CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 20461|Reply: 35

peknen..tp scan tak nampak??pernah jadi ke??

  [Copy link]
Post time 15-4-2008 08:53 PM | Show all posts |Read mode
aku ada sedikit kemusykilan...
mod kalo dah ada thread camni,merge ek..
aku baru2 ni pergi scan baby (sbb aku baru wat kad masa kandungan nearly 6 month),tp biler scan,doktor kata rahim aku kosong!!
maknanya there is no baby!
aku tya la,kenapa aku rasa mcm ada menendang2 dlm perut and doktor bg alasan,oh..usus awak yang bergerak.
aku ni antara percaya ngan tak percaya je la..
so,aku decide utk pegi kat mak som tukang urut yang diwar2kan dlm forum ni.
and dia ckp,aku peknen dah 6 bulan.dia kata ada baby dlm rahim aku ni,tp baby skang terlalu lemah.
mak som ni citer dia dh byak jumpa kes,scan tak nampak,urine test negative tp sebenarnya peknen..tau2 je bersalin...
biler aku ckp doktor nak bg ubat induced period,mak som ckp jgn amik.sbb ada kes dah penah jadi dulu.pompuan tu peknen,tp sbb scan tak nampak,dia lebih percayakan doktor,dia amik ubat induce tu.pas dia amik ubat tu,dia bleeding and kuarla baby yang dah ckup sifat.ngeri lak aku dgr..
so,aku nak tya pendapat korang,pernah ke korang dengar kes camni??
lg 1,memandangkan scan tak nampak,doktor dah batalkan buku merah aku tu.
korang ada penyelesaian tak??or maybe korang leh tlg aku bg nama hospital yang memang pakar bab2 ni.
kalo ikut mak aku,dia percayakan mak som tu lagi sbb dia org tua kan...
camne ek!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2008 09:41 PM | Show all posts

Reply #1 elnor_81's post

perut elnor besar x?

norrah suggest elnor g hospital/klinik lain untuk dapatkan second opinion. Lagi bagus kalau dapat khidmat hospital pakar...

norrah pun tengah peknen tapi ade masalah dengan salur peranakan tapi so far norrah rujuk kat hospital serdang seme ok...servis bagus...kelengkapan cukup, pakar pun ade...

good luck!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 09:56 PM | Show all posts
elnor,
try pergi maternity home yg lain... let see the outcome.
risau + pelik gak dgr kes mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 10:22 PM | Show all posts
saya penah jadi camnih..tp sy nyer kecik lg... 2 bln.
rupanya sy mengandung luar rahim.
doc nak masukkan camer, nak cr kedudukan janin, tp kitaorg xmau.
last2 gugur sendiri.

tp ni kes 6 bln dah...pelik nih.
masa scan 4-5 bln, dulu nmpk tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 12:34 AM | Show all posts
Sebelum ni awak tak pernah scan ke???
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 08:02 AM | Show all posts
Ye la.. try gi scan kat specialist lain laa... Kdg2 kalao scan biasa tak nmpak, dia akan buat vaginal scan.. Jgn mkn dulu ape2 ubat.. Try 2nd.. 3rd.. ke 4th opinion.. sampai puas hati.. ni melibatkan 1 nyawa anugerah Ilahi..

[ Last edited by  mulberi at 16-4-2008 08:03 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 09:18 AM | Show all posts
jgn ambil. pergi klinik/sepital lain.
ambil 2nd, 3rd, 4th opinion.

baik rugi duit, dari rugi anak...

moga berita gembira yg diperolehi elnor, amiiiin
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 09:41 AM | Show all posts

Reply #1 elnor_81's post

Boleh jadi kot.. Sebab sepupu i pun ader kes macam nih. Sedar2 nak branak baru tau preg.

tapi boleh tak nak tau, mak som nih saper? Duk mane? i pun duk area jalan gambang, kuantan.

Memg name mak som ni glamer dalam forum2 ni. Dan banyak tul cite pasal dia.

Nak sangat jumpa mak som nih... Tolong la.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2008 11:58 AM | Show all posts
seek 2nd opinion.
saya pernah jd gini tapi masa tu baru 2 bulan pgnt. it turned out that mesin scan kat klinik tu yang tak berapa elok. terpanik jap saya. pegi jpa specialist, elok aje nampak budaknya, siap ngan heartbeat lagi,.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 01:40 PM | Show all posts
risau la dgr kes mcm ni.... takut pn ada gak....   better consult gynea lain..... pape nnt update sini ye elnor.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2008 02:20 PM | Show all posts

Reply #8 azmira81's post

tu la pasal.aku pun pernah dgr kes mcm ni..
mak som dok kat inderapura.dia yang cek rahim aku ni.
dia kata ada baby.dah 6 bulan.b4 ni scan masa 2 month jer.memang ada,tp cinonet jer.
biler dah 6 month ni,tak nampak lak.
tp memang aku dgr byk kes tau peknen masa nak bersalin tu jer..

anyway,ada sesaper leh bgtau,hospital mana yang paling ok??
pusrawi ok tak??
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 03:11 PM | Show all posts

Reply #11 elnor_81's post

tah2 scanner kat klinik tu rosak kot...xkan la mase scan 2 bulan ade skrg xde plak...muskil2...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2008 03:42 PM | Show all posts
aku dr td dok pikir psl ni.....logic ke tk, logic ke tk....

cepatla pg tanye gynea lain elnor.. tk sabo nk tau ni....
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 01:24 AM | Show all posts
better u g check.. saya ada pengalaman gak pregnant luar rahim..masa nak masuk tujuh minggu scan tak nampak... tapi musykil jugak macam kes awak nie dah 6 bulan.. mintak2 ok  jer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 10:16 AM | Show all posts
perut membesar ke tk?..ishh baik la gi memaner spital cecepat...bahyer la
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 08:41 PM | Show all posts
tuan rumah dah p scan ke??...semoga selamat semuanyaa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2008 09:14 AM | Show all posts
Aku period normal, kadang2 berangan gak ader baby walaupun period. Manela tau ader nasib yang baik mcm orang lain, period mase preg.

Selalu gak rase ader benda menendang2 perut aku. Harap2 baby, takkan cacing kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 04:57 PM | Show all posts

Reply #17 azmira81's post

Anniey pon harap camtu harap ler ade baby dlm pewot ni walaupon period..
Pas tu kadang2 tu perut kembung jerkk niiii...angin byk kot dlm pewot...

Biler ler nk peknen niiii....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 08:57 AM | Show all posts

Reply #18 anniey_85's post

Aku period bulan lepas, bulan ni belum lagi.

Tapi start dari bulan lepas kenape aku ader morning sickness?

Sakit kepala pagi2.

Bile gosok gigi pagi2, mesti nak termuntah. Sebelum2 ni xpenah pun.

Petanda yang baik ker?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 08:59 AM | Show all posts
Sedey sangat, sepatut nye i deliver 01.04.08, tapi sebab miscariage mase kandungan 25 minggu, bersalin la awal tahun lepas...

Rindunye nak preg lagi...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 03:52 AM GMT+8 , Processed in 0.084119 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list