CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: lows^man^lyrics

Misteri Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

    [Copy link]
Post time 18-12-2009 03:13 PM | Show all posts
katam pun aku baca thread ni... mmg seriau arr citer PB, lowman dgn DG...

Co aku keje ni terbabit dlm pembinaan KLIA tu malah masa bid tender pun aku terbabit sama sampai kena tido kat opis... tapi engineer2 aku takde plak citer kisah2 seram yang terjadi sepanjang tempoh dorang berkampung kat situ... concorde inn tu pun dah jadi rumah dorang...

tp aku ada baca kat buku pelancaran KLIA dulu yg pokok2 tu mmg sengaja dikekalkan identiti KLIA la konon forest in the airport vice versa.. aku ada buku tu kat opis nnt senang2 aku selak kot2 ada pic pokok besau tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-12-2009 07:10 PM | Show all posts
Bukan kat klia jer ada kat kuartes klia tu pun ada gak..........tempat diaorg dulu kan lepas tu di buat kuartes..........teman bernasib baik jugalah bila dah nak pindah baru jiran kat bawah rumah teman tu cerita selalu kena ganggu.

Sebelum ni teman terasa gak ler duduk rumah tu mcm bau2 something tapi teman buat tak tahu jer ada kala mcm benda berbunyi teman ingat mesti burung kut duduk dalam tempat tu.

Laki teman lak kerja jauh masa tu berulang sekali sekala teman gan anak2 teman jerlah duduk rumah.........tapi baru2 ni jiran sebelah teman dok cerita ada gangguan.....lastnya teman dapat tahu yang ganggu tu polong.......ustaz yang dok ubat tu kata polong ni jenis yang berkeliaran kat sini:kant:  kalau ler teman tahu dari dulu rasanya teman dah cabut ikut laki teman gak ler

Kat klia tu memang mcm2 ada......kat pejabat kerjaaan sana pun depa bukan berani sangat duduk seseorang malam2 nak gi bilik air pun takut     merata benda tu ada.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2009 11:25 PM | Show all posts
bln dpn aku free,aku nak try p buat kemah tido tp tmn tu nak tgk btui ka apa yg hampa crita ni..
gergasi Post at 16-11-2009 00:50


gergasi...kau tidur kat situ semua jin makhluk halus pakat lari ...pakai avatar tu manusia waras pun lari jugak!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 11:09 AM | Show all posts
Xde story baru ke..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 08:35 PM | Show all posts
aku dah selak buku the making of KLIA... takde plak jumpa pokok besar...
tp adalah kawasan yang berhutan kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2010 03:41 PM | Show all posts
wow.. mcm2 kes..... after all. yg LCCT patung tu yg serem banget utk i... luckily no unpleasant photos appear here... kalo tak, mau tak tido aku malam ni.... yg aku pernah dgr ttg KLIA, katanya ade pekerja2 yg mati tertimbuh masuk lubang, lubang cerucuk ke hape... pastu terus di curah simen... maka terkambusla mayat dibawah mcm tu saje...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 11:29 AM | Show all posts
Memang dengar cerita pasal taman dalam airport tu sebab ada kakak kat sini cerita..before dia bekerja di airport and she knows about the stories..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 11:30 AM | Show all posts
tapi tempat yang kena seal tu..bila malam..diorang turunkan tirai..so tak dapat nak tgk lah....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2010 12:42 PM | Show all posts
citerla lg leyya.. ape yg u dgr... sonok gak layan thread nih....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 02:12 PM | Show all posts
kakak tu cerita.. memang diorang banyak dengar cerita pasal kat airport tu... memang wwalaupun airport tu dikunjungi ramai..tapi memang still boleh rasa kesunyian dan keheningannya expecially kat tempat international...

tempat yang kena seal tu..kalau siang..diorang bukak tirai  tapi bila malam...dalam senja tu...tirai tu dah start dilabuhkan..so orang tak boleh nak tgk apa yang terjadi dalam tu.... tapi  memang macam tak masuk akal lah kan..dalam kawasan airport...ada hutan camtu kan..gelap ajer....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2010 12:11 AM | Show all posts
ada gak benang psl ni ek..aku keje epot gak even mlm ni aku patut keje tp mc coz migrain..mmg mcm2 citer r kat sini..xperien aku plak  2 mgu lps kot buat pertama kali stlh dkt 7-8 thn keje  kn kacau

ms tu keje mlm r, time aku take a nap,da terlena da pon tetiba rs katil aku tdo begegar, aku celik mata xde pape aku pejam r blk lgpon tiap kali aku tido mmg aku akan buka surah yassin kat hp..

