CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 7-7-2011 11:57 AM | Show all posts
Reply  abby_R


    memang dia pandang tepat ke kamera eyh? mesti menusuk kalbu renungan dia tu  ...
ashes2ashes Post at 6-7-2011 08:58



    ye...mmg menusuk kalbu pandangan dia..smpai bos2 aku pun g kat situ nk tgk skali..btol ke x...ehehehehhe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-7-2011 12:08 PM | Show all posts
area taman tu namanya jungle boardwalk. menurut urban legend yang diceritakan oleh kawan a ...
ashes2ashes Post at 22-6-2011 12:04



    sebenar nye citer dia cam neh....
dulu aku pun ingt dlm jungle board walk tu mmg ade kubur org asli..yelah masuk2 keje taun 2000 dulu trus kwn2 cite mcm tu..so melekat laa dlm kepala yg dlm tu mmg ade kubur yg x dpt d pindah kn...
tp nk di jadikan citer plak...taun 2009 aku ber kapel laa plak dgn sorang mamat yg btol2 org kpg salak tinggi neg...melayu laa..bkn org asli..ehehehheh...mamat neh dulu keje kat sini sblum klia siap..dia keje dgn pakcik mohamad yg buat keje landscaping taman dlm jungle board walk tu...pakcik mohamad neh plak bapak kwn aku...dia kate..dlm tu mmg semata2 taman rekaan jek....sbb klia nk buat tema airport in the forest..forest in the airport...sbb nk bg airport neh nampak hijau..so mab buat laa rekaan pokok2 dlm satelite building tu...mamat neh dgn pakcik mohamad neh buat keje tanam2 pokok dlm tu smpai siap...dn x de pun kubur ke ape ke yg misteri dlm tu...pokok2 dlm tu di tanam dlm sebijik pasu besarrrr gile....dn itu laa yg kite nampak kalo masuk dlm satelite building tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 12:16 PM | Show all posts
Reply 402# abby_R


    oooh gitu... ternyata urban legend pasal jungle boardwalk ni dah ditokok tambah sesuka hati oleh org2 kt KLIA   yang skarang ni KLIA2 asyik delay tarikh siap pun org dok sibuk cakap sebab gangguan mistik la apa la.. yang sebenarnya sebab tanah site tu banyak air so structure asyik tenggelam. nak kena sedut air keluar baru bole buat. inipun ash dgr dr engineer situ.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 12:19 PM | Show all posts
ye..btol...situ kaw. tanah gambut..sbb tu mab tanam kelapa sawit...tp yg jadi delay tu pun pasal bayaran jugak...yg aku dgr byaran kontrekter tu lain2...mule2 janji mcm ni..pastu bile keje dh mule buat..dorang mintak lg byaran tinggi kat mab...tu laa mgkin sbb struktur tanah yg susah nk buat pembinaan agak nye.,.,.tu pasal jd delay...hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 11:24 PM | Show all posts
khatam pun.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2011 01:45 PM | Show all posts
takde update terbaru ke..eheheh
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 11:46 PM | Show all posts
dulu masa zaman matric kat nilai punyelah meluat asek g alamanda je...so bila overnight g lah klia....memang banyak hantu..hantu abang polis yang jaga klia..suke suki je halau orang..padahal bukan buat apa pun..jalan2 je....asal tengok je muka kitorang..

"hoi p balik..malam2 buta dok merayap lagi!" hantu betoll...heheh...

p/s : suke g klia sebab abang2 pilot hensem..baik pulak tuuu....pernah dia bagi kacang mas punya yang serve dalam flight...kikiki...tak macam abang polis..silap2 bagi muncung m16..hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 06:00 AM | Show all posts
khatam sudah. daripada cerita hantu, kubur orang asli, sampai lah rupa2nya takde kubur orang asli. hihi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2011 06:07 AM | Show all posts
khatam sudah. daripada cerita hantu, kubur orang asli, sampai lah rupa2nya takde kubur orang asli. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 06:08 AM | Show all posts
khatam sudah. daripada cerita hantu, kubur orang asli, sampai lah rupa2nya takde kubur orang asli. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 07:49 AM | Show all posts
abis kubur tu dah kena pindah kan ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2012 06:47 PM | Show all posts
semlm aku gi kursus..salah satu slot penceramahnya yg penah involve ngan projek pembinaan KLIA ni...dia bitau beberapa kisah seram...antaranya ada salah satu lift dlm airpot tu berhantu..tp dia tak nk bitau lift yg mana..

pastu tapak klia ni asalnya perkampungn org asli..so tapak ni mmg ada la perkuburan org asli..org asli style dia pas tanam mayat diorg tanam pokok buluh atas kubur tu..

kat laluan tren pun ada org nampak 2 hantu tanpa kepala dlm tren

pastu dia tunjuk site bina menara kawalan rasanya...bila mlm diorg tempatkan security guard kat sini utk jaga site..pun terserempak ngn hantu pompuan rambut pjg..esoknya terus guard tu tak mo keja situ...ganti ngan guard baru pun sama gak kena kacau..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2012 08:34 PM | Show all posts
dulu masa zaman matric kat nilai punyelah meluat asek g alamanda je...so bila overnight g lah klia.. ...
farahanafarah Post at 10-8-2011 23:46



    aku penah stay klia sementara tunggu flight esok pagi...memang sunyi la klia ni...utk tahan ngantuk aku pegi makan kfc la,jalan2 kat luar la,tapi memang bosan giler.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 09:12 AM | Show all posts
aku suka gi airport KLIA ni....suka tgk kapal terbang yg bsr2 tu...tp aku x suka naik....paler jd fenin...mabok2 udara org kata....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 11:38 AM | Show all posts
Reply 161# Maxx

dahla 4444, honda merah lak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 12:17 PM | Show all posts
so,kesimpulannya jungle tuh memang purpose nye utk landscaping sahaja le nie?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2012 12:39 PM | Show all posts
Reply 315# yumeina

bukan nak kata orang tu jahat, orang ni jahat.. tapi bab nak test power ni memang takleh nak diterima.. kesianla kat orang kena tu kan.. apa dosa dia pada kita smapai kita nak test power macam tu.. hai.. macam2.. tak tercapai dek akalku...
kalau boleh berubat takpela.. kalau mati.. macam mana???? menanggung dosa la kan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 12:58 PM | Show all posts
Reply 383# shinzai

Cameron Highland
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 04:04 PM | Show all posts
salah la sorrry
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 04:05 PM | Show all posts
Reply 4# kroit92


   budak tecit!  lama tak nampak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 06:01 AM GMT+8 , Processed in 0.084958 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list