CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 22-6-2011 02:10 PM | Show all posts
Reply 357# ladygempak


ahaha ok aku start cite erk pengalaman 1sttapi ni kene bukan kat KLIA

dulu time awal2 kitorg menyewa dekat Bandar Sri Ehsan area nak ke Banting
kalo sape2 yg keje KLIA mmg ramai yg akan menyewa situ sebab rumah besar 2tingkat,
parking leh masuk 3 keta tapi sewa bulanan rm350 jeeee hehe

nak dijadikan citer, aku nih asal Cheras. abes je shift tros kemas2 kat umah brg2 aku

member aku sroh gerak pas Magrib tapi aku mcm bkeras sbb ade hal nak setel
Bdr Sri Ehsan ni jauh sket dari jln besar (dalam 4km gitu)
nak dijadikan cerita, ada 1 rumah org asli kat selekoh nak masuk Bdr Sri Ehsan tuh
aku pon drive la dgn yakin nye n agak laju la
sampai je kat selkoh umah org asli tuh aku nampak dak perempuan kecik tengah dok tepi jalan
sambil melambai2 kat aku n senyum


aku dah nampak dari jauh so bila sampai kat selekoh tuh aku slow la kan keta sbb takut termakan jalan orang lak
aku ingatkan dak perempuan tuh anak org asli tuh
tapi bila aku usha betol2 xde kaki daaa
aku tros mgigil xberenti2 sampai la ke umah org tua aku
haha


pas kejadian tersebut aku tros pindah wakaakka
dgn alasan aku nak dok umah org tua aku kat cheras tuh hehe
xbesh dok situ sbb line maxis pon tarak haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2011 02:22 PM | Show all posts
aku first time sampai KLIA that time... nak tahu gak.. pokok besar tuh yang kat tengah tengah and di ...
khyree Post at 22-6-2011 09:29 AM



ha3. aku sokong statement pasal bumbung ijau tu.
kalau ada corong asap sahih dah mcm kilang.

lawa lagi airport KK tu wpn kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 02:23 PM | Show all posts
area taman tu namanya jungle boardwalk. menurut urban legend yang diceritakan oleh kawan a ...
ashes2ashes Post at 22-6-2011 12:04 PM



    dia nih terletk kat mana ek??? is it yang lepas kita turun dari flight? atau kat imigresen cho pasport tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 02:24 PM | Show all posts
ha3. aku sokong statement pasal bumbung ijau tu.
kalau ada corong asap sahih dah mcm kilang.
...
selipar_hijau Post at 22-6-2011 02:22 PM



    hiks.... bila aku g LCCT pon sama... ruang luas tapi mcm gelap sikit... mcm factory terbiar plakkk
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 02:34 PM | Show all posts
Reply 363# khyree


    dia kat satellite building, tempat international departure/arrival. kena naik aerotrain daripada bangunan terminal nak sampai sini
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 03:11 PM | Show all posts
Reply  khyree


    dia kat satellite building, tempat international departure/arrival. kena nai ...
ashes2ashes Post at 22-6-2011 02:34 PM



    oooooooooo.... yang dekat dekat ngan butik lacoste tuh eh??? yang ada aerotrain tetengah tuh kan???
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 03:24 PM | Show all posts
Reply 366# khyree


    yup. kita bole masuk jalan2 kat jungle boardwalk ni tapi kalau tanya staf, sumpah takmau masuk. ada yg dh keje berbelas tahun kat situ tak penah jejak masuk dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 03:29 PM | Show all posts
khatam !!

;)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-6-2011 03:30 PM | Show all posts
Reply  khyree


    yup. kita bole masuk jalan2 kat jungle boardwalk ni tapi kalau tanya staf, s ...
ashes2ashes Post at 22-6-2011 03:24 PM



    ayoooo... patotlah tetiba hutan jek tengok.. hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 03:46 PM | Show all posts
khatam akhirnye...syok bace pengalaman korang ;)
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2011 04:31 PM | Show all posts
fuuuhhh...seram baca....tp..nak lg tu.....tak de cite lg ke?.....i pegi klia pun, tak smp kat area dlm2 tu..pegi pun kejap je.....nk tau lg cite pls..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2011 10:36 AM | Show all posts
tak penah lagi tgok area 'hutan' yg diceritakan ni. sebab awal tahun aritu msa nk fly monorel tu jahanam tgh dok repair pulak. last2 passenger smua kna angkut naik rapid kl. area dlm terminal tu pn bnyak depa tutup.

kt mna sbenarnya 'hutan' ni? besaq kot klia tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2011 12:31 PM | Show all posts
Reply 362# selipar_hijau


  bumbung ijau......+ serombong asap.........sebijik cam kilang carlsberg kt S.Alam.....:re:
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2011 03:12 PM | Show all posts
giler serammm..........rasa macam tak aman palk nak keje kalau ada citer2 seram kan......tapi nak buat macam mana nak carik rezeki.........
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 09:02 AM | Show all posts
fuhh khatam jgk akhirnyer. tapi beshh
pasti nih pegi mna2 mesti beringatlah, selain kita ada lg makhluk lain kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 12:31 AM | Show all posts
Ye mmg KLIA ni byk misteri.. Aku ni org Salak Tinggi n sedikit sbyk tau asal usul KLIA ni. Lg pn aku pnh keje kat KLIA since 2003-2007. Dh mcm2 kes aku dgr cuma aku bernasib baik sbb x kena pd batang idung aku sendiri..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2011 09:44 AM | Show all posts
khatam.... seram gak bila dah tau ni.... mmg slalu lepak kat KLIA n LCCT sbb keje oversea (srwk je, kira oversea la kan... hehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 03:53 PM | Show all posts
fuh........... khatam gak... uhuk3...
best2 kisah kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 07:03 PM | Show all posts
Reply 367# ashes2ashes


    aku ada masuk situ..bosan je xde ape..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2011 08:56 AM | Show all posts
Reply 379# tabasco


    memang takde apa pun. jalan kejap jer pastu kuar balik. heheheheh... cuma sapa yang tak bernasib baik tuh ada la benda ikut

lagi satu kisah benar yang diceritakan oleh sorang senior staf. hehe. kalau korang perasan la kan, kat level 5 main terminal building tu ada cam malaysia airports buat exhibit sikit (structure kaler oren kat gate 3/4 tuh). dulu ada satu gambar kat situ, boleh tengok cik pon. gambar tu gambar salah satu air terjun kat malaysia ni pastu punyala feymes gambar cik pon ni sampai ramai gila org nak tengok tiap2 hari.

tapi skang ni diorg dh tukar gambar tu sebab macam dh jadi rusuhan plak. staf yang citer kat ash ni cakap dia sendiri pegi tengok gambar cik pon tu. memula memang tak perasan tapi sekali bila dh 'nampak', memang seram giler. sebabnya cik pon tu betul2 pandang kamera so memang cam cik pon tu tengah tengok kita la. sampai ada yang histeria katanya..   teringin gak ash nk tgk gambar tu tp xder sapa tau mana pg dah. structure tu still ada tp gambar semua dah totally different skang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 06:08 AM GMT+8 , Processed in 0.082022 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list