CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 5-8-2012 11:26 AM | Show all posts
Dr mlm smlam,bru pg ni khatam,nsib baik en.somi ad blik minggu nih,kalu x,mau aku tdur btman kn lampu blik smp ke siang bru aku tau rupe nye klia ni mmpunyai 1001 ksah y tsendri..dah xde smbungan ke??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2012 09:43 PM | Show all posts
Ad bende nak cite,bukan sal klia nih,tapi sal orang asli..aku nih orang pahang..pahang kan ramai orang asli,so aku tau lah sikit banyak sal perangai suku kaum diorang nih..kat kampung aku nih,ramai orang asli siap dok berjiran lagi,tapi jiran2 aku nih,asli moden..orang asli memang pakar kalu bab2 ilmu itam nih..biase,orang asli nih,diorang xkan usik kite,melain kan kite yang usik diorang dulu..sebab 2 mulut,kalu bercakap ngan diorang nih,kite kene jage,kalu x,hai,busung lah xlme perut 2,xpun muntah darah..cam ade kes2 kene wat ngan bomoh asli,biase nye die xkan wat mati terus cam tok cha,diorang wat mati slow2..kalu kene wat ngan bomoh asli nih,aku suggest lah,kalu nak berubat 2,g lah cari bomoh asli gak,xpun cari bomoh indon..kalu nak gune rawatan islam lagi bagus,tapi kene cari ustaz yang tol2 kuat ilmu nye,kalu x,memang xjalan nye..biase nye aku tengok yang ramai g jumpe bomoh asli nih,orang melayu kite,kes xpuas ati..1 lagi,kalu terlanggar bahu ngan orang asli nih,jangan lah kite g maki hamun die depan orang ramai,silap2,blik rumah terus muntah darah..tapi xsemue lah orang asli cam 2,ad gak yang baik,same jek cam kite orang melayu,ad baik,ad  jhat..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2012 10:04 AM | Show all posts
Ni cerita AirAsia plak..saja selitkan

Staf dakwa nampak hantu dalam pesawat AirAsia
Oleh MULLER ASEN dan FIRDAUS HASSAN
berita@kosmo.com.my



CHONG kini masih dirawat di Hospital Miri.


MIRI - Lelaki yang terjun dari pesawat AirAsia malam Jumaat lalu mendakwa dia terlihat kelibat bayangan 'hantu' dalam pesawat tersebut sebelum nekad meninggalkan teman wanitanya dan terjun ke atas landasan Lapangan Terbang Miri di sini.
Lelaki tersebut yang dikenali sebagai Chong, 24, mendakwa, kehadiran bayangan 'hantu' yang mengganggunya itu menyebabkan dia ketakutan dan mengambil keputusan bertindak keluar dari pesawat berkenaan.
Menurut lelaki itu, tanpa mempedulikan keselamatan dirinya, dia terus membuka pintu kecemasan disebabkan permintaannya untuk turun daripada penerbangan itu tidak dibenarkan oleh anak kapal bertugas.
"Semasa pesawat bersedia untuk berlepas, tiba-tiba saya ternampak kelibat makhluk aneh seakan-akan hantu hadir mengambil tempat penumpang.
"Disebabkan bimbang sesuatu tidak diingini berlaku semasa penerbangan memandangkan permintaan saya tidak dipedulikan pramugari bertugas, saya tiada pilihan lain melainkan terjun dari pesawat," katanya ketika ditemui di Hospital Miri di sini semalam.
Menceritakan lebih lanjut, Chong yang merupakan seorang staf AirAsia memberitahu, ketika mula memasuki pesawat, keadaan adalah tenang sebelum dia mengambil tempat duduk bersama teman wanitanya.
Bagaimanapun, ketika sedang melalui lorong untuk mencari tempat duduknya, tiba-tiba dia berasa sesuatu yang tidak menyenangkan lalu menoleh ke belakang pesawat sebelum melihat suatu kelibat hitam yang menakutkan di situ.
Ikuti berita selanjutnya di akhbar Kosmo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2012 11:49 AM | Show all posts
baru je balik dr klia pas hantar MIL nak pi umrah nak sambut lailatul qadar kat mekah katanya..peristiwa seram yg terjadi arini ialah kena saman parking RM150..uwaaaaaa laki aku lah pi selambe badak parking keta kat luar tu konon sekejap sekali ms nak pi alih keta dah dapat surat saman
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2012 01:22 PM | Show all posts
Suchi posted on 6-8-2012 11:49 AM
baru je balik dr klia pas hantar MIL nak pi umrah nak sambut lailatul qadar kat mekah katanya..peris ...

kenapa x mo bayar parking....x sampai rm10 jer pon......huhuhhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2012 01:23 PM | Show all posts
ex_klia posted on 28-7-2012 09:29 AM
Dulu masa aku kja kt KLIA aku penah jugak 2 kali kene kacau termasuk yang aku dah post citer aku dlm ...

ooooo... u ex staff eraman ke????
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2012 07:41 PM | Show all posts
alaa xde cite dah ka??
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:24 PM | Show all posts
sambalkicap posted on 9-8-2012 01:23 PM
ooooo... u ex staff eraman ke????