Pas tu dlm kul 5 pg aku bgn take turn jg sistem psl teammate aku plak nak rest, ms tu sah2 xde org psl kwn aku da msk resteoom tetiba aku dgr suara org mengerang,mmg jelas tp bl aku carik2 xde sesapa plak.time tu opis kitorang tgh renovate so agaknya depa xde port so kacau org la..aku stakat dgr2 bley r wat bodo lg,jgn timbul dpn mata  aku sdh ler..sok mlm aku keje harap2 xde pape..seram plak bc citer2 kt sini
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2010 09:52 AM | Show all posts
Salam semua dan selamat tahun baru

Ni cerita yg aku baru dpt late last week.  Minggu lepas aku pg shopping kat kawasan airside lah.  Teringin gak nk tgk tempat yg diaorg baru bukak tu, "Jungle Walk".  Jungle Walk tu adalah kawasan bulatan kat tgh2 terminal utk international flight.  Ok lar tempat tu, tak byk mana pun pokok2 dia.  Cuma member yang ikut sama dgn aku tu cerita, masa tempat tu diaorg dlm proses nak bukak, mmg lah ada geng2 dia yg keje malam terdgr suara pompuan nyanyi2, and nampak lah cam susuk tubuh pompuan kat area tu masa malam.

So, kalo rasa2 lemah semangat, aku suggest cuba lah mengelak dari masuk kawasan nie... mmg ada sikit aura2 seram kat situ....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2010 11:42 AM | Show all posts
kakak tu cerita.. memang diorang banyak dengar cerita pasal kat airport tu... memang wwalaupun airport tu dikunjungi ramai..tapi memang still boleh rasa kesunyian dan keheningannya expecially kat temp ...
LeyyaHanna Post at 5-1-2010 14:12


mmg kat sat tu sunyi coz biasa pas kul 3 camtuh xde kapal sgt pon..dah tu kdi2 pon kul 1 camtu dah tutup kec ada la 2-3 cafe yg buka..tingat xperien member aku 5-6 tahun lepas. dia keje dept acc utk kedai duty free..opis dia kt atas gate C21, keje dia kira & record total sale for the day so mlm tu nak jd citer dia kena keja sorang coz partner dia cuti, xde org cover..da setel kira2 duit & wat report sumer dia pon standby r nak tdo .(nama dia za)..x lm lps dia lelap tu tetiba dgr suara panggil - 'za..oh za..' dia punya la cuak..dah sah2 dia sorg jer dlm opis tu, so dia senyap jer la di balik selimut..lm gak sore tu dok panggil2 dia last2 dia dgr sore tu ckp 'tido ker..xper lah bye..''..xtdo dia dlm opis tu,trus g surau coz kdg2 ada gak makcik cleaner tdo kt surau tu.. aku dgr dia citer pon meremang..apa taknye siap tau nama tuh..agaknya dah mmg port dia kot opis tu, hari2 org yg sama keje spi tau nama kwn tu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2010 03:05 PM | Show all posts
286# anne83

horor siot...........
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 10:48 AM | Show all posts
citer la lagi....

mlm td dr pkl 1.30pagi baca... seram
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 10:50 AM | Show all posts
masa kt aeroline tu tak perasan apa2 pulak... rasa biasa je....

maybe sebab ramai orang kowt...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2010 12:20 PM | Show all posts
Aku banyak kali gak tido kat LCCT, alhamdulillah xde apa2 yg ganggu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 01:38 PM | Show all posts
aku dulu pun keje airport..selalu gak la time keje malam tido kat surau depan imigresen departure international tu..mmg ramai yang kena tindih la bisik kat telinga la...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 04:22 PM | Show all posts
209# digitalgunner


scary oh bace cite ni..aku dah la selalu blk umah(kedah) naek airasia..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 11:40 AM | Show all posts
15# lows^man^lyrics Isk, seram jgk nih..dah mati pun leh plak nk request wain...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 08:52 PM GMT+8 , Processed in 0.206026 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list