CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 29-9-2013 11:04 PM | Show all posts
Aku pun ada 2 kes nak citer pasal angkernya KLIA ni...

1) Dari pengalaman sorang stwrds-Pasal ada sorang makcik ni kena cirit birit...pastu belari meluru masuk masuk tandas...kebetulan plak masa dia masuk tandas tu mmg dah ada sorang stwrds dalam tandas tu tgh bersiap..(strwds yg cerita ni lah)..dalam 5 minit pas tu makcik ni kuar...pegi kat sinki basuh tangan sambil tegur stwrds tadi..."amboi anak cepat sungguh bersiap...tadi lepas rambut...ni dah siap sanggul cantik rambut tu..!"
haaaaa ..soalnya siapa yg dia nampak lepas rambut tuuuu...sedang stwrds yg masuk tandas ni mmg dah siap2 sanggul rambut masa masuk tadi.

2)..cerita ni panjang sikit..tahun 2002..ada kaintan dengan Bali bombing.kawan aku yg kerja MAB yg citer..dia alami sendiri.tapi yg ni nanti dulu...tunggu aku free

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2013 04:28 PM | Show all posts
liya71a posted on 19-8-2008 11:54 AM
ada gambar taman tu,  kat google earth

Yang ni misteri dah terungkai...memang landskap semata2... dah dopersahkan oleh one of the forumers sini (sorry tak ingat nama)...


Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 04:31 PM | Show all posts
lows^man^lyrics posted on 12-6-2009 09:14 PM
salah satu post kat MTB terminal ada landscape di tengah on the way to immegration ..sempat lepa ...

TAPIIII...yang ni masih mesteri...rasa2nya ramai yang tersilap or kompius dgn hak satu tu...
Yang ni bagi aku memang pelik..tetiba je tengah2 ruang ada taman ni...kalo tengok btol2 macam kubur bentuk kekdahnya...

(gigih aku mengeopypaste)

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 01:31 PM | Show all posts
khtam jgk.........heheheh.jenuh bce dr td..tp best n seram..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 02:44 PM | Show all posts
Loloq89 posted on 2-6-2013 08:21 PM
aku pon kene gak aritu..

pastu aku kejar polis tu..

ish jgnla.. aku penah gi balai polis dekat subang jaya utk bayar saman, masuk sampai ke dalam tapi masa tu system tgh down, then ada sorang lelaki, polis la kot tapi pakai baju biasa tgh dok sembang ngan sorang lagi yg pakai baju polis, dia tanya aku nak buat apa.. aku kata nak bayar saman, dia kata system down n dia kata bagi je kat dia, dia tolong settle tapi resit tak leh keluarkan.. dia kata kalau percaya kat dia, dia leh tolong, kalau tidak kena datang balik.. aku pikir2 takleh jadi kalau takdak resit.. terus aku keluar time tu gak..

penah dengar ada yang mintak tolong camnila.. duit bayar tapi nama still tak clear.. duit burn camtu je.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 11:39 PM | Show all posts
mnaa posted on 8-10-2013 02:44 PM
ish jgnla.. aku penah gi balai polis dekat subang jaya utk bayar saman, masuk sampai ke dalam tapi ...

ohh..tp yg aku pnye kes aritu alhamdulillah la settle..

tgk nasib gak kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 09:00 PM | Show all posts
Sekrg ni tgh melepak kt klia tunggu flght pkul 10.30. Td sy ingt nk solat kejap sblm masuk deprture hall, so disebabkan sy ni jrg2 jejak klia, menonong jela ikut signboard surau. Sekali jalan punya jalan signboard tu ke arah anjung tinjau + surau. Mula-mula berani lagi nk jalan sorg2 walaupun jlnnya mcm hall pnjg sbb ad org, tp bila dh smpai tgh sket (surau kt hujung), pandang knan nampak bangla tgh cuci toilet, xde org lalu lalang, kedai deretan roll royce pn tutup, trus meremang bulu roma. Sy terus patah balik n niat nak solat bila dah masuk hall jela nnti. Xsnggup. Lg2 lepas bc kisah seram dkt thread ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2015 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anarina at 14-9-2015 02:17 PM

Sementara dah jumpa balik benang ni i nak cite pengalaman i dkt klia. Taktaula apa yg jd ni betul ke tak. Rasa mcm mimpi pun ada.

Husband i nak outstation ke UK flight dia malam pukul 11+ dkt klia. I pun dgn anak i pg la hantar husband ni. Nak pergi tu drive keta i skali minyak itam pulak tibe2 low. So tkr bwk keta husband i. Lepas husband i dah msk departure hall i pun dengan anak i umur 2 tahun terkedek2 la nak balik. Berdua jelah kan.

