CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 83872|Reply: 329

merged- Perabut Kayu Jati

[Copy link]
Post time 4-10-2006 12:03 PM | Show all posts |Read mode
Salam Untuk Semua

Siapa antara kita kat sini minat dan kolek perabut kayu jati?
Senang kah hendak menjaganya?
Kenapa minat perabot kayu jati?
kat mana perabot kayu jati harganya berpatutan?

Meh ler share gambar koleksi dan cara menjaganya.

Mok Nik minat perabut kayu jati .
kat umah ada tapi tak banyak, spt set sofa, almari ,kerusi,meja tipon, jam
adik mok nik kata taste org tua

[ Last edited by  gorgonz at 20-2-2009 03:42 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


hantu1 This user has been deleted
Post time 4-10-2006 02:48 PM | Show all posts
Ha....Mok Nik,
Tolong tepek gambaq ye.....TAAAAAPI...!!!!! Jgn buat slogan siaran udah TAMAT..!!!
Buat la siaran sepanjang tahun.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2006 11:47 PM | Show all posts
Originally posted by hantu1 at 4-10-2006 02:48 PM
Ha....Mok Nik,
Tolong tepek gambaq ye.....TAAAAAPI...!!!!! Jgn buat slogan siaran udah TAMAT..!!!
Buat la siaran sepanjang tahun.....



hehehe  hantu ...
mana ada siaran sepanjang tahun wehhh ...teruk nak bayar airtime nanti


nanti nak solek gambar dulu ..baru leh tempek
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2006 11:52 PM | Show all posts
Sebenarnya suami yang minat sangat dengan kayu jati ni. Banyak lagi koleksi kecik2 kayu jati ni termasuk kerusi tel. Biasanya kami survey mana kedai yang menawarkan harga paling murah dan paling kemas buatannya. Kebanyakan kami beli Jati Jepara.Ada ah satu dua kami beli yang clearance stock.

Penjagaannya, kadang-kadang saja bila ada masa, kami akan sapukan minyak yang diberi masa kita beli kayu jati ni. Kebanyakan masa lain cuma buang habuk dan lap macam tu saja.Ni dekat raya ni kenalah cuci intensive sikit. Saya tak beri perhatian sangat sebab semua ni suami yang uruskan.

[ Last edited by  zettyhani at 7-10-2006 02:33 PM ]
Reply

Use magic Report

hantu1 This user has been deleted
Post time 5-10-2006 07:53 AM | Show all posts
Waa...Zety,
Toche..toche..cantek la jati u..minat kat kusyen jati tu....berapa arr rega dia..?
Kusyen tu cover asal ke..? Rumah u pun nampak luas..teres @ semi -D tuu..?
Setingkat ke dua tingkat...? Lawa la....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 08:24 AM | Show all posts
misy pun baru start minat perabot jati, suka sebab warna kayu dia menarik...stakat ni cuma ada satu je
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 08:26 AM | Show all posts
nice sofa zettyhani..:love:
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 08:54 AM | Show all posts
warna dinding yg kuning tu memang sesuai dgn kayu jati....banyaknya perabot ya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2006 09:07 AM | Show all posts
hehe..nak menyampuk gak..meja konsul tu hanya sesuai letak bawah tingkap cermin tu ke sebab angel nampak ramai yang buat cenggitu..any idea? memang rambang mata tengok perabot jati zetty...cantik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 09:58 AM | Show all posts
wah zetty ...cantik koleksi perabut kayu jati zetty tuh
terimakasih share koleksi dgn kita semua. Beruntung lah ada hubby yg uruskan semua...uhh mok nik lak, hubby nie jenis kasi duit aje kalau kita hendak beli , pilih ler apa yg hendak beli tapi tapi tang jaga kita ler sendiri yg kena jaga dan belanya ...dia leh harap tolong angkat aje kalau kita nak alih dan susun atur semula :geram: kalau minta idea mana hendak letak ...hmmmm "ikut suka yang ler nak letak mana, abang ikut aje ...aduhhhh !" ... geram sungguh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 10:01 AM | Show all posts
ini lak koleksi perabut kayu jati yg ada kat umah mok nik ...sikit aje ..dan simple simple aje. mokn ik tak suka yg jenis banyak kerawang, bunga2 ...kot jadi tempat sarang lelabah bersarang

set sofa 3+1+1+1  ... murah aje masa membelinya ... dalam lingkungan RM2K +

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:34 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 10:02 AM | Show all posts
almari sudut .. juga simple  dan murah harganya .. nak beli mahal2 pulus tadaaaa ler

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:34 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 10:05 AM | Show all posts
ini jam kesayangan anak mok nik ... iramanya merdu sekali

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:35 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 10:07 AM | Show all posts
almari tv dgn displaynya sekali ... suka sgt almari ni .. uhhh dok tayang koleksi RA dia noooo yg mahal gamabr nie ada hero Winter Sonata yg hensen tuh youuuuuuuuuuuuu

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:35 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 10:09 AM | Show all posts
meja konsol nie letak tipon ... hhehe murah aje masa beli set tu ..kawan2 tak cayer ...2 item tuh mok nik dapat hanya RM350

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:35 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 10:11 AM | Show all posts
cermin tingkat nie dapar free aje masa beli almari tv tuh

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:36 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


hantu1 This user has been deleted
Post time 5-10-2006 11:14 AM | Show all posts
Tayangan sepanjang tahun..!!!!!!!!! Horey..............................
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 11:22 AM | Show all posts
Originally posted by mok_nik at 5-10-2006 01:07 PM
almari tv dgn displaynya sekali ... suka sgt almari ni .. uhhh dok tayang koleksi RA dia noooo yg mahal gamabr nie ada hero Winter Sonata yg hensen tuh youuuuuuuuuuuuu

http://img17 ...



kabinet tv ni mama berkenan ler moknik.....cantik sangat
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2006 11:40 AM | Show all posts
sorry ade soalan skit..ape beza kayu jati n rose wood furniture?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2006 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by ^_^Angel at 5-10-2006 09:07 AM
hehe..nak menyampuk gak..meja konsul tu hanya sesuai letak bawah tingkap cermin tu ke sebab angel nampak ramai yang buat cenggitu..any idea?


yg mok nik dok tengok kat showroom gitu ler ...sebab tuh ramai yg buat gitu juga kot

tapi mok nik tak buat gitu .. tak letak tingkap cermin bawah meja konsol
tingap cermin tuh mok nik letak kat sofa ...  tingkap tu jadi bahan mainan anak mok nik aje :lol buka tutup bila dia dok kat sofa tuh

siaran tayangan tamat

[ Last edited by  mok_nik at 7-10-2006 09:36 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 03:51 AM GMT+8 , Processed in 0.134010 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list