' masa aku bawak dia gi situ. Lepas tu dia nangis sekuat2 alam :funk: xtau pulak angker kat situ.

Tapi sekarang ni KLIA dah ramai sikit org than before. Kira xtakut sangat la nak tidur kat situ bila travel sorg2


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2010 05:16 PM | Show all posts
EEee.. bnyk gak kisah kat c2 ek..
Aku pon on-call g klia kat lcct, kat ngn depot minyak blkg tuh memalam bute.
Wat troubleshoot mlm2 sorang2... nk sdapkn ati tgk belon/kpl tobang turun.. tgk tayo dia berasap masa cecah darat...

Ape pon kene ingat Allah selalu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 03:08 PM | Show all posts
ishh takut aku...aku penah sekali je smpi klia nie.taun2000..mase tu klia baru bukak. kalau x silap aku ler...aku ngan member g kk..time tu xde air asia lg
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 05:15 PM | Show all posts
aku slalu ulang alik kat klia alhamdulillah xpenah kena...aku pun xmintak utk tengok benda macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 06:43 PM | Show all posts
uiks.seram jugak ke kat KLIA tu .. sib baik xde ghost plane kan ?.. eh , mana le tau kot2 ader ..  : ...
fazamania Post at 29-6-2008 11:37



    sape kata tak de ghost plane..???
nanti aku citer mcm2 kesah pasal dlm flight ni
sbb akak aku die steawardess n selalu citer mcm2 pasal ni..

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2010 06:52 PM | Show all posts
Reply 326# daiman

Menarik nih, cite jangan tak cite
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 05:51 PM | Show all posts
just curious, malam2 ada binatang liar x kat kawasan KLIA?

baru2 ni, bile aku balik kg kat Perak  ...
bulalof Post at 2-7-2008 22:48


Aku balik dr KLIA ikut jalan Dengkil ke Bangi amik mak pak mertua aku penah encounter sekor ular warna merah menyala melintas jalan...aku slowkan sket keta bagi ular tuh lintas...nampak ular tuh panjang gak dan warna merah menyala!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-8-2010 12:38 AM | Show all posts
tak ada apa laa...perasaan je tu...sebelum ni ramai yang tak rasa apa apa bila pi kat klia tu..tp bila baca kat forum ni..rasa takut lak..jadi sebenarnya perasaan je...saya pernah kerja kat KLIA ni  masa mula mula dibuat..masa construction..tak ada apa pun..dan memang sebenarnya situ tempat perkuburan org asli...tapi apa masalahnya..kubur tu juga telah dipindahkan oleh tok batinnya......perasaan je tu...( Jika tak tahu cerita tak takut bila dah tahu..meremang je bulu roma....itu tandanya mainan perasaan je )
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2010 03:02 AM | Show all posts
sape kata tak de ghost plane..???
nanti aku citer mcm2 kesah pasal dlm flight ni
sbb akak aku die steawardess n selalu citer mcm2 pasal ni..


Waaaaaaaalauuuwei!!! teringat aku babak terakhir Citer Thailand FOBIA 1 tajuknya 'Last Fright'{:3_83:}
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 09:15 AM | Show all posts
Reply 326# daiman
  tryla naik naik 9M-MMH bila dia paking kat A3 waktu malam.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 10:34 AM | Show all posts
Misteri KLIA 1999

Cerita pasal KLIA ni, dulu sekitar 1999-2000 aku selalu tidur kat sana.. time z ...
princebrunei Post at 21-11-2008 08:39



    Pernah dngr la,jin mkn tulang..... ... ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 05:32 PM | Show all posts
there are few areas that are particularly "haunted" & cant be removed.. site office KLIA2 mmg tempat cik pon menyinggah & the office is really horror if u stay back after 8.. bukit where the satellite is located (on the way to charterfield) was the graveyard for org2 asli those days.. tempat tuh mmg sll org accident pon.. back in 2008, ade sorang stewardess air asia mati on the spot when she hit the divider & it cut her throat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 09:29 AM | Show all posts
wow, ash baru tau seram jugak KLIA nih ekk.. apa yang ash dengar dari kawan2 sekerja ialah kat jungle board walk tu skang tgh tutup sebab situ tengah banyak 'gangguan'. yela, kononnya ada yg langgar pantang so 'penjaga' kat situ dah marah. sesapa yang masuk haa... siapla dia kacau.. sejauh mana kebenarannya taktau la..

tapi personal experience ash.. penah sekali stocktake kat MTB.. lam kul 3, 4 pagi abis kitorang pegi lepak kat mcD. waktu tu nak kata KLIA ni sunyi tak la jugak.. boleh tahan gak ramainya.. dan ash takder la rasa apa2 yg pelik. even masa jalan kat parking sorang2 masa nak balik ash takder rasa apa2.. kalau dengar story dr stewardess2 pun, bukan antu kat klia tapi kat tmpat2 yg diorang pegi..

cuma.. skang ni kan klia2 tengah under construction.. dengarnya, xleh sempat siap tahun 2012.. macam2 masalah kat site. air naik la, apa la.. ada jugak la yg cakap ada gangguan dari segi mistik tapi takder sapa tau lebih spesifik.. rumours jer lebih rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 02:19 PM | Show all posts
kawan bapak anom pernah bawak kami jenjalan area klia -lcct..
pakcik tu polis kt situ..
dia tunjok kawasan yang kerap berlaku kemalangan..
ada satu tempat tu..
jalan sempit..
die kate ade sorang polis meninggal kat situ sebab terbabas kat semak..
semak tu memang betul betul rumput jek,tade pape..
and pakcik tu kate..
kawasan tu ramai orang meninggal..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 07:32 AM | Show all posts
takut plak nak gi KLIA bila dah baca citer ni...kita ni selalu ke situ sebab dah asyik outstation..kadang2 tunggu flight siap tido dalam surau..mujur tak de apa2..ehhe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2011 10:02 AM | Show all posts
wow... anak buah baca porem nih tadi, dia cakap bertahun dia keje epot kargo balik tak tentu masa...elok je takde gangguan , org luar lak yg sibok kene ganggu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 11:48 AM | Show all posts
adik ipar aku nak masuk keje mechanic kapal terobang next month... aku dah pesan kat dia baik2 jumpa hantu....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 12:06 PM | Show all posts
San gi KLIA tak terasa apa2 pun walaupun baca thread ni. Sebabnya orang ramai kot.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 12:17 PM | Show all posts
Aku dah bekerja bertahun-tahun kat KLIA....kerja shift ...tak nampak pun hantu pun....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.091005 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list