Sampai parking lot i duk sibuk pasangkan belt carseat anak 1 then ada someone tap my shoulder. I terkejut sgt sebab tak dgr apa2 bunyi org berjalan. I toleh ada 1 perempuan ni pakai baju kurung. Berdiri dkt betul dgn i. Muka pucat. Baju dia warna putih mcm agak lusuh. Kain batik mcm kain batik mak mak kita pakai tu warna coklat. Yg menyeramkan dia pegang baby balutan pun kain putih. I tak nampak baby tum and baby tu tak berbunyik. Dia tanya kak, kak nak balik ke? Boleh saya tumpang? Mak oi masa ni meremang gila. Dah la takde org masa tu. Mmg dkt dlm klia malam tu pun mcm sunyi sgt2. Sunyi 1 macam. Tak mcm klia2. I tak jawab sambil btlkan anak dlm carseat terus saya tanya nak ke mana? Dia ckp nak ke depan sana tu je. Lepas dia ckp tu anak i melalak2 mcm histeria. I pun dah kenapa budak ni. Bila i toleh balik perempuan tu dah hilang. Kan i ckp td bwk keta husband kan. I plak terkial2 nak bukak lock kereta tu. Ya Allah ms tu Tuhan je tau mcm mana perasaan i. Duk tgk dlm kereta tkt perempuan tu ada ke. Tp i lak tak ckp boleh ke tidak bila dia tanya nak tumpang td. So tak mungkin dia msk. Masa i keluar nak return parking tic ada org parking kat situ. I tanya ada nampak tak perempuan bwk baby. Dia kata takde kak. I pun pecut la balik. Sampai sesat2 dibuatnya msk putrajaya sampai ke subang damansara. Pdhal nak ke setiawangsa. Tak tahu mcm serba tak kena. Yg i ingat tak jauh dr klia kereta i wangi sgt. Asyik tgk seat belakang je kalau ada apa2. Anak plak dah lena. Tobat dah taknak berani2 lg mcm tu. Sampai rumah lewat gila sebab sesat barat.

Bg la tacang sikit haha @babeYSHa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-9-2015 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-9-2015 07:01 PM
Sementara dah jumpa balik benang ni i nak cite pengalaman i dkt klia. Taktaula apa yg jd ni betul ke ...

Rasanye kt page depan ade forumer cte yg kwn die kna kaco gak ngn pompuan yg dukung anak tuh? Ada kah sma yg kaco uols tuh..adoii bmkna pompuan tu msh mganggu til now kah..ngerinyerr..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2015 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
atekome replied at 13-9-2015 03:45 AM
Rasanye kt page depan ade forumer cte yg kwn die kna kaco gak ngn pompuan yg dukung anak tuh? Ada  ...

Tulah berani nau berdua ngan anak kecik tu pun husband dah suh balik awal lg tp lengah2 sekali rasakan esok tu mc demam terkejut agaknya haha
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2015 04:16 PM | Show all posts
anarina replied at 12-9-2015 07:01 PM
Sementara dah jumpa balik benang ni i nak cite pengalaman i dkt klia. Taktaula apa yg jd ni betul ke ...

Uish seramnyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 03:36 PM | Show all posts
scary......
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 04:21 PM | Show all posts
ahh tak sempat nak baca..esok baru start.
park dlu sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 04:26 PM | Show all posts
seramnyerrr.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 05:16 PM | Show all posts
seramnyaaa....sampai nak terkentut den dibuatnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 10:21 PM | Show all posts
anarina replied at 12-9-2015 11:01 AM
Sementara dah jumpa balik benang ni i nak cite pengalaman i dkt klia. Taktaula apa yg jd ni betul ke ...

Cerita ni sgt menarik sehingga mcm dlm movie plak....

Tak sangka plak dalam realiti ada jgk citer mcm ni...tp xkan ending mcm tu jer? bila kejadian ni? td ada mention klia2..maknanya citer baru la ni?

Kalo aku pon mcm blh terkencing kalo kene mcm ni...

Tapi x mustahil pompuan tu pompuan biasa jer atau pompuan yg kurang siuman yg mungkin kematian baby nye...

maybe ape yg dia dukung berbalut putih tu anak patung sbb tu x bergerak...

sbb akak xlayan dia, sbb tu dia hilangkan diri, takut2 akak nak buat report kat polis bantuan klia tu ke..

So dia pon carik org lain plak untuk dia mintak tolong tumpang...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-9-2015 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
akusteeq replied at 17-9-2015 10:21 PM
Cerita ni sgt menarik sehingga mcm dlm movie plak....

Tak sangka plak dalam realiti ada jgk cit ...

In the end yg seram sekali tu part sesatttttt. Mcm la br sekali pergi sana yang sampai blh sesat2 nak balik ke rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 10:55 PM | Show all posts
anarina replied at 17-9-2015 10:32 PM
In the end yg seram sekali tu part sesatttttt. Mcm la br sekali pergi sana yang sampai blh sesat2  ...

ni somi u dah balik ke dari UK? ke u kene menjemput dia blk nnt?
jaga2... mana tau 'dia' masih menanti d sanaaaaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 10:58 PM | Show all posts
anarina replied at 17-9-2015 02:32 PM
In the end yg seram sekali tu part sesatttttt. Mcm la br sekali pergi sana yang sampai blh sesat2  ...

timing thread ni x betol lah...

haha...da x fokus la tu...terlampau takut...

tp kalo lain kali terkena lagi jgn mainkan ayat2 al-quran masa drive...syaitan akan 'bergayut' kat mata bagi ngantuk...n mudah eksiden...

baik hafal n baca jer terus masa memandu...tp masa ni la selalu nya terlupa..hihi

ape2pon jgn terlampau layan perasaan takut tu, sbb dia tahu kite takut...dia lagi suka la nak menyakat...

so kalo terlupa ayat2 al-quran tu...baca jela ape2 yg ingat..al fatihah ke ape ke....xkan al-fatihah pon lupa kan?hihi


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2015 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
I penah sampai malaysia sesorang kat klia. Dan naik eurotrain tu. Sesorang pula tu adalah 2,3 org tapi duk jauh2. Mmg lalu kot kawasan pokok2 tu. Seram toksah cakap lah. Pukul 5pagi kot masa tuuu :zz
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:02 AM GMT+8 , Processed in 0.084462 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list