CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 1-4-2010 05:00 PM | Show all posts
Ni topic klia ... tp x pe ar ... aku cite gak ar ... kejadian ni jadi tahun lepas ... aku gi amek adek aku dari Kuching ... sbb dia nye barang byk nk cuti sem ... so parents aku suh aku gi Sarawak la  ...
digitalgunner Post at 11-12-2008 06:11 PM


meremang bulu tengkuk aku baca citer ko ni..
pasal citer kat surau tu..
aku dahla rajin pegi klia/lcct...penah tido jgk kat kerusi ngadap pokok tu sbb flight sampai mesia awal pagi

bila ko citer camni mula la fikiran aku ter-flash balik sume pglmn seram sejuk aku kat klia
kat parking, tandas parking...tandas kat parking tu waaaa...camne aku leh berani masuk haritu..dahla 1 lampu je yg nyala...pastu cubicle yg aku masuk tu paling hujung sekali...
dengan siling terkopak lagi..selamba je aku masuk buat bisnes..
pastu selamba je aku slow2 pegi cuci tangan la, sabun la, tgk cermin la
rasa mcm sesuatu je..tp pehal tah aku ati kering masa tu
ni bila baca citer kat cni rasa mcm terpacak lak bulu tengkuk aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2010 05:09 PM | Show all posts
301# cmf_fatt

ko kena jetlag kot...tu yg kebas sumer rasa seriau2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 05:43 PM | Show all posts
302# chicmushroom

uih tak..yg aku pi toilet kat parking tu ms tu aku antar kawan aku naik flight, siang2 bute
tah ape akal tak tahan nak ke tandas aku pegi gigih masuk gak situ, wlhal kat dlm epot punye la belambak toilet

tp masa aku tido kat depan kfc tu mmg waktu tu baru sampai dari obersi
masa tu badan letih betul..itu jam kalau hantu dtg kacau pun aku bo-layan agaknye
tp situ mmg takut ye..ngadap pokok beso2
kalau dok menyeringai kat cermin tu tah ape la reaksi aku waktu tu
pengsan terus sampai subuh agaknye
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 01:00 PM | Show all posts
http://img14.imageshack.us/img14/5433/p6120067.jpg

salah satu post kat MTB terminal ada landscape di tengah on the way to immegration ..sempat lepak ngan staff situ pada mulanya kubur tok batin tap ...
lows^man^lyrics Post at 12-6-2009 21:14


seriously mende ni kubo?
aku perasan gak kalo nak lalu gi imigresen tiba2 ada landskap yg comel ni kat tengah2..
dlu aku pk mcm, agaknya org klia ni boring sgt kot, saje2 je nak wat landskap kat tgh2 hall kosong nih..
rupanya ada misteri..
huuu... angker~~~~~
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 02:27 PM | Show all posts
itu la namenye kecanggihan teknologi....

btw,ade plane yg bwk dead body?

aiyohhhh...
forfavor Post at 8-7-2008 11:47
bawak dead body biasela.. cuma selalunya guna cargo punya plane pon banyak gak. tapi abg aku penah cite masa tu rasanya flight dia either dari norway ke malaysia or norway ke london, haku luper..

dalam flight ade makcik tua mat salleh yang sesak nafas and meninggal dalam flight.. kelam kabut gak crew masa tu (MAS). Tanya whether ada doctor tak dalam flight. Unfortunately cannot diselamatkan....

lepas meninggal diaorg gulung2 dia ngan selimut and letak mayat kat seat panjang 4 orang tuh betul2 belakang seat abg aku. Erk, aku tanya tak takut ke? abg aku kate, nak buat camne.. takkan nak turun kapal terbang kot, so dia acted normal jelah.. kalau haku, haiyohhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 02:33 PM | Show all posts
305# mnaa

kalu aku......... sanggup aku gi nangis kat stewardess tu nak pindah tpt dok.. dok bersila kat dpn2 pintu nak kuar pun x per... huhuhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 02:50 PM | Show all posts
epas meninggal diaorg gulung2 dia ngan selimut and letak mayat kat seatpanjang 4 orang tuh betul2 belakang seat abg aku. Erk, aku tanya taktakut ke? abg aku kate, nak buat camne.. takkan nak turun kapal terbangkot, so dia acted normal jelah.. kalau haku, haiyohhhhh...
mnaa Post at 2-4-2010 02:27 PM


gulung2? adoi, tak tercapai akalku...
aku cuba bayangkan mcm popia mayat tu kene gulung, tp kira menakutkan jugakla kan
dahla long haul flight..takut kena badi mayat
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 12:52 AM | Show all posts
asyik citer hantu angker kat mtb jer...takder ke kisah seram kat flight management building.....itu lagi seram kot.....kat saner mana ader passenger....staff pun kurang....sesiapa yang ada pengalaman citer please.............
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2010 05:23 PM | Show all posts
buleh tahan jugak KLIA nih rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 10:55 AM | Show all posts
hmm..patut la rasa seram semacam jer kat klia nih....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 03:03 PM | Show all posts
aku slalu gak lalu kt international tu...tp x sempat nak feel takut sbb hubby aku jalan cepat gile n aku sibuk nak terkejar dia..pastu aku excited nak naik kapal terbang....hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 01:57 PM | Show all posts
305# mnaa

die gulung2 je??scary oh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 02:30 PM | Show all posts
hurm..bukan urusan mayat n kematian tu lumrah kehidupan manusia ke..ape yg nk takutnye..