Mana tau?hahahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2012 11:39 AM | Show all posts
teringat kisah masa aku dgn husband kat klia. masa tu ktorg tido kat klia je sbb flight esoknya awl pagi before 7 jd ktorg mls nak susahkan adik ipar utk hntr,die pun bz nak anta anak2 die sekolah lg.

pendek citer,mlm tu dlm pkul 2 atau 3 pagi,aku terasa nak kencing plak. aku mtk husband teman tp smpai je luar tndas tu,die tgu situ. aku ckp la, ala masuk ar skali. die kata "x kan abg nak masuk,kot2 ada org lain ke dlm tu...masuk je la,abg tgu sini"...

aku yg penakut sgt nih,masuk la jgk. agak2 baru lps tunai hajat tu,aku terdengar suara husband aku "dah ke?lamanya"...aku x jwb,tgh sibuk betulkan zip seluar kot. lps tu, husband tnya lg "oi dah ke?"... aku mcm bengang ar terus bukak pntu tandas,tkejut skjp sbb husband aku xde pun?padahal aku dgr suara die seolah die mmg dah masuk dlm washroom.

cpt2 aku kuar dari situ,cari2 husband aku..rupanya die tgh sembang dgn sorg pakcik,sambil isap rokok. bila ktorg dah boarding, baru aku cite kt die n die ckp mmg xde pon die tnya aku apa2 masa kt toilet mcm yg aku dgr tu.

huhuhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 11:50 AM | Show all posts
Kahla posted on 12-8-2012 11:39 AM
teringat kisah masa aku dgn husband kat klia. masa tu ktorg tido kat klia je sbb flight esoknya awl  ...

entah2 pakcik tu pon hantu dak?

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 02:31 PM | Show all posts
KarinaKapur posted on 6-8-2012 10:04 AM
Ni cerita AirAsia plak..saja selitkan

Staf dakwa nampak hantu dalam pesawat AirAsia

dia dpt rasa petanda buruk mcm citer final destination..
so secara tak langsung beliau telah selamatkan sume penumpang dalam
kapal terbang itu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 02:54 PM | Show all posts
lorrr...bdk rumah bujang aku pun keje eraman gak...tapi dia rilek jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2012 04:37 PM | Show all posts
yeah.. khatam jgk akhirnya!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 06:07 PM | Show all posts
KLIA ni tak payah nak masok dalam dalam untuk rasa "kekerasan" tempat tu.

kat setiap area pun dah rasa....kat ground floor elevator escalator pun dah rasa keras tempat tu. tambah2 bila masok bilik air dia. memang logik pun sebab dulu kan hutan belantara kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 11:32 PM | Show all posts
huh..penat merempit..dari page 1 ..Mcmana ye kalau hantu2 kat KLIA tu menyamar jadi pilot.Kemana  agaknya dia nak bawa kapal terbang tu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 04:31 PM | Show all posts
Kat mana mana lapangan terbang pun biasanya memang keras. Tak tahulah kenapa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2013 05:23 PM | Show all posts
sejak blajar kat sarawak ni, aku jadik pengguna setia LCCT.. huhu mintak simpang la ape2. tp ramai org, so xrasa ape2 sgt. lgpun smpai2 je family dah tunggu, fuh. alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 08:21 PM | Show all posts
Suchi posted on 6-8-2012 11:49 AM
baru je balik dr klia pas hantar MIL nak pi umrah nak sambut lailatul qadar kat mekah katanya..peris ...

aku pon kene gak aritu..

pastu aku kejar polis tu..

polis tu mtk rm50 die ckp die tlg bayar saman aku

kasik je la dr kene 150..xtau la die bayar btol or amik rasuah
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 10:46 PM | Show all posts
jgn la takut kat bende bende ni semue. mreka pun tuhan yang buat
walaupun memang i akan keras mcm kayu jerit pun tak keluar suara kalau nampak depan mata tpi kalau incident yg tak nampak secara zahir tu memang i byk experience, tak nampak depan bijik mata je lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 02:29 PM | Show all posts
Baru pergi dan baru perhatikan..hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 04:48 AM GMT+8 , Processed in 0.093351 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list