klu pasal horor org asli tu mungkin la..tp ingat..jgn takut..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 03:19 PM | Show all posts
313# t0m


mungkin kita nih dh selalu sgt dimomokkan dgn antu leh bgn semula, cekik org dsbnya... sbb tu manusia jd takut dgn org mati.. n realized, pttnye kita tkt dgn kematian itu sendri, pasal soal jawab kubur lg dasat dr kene cekik dgn mayat kekdahnye... astagfirullahal azhim..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 10:34 AM | Show all posts
dasatnya..kulit smpi jth tuu..
yew..tktnyer aku

tp mmgpun, byk kali aku dgr org kata klu guna bomoh org asli ni mmg kuat gile.
kwn mak aku pun kene jgk..org  ...
akudancinta Post at 17-9-2008 11:25


hubby aku pn pernah kene ngan org asli...
hubby aku masukla kawasan org asli kat sarawak atas tugas....hubby aku nih lak jenis peramah...suka duk burak ngan org kampung..skali...ada makcik org asli nih pegang bahu hubby aku...lps dia rasa mcm nak pengsan & badan lemah...bila dia balik umah...dia rasa mcm tak selesa...kwn dia yg pandai tgk 'benda' nih kata ada benda kat dia...dia pn waktu tuh asyik nak hangin jek..nak marah jek..mcm 'panas' la ....tido mmg tak lena....kadang meracau...lps tuh dia asyik ngadu sakit badan......so kami balik kpg...dia pi la berubat ngan org kampung...buang benda tuh...bomoh tuh kata...org tuh nak test power jek...saja nak mengusik...lps buang..okay dah badan...itu baru test power sikit...itu yg aku pesan ngan hubby aku..jgn duk peramah sgt ngan org duk pendalaman nih....baca ayt kursi sebelum masuk kawasan org...dia dah la slalu masuk utan....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 10:37 AM | Show all posts
hubby aku pn pernah kene ngan org asli...
hubby aku masukla kawasan org asli kat sarawak atas tugas....hubby aku nih lak jenis peramah...suka duk burak ngan org kampung..skali...ada makcik org as ...
yumeina Post at 6-4-2010 10:34

boleh lak main test2 power...
nasib baik xteruk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2010 02:17 PM | Show all posts
Teringat dahulu semasa kerja dengan malaysia airports niaga.Keja pulak ader shift.Pastu kadang jaga kiosk kat gate C21 atau C17 seram giler
Pastu nak dijadikan citer,ader 1 malam tu sebelum puasa tahun 2007.Aku nak balik dah tgh kemas2 gondola lepas recount duit.Pastu aku g la jumpa mmber aku kat kedai Dunhill..menuju gate C31-C37,masa tu flight Cathay Pacific CX0057 dah 1 jam lebih boarding.Pas g jumpa member aku tuh aku pun g lah toilet near travellator tuh.Aku tgk takder orang lengang gile floor tugate pulak sume dah closed.Kuar toilet tu aku terdengar org koll nama aku dari mezzanine floor satellite.Aku tgk takder orang masa tu restaurant Rimba tu pun takder orang...seram gile.


Yang ni pulak lagi lah,kt MTB bukan Satellite pertama kat platform aerotrain tu pun aku cuak jugak masa mule2 dulu baru masuk kja kat airpot.Collague aku bilang ader jumpa orang takder kepala kat platform aerotrain tu...pulak dah...kawan aku yang senior pun ramai jugak yang pernah terkene.Giler lah masa airport baru setting lagi lah teruk kene kacau.Siap show off lagi ..hahaha


Pastu level 3 kat airport shop dulu ader tempat untuk magazine kat belakang tapi now takder dah.Kt situ aku pernah gak kene usik dengan mahluk Allah ni..Hampeh kunyit.Baru aku nak lelap mata sekejap.Dengar orang hembus angin kat telinga aku.Kat stor belakang tu pun sama gak...ader orang duk siul2 masa aku tgh susun kotak stok.Tapi lama kelamaan aku dah biasa dah...7 tahun lebih aku kat KLIA.hehehehe


Sesungguhnya KLIA menyimpan 1001 misteri yang kita semua tidak begi fasih..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 12:35 PM | Show all posts
abg sy skrg krj kat salah satu shop yg ada kat klia tu...ni dia crita,kwn dia krj shift mlm...time duk sibuk buat krj pki pc....blh2 mouse dia b'gerak2 sndri..ape lg..melompat la lari...haha..kesian dia...

abg sy crita lg...ada mlm ni dia ngan kwn dia p ambik stok brg kedai dia d tgkt mn ntah..bwh ke...stor brg kedai dorg tu blh2 plak b'sebelahan dgn bilik simpan mayat...awal2 lg kwn dia bgtau bw buku bacaan yassin tu..tapi abg buat x tau jerk....last2 dah lalu bilik myt tu..segala bulu roma d tengkuk naik tiba2....dah hbs ambik stok...on the way naik balik...kwn abg tadi ckp la...'hah knp...meremang bulu roma?...tu la suru bw yassin tadi x mau..'....aduh.....eeee....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 12:48 AM | Show all posts
Ala tu bilik mayat kat satellite building..aku dah tau lama..aku kan staff klia...kalau nak ke situ taksilap aku lalu kat gate C21 turun kat warehouse bawah itu...ade lift kargo.Tapi waktu siang besh ader orang jual makanan untuk lunch kat bawah tuh hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 01:09 AM | Show all posts
wow.. mcm2 kes..... after all. yg LCCT patung tu yg serem banget utk i... luckily no unpleasant phot ...
anne83 Post at 4-1-2010 15:41



    i've heard similar story in other buildings as well. so i guess it's just a myth.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 07:28 AM GMT+8 , Processed in 0.079629 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list